tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Gpower το ετρεξα και μου ελεγε 54 βαθμους, αλλα αναφερει cpu temp και οχι core temps. Το ιδιο και το bios, δεν λενε core temps. Τα αλλα προγραματα δειχνουν kai core temps και εκει ειναι τα προβληματα. Ενοειται οτιδηποτε σχετικο με fan speed kai thermal monitoring ειναι απενεργοποιημενο στο bios. Κατι αλλο, το 12ρι που εχω πανω στην thermalright τρεχει σταθερα στις 700 στροφες. Δεν ειναι πολυ λιγο ακομα και για silent ανεμιστηρι? Ενα coolermaster ειναι, δεν ξερω τυπο, το ειχα παρει καμποσους μηνες πριν. Μηπως φται οτι εχει 3 πιν και το cpu fan στο μομπο ειναι 4 πιν και το εχω βαλει απευθειας εκει χωρις να το μετατρεψω με κανα καλωδιακι 3πιν σε 4πιν? Θα δω αν μπορω να τον ξεφορτοθω και να παρω τον quad 9450.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Nαι ειναι αργο και δε μου κανει καθολου εντυπωση το 50ρι idle, κι εγω με ΔΥΝΑΤΟ 12ρι και Ultra 120 και 8400 στους 40κατι idle ειμαι... και 67 full load.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ναι αλλά overclocked [email protected]...όχι stock clocks...
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 και εγω τωρα στα 3.6ghz ειμαι. Πως μπορο να αλλαξω τις στροφες?? Ειναι η συνδεση των πιν η μαπα ανεμιστηρας? Δεν νομιζω να ηταν τοσο χαμηλες απο την μανα, κανα 1200ρι πρεπει να ητανε. παιζει ρολο που το βαζω, αν το βαλο στο συστεμ φαν υποδοχη που ειναι και 3πιν, επηρεαζει κατι? αν το καλωδιακι φαινετε παει να πει οτι φυσαει προς τα εξω και αν απο την αναποδη οτι ρουφαει αερα?? υπαρχει κανας κανονας σε αυτο? Μην πα να το χω βαλει και αναποδα πανω στην ψυχτρα λολ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ίσως να έπεσες και σε θεόστραβο heatspreader...
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 λές την επιφανεια της ψυχτρας που ακουμπαει στον επξεργαστη?? Μπα δεν νομιζω. Λοιπων εφαγα αλλη μια ωριτσα για να ξαναδοκιμασω κατι. Ειχα αλλον ενα 112ρι akasa 1700rpm. Τον δοκιμασα πρωτα να ειμαι σιγουρος για το πως φυσαει, ωστε να τραβαει την θερμοτητα και να την διωχνει απο την χαλκινη ψυχτρα. Οποτε τον εχω βαλει σωστα. Η μαλακια ειναι οτι ηθελε φαγωμα με μαχαιρι γιατι ηταν κλειστου τυπου στις βιδες και δεν μπεναν τα κλιπακια της thermalright. Αυτο εφαγε την μιση ωρα λολ. Λοιπον τον βαζω, σιγουρα ποιο δυνατος, βλεπω απο προγραμα οτι τρεχει στις 1600 κατι στροφες. Ε λοιπον το συστημα φαινετε να ειναι στα ιδια, με το aircondition full τωρα εχω 47 βαθμους, οτι και πριν περιπου. Στην τελικη το συμπερασμα ειναι οτι η σειρα 8ΧΧΧ της ιντελ ειναι παιγμενη οσων αφορα τις θερμοκρασιες. Ειμαι πεποισμενος οτι το συστημα δεν εχει προβλημα ασταθειας και οτι απλα ειναι λαθος διαβασμα της θερμοκρασιας. Και δυστηχως φανταζομαι οτι εχω ξοδεψει λεφτα σε ανεμιστηρες και ψυχτρες και εχω αυξησει τον θορυβο χωρις λογο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 το μεταλλικό κάλυμα του cpu είναι το heatspreader
pagratios Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Λοιπων εφαγα αλλη μια ωριτσα για να ξαναδοκιμασω κατι. Ειχα αλλον ενα 112ρι akasa 1700rpm. Τον δοκιμασα πρωτα να ειμαι σιγουρος για το πως φυσαει, ωστε να τραβαει την θερμοτητα και να την διωχνει απο την χαλκινη ψυχτρα. Οποτε τον εχω βαλει σωστα. Η μαλακια ειναι οτι ηθελε φαγωμα με μαχαιρι γιατι ηταν κλειστου τυπου στις βιδες και δεν μπεναν τα κλιπακια της thermalright. Αυτο εφαγε την μιση ωρα λολ. Νομίζω ότι ο ανεμιστήρας στην ψύκτρα πρέπει να φυσάει προς την ψύκτρα για καλύτετη απόδοση ώστε να μεταφέρει κρύο αέρα στην cpu και όχι να μεταφέρεται η ζέστη της ψύκτρας προς τα έξω!!Έχω την εντύπωση ότι το έχω διαβάσει σε κάποιο post αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος!!Ας επιβεβαιώσει κάποιος περισσότερο ειδικός!
sk8 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Εχεις air condition? Αν ναι, ανοιξε το πορτακι του υπολογιστη, βαλτον οσο πιο κοντα στο αρκουδι μπορειες και μετα βαλε το αρκουδι να ριχνει οσο πιο κρυο αερα μπορει κατ ευθειαν πανω στο cooler της CPU. Αν ουτε τοτε αλλαξει κατι, ειναι ο sensor και απο εκει και περα κανεις οτι νομιζεις, ειτε πορευεσαι με αυτο (χωρις να ξερεις ποτε εχεις προβλημα και ποτε οχι) ειτε αλλαζεις CPU (αν γινεται) Ο τεχνικος δε νομιζω να μπορει να σου προσφερει κατι παραπανω, αποψη μου ειναι πως και χρημα και χρονο θα σου φαει.
fabiawrc Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 κανε δοκιμη με το δαχτυλο.τρεξε λιγο orthos η prime να στρεσαρεις τον επεξεργαστη να ανεβασει θερμοκρασια και πιασε με το δαχτυλο σου την βαση της ψυχτρας οσο ποιο κοντα γινεται στο cpu.αν δεν νιωθεις καψιμο και ειναι χλιαρο τοτε σου δειχνει λαθος τις θερμοκρασιες. αν εχει 60 βαθμους πχ σε full load το χερι σου δεν θα αντεχει να το αφησεις πανω.
snitypas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ρε παιδεια καλα ολα αφτα ποθ λετε αλλα σκεφτικατε το ενδεχομενο να μην εβαλε θερμοαγωγιμη παστα στο cpu!! Εγω πιστευο πως αυτο ειναι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 το έχω γράψει μου φαίνεται...
tzinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Ρε παιδεια καλα ολα αφτα ποθ λετε αλλα σκεφτικατε το ενδεχομενο να μην εβαλε θερμοαγωγιμη παστα στο cpu!! Εγω πιστευο πως αυτο ειναι μα τι λες τωρα, εχεις διαβασει καν το θεμα?? αφου εχω γραψει 5 φορες για τον τροπο που εβαλα παστα, μαλιστα την arctic silver5, μια καθετη γραμη στο κεντρο του επεξεργαστη και ενα πολυ λεπτο απλωμενο στρωμα στην ψυχτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.