Προς το περιεχόμενο

The future of desktop...

digimyth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σωστό και αυτό, διαχείρηση του Η/Υ με τη σκέψη!! Ο υπολογιστής πιστεύω για τους περισσότερους απο εμάς (όσο και αν δε το παραδεχόμαστε) έχει γίνει το άλλο μισό του εγκεφάλου μας, οπότε θα ήταν τέλειο αν γινόταν να είχαμε τον Η/Υ ως συμπλήρωμα του εγκεφάλου μας και με μια σκέψη να μπορούσαμε να εκτελέσουμε όποια λειτουργία θέλαμε!

Επίσης συμφωνώ ότι με τα scripts κάποιες δουλειές γίνονται γρηγορότερα, αλλά όχι οι δουλειές που απαιτούν αλληλεπίδραση χρήστη που εκεί νικάει κατά κράτος το user interface, που όσα περισσότερα μας παρέχει τόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε!

Για το filesystem για να πω την αλήθεια δεν έχω πολλά πράματα να πω γιατί μου είναι δύσκολο να φανταστώ ένα σύστημα χωρίς μονοπάτια... καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα με μονοπάτια και δε μπορώ να φανταστώ διαφορετκό τρόπο λειτουργιας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

To 80 όταν διάβαζα το Neuromancer του William Gibson για υπολογιστή είχα τον zpectrum zx80. Φυσικά ότι διάβαζα τότε φαινόντουσαν εξωπραγματικά και καθαρή επιστημονική φαντασία.

Το παράξενο είναι ότι σήμερα 20 χρόνια μετά τα μισά από τι έλεγε τα ζούμε ήδη. Κυβερνοχώρος, χάκερ, 3D εικονικά δύκτια, τεχνική νοημοσύνη και ένα δύκτιο που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των δημιουργών του.

Φανταστείτε αντί για τα χέρια μας να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το βλέμα ή τη σκέψη για να εισάγουμε δεδομένα στον υπολογιστή...

Είχα διαβάσει ένα άρθρο για μια τέτοια πειραματική τεχνολογία. Φοράς μια συσκευή που μετράει ηλεκτρική δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου και εκπαιδεύεις το software με το να σκέφτεσαι επανειλημμένα συγκεκριμένα, απλά και χαρακτηριστικά, πράγματα. Για κάθε σκέψη η ηλεκτρική δραστηριότητα διαφοροποιείται σε αρκετό βαθμό.

Μετά από αρκετή εκπαίδευση του software (μοναδική για κάθε άνθρωπο), είναι ικανό να αναπαράγει λειτουργίες συσχετισμένες με καταχωρημένες "σκέψεις" με κάποια ακρίβεια.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι ότι οι εξωτερικοί αισθητήρες δεν αντιλαμβάνονται εύκολα και με ακρίβεια τις μικρές μεταβολές, εσωτερικοί αισθητήρες θα έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά (any volunteers? :P).

Αλλά και αυτό ακόμη θα ήταν "συμβατικό", ας πούμε ανορθόδοξο, interface. Αν δεχτούμε ότι ο εγκέφαλος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο computer και κάποτε αναλυθεί ο τρόπος λειτουργίας του, δε θα υπήρχε υποθετικά κάποιος τρόπος για απευθείας ανταλλαγή δεδομένων;

Και οι επιλογές έιναι καλό πράγμα

Συμφωνώ ότι η ύπαρξη επιλογών είναι πάντα καλό πράγμα, ακόμη και αν πρόκειται για κάτι εντελώς άχρηστο για το 99.9 των χρηστών. Εδώ απλά αμφισβητείται η χρησιμότητα κάποιων επιλογών ως προς κάποια κριτήρια, όχι το αν θα έπρεπε καν να υπάρχουν διαθέσιμες.

με σκοπό το "ακαριαίο" που ανέφερε πιο πάνω ο apoikos να γίνεται πράξη.

