polidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Παιδιά ένα φιλαράκι μου επειδή έχει παλιό PC που δεν είχε από την μάνα του USB 2.0 και επειδή τo παλικάρι ασχολείται με επεξεργασία video και έτσι και ήθελε να μεταφέρει τα video του πιο γρήγορα για αυτό πήρε μια PCI κάρτα που λέει ότι έχει maximum μεταφορά δεδομένων 480Mbps. Ερώτηση: Δηλαδή θα τον δουλέψει σαν USB 2.0 η τζάμπα τo 20αρίκο? Ευχαριστώ
koprodogis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 μια χαρα θα δουλεψει η καρτα, περνας σωστα τον driver και εισαι ετοιμος
JohnnieWalker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Πολυ καλο...και δε παει χαμενο το 20αρι!!!
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 480Mbps = USB 2.0 ....To AN ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΜΩΣ....αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Διότι ΕΙΔΙΚΑ αν η κάρτα έχει τσιπάκι VIA επάνω...τρέχα γύρευε AN θα συνεργαστεί σωστά με την μητρική (εκτός κι αν ΚΑΙ αυτή έχει VIA chipset). Αν κατά τύχη είναι NEC το τσιπάκι της κάρτας, κατά πάσα πιθανότητα no prob. Oύτε στην αναγνώρισή της από το σύστημα, ούτε στη διαμεταγωγή δεδομένων. (με 11 ? κάρτα Equip με NEC chip από e-shop, 4+1 εσωτερική θύρες, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε διάφορα παλιά pc, πάνω από 1 χρόνο τώρα . Eνώ έχω διαβάσει διάφοα ποστ για περιπτώσεις με VIA chip τους έχει γίνει η ζωή πατίνι)
disqualified Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 480Mbps = USB 2.0 ....To AN ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΜΩΣ....αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Διότι ΕΙΔΙΚΑ αν η κάρτα έχει τσιπάκι VIA επάνω...τρέχα γύρευε AN θα συνεργαστεί σωστά με την μητρική (εκτός κι αν ΚΑΙ αυτή έχει VIA chipset). Αν κατά τύχη είναι NEC το τσιπάκι της κάρτας, κατά πάσα πιθανότητα no prob. Oύτε στην αναγνώρισή της από το σύστημα, ούτε στη διαμεταγωγή δεδομένων. με qdi 815EP intel chipset μητρικη δουλευει μια χαρα παντως το via chipset
washcloud Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 ...γι' αυτό είπα ΑΝ θα συνεργαστεί. Στην περίπτωση του "όχι" (με chip VΙΑ) , θα ξέρει τουλάχιστον τον λόγο.
parsifal Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Παιδιά ένα φιλαράκι μου επειδή έχει παλιό PC που δεν είχε από την μάνα του USB 2.0 και επειδή τo παλικάρι ασχολείται με επεξεργασία video και έτσι και ήθελε να μεταφέρει τα video του πιο γρήγορα για αυτό πήρε μια PCI κάρτα που λέει ότι έχει maximum μεταφορά δεδομένων 480Mbps.Ερώτηση: Δηλαδή θα τον δουλέψει σαν USB 2.0 η τζάμπα τo 20αρίκο? Ευχαριστώ Παρατήρηση 1: Ελπίζω να μη θέλει να μεταφέρει video από κάποια mini-DV κάμερα και επέλεξε να τη συνδέσει μέσω USB, αντί για Firewire Παρατήρηση 2: Επεξεργασία video σε PC τόσο παλιό που η μητρική δεν έχει USB 2.0, μόνο κατ' ευφημισμόν τη λες επεξεργασία. Try «ταλαιπωρία»
polidis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Παρατήρηση 1: Ελπίζω να μη θέλει να μεταφέρει video από κάποια mini-DV κάμερα και επέλεξε να τη συνδέσει μέσω USB, αντί για Firewire Οχι δεν θελει να μεταφερει απο καμερα. Παρατήρηση 2: Επεξεργασία video σε PC τόσο παλιό που η μητρική δεν έχει USB 2.0, μόνο κατ' ευφημισμόν τη λες επεξεργασία. Try «ταλαιπωρία» Δεν το εθεσα εγω σωστα. Το PC το εχει για κατεβαστηρει μαζευει της ταινιες που κατευαζει τις κανει καποια επεξεργασια και τις μεταφερει σε εξωτερικο δισκο. Πιστευω να εγινα σαφεις. P.S τωρα για το τη καρτα ειναι χτες τον πηρα τηλ. και μου λεει οτι εχει Via chip και ειναι Plug and play δεν εχει ουτε CD ουτε δισκετα με Drivers.
disqualified Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Οχι δεν θελει να μεταφερει απο καμερα. Δεν το εθεσα εγω σωστα. Το PC το εχει για κατεβαστηρει μαζευει της ταινιες που κατευαζει τις κανει καποια επεξεργασια και τις μεταφερει σε εξωτερικο δισκο. Πιστευω να εγινα σαφεις. P.S τωρα για το τη καρτα ειναι χτες τον πηρα τηλ. και μου λεει οτι εχει Via chip και ειναι Plug and play δεν εχει ουτε CD ουτε δισκετα με Drivers. δε νομιζω οτι θα δουλεψει χωρις drivers, την καρτα θα τη δει το pc αλλα θα του δουλευουν σαν USB1.1 οι θυρες χωρις drivers
polidis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 δε νομιζω οτι θα δουλεψει χωρις drivers, την καρτα θα τη δει το pc αλλα θα του δουλευουν σαν USB1.1 οι θυρες χωρις drivers Oupssssss!!! Μη μου λες τετοια γιατι το απογευμα θα κανω 50κμ να παω να του την περασω γιατι το παλικάρι δεν εχει και πολυ ιδεα. Και οπως λεει και το τραγουδι και ο κληρος πεφτει....στον μαλακα....
disqualified Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 δεν ξερω αν δουλεψει βαζοντας το σε μηχανημα με ηδη εγκατεστημενο SP2 των XP αλλα νομιζω οτι και παλι θα χρειαστει drivers
The_Judas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Θα δουλέψει κανονικά και εφόσον έχει Windows XP SP2+ , θα έχει ταχύτητες USB 2.0. Υπάρχουν όμως και drivers στην ιστοσελίδα της Via που βελτιώνουν την συμβατότητα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Aρχικα να πω πως 480mbps που λεει ΔΕ θα τα δει. Μεγιστο 30-35ΜΒ/s (δλδ 240mbps), που ειναι και το οριο της USB 2.0. Δευτερον, εγω πηρα μια καρτουλα με VIA chip (ναι washcloud), και οχι μονο δουλεψε απροβληματιστα σε XP και Vista (στα Vista χωρις drivers), αλλα πληρωσα 7,5? και οχι 20...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.