Προς το περιεχόμενο

Help για cpu ψυχτρα!

paterah

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω το εξης pc:

Τροφοδοτικο: Chieftec 350W 24 pin

Καρτα γραφικων: GF 8600GT 512MB

Επεξεργαστης: Intel P IV στα 3.20 GZ

Cpu cooler: stock

Motherboard: Asus P5K (s775, DDR2, PCI-X)

Μνημη RAM: 1GB

Πριν απο περιπου 5 μηνες που αλλαξα τη motherboard και την καρτα γραφικων (διοτι ειχα agp) κατα την επανατοποθετηση της ψυχτρας εσπασε ενα "ποδι" (φυσικα ειχε και αλλο ενα απο παλιοτερα). Ξερω οτι επρεπε να την αλλαξω εκεινη τη στιγμη η καλυτερα εδς και 1 χρονο που μου δημιουργει προβληματα οπως υπερβολικος θορυβος επειδη δεν παταει καλα και πολυ μεγαλο rpm. Τωρα ομως που ειναι καλοκαρι δεν αντεχεται, ακουγεται σαν τρακτερ:shock:. Εχετε να μου προτεινεται καποια καλη ψυχτρα να με βγαλει απ'τα βασανα; Τελευταια σκεφτομουν μηπως πρεπει να αλλαξω το τροφοδοτικο μου...

Υ.Γ.: Υπαρχει πιθανοτητα να βαλω 2πυρηνο επεξεργαστη σε κανα μηνα.

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Χρηστος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον εχω το εξης pc:

Τροφοδοτικο: Chieftec 350W 24 pin

Καρτα γραφικων: GF 8600GT 512MB

Επεξεργαστης: Intel P IV στα 3.20 GZ

Cpu cooler: stock

Motherboard: Asus P5K (s775, DDR2, PCI-X)

Μνημη RAM: 1GB

Πριν απο περιπου 5 μηνες που αλλαξα τη motherboard και την καρτα γραφικων (διοτι ειχα agp) κατα την επανατοποθετηση της ψυχτρας εσπασε ενα "ποδι" (φυσικα ειχε και αλλο ενα απο παλιοτερα). Ξερω οτι επρεπε να την αλλαξω εκεινη τη στιγμη η καλυτερα εδς και 1 χρονο που μου δημιουργει προβληματα οπως υπερβολικος θορυβος επειδη δεν παταει καλα και πολυ μεγαλο rpm. Τωρα ομως που ειναι καλοκαρι δεν αντεχεται, ακουγεται σαν τρακτερ:shock:. Εχετε να μου προτεινεται καποια καλη ψυχτρα να με βγαλει απ'τα βασανα; Τελευταια σκεφτομουν μηπως πρεπει να αλλαξω το τροφοδοτικο μου...

Υ.Γ.: Υπαρχει πιθανοτητα να βαλω 2πυρηνο επεξεργαστη σε κανα μηνα.

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Χρηστος

Μια καλη λυση ειναι το Triton 79 Amazing. NOISE-LESS κ καλο cooling.

Αν σου φενεται ακριβο τοτε Silent Knight II

Τελος το Arctic Square ειναι καλη λυση κ η πιο φτηνη (κ ωραια εμφανιση!!!)

Ολα ειναι τις ASUS

Για μενα πολυ καλες ειναι η scythe ninja plus rev b και η zalman 9700.Στην scythe βαζεις και αλλον ενα ανεμιστηρα και εισαι αρχοντας.

Αν θες κάτι πολύ καλό για ψύκτρα ώστε να μπορείς να κλοκάρεις(αν θες) μελλοντικά τον δυπίρινο που λες θα σου συνιστούσα την Τhermalight Utra Extreme 120 είναι ίσως η καλύτερη ψύχτρα που κικλοφωρεί. Τώρα αν δεν θες να δώσεις πολλά λεφτά κοίτα τις δύο ψύκτρες που σου προτείνει το παιδί πάνω:-).

Αγόρασα χθες την συγκεκριμένη ψύκτρα και ηρέμισα! Η αυθεντική της Intel(P4 LGA775) έκανε τόσο θόρυβο που δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

Έχει και ένα εξωτερικό ρυθμιστή της ταχύτητας του fan. Aν το ρυθμίσεις να δουλεύει στο full παράγει θόρυβο, ενοείται λιγότερο απο αυτο της intel. Αλλά στην δική μου περίπτωση δεν χρειάζεται, το έχω να λειτουργεί στις 1500rpm και είναι αθόρυβη, επίσης είδα -5 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με τις ενδείξεις του Bios.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

• Super Moderators

αν είναι να δώσει τόσα λεφτά για την Zalman ας πάρει καλύτερα την Thermalright Ultra 120 Extreme που είναι και καλύτερη

Βάζοντας διπύρηνο, (φαντάζομαι κάτι σε Ε8400? ή έστω και Ε6600..) που είναι εξαιρετικά ultra cold, καμία σχέση με τον PIV που έχει,

θα μπορούσε να παίξει και Passive με την scythe ninja plus rev b.

Δηλαδή την ψύκτρα χωρίς καν ανεμιστήρα..

Είναι από μόνη της θηρίο, και με το Chieftec που έχει 12άρη από κάτω του,

έστω και να μην έχει κανένα 12άρη ή 8άρη το κουτί του,

η ροή αέρος θα ήταν αρκετή.

Αν απόφασίσει να κάνει OC, το σκέφτεται μετά..

Ελπίζω κάτω από την stock lga775 ψύκτρα που έχεις να μην έχεις βάλει κανένα τόνο πάστα,

μερικές σταγόνες αρκούν. Παραπάνω βλάπτουν, παρά απάγουν καλύτερα τη θερμότητα.

Σχετικά με το Ποδαράκι, δεν ξέρω πως ακριβώς το έχεις σπάσει,

αλλά με Δεματικά (Tyre-Up) και τη μοναδική τρύπα που έχει μητρική για αυτό το πόδι,

θα μπορούσες να κάνεις κεφάλι από κάτω ώστε να έχει αντίσταση,

και να την σφίξεις, αν δεν θέλεις καν να την αλλάξεις.

Σε αυτό προσοχή να μην χαράζεις κανένα από τα επιφανειακά στρώματα του PCB

γιατί μετά κλαις τη μητρική... Του στυλ προσέχουμε εξαιρετικάαααα με το κατσαβίδι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...