Boban Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Εχω φτιαξει ενα σκριπτακι σε λινουξ, το οποιο τρεχει μια εφαρμογη java με καποιες επιλογες. Η ερωτηση μου ειναι: μπορω να το κανω αυτο να τρεχει με ενα κλικ, χωρις να ανοιγω καποια κονσολα και να γραφω (δηλαδη κατι αντιστοιχο με ενα .bat σε windows και διπλο κλικ).
edhunter Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 μπορεις να κανεις ενα launcher για να τρεχεις το σκριπτ
Boban Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Αυτο θα ειναι διαθεσιμο στον καθενα; Γιατι θελω το προγραμμα να το μοιρασω σε διαφορους με διαφορες εκδοσεις λινουξ. Μπορεις να δωσεις περισοτερες λεπτομεριες. Ευχαριστω για την απαντηση
edhunter Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 θα ειναι διαθεσιμο στον καθενα υπο καποιες προυποθέσεις.. για να δουλεψει το launcher σε διαφορα πισι και διαφορες διανομες θα πρεπει το σκριπτ να είναι μεσα σε ενα φακελο που υπάρχει σε ολες τις διανομες πχ στο /usr/bin . για να το βαλει ομως καποιος εκει πρεπει να ειναι root εχτος και αν εχουν αλλαχτει τα permissions απο τον root. πιστευω ο πιο ευκολος τροπος να γινει αυτο ειναι να γραψεις ενα install script το οποιο να βαζει το launcher πχ στο desktop και το script στο /usr/bin και το σκριπτ αυτο (install script) να το τρεχει ο user μια φορα σαν root και μετα να τρεχει το σκριπτ σου απο το launcher. νομιζω ετσι θα εισαι οκ ισως υπαρχει και καλυτερος τροπος αλλα εγω δεν τον ξερω..
maxsap Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Αφου θελεις να τρεξεις μια εφαρμογη java το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να φτιξεις ενα αρχειο jar και να δεινεις το jar. κοιτα εδω για το πως μπορεις να φτιαξεις ενα jar και τι ακριβως ειναι-> http://java.sun.com/docs/books/tutorial/deployment/jar/
Boban Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Σε jar το εχω ηδη. Απλά θέλω τρέχει με τα ορίσματα -Xms & -Xmx. Οποτε καθε φορα πρεπει να γραφω java -jar -Xms128m -Xmx768m Mgl.jar
alexandr0s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Για να φτιάξεις το αντίστοιχο '.bat' σε linux κάνεις το εξής: ανοίγεις ένα text editor και γράφεις #!/bin/sh java -jar -Xms128m -Xmx768m Mgl.jar Το αποθηκεύεις όπως θες και δίνεις +executable στα permissions του text file σου
Boban Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Το εχω δοκιμασει αυτο. Ομως δεν τρεχει με κλικ πρεπει παλι να το γραψεις σε κονσολα
warchief Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μπορείς τα ορίσματα που θέλεις να περνάς στην jvm να τα ενσωματώσεις μέσα στο .jar file και να τα παίρνει αυτόματα, μπορείς να το γκουγκλίσεις δεν θυμάμαι ακριβώς πως γίνεται, πάντως με κάποιο IDE όπως το Netbeans μπορείς να κάνεις define κάτι τέτοιο στα preferences του project
Boban Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 @warchief βρηκα αυτο που λες αλλα απο οτι καταλαβαινω αυτο θα ισχυει μονο για το δικο μου pc. Το προγραμμα θα μοιραστει σε διαφορους με πολλα πολλες διαφορετικες διανομες linux (+win +mac). Μαλλον δεν γινεται δεν πειραζει... απλα ηθελα να το κανω οσο πιο ευχρηστο γινεται. Σας ευχαριστω ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.