tectonator Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα παιδιά! Έχω το εξής laptop από τον Σεπτέμβριο του 2006: ACER Aspire 5601 AWLMi Intel Core Duo T2050 (1.6 GHZ) ATI Mobility Radeon x1300 (up to 512MB) 100GB HDD 1GB DDR2 Όλα καλά και ωραία και παρόλα όσα ακούγονται για τους ACER εμένα δεν μου έχει βγάλει ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα παρόλο που το έχω ξεσκίσει στην χρήση. Γενικότερα, ελάχιστες φορές τον έχω δουλέψει με μπαταρία (1 η 2 φορές) αφού συνήθως είναι συνδεδεμένος με την κύρια τροφοδοσία. Τώρα τελευταία λόγω δουλειάς θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω λειτουργώντας τον με την μπαταρία αλλά παρατήρησα οτι η διάρκεια της είναι τραγικά μικρή. Μόλις 23 λεπτά με όλα τα energy settings στο minimum. (Βλέπε foto.) Με βάση τα χαρακτηριστικά του (http://www.superwarehouse.com/Acer_Aspire_5601AWLMi_Notebook/LX.AB10J.005/p/1492216) το battery life πρέπει να είναι 4.5h. Και ας δεχτώ ότι το 4.5h είναι κάπως υπερβολικό αλλά όχι και 23 λεπτά. Κατι δεν πάει καλά. Η κοπέλα μου έχει τον ACER 5672 AWLMi (σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά με τον δικό μου) και η διάρκεια ζωής είναι απείρως καλύτερη. Έχει κανείς καμμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει? Thanks εκ' των προτέρων.
disqualified Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 μετα απο 2 χρονια δε μου φαινεται περιεργο να εχει αυτη τη συμπεριφορα η μπαταρια, γι αυτο αλλωστε και δινουν παντα ξεχωριστη εγγυηση
andreapaog328 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 1,2 φορές σε δυο χρόνια με μπαταρία είναι πολύ λίγο. Εγώ (hp) που την αφήνω 2 εβδομάδες ''έξω'' την βρίσκω στο 80% απο φορτησμένη full. θέλει λίγο ''δούλεμα'' η μπαταρία για να στρώσει.(αν δεν έχει αφήσει την τελευταία της πνοή κιόλας)
tectonator Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 θέλει λίγο ''δούλεμα'' η μπαταρία για να στρώσει.(αν δεν έχει αφήσει την τελευταία της πνοή κιόλας) Είναι δηλαδή δυνατόν να αυξήσω την διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το να αρχίσω να δουλεύω τον φορητό με την μπαταρία και όχι με την κύρια τροφοδοσία?
21century Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Καλύτερα να την αποφορτίσεις τελείως και μετά φόρτιση κανονικά για κάποιες ώρες ώστε να γεμίσει τελείως, επίσης δοκίμασε μήπως υπάρχουν πρόσφατοι drivers για την διαχείριση ενέργειας..
tectonator Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Καλύτερα να την αποφορτίσεις τελείως και μετά φόρτιση κανονικά για κάποιες ώρες ώστε να γεμίσει τελείως, επίσης δοκίμασε μήπως υπάρχουν πρόσφατοι drivers για την διαχείριση ενέργειας.. Θα το δοκιμάσω και ας ελπίσουμε να υπάρξη κάποια βελτίωση. Όσο για τους drivers είναι μία πονεμένη ιστορία.... Από την μέρα που αγόρασα το laptop μέχρι και σήμερα στο support site της ACER υπάρχουν μόνο οι ίδιοι drives. Καμμία ανανέωση, ούτε για drivers της κάρτας γραφικών ή οποιουδήποτε άλλο part. Anyway!
tectonator Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Επίσης μόλις είδα αυτό: http://www.acer.co.uk/public/page6.do?sp=page6&dau11.oid=2270&inu19.current=2270&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=17&CountryISOCtxParam=UK&LanguageISOCtxParam=en&ctx3=-1&ctx4=United+Kingdom&crc=2396490087 Ελπίζω μόνο να μην ανατιναχτώ....
Kostas_xolargos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 egw exw acer aderfe kai krataei i bataria miamisi ora me ligi xrhsh tou laptop kai 50 lepta me xrhsh twra ti na sou pw den xerw ti ftaiei,apla pare kainourgia battery:-D
tectonator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Ξεθάβω το θέμα γιατί έχω νεώτερα. Το είχα πάρει απόφαση ότι η μπαταρία παρέδωσε πνεύμα για αυτό και εδώ και 6μήνες την είχα βγάλει τελείως και ήμουν με το AC συνεχώς. Πριν από μία-δύο εβδομάδες έκανα Install το Ubuntu 8.10. Χθες είχα την φαεινή ιδέα να ξαναβάλω την μπαταρία. Είτε το πιστεύεται είτε όχι η μπαταρία σε linux δουλεύει κανονικά, στα xp πάλι μου freezaρει το laptop με το που μπει στα windows. Περίεργα πράγματα. Ίσως είναι άλλος ένα λόγος να το γυρίσω μόνιμα σε Linux.:p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.