Ναι αλλά πώς γίνεται π.χ. να αλλάξεις ακαριαία σε ένα virtual desktop και να προλάβεις να δεις κι όλας τον 3d κύβο που γυρίζει; (νομίζω ότι ο Apoikos εννοεί κυριολεκτικά ακαριαία, δεν αναφέρεται απλά στο overhead της μη αρκετά αποδοτικής επεξεργασίας των effects αλλά και στα ίδια τα effects που ζουζουνίζουν επίτηδες για κάποιον χρόνο).

Επίσης συμφωνώ ότι με τα scripts κάποιες δουλειές γίνονται γρηγορότερα, αλλά όχι οι δουλειές που απαιτούν αλληλεπίδραση χρήστη που εκεί νικάει κατά κράτος το user interface, που όσα περισσότερα μας παρέχει τόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε!

Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα, υπάρχουν και κονσολιάρικες εφαρμογές με άψογο interactive interface, καλύτερο από των περισσότερων αντίστοιχων γραφικών. Για παράδειγμα ο Mutt, ο Vi, ο Emacs και ο Rtorrent. Πρέπει να δεις πόσο εφευρετικοί μπορούν να γίνουν οι δημιουργοί τέτοιων εφαρμογών για να το πιστέψεις!

Πάντως ακόμη και το γραφικό user interface (user interface είναι και η κονσόλα) θα έπρεπε να είναι script-able (κάτι σαν την AppleScript του MacOSX). Αυτό ας πούμε βοηθάει στην παραγωγικότητα, τα 3d effects όχι.

για απευθείας ανταλλαγή δεδομένων;

εννοείς και τακτικές εγκεφαλικές ενημερώσεις μέσω synaptic και τέτοια ?

και καλά στο linux που είναι open και free

στα window$ που θα χρειάζεται κάθε λίγο format ο εγκέφαλος ?

δυστυχώς ή ευτυχώς η εικόνα έχει άμεσα μεγάλη δύναμη έναντι της γλώσσας

επισυνάπτω παράδειγμα

σημείωση:η κονσόλα είναι στο κάτω μέρος

.

post-36682-129062969545_thumb.jpg

δυστυχώς ή ευτυχώς η εικόνα έχει άμεσα μεγάλη δύναμη έναντι της γλώσσας

επισυνάπτω παράδειγμα

Μην μας κάνεις τέτοια, θα χάσουμε και τους τελευταίους πιστούς! :whistle:

bow.gif

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι ότι οι εξωτερικοί αισθητήρες δεν αντιλαμβάνονται εύκολα και με ακρίβεια τις μικρές μεταβολές, εσωτερικοί αισθητήρες θα έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά (any volunteers? :P).

Καλά, εκεί θα βγουν τίποτα παπαροκάδες να σου πουν για τα τσιπάκια κλπ. Αυτά, νομίζω ότι, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν σε ορίζοντα 20ετίας+! Εδώ ένα wi-fi βάλαμε στη ζωή μας και ο κόσμος φοβάται για το αν είναι βλαβερά ή όχι... :P

Ναι αλλά πώς γίνεται π.χ. να αλλάξεις ακαριαία σε ένα virtual desktop και να προλάβεις να δεις κι όλας τον 3d κύβο που γυρίζει; (νομίζω ότι ο Apoikos εννοεί κυριολεκτικά ακαριαία, δεν αναφέρεται απλά στο overhead της μη αρκετά αποδοτικής επεξεργασίας των effects αλλά και στα ίδια τα effects που ζουζουνίζουν επίτηδες για κάποιον χρόνο).

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν όλοι το 3D κύβο! Υπάρχει ένα ωραιότατο plug-in που αντί για κύβο έχει τα viewports στη σειρά και όταν πατάς να πας δεξιά, πχ., βλέπεις μια κίνηση αστραπιαία των viewports προς το αριστερά (κάπου μισό δευτερόλεπτο) και απλά ένα σήμα "προς τα που μετακινήθηκες και που πήγες" (σαν τα thumbnails του Alt+Tab) το οποίο σου δίνει μία ακόμα καλύτερη εικόνα για το που είσαι. Εγώ, ας πούμε, με τα original viewports του gnome που δεν έχουν την παραμικρή κίνηση μπερδεύομαι αρκετά στο αν έχω αλλάξει ή ποιό έχω επιλέξει (όταν έιναι κενά τα viewports, ιδίως)!

