ciricaki Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Sorry για το χθεσινο θεμα αρχικα. Λοιπον προσπαθω να δημιουργησω ενα dynamic site σε dreamweaver χρησιμοποιωντας phpmyadmin. Το προβλημα ειναι πως οτι γραφω με ελληνικους χαρακτηρες στη βαση μου ενω στο phpmyadmin φαινονται κανονικα στο dreamweaver εμφανιζονται ερωτηματικα. προσπαθησα να λυσω το προβλημα ρποσθετοντας στον κωδικα του mysql_query set character greek, η καπως ετσι τελος παντων χωρις αποτελεσμα. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει καποια λυση; Ευχαριστω
doomakos1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δοκίμασε να κάνεις αποθήκευση μέσω μιας δυναμικής σελίδας που θα φτιάξεις στο dreamweaver. Τότε θα σου δείχνει στο phpmyadmin ερωτηματικά αλλά όταν τα καλείς κ τα εκτυπώνεις στην σελίδα σου θα φαίνονται κανονικά
ciricaki Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Οχι. στο Phpmysdmin εμφανιζονται κανονικα ελληνικα. οταν φτιαχνω ομως recordset στο dreamweaver και τα προσθετω στην σελιδα εκει δεν εμφανιζονται και φαινονται ερωτηματικα
doomakos1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Την αποθήκευση από πού την κάνεις; Μέσα από το phpmyadmin? Δοκίμασε να φτιάξεις κελιά με κωδικοποίηση latin1_swedish_ci και αποθήκευσε τα δεδομένα σου στην SQL μέσω μιας δυναμικής σελίδας που θα φτιάξεις από το dreamwaver. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα εμφανίζονται στο phpmyadmin τα ελληνικά αλλά θα εμφανίζονται κανονικά στην σελίδα σου.
ciricaki Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 εισαι σιγουρος; γιατι με αυτο το llatin1_swedish_ci δεν εμφανίζονται ουτε στο dreamweaver ουτε στο Phpmyadmin. επισης εγω θελω να εισαγω τα δεδομενα απο το Phpmyadmin. εσυ εννοεις να δημιουργησω σελιδα που να τα εισαγω απο το dreamweaver και να αποθηκευονται στο phpmyadmin;
doomakos1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ναι είμαι σίγουρος.. απλά δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να έχει πρόβλημα το dreamweaver στο preview του (αν κ δε νομιζω) έχεις βάλει από τα page properties->enconding->greek ?.. o explorer σου βγάζει κ αυτός ερωτηματικά; εννοώ να φτιάξεις μια σελίδα που θα αποθηκεύει το κείμενο σου στην SQL.. κ με μια άλλη σελίδα να τα καλείς κ να τα κάνεις print το πρόβλημα είναι οτι το phpmyadmin δεν εισάγει ελληνικό κείμενο σωστά εκτός αμα το εχεις το Collation σε utf8 ή greek αλλά τότε δεν στέλνει σωστά η SQL (δε ξέρω γιατί) αν φτιάξεις μια σελίδα που εισάγει με μια form τα δεδομένα στην SQL se collation latin κ μετά τα καλείς δε θα ύπαρξη πρόβλημα
mkst Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Αν το encoding της σελίδας σου είναι utf8 θα πρέπει το collation της βάσης να είναι utf-general-ci. Αν είναι ετσι και δεν του λειτουργεί δοκίμασε πριν από τα select statements να δώσεις το: SET NAMES 'UTF8'
sgoll Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ PHP TO ANTIΜΕΤΩΠΙΣΑ ΕΤΣΙ $conn = mysql_connect(DB_HOST,DB_USERNAME,DB_PASSWORD); AYTO EINAI TO ΠΡΩΤΟ QUERY ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ CONNECTION ME THN ΒΑΣΗ mysql_query("SET NAMES GREEK;");
snk7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 αν στη σελιδα και στη βαση σου εμφανιζονται κανονικα τοτε το προβλημα ειναι οτι δεν εχεις κανει encoding utf8 στο dreamweaver. απο το design view κανε δεξι κλικ, properties-> encoding ->utf8 ελπιζω να σε βοηθησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.