Προς το περιεχόμενο

Επιλογή οθόνης για γραφιστικές εφαρμογές

jbmare

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλω ΚΑΠΟΙΟΣ που να γνωριζει (επαγγελματιας αν γινεται) να δωσει τα "φωτα του".

Με ποια κριτηρια να επιλεξω οθονη για γραφιστικες εφαρμογες;Κοντραστ , γωνια θεασεις, χρονο αποκρισεις, αναλυση, φωτεινοτητα....

Κατα ποσο τα χαρκτηριστικα και ως πιου σημειου να τα λαβω υπ οψιν.Η αξια της να μην ξεπερνα τα 300 EURO:p

Επελεξα την LG W2252TQ-PF 22 WIDE 2ms DVI ως τωρα.Μηπως ειναι υπερβολικα τα χαρακτηριστικα αλλα και τα λεφτα της για τη δουλεια που τη θελω (υπ οψιν δεν εχω πειρα στο γραφιστικο τομεα);

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1107763

Επισεις και την LG TFT-TV 20" M208WA-BZ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=978825

Ισχυει το οτι οσο πιο μεγαλη τοσο πιο καλα;

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων γαι το χρονο σας.

Υ.Γ.

Η αληθεια ειναι οτι μια EIZO θα προτιμουσα αλλα:cry:....

Δημοσ.

ΕΙΖΟ (πρωην κατοχος) για σωστα χρωματα με ελαχιστο calibration

αλλιως θα παιδευτεις πολυ με calibration και παλι δυσκολα θα δεις σωστα χρωματα

Δημοσ.

Στο περιοδικό PC magazine του Απριλίου αναφέρει ότι η Viewsonic VLED 221WM έχει το μεγαλήτερο χρωματικό ευρος που έχουν μετρήσει ποτέ σε οθόνη υπολογιστή. Και σχολιάζει οτι ξεπερνά κατα πολύ ακόμα και οθόνες που προορίζονται για επαγγελματίες γραφίστες.

Δημοσ.

Φιλε συμφωνω μαζι σου και σ ευχαριστω...αλλα κοστιζει.

Η πιο φθηνη EIZO ειναι αυτη EIZO 19'' S1911SH ΒK BLACK κοντα στα 300 euro και δεν ξερω αν βασει των τεχνικων προδιαγραφων μου κανει ή οντος πρεπει να παω στην επιλογη της LG W2252TQ-PF WIDE 22' 2ms DVI.

Το καλο πληρωνετε (EIZO)...

Δημοσ.
Στο περιοδικό PC magazine του Απριλίου αναφέρει ότι η Viewsonic VLED 221WM έχει το μεγαλήτερο χρωματικό ευρος που έχουν μετρήσει ποτέ σε οθόνη υπολογιστή. Και σχολιάζει οτι ξεπερνά κατα πολύ ακόμα και οθόνες που προορίζονται για επαγγελματίες γραφίστες.

Ευχαριστω φιλε για την βοηθεια σου αλλα την βλεπω στα 445 euro:rolleyes:

...κοματι δυσκολο το κοβω εως αδυνατο.Παντως 1000 ευχαριστω

• Super Moderators
Δημοσ.

βασικά μην πας σε TN Panel...δεν έχουν τόσο καλή χρωματική απόδοση όσο τα άλλα Panels

Eizo S1911SH, LG W2252TQ-PF, LG M208WA-BZ και Viewsonic VLED 221WM που αναφέρθηκαν είναι με TN Panel

Δημοσ.

Ναι φιλε μου αλλα δεν μπορω να διαθεσω παραπανω απο 300 euro και με το σκεπτικο οτι στις 22" wide εχω καλη αναλυση... δε με βλεπω για pva πανελ.Ευχαριστω για την βοηθεια σου να σε καλα.

Δημοσ.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το ποσό αυτό είναι μικρό για οθόνη που προορίζεται για σοβαρή δουλειά. Με αυτά τα λεφτά δηλαδή παίρνεις οριακά μια καλή οθόνη για παιχνίδια (με TN panel πάντα).

Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αυξήσεις το μπάτζετ 100 με 150 ευρώ, να πας τουλάχιστον σε μια καλή TN panel 24άρα? Ή σε μια ενδεχομένως πολύ καλή 19άρα ή 20άρα με καλύτερο panel?

Δημοσ.

αν και δεν ειμαι επαγγελματιας εντουτοις δουλευω ερασιτεχνικα Photoshop αρκετα

εχω δει πολλες οθονες και ολες υπερβαλουν εαυτο σε καποιο χρωμα και δυσκολα ερχονται στα ισια τους

πηρα αυτο το φτηνιαρικο monitor

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168000

το οποιο βεβαια εχει μονο dsub συνδεση αλλα φανταζομαι θα ξερεις οτι διαφορες αναμεσα σε dsub και dvi ουσιαστικα δεν μπορεις να δεις

με τις εργοστασιακες ρυθμισεις του ειναι αρκετα ισορροπημενο

μαζι σου δινεται το προγραμμα magictune για ρυθιση της οθονης απο τα win με το ποντικι

το οποιο εχει color calibration με paterns μεσω του οποιου ευκολα βελτιωνεις αρκετα την ποιοτητα της απεικονισης

μαζι δινεται και το προγραμμα natural color για να φτιαξεις icm profiles για εκτυπωτες κλπ

γενικα δεν θα εχεις προβλημα τηρουμενων των αναλογιων βεβαιως

ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου...

