fe31h Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Γεια σας και πάλι! (έχω γεμίσει το forum με θέματα...:lol::lol:) Έχω την MSI MS 6585 η οποία έχει έξι θύρες pci (σε αυτές δεν μπαίνει η κάρτα δικτύου, κάρτα tv....) μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να τις αξιοποιήσω όλες??? Άντε μια κάρτα δικτύου, η άλλη κάρτα ήχου, η άλλη κάρτα tv... μένουν άλλες 3 θλυρες! τι μπορώ να βάλω εκεί???? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
DrLo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 - sata controllers - usb controllers - firewire controllers - - controllers γενικά - - ασύρματη κάρτα δικτύου - modem (πχ για fax) - FXO card Υπάρχει μητρική με 7 PCI ? (όσες μπορούν να μπουν σε ATX κουτί)
parsifal Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Θα βάλεις κάρτες επέκτασης PCI για να αποκτήσει το PC σου κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες που χρειάζεσαι. Είναι σαν να ρωτάς «Τί απαιτήσεις έχω από το PC μου;». Πώς να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό; Να μυρίσει τα νύχια του... ;
fe31h Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 scsi controller, firewire (800) - sata controllers- usb controllers - firewire controllers - - controllers γενικά - FXO card όταν λέμε controllers και συγκεκριμένα firewire controllers ή usb controllers τι εννούμε????
DrLo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Περιοχή: Couch, W.C., Shoe store Ξέχασες το "nudy bar".
fe31h Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Θα βάλεις κάρτες επέκτασης PCI για να αποκτήσει το PC σου κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες που χρειάζεσαι. Είναι σαν να ρωτάς «Τί απαιτήσεις έχω από το PC μου;». Πώς να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό; Να μυρίσει τα νύχια του... ; όχι καλέ! δεν είπα να μυρίσει να νύχια του! απλά ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να μπει εκεί!!!! για αυτό ρωτάω ώστε να μου πείτε και να διαλέξω τι θέλω να βάλω... θέλετε να μου εξηγήσετε τι είναι τα controllers που αναφερθηκαν παραπάνω??? σας παρακαλω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 αν δεν τα έχεις ανάγκη ποιος ο λόγος να τα βάλεις? μόνο και μόνο για να αξιοποιούνται οι θύρες?
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 ...αρκετά σε τυρρανήσανε οι παραπάνω Πολύ πιθανό το pc σου να έχει τις παλιές "αργές" USB 1.1 θύρες. Μπορείς λοιπόν για παράδειγμα (αφού διαπιστώσεις ότι ΕΤΣΙ είναι), να βάλεις μια USB 2.0 controller card (με την προϋπόθεση ότι έχεις windows xp με service pack 2) , ούτως ώστε η κάθε USB συσκευή που θα συνδέεις επάνω της (πχ ένα USB flash stick) να "πηγαίνει" πιό γρήγορα (αν έχεις USB 1.1 που έχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων από 1.5 mbit/sec έως 12, φαντάσου διαφορά που θα έχει με την USB 2.0 που υποστηρίζει 480... ) . Μία τέτοια κάρτα έχει γύρω στα 10 ? (φθηνή και "καλή", και δίνει μέχρι 5 συνήθως θύρες) Γενικά οι controller cards (controllers ονομάζονται τα τσιπάκια που έχουν πάνω τους, όπως και η μητρική σου έχει controllers για τους δίσκους, τις USB θύρες κτλ) , είναι το πιό πιθανό να βάλεις πάνω στις ξεβράκωτες PCI slots που έχεις. Πόσο μάλλον που το pc είναι παλιό, και οι controller cards ΕΙΝΑΙ ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς υπό μία έννοια να το αναβαθμίσεις. Άλλο παράδειγμα, μιας και θυμάμαι πως και κάτι είχες αναφέρει σε άλλο thread για δίσκο, είναι να βάλεις μία SATA controller card, και θα μπορείς πλέον να χρησιμοποιείς ΚΑΙ SATA δίσκους στο μηχάνημά σου. Γύρω στο 20άρι ? , και μπορείς να προσθέσεις στο pc 2 SATA δίσκους. Mια κάρτα firewire ( ή IEEE 1394 πιό "επίσημα" ), συνήθως χρειάζεσαι (όταν δεν έχεις υποδοχή firewire πάνω στη μητρική σου) για να συνδέσεις συσκευές διάφορες (κλασσική περίπτωση αυτή της βιντεοκάμερας) που έχουν έξοδο firewire. To firewire, είναι μια σύνδεση ακόμη πιο γρήγορη από τη USB , η οποία.... ...Αλλά δε θα σου κάνω και φροντιστήριο Όπου βλέπεις καινούριους για 'σενα όρους, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να τους βάλεις στο google, και...καλό διάβασμα (τα αποτελέσματα απο τη Wikipedia, είναι συνήθως αρκετά κατατοπιστικά) Από 'κει και πέρα, άσε λίγο τα πράγματα να τα φέρει κι ο χρόνος, αν σου προκύψει μια ανάγκη, ΤΟΤΕ δες αν μπορείς να την καλύψεις μέσω....PCI *...σα να θέλουν κόψιμο τα νύχια μου
geovard Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Είναι απλή η απάντηση στο ερώτημά σου.Βάλε ό,τι σού κάνει ανάγκη.Δεν υπάρχει λόγος να αγωνιάς με τι θα τις καλύψεις.Εξ άλλου είναι ελάχιστοι αυτοί πού τις έχουν όλες σε χρήση καί βασικά αυτοί πού οι μητρικές τους έχουν λίγες PCI.
fe31h Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!!(και ειδικά εσένα φιλε μου washcloud) όσο για τις usb θύρες ευτηχώς έχω 6 από την 2 έκδοση...(2 μπρος και 4 πίσω...), αν και επιδι θέλω να έχω και άλλες ίσως προτιμίσω ένα USB 2.0 controller card από ένα hub!! τώρα για το SATA δεν ξέρω αλλά ίσως βάλω και απο αυτό Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση σας ευχαριστώ και πάλι!!!!:-D ΥΣ δεν θα μπορουσε να υπήρχε και μια θύρα PCI η οποία να μπορεί να κάνει την θύρα της κάρτας γραφικών από agp σε pci 16Χ????:lol::lol::lol:
washcloud Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 ...αυτά που ζητάς μόνο ο Τζήζους τα έκανε. Και τον σταυρώσανε.
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 ...αυτά που ζητάς μόνο ο Τζήζους τα έκανε. Και τον σταυρώσανε. Κι ο McGyver !
washcloud Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Αυτόν πάλι απλά τον κόψανε μετά από εφτά σαιζόν. Φτηνότερα την έβγαλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.