liopyr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Mπορεί να μου πει κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα, ή έχει δοκιμάσει και τα δύο, τι Raid(0) να προτιμήσω καθώς η μητρική μου υποστηρίζει και τα δύο? Με ενδιαφέρει πρώτα η σταθερότητα και η αποφυγή τυχόν bugs, και μετά η ταχύτητα... Επίσης αν κάποιος έχει ακούσει για κάποια τυχόν bugs που δημιουργούνται όταν έχεις και IDE Drive στο ίδιο σύστημα, ας με διαφωτίσει. (έχω ένα ide dvd/rw, και δεν θέλω να το αλλάξω).
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 και να εχεις ide δεν υπαρχει προβλημα αφου αυτο δεν θα ειναι μερος του raid 0.oso για τα αλλα που ρωτας ως τωρα εχω δοκιμασει raid 0 με παρα πολλους controllers απο διαφορα mobo για amd η intel.δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα αν και οτι ειναι intel συνηθως παιζει λιγο πιο αργα αλλα σταθερα.τα raid 0 που ειχα κανει συνηθως ηταν απο 2 μεχρι και 4 δισκους που εχω τωρα.4 χ 500 giga raid edition 2 western digital raid 0
liopyr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Με τα πολλα, ξεκινησα να βαλω το raid της gigabyte, αλλα επειδη με τσαντισε λιγο με τους pre-install drivers, κατεληξα σε Intel. Μεχρι στιγμης δειχνει να πηγαινει καλα παντως...
Vatos_locos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 benchmarks θέλω να δω τους δίσκους ? τελικά είδες διαφορά ? έχω να σου δώσω και μια έκδοση των xp που πετάει αν θες
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 μια χαρα θα παει μην αγχωνεσαι.αν εχεις μικρους δισκους βαλε παραπανω απο 2 οπως εκανα εγω.
liopyr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 2x 640 έβαλε απλά φοβάται Φοβάμαι, γιατί έφαγα μιάμιση μέρα να το στήσω όπως το θέλω... To Ηdtach έβγαλε κάτι παρανοικά τεράστιες διαφορές του Raid σε σύγκριση με έναν 320 barracuda που έχω επίσης πάνω. (σίγουρα πλασματικές)... Θα ανεβάσω το απόγευμα screenshots που θα πάω σπίτι.
Vatos_locos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 το Access time σε ενδιαφέρει και το read δεν είναι πλασματικό αν κάνεις copy ένα μεγάλο αρχείο από ένα γρήγορο Raid 0 σε ένα άλλο raid θα το δεις
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 τωρα αμα κανεις install παιχνιδι που περιμενεις να αντιγραψει απο το dvd ναι μην περιμενεις διαφορα.
liopyr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 τωρα αμα κανεις install παιχνιδι που περιμενεις να αντιγραψει απο το dvd ναι μην περιμενεις διαφορα. Ε, όχι ρε συ, έκανα μεγάλες μεταφορές αρχείων, από απλό δίσκο σε raid, και από raid σε raid, δεν είδα και φοβερές διαφορές. Ποιο αισθητό γινόταν στις μεταφορές μικρότερων αρχείων, όπου δεν είναι και ιδιαίτερα σημαντικό. Και στο loading παιχνιδιών (από raid) φάνηκε διαφορά, αλλά όχι ιδιαίτερα μεγάλη. Eντάξει, αν αποδειχθεί σταθερό πάντως, αξίζει τον κόπο.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ενταξει μην περιμενεις οτι θα παρει φωτια το pc απο επιδοσεις .απλα εδω που ειναι οι τιμες των δισκων το κανεις ετσι για το κατι καλυτερο.και εγω με 4 χ 500 μιν νομιζεις οτι βλεπω κανα turbo μηχανημα ειδικα με ta svista.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.