chem_kyr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Γεια σας παιδιά Επανέρχομαι για να ζητήσω την πολύτιμη συμβουλή σας μιας και οι...ώρες μέχρι την αγορά laptop λιγόστευσαν επικίνδυνα. Λοιπόν, έχω το εξής δίλημμα: Είμαι ανάμεσα σ'αυτά τα δύο μηχανάκια 1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908392 και 2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908129 Η χρήση τους θα είναι κυρίως openoffice, παρουσιάσεις, ιντερνετ και διασκέδαση (ταινίες, μουσική, όχι παιχνίδια). Μεταξύ των δύο παραπάνω ο Asus είναι ακριβότερος κατά 100 ευρώ αλλά έχει γρηγορότερο επεξεργαστή και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Σκέφτομαι λοιπόν (και προβληματίζομαι) μήπως αποδειχθεί καλύτερη αγορά σε βάθος χρόνου. Τον lg τον είδα ζωντανά στα mediamarkt και νπορώ να πώ ότι εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά του. Τον Asus δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να τον δώ από κοντά (όποιος από εσάς έχει εμπειρία, τα σχόλιά του θα είναι πολύτιμα). Θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας και τον σχολιασμό σας στο παραπάνω δίλημμα.
mits@kos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Κανέναν από τους δυο. Όχι τον LG γιατί έχει διπύρηνο πρώτης γενιάς= μηδέν αυτονομία και από ταχύτητα έτσι κι έτσι. Άμα αυτά τα δυο είναι μόνο οι επιλογές σου, πάρε το Asus και βάλτου 2GB μνήμη.
kpartsi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Τον Asus τον έχω δουλέψει και από ποιότητα κατασκευής είναι μιά χαρά. Στιβαρά πλαστικά και άνετο στην πληκτρολόγηση. Έγραψα καμιά 100σταριά σελίδες στο Word γιατί το δικό μου είχε χαλάσει και μου το δάνεισε ένα φιλαράκι. Επίσης ανώτερο επεξεργαστή και ανώτερη κάρτα γραφικών. Το μόνο μελανό σημείο είναι η μνήμη που αν θες να πας 2 GB θα πρέπει να ξηλώσεις τις δύο 512 και να βάλεις 2 του 1 GB. Οπότε η διαφορά στην τιμή θα ανέβει σε σχέση με τον LG. Από την άλλη πλευρά και ο LG είναι μια χαρά για τις ανάγκες σου και επίσης είναι καλής ποιότητας αλλά αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το μηχάνημα 2-3 χρόνια σύντομα θα είναι ανεπαρκής. Δική σου η επιλογή...
npapas1977 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Φιλε μου γιατι δεν κοιτας κατι σε ibm lenovo.Eχω τον n200 παρα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με αυτονομια πανω απο 4 ωρες σε πλοηγηση και κανει για οσα θες και εχει και 3 χρονια εγγυηση.Πριν απο αυτο ειχα παλι lenovo 3 χρονια χωρις το παραμικρο προβλημα.Και το πηρα μονο 500 ευρω.Δες εδω http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=81FC1FD9AAD92144BF54D77F1D4F6671&pa=EE5198654632E4489E26CC72A5F22116 και http://www.infopcstore.gr/eshop/15-othonh/ibm-lenovo/671-ibm-lenovo-thinkpad-r61i-c2d-t5250-2gb-se-10-tokes.html
michalis2610 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Πρώτη επιλογή είναι ο IBM Lenovo ThinkPad R61i που προτίνει και ο npapas1977 και εναλλακτικά ο LG που γράφεις. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δώσεις πάνω από 600 ευρώ για τέτοια χρήση.
JNik Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Παιδιά μια απορία επειδή ίσως με ενδιαφέρει και 'μένα το θέμα. Τι ακριβώς παίζει αυτό που γράφει στην περιγραφή του link του michalis2610 ότι δεν έχει touchpad? Κυρίως για να καταλάβω τι παίζει ρωτάω. Ευχαριστώ
kotetsi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Ακριβώς αυτό που λέει εννοεί. Δεν υπάρχει touchpad στο IBM παρά μόνο trackpad (το κόκκινο πλήκτρο ανάμεσα στα πλήκτρα GHB) το οποίο εκτελεί τα χρέη του touchpad. Φυσικά υπάρχουν και τα πλήκτρα για αριστερό και δεξί κλικ κάτω από το space.
kpartsi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Trackpad ή Trackpoint. Είναι ένα μοχλάκι σαν joystich στο κέντρο του πληκτρολογίου που το ακουμπάς με την άκρη του δείκτη. Θέλει λίγη συνήθεια αλλά είναι πολύ άνετο. Εμένα με βολεύει πολύ περισσότερο από το touchpad γιατί έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην κίνηση και δουλεύει πάντα - ακόμα και αν είναι λίγο ιδρωμένο το δάχτυλο!!!!
Nikos_Vita Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγώ με τo Trackpad ή Trackpoint χρησιμοποιώ το ένα χέρι ενώ με το Touchpad δύο χέρια... Θεωρώ ότι το Trackpad είναι πολύ ποιο εύελικτο και εύχρηστο από το Touchpad... Από την άλλη η αίσθηση των δύο μεγάλων πλήκτρων της IBM είναι ασυναγώνιστη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.