Το ότι προβάλονται τα πιο "φιγουρατζίδικα" plug-ins του compiz δε σημαίνει ότι αυτά το αντιπροσωπεύουν απόλυτα.

Αρχικό μήνυμα απο nske

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι ότι οι εξωτερικοί αισθητήρες δεν αντιλαμβάνονται εύκολα και με ακρίβεια τις μικρές μεταβολές, εσωτερικοί αισθητήρες θα έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά (any volunteers? ).

Και όμως ο εγκέφαλος έχει συγκεκριμένη συχνότητα λειτουργίας και παράγει σήματα τα οποία μπορούν να γίνουν capture απο εξωτερικές συσκευές! Ένα παράδειγμα είναι ο μαγνητικός τομογράφος. Οπότε να "πιαστούν" τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος είναι εφικτό και εξωτερικά.

Επίσης άλλες έρευνες πάνω σε άτομα με αναπηρίες που έχουν κάνει προσθετική τεχνιτών μελών έχουν δείξει ότι μετά την προσθήκη του τεχνιτού μέλους ο εγκέφαλος το "ενσωματώνει" στις λειτουργίες του και προσπαθεί να στείλει σήματα σε αυτό. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση μετά απο μακροχρόνια περίοδο παραμονής με την αναπηρία, ο εγκέφαλος ξανα-ενεργοποιεί τις λειτουργίες στο μεταμοσχευμένο μέλος και λειτουργεί σαν να ήταν πάντα εκεί.

Αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι ο εγκέφαλος είναι ένα πολύ ευέλικτο όργανο που μπορεί εύκολα να εξικοιωθεί με νέες λειτουργίες και συνεπώς μια συμβίωση υπολογιστή - εγκεφάλου δε θα ήταν διόλου δύσκολη.:P

συμβίωση υπολογιστή - εγκεφάλου δε θα ήταν διόλου δύσκολη.

το έρώτημα είναι αν είναι επιθυμητή και με τι είδους συμβόλαιο συμβίωσης

η πυρηνική ενέργεια, είναι ¨πράσινη¨ ?

.

Και όμως ο εγκέφαλος έχει συγκεκριμένη συχνότητα λειτουργίας και παράγει σήματα τα οποία μπορούν να γίνουν capture απο εξωτερικές συσκευές! Ένα παράδειγμα είναι ο μαγνητικός τομογράφος. Οπότε να "πιαστούν" τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος είναι εφικτό και εξωτερικά.

το προβλημα σε αυτον τον τομεα δεν ειναι τοσο το capture που ειναι εφικτο,αλλα το γεγονος οτι το software χρειαζεται πολλες ωρες για να εκπαιδευτει,δεν δινει 100% σωστα αποτελεσματα (το πειραματοζωο σκεφτεται γατα και το πισι νομιζει οτι σκεφτεται μηλο πχ) και τριτον τελευταιο,αλλα κατα την γνωμη μου και πιο σημαντικο η ταχυτητα capture-επεξεργασιας απο το μηχανημα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ αυτη τη στιγμη για να σκεφτομαστε real-time καταστασεις και mind-control

μια ερωτηση.απλη.χρησιμοποιω bash.γιατι να παω σε zsh? (ρωταω για να μαθω,οχι για συζητηση)

και η αποψη μου

(σαν απλος χρηστης):Ομορφα τα γραφικουλια και τα 3d,οταν παιζω ταινιουλες,ερχονται τα ξαδερφια μου και πουλαω μουρη,και βλεπω τα windows και με πιανουν γελια.Βλεπω και μερικα αρνητικα,αλλα "μπρος στα καλλη τι ναι ο πονος"?

(σαν πιο advanced χρηστης):αρκετες ωρες στο στησιμο και την παραμετροποιηση του compiz,διαβασμα σε φορουμ και guides.ακομα και με τις καλυτερες (θεωρητικα) ρυθμισεις εγω εβλεπα ενα response time το λιγοτερο σπασαρχι****στικο.Για αυτο ομως κατηγορω τον εαυτο μου,γιατι ισως αν ασχολιομουν μαζι του 2-3-5-10 ωρες θα το εκανα γρηγοροτερο.Εχω ομως και μια επιφυλαξη γι αυτο.

