irahara Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Σκέφτομαι να αγοράσω είτε αυτό είτε αυτό . Το θέλω προκειμένου να μην χρειάζεται να μετατρέπω αρχεία από avi σε dvd αλλά και για να μην συνδέω φορητό με τηλεόραση μέσω καλωδίου. Επίσης θέλω να μάθω αν γίνεται την ώρα που παίζει μία ταινία (και επομένως παίζει και στην τηλεόραση) να μπορώ να κάνω και κάποια άλλη εργασία με τον υπολογιστή π.χ σερφάρισμα, γράψιμο κ.α. Τέλος θα με ενδιέφερε να μάθω και τυχόν εντυπώσεις σας από την χρήση του (όσοι από εσάς έχουν κάτι ανάλογο).
sret Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Ειχα ενα παρομοιο συστημα πριν πολλα χρονια το οποιο μετεδιδε avi απο το pc στην τηλεοραση. Το pc με την τηλεοραση τα χωριζε ενα δαπεδο.Η εικονα ηταν ok αλλα ο ηχος ειχε ενοχλητικο φυσημα/παρασιτα.Με αυτα τα λεφτα που κανει καλλιτερα ενα dvd/divx φετα.
irahara Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Τα dvd/divx υποστηρίζουν μόνο συγκεκριμένα πρότυπα και όχι όλα. Οπότε στις περιπτώσεις αυτές θα έπρεπε να τα μετατρέψω σε avi ή dvd κάτι που θέλω να αποφύγω παντελώς. Επίσης το ίδιο ισχύει και για μελλοντίκα πρότυπα ή για τα blue-ray disk. Επομένως σε τελική ανάλυση είναι πιο εύκολο να φορτώνεις κάθε φορά τους σωστούς codecs στον υπολογιστή απ' ότι να αλλάζεις dvd players που υποστηρίζουν κάθε φορά τα αντίστοιχα καινούργια πρότυπα. Θα ήθελα επιπλέον να σε ρωτήσω αν μπορείς την στιγμή που βάζεις μία ταινία (και επομένως παίζει και στην τηλεόραση) να κάνεις με τον υπολογιστή - ταυτόχρονα - και κάτι άλλο ή ότι φαίνεται στην οθόνη του υπολογιστή φαίνεται και στην τηλεόραση οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να βλέπεις την ταινία. Το λέω αυτό γιατί θα ήθελα ενώ π.χ. τα παιδιά βλέπουν το παιδικό τους εγώ να γράφω στο word ή να σερφάρω.
mihalakis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Βλέπω οτι έχεις φορητό, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρεις το λαπτοπακι σου και να το συνδέσεις όμορφα και ωραία στην τηλεόραση (πλέον με τις lcd αυτό είναι πανεύκολο) χωρίς να ψάχνεσαι με ασύρματα. Όπως και να έχει δεν θα έχεις πρόβλημα να δουλέυεις ταυτόχρονα στον υπολογιστή, όταν δείχνει ταινία στην τηλεόραση. Το εφαρμόζω εδώ και καιρό με θαυμάσια αποτελέσματα. Αυτό που κάνω είναι extended desktop και έτσι το ένα δεσκτοπ δείχνει ταινία και το άλλο το χρησιμοποιώ όπως θέλω
mihalakis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 στην ουσία ''επεκτείνεις'' την επιφάνεια εργασίας σου σε 2 οθόνες, δηλαδή βλέπεις τις 2 οθόνες σαν μια ενιαία επιφάνεια εργασίας και μπορείς να τραβήξεις ένα παράθυρο από τη μια οθόνη στην άλλη, και με αυτόν τον τρόπο μπορείς πχ να βλέπεις ταινία στη μια οθόνη και να γράφεις στο word στην άλλη. Υπάρχει και η επιλογή clone desktop η οποία όμως δείχνει και στις 2 οθόνες ακριβώς την ίδια εικόνα. Προφανώς σε βολεύει η πρώτη επιλογή (στις nvidia κάρτες γραφικών, όπως του φορητού σου η επιλογή λέγεται dual view, και η άλλη απλά clone)
pass02 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 εχω κατι αντιστιχο αλλα απο tv σε tv και ειμαι ευχαριστημενος.εγω χρησιμοποιώ φετα divx με usb και ειμαι super!( με 39 euro)
slaughter Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Σκέφτομαι να αγοράσω είτε αυτό είτε αυτό .Το θέλω προκειμένου να μην χρειάζεται να μετατρέπω αρχεία από avi σε dvd αλλά και για να μην συνδέω φορητό με τηλεόραση μέσω καλωδίου. Επίσης θέλω να μάθω αν γίνεται την ώρα που παίζει μία ταινία (και επομένως παίζει και στην τηλεόραση) να μπορώ να κάνω και κάποια άλλη εργασία με τον υπολογιστή π.χ σερφάρισμα, γράψιμο κ.α. Τέλος θα με ενδιέφερε να μάθω και τυχόν εντυπώσεις σας από την χρήση του (όσοι από εσάς έχουν κάτι ανάλογο). είχα πάρει το πρώτο που λες να πάρεις κ το επέστρεψα αμέσως. Η απόσταση ήτανε 3 μέτρα σε ευθεία (στο ίδιο δωμάτιο). Ο ήχος είχε πολλά παράσιτα κ η εικόνα ήταν χάλια. Μην ξεχάσω να σου πω ότι επειδή εκπέμεπι στις ίδιες συχνότητες με το WiFi επηρεάζεται από τυχών wireless δίκτυα που μπορεί να έχεις εσύ ή κάποιος γείτονας. Με λίγα λόγια ΜΑΚΡΙΑ !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.