Προς το περιεχόμενο

συγχώνευση partition δύο σκληρών

panoos3162

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο σκληρούς 150 GB.

θέλω,επειδή τα έγγραφά μου είναι περίπου 180 GB να δημιουργήσω ένα διαμέρισμα εικονικό που να έχω χώρο και από τους δύο σκληρους.

ΓΙΝΕΤΑΙ? και αν ναι με ποιο πρόγραμμα γιατί με το Partition magic 8 δεν έχω τέτοια επιλογή

Δημοσ.

δεν γίνεται αυτό που θες ή έγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Εκτός αν πας σε κάποια λύση raid 5 κ 3 δίσκους που συνολικά θα βλέπει τους 2 μαζί αν δεν κάνω λάθος....

Δημοσ.

Αυτό που θες να κάνεις λέγεται JBOD και υποστηρίζεται από μερικους raid controllers. Τωρα αν η μητρική σου το υποστηρίζει μπορείς να το κάνεις όμως θα πρέπει να τους αδειάσεις... Δεν γίνεται με τα δεδομένα μέσα...

Δημοσ.
Αυτό που θες να κάνεις λέγεται JBOD και υποστηρίζεται από μερικους raid controllers. Τωρα αν η μητρική σου το υποστηρίζει μπορείς να το κάνεις όμως θα πρέπει να τους αδειάσεις... Δεν γίνεται με τα δεδομένα μέσα...

και πως μπορώ να μάθω αν υποστηρίζεται? έχω μια Asus p5n32-sli premium

Δημοσ.

μπορείς να αγοράσεις έναν άλλο δίσκο, 500άρη ας πούμε,

να πετάξεις με ghost και τα 2 Partitions μέσα,

και μετά με το Partition Magic να τα ενώσεις.

Πρόσεξε πως με το Jbond, παρόλο που τα data γράφονται διαδοχικά,

αν ένας από τους 2 δίσκους σκάσει, τα χάνεις όλα.

Έτσι διπλασιάζεις τις πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου...

γενικώς το Jbond sucks!

Η μητρική σου υποστηρίζει RAID 0, 1, 0+1, 5 and JBOD.

Κοίτα μήπως φτιάξεις κάποιο Raid Mirroring (για ασφάλεια δεδομένων σου)

ή κάποιο Raid Stripping για υψηλές επιδόσεις!

Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεσαι 2 ίδιους δίσκους (τουλάχιστον ίδιας χωρητικότητας, το βέλτιστο είναι να είναι και ίδιο μοντέλο, ίδια μάρκα)

Εδώ τα λέει πολύ ωραία περί Raid:

http://en.wikipedia.org/wiki/RAID_1#RAID_1

Δημοσ.
μπορείς να αγοράσεις έναν άλλο δίσκο, 500άρη ας πούμε,

να πετάξεις με ghost και τα 2 Partitions μέσα,

και μετά με το Partition Magic να τα ενώσεις.

Πρόσεξε πως με το Jbond, παρόλο που τα data γράφονται διαδοχικά,

αν ένας από τους 2 δίσκους σκάσει, τα χάνεις όλα.

Έτσι διπλασιάζεις τις πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου...

γενικώς το Jbond sucks!

Η μητρική σου υποστηρίζει RAID 0, 1, 0+1, 5 and JBOD.

Κοίτα μήπως φτιάξεις κάποιο Raid Mirroring (για ασφάλεια δεδομένων σου)

ή κάποιο Raid Stripping για υψηλές επιδόσεις!

Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεσαι 2 ίδιους δίσκους (τουλάχιστον ίδιας χωρητικότητας, το βέλτιστο είναι να είναι και ίδιο μοντέλο, ίδια μάρκα)

Εδώ τα λέει πολύ ωραία περί Raid:

http://en.wikipedia.org/wiki/RAID_1#RAID_1

οι δύο δίσκοι που έχω είναι ολόιδιοι.οπότε λες να κάνω κάτι σε raid 0?

Raid striping πως ? από partition magic?

γίνεται να εμφανίσω μετά ένα χώρο για λειτουργικό κ ένα για τα υπόλοιπα?

επειδή θα κάνω format ,πρέπει να κάνω κάτι πριν ή μπορώ να το κάνω αυτό αφού ολοκληρώσω format & xp setup?

τελικά μήπως δεν αξίζει να έχεις partition???

αφού έκανα post αυτό που βλέπετε μέχρι λίγο πιο πάνω κ διαβάζοντας στο forum για raid0, έσβησα τα παρτιτιον που είχα στον έναν σκληρό κ είδα ότι ο υπολογιστής λειτουργούσε όπως τον είχα συνηθίσει (αρκετά γρήγορα) . είχα γενικά πρόβλημα με την ταχύτητα κ δεν έφταιγε η μνήμη γιατί έχω 2G. τώρα όλα καλά.αλλάζω παράθυρα χωρίς να βγάζει κλεψύδρα ή όταν πατάω σε ένα αρχείο ιδιότητες δεν κάνει δέκα ώρες..

Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΩΣΤΑ;;;; γιατί όταν έκανα restart για να φτιάξω τα partitions μου έβγαλε κάτι errors παρόλο που τα δημιούργησε.

Δημοσ.

Έβαλα to cd της μητρικής να δω τι παίζει από drivers k μου έβγαλε αυτό.όποια επιλογή κ αν πατήσω μου λέει ότι "Unable to get disk information".

αυτό πρέπει να το κάνω αφού κάνω τις ρυθμίσεις από το bios k εγκαταστήσω ξανά τα windows?

τι θα επιλέξω από εκεί? "make nVidia 32bit Sata RAID Driver" ?

32 or 64 bit????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ,ξέρω ότι έγινα κουραστικός αλλά τι να κάνω,βλέπω ότι είστε αλάνια κ ξέρετε πολλά

post-55259-129062970077_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...