Προς το περιεχόμενο

πιασαν οι ζεστες!!!!καιγομαστε

ekavoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια λιγο τα φωτα σας. εχω ενα hp pavilion entertainment στο 1,83GHZ intel core 2.τελευταια αρχιζει να ζεματαει, και μου βγαζει ενα μηνημα σφαλματος στο general host 32. προσπαθει να μου πει κατι? το εχω κανα χρονο περιπου. τι να κανω? πηρα τη βαση απο το πλαισιο αλλα δεν αλλαξε κ πολυ τιποτα. καμμια ιδεα? overclocking δε σκαμπαζω αν μου πειτε τιποτα τετοιο( τωρα εμαθα για την ακριβεια περιπου τι παιζει με αυτο αλλα μαυρα μεσανυχτα πως γινεται)

ευχαριστω

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλύτερα να το έχεις σε μέρος σκιερό και δροσερό και πάνω απο λεία επιφάνεια, επίσης κάνε ένα κάθάρισμα με πεπιεσμένο αέρα ή ένα μικρό ηλεκτρικό σκουπάκι απο τις γρύλιες του ανεμιστήρα για να τραβήξει την σκόνη, τέλος πόσες ώρες το έχεις ανοικτό καθημερινά/

Δημοσ.

κοιτα το αφηνω μερες ανοικτο αλλα,εχει τυχει να ειναι κλειστο μια μερα ολοκληρη κ την επομενη οταν το ανοιξω σε μια ωριτσα αρχιζει να ψιλοκαιει. το εχω σε λεια επιφανεια κ μεσα στο δωματιο χωρις να το χτυπαει ηλιος. 8α διορθωθει με το φυσιμα ή πρεπει να κανω κ κατι άλλο? η βαση του που πηρα παντως μαλακια ειναι. τιποτα δεν κανει. το general host τι ειναι?

ευχαριστω

Δημοσ.

Η ψήκτρα δουλεύει καλά?Το έχεις ελέγξει?

Πάντως μετά από ένα χρόνο μπορεί άνετα να έχει μαζέψει σκόνη και ουσιαστικά να έχει βουλώσει τις εξόδους του αέρα.Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι,οπότε καλύτερα να το καθαρίσεις.

Μια και θα το κάνεις αυτό κοίτα αν η θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή έχει λιώσει,και αν ναι πρόσθεσε λίγη.

Δημοσ.

Αν θεωρείς ότι έχεις πρόβλημα, που να δεις τα VAIO που λιώνουν εσωτερικά μετά από κανένα χρόνο :D

Δημοσ.
Η ψήκτρα δουλεύει καλά?Το έχεις ελέγξει?

Πάντως μετά από ένα χρόνο μπορεί άνετα να έχει μαζέψει σκόνη και ουσιαστικά να έχει βουλώσει τις εξόδους του αέρα.Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι,οπότε καλύτερα να το καθαρίσεις.

Μια και θα το κάνεις αυτό κοίτα αν η θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή έχει λιώσει,και αν ναι πρόσθεσε λίγη.

\

ok ola kala eyxaristw alla poy 8a brw th 8ermoagwgimh pasta k pws 8a th balw?

Δημοσ.

Που να δεις τι γινόταν με το δικό μου acer P4 2.6 τετραετίας!!!! Η λύση ήταν καθάρισμα στα ανεμιστηράκια και βάση από το e-shop. Για τη σκόνη απλά πανάκια swiffer ανοιξε το καπάκι φύσα και μετά με αυτά μαζεύεις τα πάντα.

Δημοσ.
ok ola kala eyxaristw alla poy 8a brw th 8ermoagwgimh pasta k pws 8a th balw?

Θερμοαγώγιμη πουλάει στο Πλαίσιο, στο Multirama κτλ. Δεν θα στο πρότεινα όμως αν δεν έχεις εμπειρία πάνω στο θέμα γιατί μπορείς να καταστρέψεις εύκολα κάτι... Δοκίμασε να πας στο BIOS και να κάνεις undervolting ή/και undercloaking μήπως πέσει λίγο η θερμοκρασία...

Δημοσ.

Για να βαλει παστια ή να κάνει καλό καθάρισμα πρέπει να ανοιξει ολο το λαπτοπ, κάτι που δεν ειναι και τοσο ''σοφο'' απο κάποιον που δεν γνωρίζει.

Καλύτερα ελενξε με ενα φακό τις τρύπες απο οπου βγαίνει ο αέρας. Απο μέσα θα έχουν κατι γρύλιες απο χαλκό. Πίσω απο τις γρύλιες είναι που σχηματίζεται ενα στρώμα απο σκόνη, που μετά απο κανενα χρόνο μοιάζουν με σφουγγαρι και δεν φευγουν με τίποτα.

Προσπάθησε να εισάγεις μια βελόνα ψιλή ανάμεσα στις γρύλιες και να ''σπάσεις'' αυτό το σφουγγάρι, ωστε να μπορείς το ρουφήξεις με μια ηλεκτρικη.

Εναλλακτικά πήγαινε σε κάποιον έμπειρο να το ανοίξει ολο το λάπτοπ και να κάνει ενα καλό καθαρισμό.

PS: Οτι και αν πειράζουμε πάντα βγάζουμε το λαπτοπ εκτος μπρίζας-μπαταρια εκτός.

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται να ανοίξει όλο το laptop.

Συνήθως ο καθαρισμός αυτός είναι πάρα πολύ εύκολος ακόμα και από κάποιον άπειρο.

Ένα πορτάκι ανοίγει λύνει μερικές βιδούλες που κρατάνε την ψήκτρα και αυτό ήταν.

Τώρα με την πάστα...πρέπει να την χρησιμοποιήσεις με σύνεση...δεν ισχύει ότι όσο παραπάνω βάλεις τόσο καλύτερα.

Πάντως εγώ διαφωνώ με το undervolting....δεν έχει κανένα νόημα εφόσον δεν έχεις μπει στην διαδικασία να καθαρίσεις το μηχάνημα.

Τι νόημα έχει να το κάνεις αυτό και να είναι ακόμα μέσα στην μπίχλα,πάλι δεν θα εξαερίζεται...άρα μπακάλικη μου ακούγεται η λύση.

ΤΠ αν δεν θέλεις να βάλεις χέρι πήγαινε κάπου να στο κάνουν αυτό, είναι υπόθεση 5 λεπτών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...