αυτη τη στιγμη λοιπον laptop-desktop δεν εχουν κατι το 3d,compiz εχει η κοπελια μου,και τα αδερφια μου.

α,ναι,εχω και 3d σε εναν debian-based text-only media streamer :P:p

χρησιμοποιω bash.γιατι να παω σε zsh? (ρωταω για να μαθω,οχι για συζητηση)
off-topic

Δεν μπορώ να σου πω γιατί να πας σε zsh ούτε και σε κανένα άλλο shell (τον προσηλυτισμό όπως και στην περίπτωση του debian τον αφήνω στον apoiko :P) αλλά μπορώ να σου πω ότι σε σύγκριση με το bash το zsh είναι πολύ περισσότερο παραμετροποιήσιμο ενώ παράλληλα το scripting είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που έχεις μάθει από το bash. Τρέχω zsh παράλληλα με tcsh σπίτι και μπορώ να πω ότι το πρώτο είναι πολύ καλύτερο από το bash. Αλλά επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, tcsh FTW!

Κάνε μια βόλτα από τα site των shells και διάβασε μερικά πραγματάκια, μπορεί να σε ενδιαφέρει το θέμα.

Εντάξει ίσως η εναλλαγή των desktop δε δείχνει ακριβώς αυτό που θα ήθελα να τονίσω σχετικά με το ακαριαία. Προφανώς εννοώ πως τα εφφέ δε θα χοροπηδούσαν γύρω γύρω, αλλά παρ' όλα αυτά o window manager χρησιμοποιεί OpenGL. Για παράδειγμα με ενεργοποιημένο compiz και απενεργοποιημένα όλα του τα εφφέ, η μετακίνηση παραθύρων στην οθόνη είναι πολύ πιο ομαλή και γρήγορη, απ' ότι χρησιμοποιώντας κάτι άλλο.

Προσωπικά ήθελα εδώ και καιρό να ανοίξω αυτήν την κουβέντα, κυρίως επειδή έχω την εξής - βασική - απορία:

Πες μου ένα λόγο για τον οποίο το desktop έγινε καλύτερο επειδή είναι πλέον η πλευρά ενός 3D κύβου. Προσωπικά όταν αλλάζω virtual desktops το κάνω επειδή θέλω να αλλάξω desktop και να πάω σε ένα άλλο που έχω γκρουπαρισμένες κάποιες εφαρμογές, όχι επειδή θέλω να βλέπω κύβους να περιστρέφονται. Ως εκ τούτου θέλω η αλλαγή desktops να γίνεται ακαριαία ει δυνατόν. Το ίδιο ισχύει και όταν κάνω cycle τις ανοιχτές εφαρμογές. Γενικά θέλω ένα περιβάλλον εργασίας το οποίο - στο μέτρο του δυνατού - να μη χρειάζεται ποντίκι, γιατί η διαδικασία του να σηκώνει κανείς τα χέρια από το πληκτρολόγιο για να τα πάει κάπου αλλόυ είναι χρονοβόρα, άβολη και διακόπτει τυχόν άλλες διαδικασίες και επιπλέον - και βασικότερο - θέλω το περιβάλλον εργασίας να μην μπλεκεται στα πόδια μου. Το desktop είναι μια διευκόλυνση, δεν είναι αυτοσκοπός.

Συμπέρασμα: αν η επόμενη γενιά desktops είναι ακόμα πιο 3D, να τη χαίρεστε. Προσωπικά βολεύομαι μια χαρά με ένα rxvt-unicode και το screen να τρέχει irssi, vim και mpc/mpd. Πάω να ιδρύσω σύλλογο unixoπαπούδων με το NullScan :devil::devil:

Παρατήρηση προς τους νεότερους: αντί να σπαταλάτε ώρες αλλάζοντας themes και εφέ του compiz-fusion, δαπανήστε τον ίδιο χρόνο να μάθετε καλά το shell σας· είναι βέβαιο ότι θα κερδίσετε περισσότερα.

