washcloud Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 ...μα δεν έχω υποστηρίξει πως ο,τιδήποτε φοράει VIA επάνω ΔΕΝ δουλεύει (αν ήταν έτσι, θα είχε κλείσει προ πολλού η VIA, και δεν θα είχα καν προλάβει να την συμπεριλάβω στο ποστ). Κατά βάσει , μετέφερα την εμπειρία μου, η οποία άρχισε ως εξής : Ψάχνοντας για μια παλιά μητρική με VIA chipset που έχω, συνειδητοποίησα ότι έπεφτε πολύ κράξιμο για VIA (παγκοσμίως), σε αντιδιαστολή με το γινόταν για Intel, που επίσης είχα μητρική με Intel chipset. Πρακτικά, συνειδητοποίησα πως περνώντας το 4 in 1 πακέτο της VIA δεν άλλαξαν και πολλά όσον αφορούσε την συμπεριφορά του συστήματος (σερνόταν, με low IQ depth, no memory interleave κτλ, ενώ το Intel, αν και παλιότερο μπόμπα). Στη συνέχεια, ψάχτηκα και εγώ για μία USB 2.0 controller card. Kαι πάλι έμεινα με την αίσθηση πως ό,που έπαιζαν προβλήματα, έπαιζε συνήθως chip VIA από πίσω. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, με την αίσθηση (απ' ό,τι διάβαζα) πως ο πιο σίγουρος τρόπος για να ΜΗΝ αντιματωπίσει κανείς προβλήματα με κάρτα που είχε VIA, θα ήταν α)να μην ήταν και τόσο παλιό το μηχάνημα β)να έχει VIA chipset KAI η μητρική. Φαινόταν μάλιστα το "Συμπέρασμα" αν ήταν "καλυτερα NEC αντί VIA". Kι έτσι κατέληξα στην Equip με NEC που ανέφερα πριν. Με την οποία δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Τελευταία εμπειρία ήταν σε κάποιον ελληνικό μάλιστα τόπο, όπου τυχαία είδα πως ενώ κάποιος είχε περάσει των παθών του τον τάραχο (στην αρχή με αναγνώριση, μετά με ταχύτητες και συμπεριφορά υπό συγκκριμένες συνθήκες) με την ίδια κάρτα, αλλά σε "VIA έκδοση", όταν δοκίμασε με την NEC , όλα νορμάλ... Και στο ψιλοάσχετο ό,τι πιο πρόσφατο με VIA, πήρα ATA/SATA controller card (με μαντέψτε τί chip),επειδή ήταν πάμφθηνη κι ενώ στην αρχή μου έκανε "νούμερα" για να αναγνωριστεί, στη συνέχεια ως διά μαγείας αναγνωρίστηκε, σε παλιό μηχάνημα έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει SATA συσκευή επάνω της, και γενικώς μου φάινεται πολύ "ιδιότροπη". Στο web η ιδιοτροπίες αποδίδονται στο συγκεκριμένο chip που φοράει. Τελικό μου συμπέρασμα, όπου παίζει VIA, την κοιτάω με μισό μάτι. Και ΑΝ υπάρχει πρόβλημα, και από πίσω VIA chip, είναι αρκετό για 'μενα ως εξήγηση... Driver (ξεχωριστό) πάντως είναι αλήθεια ότι μάλλον δε θα χρειαστείς polidis , με χp sp2 τουλάχιστον.
polidis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Λοιπόν παιδιά τελικά πήγα χτες την πέρασα την καρτούλα όλα πήγαν καλά αλλα μόλις μπήκαμε στα ΧΡ ήθελε drivers(δεν την αναγνώριζε) E!! λέω θα τους κατεβάσουμε από VIA. Τους βρίσκω τους κατεβάζω και μόλις πάω να κάνω install με πετάει ότι πρέπει να έχω ΧΡ με SP1. Καλά ρε του λέω τον δικό μου τι ΧΡ έχεις. E!! και μου λέει δεν έχω βάλει SP και m@m@κίες είναι από τα πρώτα πειρατικά. Επειδή τo έχει μονο για κατεβαστιρι καταλαβαίνετε. Τι κάνουμε τώρα ρε μάγκες υπάρχει κάποια λύση εκτος από τo να περάσει SP? Δεν θέλει να μπλέξει λέει με σπασίματα μετά και λοιπά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Eαν το εχει για κατεβαστηρι και δεν εχει περασει SP σημαινει αυτοματα οτι στο πρωτο δευτερολεπτο υπαρξης του στο ιντερνετ εχει κολλησει 500ιους. Και δεν αστειευομαι καθολου. Φυσικα και να του δωσεις αλλη εκδοση του θειου με περασμενα SP2/SP3 γιατι αλλιως χαθηκε... Επισης, υποστηριξη USB 2.0 υπαρχει απο μονη της μονο απο το SP1 και μετα οποτε... καταλαβαινεις.
polidis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Eαν το εχει για κατεβαστηρι και δεν εχει περασει SP σημαινει αυτοματα οτι στο πρωτο δευτερολεπτο υπαρξης του στο ιντερνετ εχει κολλησει 500ιους. Και δεν αστειευομαι καθολου. Φυσικα και να του δωσεις αλλη εκδοση του θειου με περασμενα SP2/SP3 γιατι αλλιως χαθηκε... Επισης, υποστηριξη USB 2.0 υπαρχει απο μονη της μονο απο το SP1 και μετα οποτε... καταλαβαινεις. Μπα γιατί να κολλήσει ιούς. Αφού τo έχει μονο για κατεβαστιρι. Πάει σε 5-6 σελίδες και κάτι FTP μονο βάζει αυτά που θέλει να κατεβάσει σε DL manager και τo αφήνει να κατέβουν. Δεν τo έχει για κανέναν άλλον λόγο. Αλλα και να κολλήσει τι έγινε ας κολλήσει. Τον ρώτησα μα καλά γιατί δεν πέρασες κανένα SP και μου λέει ότι έτσι είναι τo PC πάνω από 5 χρόνια χωρίς format χωρίς τίποτα. Μα δεν έχει και τίποτα μέσα. Αλλα ok από ότι κατάλαβα πρέπει αναγκαστικά να πάει σε SP. E!! εντάξει ας τo περάσει. Ok παιδιά thanks
polidis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 USB 2.0 Driver Χωρίς SP1? Έλα ρε συ και εγώ νόμιζα ότι υπάρχει κάποια λύσει στη ζούλα χωρίς SP. Με έκανες και διάβασα τζάμπα 5 σελίδες. Έγινε παιδιά να στε καλά για τι βοήθεια
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δεν πειράζει. Τουλάχιστον εσύ τα διάβασες μόνο. Σκέψου ότι ο άλλος έγραφε κιόλας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.