Η βοηθεια σου πολυτιμη.Εχω παραγγειλει μια LG 2252 πιο ακριβη απ αυτην που προτινεις αλλα για TN panel μαλλον ειναι απ τις καλυτερες...αλλα αργη να ερθει και λεω να κοιταζω και για μια αλλη αν αργησει να ερθει και να την ακυρωσω...

Αναρωτιεμαι μηπως αφου ετσι κι αλλιως για pvn panel το κοβω χλωμο, να παρω κατι πιο οικονομικο(;) γιατι βλεπω οτι υπαρχουν και αλλα μοντελα με παρομιες δυνατοτητες...

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι μπερδεμενος...:cry:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ φιλε για την βοηθεια

Δημοσ.

Η δική μου άποψη είναι πως καλά είναι όλα αυτά αλλά λίγο άκυρα.

Και το καλύτερο Monitor απο άποψη χρωματικής απόδοσης να πάρεις αυτο που φτιάχνεις δεν θα το βλέπουν οι άλλοι στο δικό σου monitor αλλά στο δικό τους. Απο lcd σε tft σε tube και με ηλικίες, σκόνες, καπνό, φωτεινοτητα να παίζουν ότι και να κάνεις ο καθένας θα το βλέπει διαφορετικά. Οπότε στοχευε σε γραφικά που είναι ευδιάκριτα και όχι κουραστικά γιατι αυτός είναι ο σκόπος σου.

Οπότε πάρε ένα καλό monitor απλά με τα λεφτά που μπορείς με στόχο βασικά να κάνεις όσο μπορείς την δουλειά σου πιο άνετα και ξεκούραστα. (Μέγεθος, ακτινοβολία κτλ).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γραφετε. Επειδή λιπών με ενδιαφέρει και εμενα μια αγορά μιας καινουριας TFT οθόνης αλλα για CAD χρήσει και 3D Studio Max...

Στοχεύω βέβαια σε κάτι πιο οικονομικό όμως από τον φίλο μας γύρο στα 200E. Δεν έχω καταλήξει σε κάποια συγκεκριμενη οθόνη ακόμα απλά ψάχνω να βρώ και να καταλάβω ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω για καλύτερη εξηπηρέτηση μου. Δεδομένου ότι έχω μία CRT 17αρα SAMSUNG SyncMaster 793DF (με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αλλα πλέον δεν χωράει τα σχέδια μου και θέλω μεγαλύτερες ίντσες...)

Οπότε αν μπορέι κανείς να με βοηθήσει παράλληλα θα το ευχαρηστούσα!!

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά! Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γραφετε. Επειδή λιπών με ενδιαφέρει και εμενα μια αγορά μιας καινουριας TFT οθόνης αλλα για CAD χρήσει και 3D Studio Max...

Στοχεύω βέβαια σε κάτι πιο οικονομικό όμως από τον φίλο μας γύρο στα 200E. Δεν έχω καταλήξει σε κάποια συγκεκριμενη οθόνη ακόμα απλά ψάχνω να βρώ και να καταλάβω ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω για καλύτερη εξηπηρέτηση μου. Δεδομένου ότι έχω μία CRT 17αρα SAMSUNG SyncMaster 793DF (με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αλλα πλέον δεν χωράει τα σχέδια μου και θέλω μεγαλύτερες ίντσες...)

Οπότε αν μπορέι κανείς να με βοηθήσει παράλληλα θα το ευχαρηστούσα!!

το μονο που σε ενδιαφερει εσενα κατα την αποψη μου ειναι το μεγεθος, η αντοχη στον χρονο και η σε λογικα πλαισια σωστη και ξεκουραστη εικονα

αν οι 22" σου φτανουν η samsung που προτεινα ειναι μια χαρα

Δημοσ.
Η δική μου άποψη είναι πως καλά είναι όλα αυτά αλλά λίγο άκυρα.

Και το καλύτερο Monitor απο άποψη χρωματικής απόδοσης να πάρεις αυτο που φτιάχνεις δεν θα το βλέπουν οι άλλοι στο δικό σου monitor αλλά στο δικό τους. Απο lcd σε tft σε tube και με ηλικίες, σκόνες, καπνό, φωτεινοτητα να παίζουν ότι και να κάνεις ο καθένας θα το βλέπει διαφορετικά. Οπότε στοχευε σε γραφικά που είναι ευδιάκριτα και όχι κουραστικά γιατι αυτός είναι ο σκόπος σου.

Οπότε πάρε ένα καλό monitor απλά με τα λεφτά που μπορείς με στόχο βασικά να κάνεις όσο μπορείς την δουλειά σου πιο άνετα και ξεκούραστα. (Μέγεθος, ακτινοβολία κτλ).

με αυτη την λογικη μαν μπορει ο φιλος να αγορασει οτι παρταλι οθονη υπαρχει γιατι ολες κακορυθμισμενες ειναι

δεν παει ετσι

και στην τελικη αν η οθονη δεν μπορει να ερθει στο σωστο χρωμα ευκολα πως θα κανει emulation τα χρωματα ενος εκτυπωτη κλπ?

Δημοσ.

Thnx Milion_voices!!

Να κανω μια ακόμα ερώτηση. Ποιά η διαφορά του Dynamic με του απλου κοντράστ και πού χρησημεύει? Ποιά τιμή είναι πιο κοντα στην καλύτερη για τα ματάκια μας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...