Σωστά τα λες αλλά πρακτικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανάγκη για λειτουργικότερο desktop (φυσικά όχι πιο φανταχτερό, ουσιαστικά καλύτερο).

Πχ προσωπικά έχω όλη τη διάθεση του κόσμου να μάθω το shell μου, αλλά επίσης χρωστάω όλα τα μαθήματα του κόσμου, και για να γλυτώσω χρόνο, στήνω ένα μηχάνημα με kubuntu, τα πάντα gui, να χω το κεφάλι μου ήσυχο, προς το παρόν, απο φθινόπωρο linux-bootcamp;)

Ακόμη να το βράσω το 3D desktop αν πρέπει να το απενεργοποιώ για να δουλέψω 3D modeling. To compiz είναι ένας τρόπος για να βουλώνεις τον βλάκα που ασιθάνεται σπουδαίος που έβαλε vista (ο άλλος είναι να πάρεις το φλασάκι του που "Μη! έχει ιο!!" και να το βάζεις/βγάζεις ατάραχος:P)

Πχ προσωπικά έχω όλη τη διάθεση του κόσμου να μάθω το shell μου, αλλά επίσης χρωστάω όλα τα μαθήματα του κόσμου, και για να γλυτώσω χρόνο, στήνω ένα μηχάνημα με kubuntu, τα πάντα gui, να χω το κεφάλι μου ήσυχο, προς το παρόν, απο φθινόπωρο linux-bootcamp;)

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, απλά δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το αυτονόητο ότι πρέπει ο καθένας να μπορεί να κάνει «advanced» πράγματα χωρίς να δαπανήσει χρόνο για να μάθει. Ο καλός χειρισμός κάθε μηχανής προϋποθέτει σε ένα βαθμό εξοικείωση με τον τρόπο λειτουργίας της και δε βλέπω το λόγο για τον οποίο αυτή η αρχή να μην ισχύει στους υπολογιστές. Από 'κει και πέρα, οποιοδήποτε GUI λέει ότι είναι φιλικό προς τον άσχετο, στα μάτια μου μεταφράζεται ως «περιοριστικό». Αλοίμονο, υπάρχει σαφέστατα ανάγκη για «φιλικά» GUI, όμως δεν πρέπει να μένει κανείς εκεί αν έχει φιλοδοξίες για το κάτι παραπάνω.

Σε αυτά τα πλαίσια έρχεται και δένει πολύ ωραία το μοντέλο των *NIX συστημάτων: έχουμε ένα σωρό μικρές εφαρμογές οι οποίες εξαντλούν (κουραστικά πολλές φορές) το πεδίο χρήσης στο οποίο αναφέρονται, και από πάνω τους χτίζουμε απλά GUI για τον πρωτάρη χρήστη που δεν έχει εξοικειωθεί με το πλήθος των επιλογών ενός προγράμματος CLI. Παράλληλα όμως, ο συνειδητοποιημένος/ψαγμένος χρήστης έχει τη δυνατότητα 9/10 φορές να χρησιμοποιήσει απευθείας την command line εφαρμογή, γλυτώνοντας χρόνο και έχοντας το μέγιστο δυνατό έλεγχο της διαδικασίας που θέλει να εκτελέσει. Παραδείγματα:

• Ωραίο το k3b, αλλά 9/10 φορές θέλω απλά να κάψω ένα iso που έχω κατεβάσει. Μέσα σε 3" (με το completion του shell), μπορώ να γράψω cdrecord τάδε.iso και να κάνω τη δουλειά μου. Το βάζω και σε ένα screen και δε με νοιάζει αν κρασάρει το k3b ή το KDE ή ο X Server
  • Με την εντολή find είναι 100 φορές πιο γρήγορο να βρεις π.χ. όλα τα pdf μέσα σε ένα δέντρο καταλόγων και να τα αντιγράψεις κάπου αλλού, ή να δημιουργήσεις ένα cpio ή tar archive που να περιλαμβάνει μόνο συγκεκριμένου τύπου αρχεία. Το αντίστοιχο σε ένα GUI είναι συνήθως αδύνατο, απλά και μόνο επειδή στο GUI δεν υπάρχει η έννοια της σύνταξης μιας εντολής. Το GUI είναι ποντικοκεντρικό, και ως εκ τούτου ο χρήστης δεν περιγράφει στον υπολογιστή τι θέλει να κάνει, αλλά επιλέγει από ένα περιορισμένο σετ διαθέσιμων επιλογών αυτή που του ταιριάζει περισσότερο.
  • Φτιάχοντας pipelines με το shell, τη find, τη grep, τη sort και την xargs, είναι δυνατή η εκτέλεση εργασιών τις οποίες κανένα GUI δεν μπορεί να εκτελέσει. Και αυτό γιατί στη γραμμή εντολών υπάρχει η έννοια του building block και της ad hoc διασύνδεσης των προγραμμάτων, ενώ στο GUI αυτή η έννοια απουσιάζει. Αυτό που παλεύουν τα desktop environments να φτιάξουν τόσα χρόνια, ένα κοινό IPC interface για τις γραφικές εφαρμογές, στη γραμμή εντολών υπάρχει εξαρχής και βασίζεται στους 3 στανταρ file descriptors: stdin, stdout και stderr.
  • Ένας IRC client είναι μια εφαρμογή στην οποία κυρίως γράφει και διαβάζει κανείς. Ούτε σχεδιάζει, ούτε βλέπει εικόνες. Ως εκ τούτου, η φυσική θέση των χεριών είναι στο πληκτρολόγιο. Ένας command line client, όπως ο irssi ή ο BitchX είναι σαφώς πιο εργονομικός από οποιονδήποτε γραφικό client, ακριβώς επειδή έχει σχεδιαστεί χωρίς την παραδοχή της ύπαρξης του ποντικιού.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι γραφικές εφαρμογές είναι καλές για μια συγκεκριμένη κατηγορία προβλημάτων. Ένας browser π.χ., με τη μορφή που έχει το Web σήμερα πρέπει πρακτικά να είναι γραφικός, το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις ίδιες τις εφαρμογές γραφικών. Ένας IRC client όμως, ή ένας mp3 player, ή ένας bittorrent client δεν έχει και πολύ νόημα να είναι γραφικές εφαρμογές.

apoikos συμφωνω εν μερη στο να μαθει καποιος το linux.

Φυσικα να διαβασει, να μαθει το shell μεχρι ενα user επίπεδο. Απο κει και περα δεν θα πρέπει να αρχισει να λειτουργει τον υπολογιστή του χωρις την αναγκη καθημερινης ενημέρωσης;

Ενας σαν και εμενα που δεν ειναι επαγγελματιας θελει να μαθει να οδηγει και μετα να οδηγαει συνεχεια, οχι καθε φορα να διαβαζει παλι πως πρεπει να οδηγει. Αυτο θα ηταν αδυνατον να γινει για καποιον που εχει οικογενεια, δουλεια, υποχρεωσεις κλπ.

Παίρνω παραδειγμα τον εαυτο μου , εκατσα να ασχοληθω μεχρι ενος σημειου, διαχειριζομαι το συστημα μου , το διαμορφωνω και μπορω να φτασω μεχρι τα μισα του troubleshooting

Ενα iso θα μπορω να το καψω με την cdrecord αλλα αλλες mixted εγγραφες δεν θα μπορεσω να τις κανω , οποτε αν δεν υπαρχει η εφαρμογη με gui οπως το k3b ειμαι καταδικασμενος.

Αν πρέπει για καθε εφαρμογη να ξερω τις εντολες , δεν θα τα καταφερω ποτέ να εχω linux.

Για την σωστη συνταξη μιας εντολης μου παίρνει αρκετο χρόνο.

Οταν παταω command --help , το παραδειγμα σπάνια το καταλαβαίνω.

Κανω οτι μπορω απο το shell και ειμαι υπέρ της γραμμης εντολών. Αλλα δεν μπορω να τα μάθω όλα απ' έξω και για να πω την αλήθεια δεν μπορω να τα κατανοησω όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...