accipio Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Σήμερα άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα σε έναν Ρ4 3GHz που έφτανε τους 60 βαθμούς (!!!) σε ηρεμία, επειδή η πάστα που είχε ήταν υπερβολικά πολλή. Έβαλα πολύ λίγη ποσότητα (AS5) και την άπλωσα ομοιόμορφα με μια λεπτή πλαστική κάρτα, ώστε να σχηματιστεί ένα πολύ λεπτό "φιλμ" σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή. Λοιπόν, η θερμοκρασία έπεσε θεαματικά και έφτανε τους 35-38 βαθμούς σε ηρεμία. Όλα αυτά με στοκ ψύκτρα.
npapas1977 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Και εγω παρατηρησα διαφορα σε ενα phenom απλωνοντας την παστα ομοιομορφα.
stm00192 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουν λίγο τα πράγματα! Το ΜΟΝΟ προγραμμα που δείχνει σωστές θερμοκρασίες σε CPU 45nm είναι το realtemp. Οι θερμοκρασίες σου φίλε μου είναι καλές για την εποχή αλλα δεν μας 'εχεις δ'όσει ακόμη temps σε full load με την extreme για να σου πούμε στα σίγουρα! αλλά μέχρι τους 65 δεδομένης της εποχής μια χαρά είσαι!
koprodogis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγω θα σου προτεινα να βγαλεις ολα αυτα τα ανεμιστηρια που εβαλες. Προφανως εχεις κανει μια χαλια ροη και δεν σε βοηθανε, απλα δημιουργουν μαλλον καποιες δινες και τπτ περισσοτερο. Ο συνδιασμος ψυχτρας, επεξεργαστη μαλλον δεν θα μπορουσε να φερει τετοια αποτελεσματα, δεν νομιζω οτι λογο ανεβασμενης θερμοκρασιας περιβαλλοντος χωρου επρεπε να ειναι τοσο πανω. Κανε μια δοκιμη αν θες και σταματα τον πλαινο ανεμιστηρα και ασε μονο του του επεξεργαστη και τον πισω του κουτιου. Τωρα αυτα τα περι παστας, παταει δεν παταει καλα αν μπορεις κανε απλα εναν ελεγχο με την στοκ ψυχτρα και την λιγη ποσοτηα παστας στο κεντρο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Τι θερμοκρασια αναφερει στο BIOS ο επεξεργαστης? Εμενα πριν κανα 2 μηνο ελεγε 250 βαθμους, τωρα λεει 9... Αστα βραστα. (Ε8400) Τα ιδια ελεγε και στο Everest. Ε εβαλα το Realtemp και ειμαι (με Ultra120Extreme) στους 41 idle και 67 full load στα 3,9GHz με 1,38volt και δυνατο 12ρη ανεμιστηρα. Μηπως λοιπον το δικο σου δεν ειναι και τοσο χαλια δεδομενης της ανακατοσουρας που εχεις κανει με τα ανεμιστηρια?
tzinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 λοιπον βρηκα το κουραγιο και τα ξηλωσα ολα ξανα να δοκιμασω κατι καινουριο. Εχω δει μερικες φοτο που ο ανεμιστηρας της thermalright φυσαει προς τις μνημες και τα σιντι (προς την προσοψη δηλαδη), αντι προς τον πισω ανεμιστηρα. Τον εβαλα ετσι με το σκεπτικο οτι στο κατω μερος εχω τους 2 14ριδες να βαζουν κρυο αερα προς τα πανω, που σκερφτηκα οτι θα παρασερνει τον ζεστυο αερα της ψυχτρας ειπισης προς το πανω μερος που εχει το κουτι πολλες τρυπες εξαερισμου. μια φοτο για να καταλαβετε. Χαμηλα κατω που εχει 2 κουτια, εχουν βγει και εχουν μπει οι 2 χ14ριδες, που βαζουν εαερα προς τα πανω. Πανω εχει τρυπες εξαερισμου. Επισης καθαρισα την παστα και εβαλα λιγοτερη. Μια καθετη γρσμη στον επεξεργαστη και λιγη ποσοτητα στην ψυχτρα που την απλωσα για να καταληξει σε ενα πολυ λεπτο στρωμα. Ε δεν νομιζω να θελει λιγοτερο, ουτε και πολυ παραπανω. Aaa επισης συνδεσα το το φαν του ανεμιστηρα στο cpu fan και ας ειχε 3 πιν αντι για 4. Παλι δουλευει. πριν το ειχα βαλει στο συστεμ φαν επειδη ηταν 3πιν Λοιπον τα αποτελεσματα προς το παρων φαινονται ακριβως τα ιδια!! Μην πω και κανα βαθμο παραπανω. I GIVE UP!!!
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ναι εκανα και αυτο, χτες βραδι. Καμια διαφορα. Να φανταστεις αυτη την στιγμη οταν ξεκιναω δειχνει η 46 η 53!! αναλογω πως θα του την δωσει. Την πρωτη φορα που το ανοιξα μετα την καινουρια ανακατοσσουρα που εφτιαξα, εδειχνε 46 οποτε λεω στα ιδια ειμαι. Ε τωρα τις περισοτερεςς φορες καρφωνει στα 53. Σε idle ολα αυτα. Αν βαλω aircondition κανα μισαωρο πεφτει κατω απο 50. Με λιγα λογια κανονικα πρεπει να τα ξαναξηλωσο ολα και να βαλω τον ανεμιστηρα οπως τον ειχα πρωτα να φυσαει προς τα πισω, διοτι ετσι ημουν ποιο συχνα κατω απο 50 βαθμους. Οπως και να το εχω κανει ομως το μικροτερο που δειχνει ειναι στους 45-46 βαθμους που ειναι πολυ για 8400 kai thermalright extreme, μια απο τις κορυφαιες ψυχτρες. Λοιπον η το παω σε τεχνικο να δει μηπως εχω κανει χοντρες μαμακιες με τους ανεμιστηρες και την ψυχτρα, η το περνω αποφαση και το αφηνο και απλα ελπιζω να εχει πειραγμενο sensor.
ArisG88 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 @tzinos εγω παντως δεν βλεπω κατι παραλογο στις θερμοκρασιες στο συστημα σου
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 τι να σου πω, εχω δει πολλες αναφορες για θερμοκρασια στον 8400 σε 30 -35 βαθμους, ειδικα με μια καλη ψυχτρα. Εγω 50ριζω ανετα, χωρις φορτωμα εργασιας. Οποτε δεν σου φαινετε για διαφορα? Και του εχω και 5 ανεμιστηρες μεαα και κορυφαια ψυχτρα. Απο την αλλη διαβαζω οτι ειναι και πολυ συχνο φαινομενο να δειχνουν αλλοπροσαλες θερμοκρασιες τα προγραματα μετρησης και να εχουν διαφορες μεταξυ τους και πανω απο 10 βαθμους. Αυτο γινεται και σε μενα. Απλα πιστευω οτι δεν διαβαζονται σωστα. Φαντασου οτι χτες δοκιμασα οβερκλοκ, εβαλα Fsb 400χ9 δηλαδη τον εχω στα 3.6ghz, την μνημη στα 800, εδωσα λιγο ρευμα σε μνημες και στον επεξεργαστη, τον πηγα 1.2volt. Και δεν βλεπω διαφορες στις θερμοκρασιες εξακολουθει να πεζει απο 46 - 53, αναλογως πως του την βιδωσει
GPOWERR Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Εγκατεστησε το sensors view pro (την πιο νεα εκδοση που θα βρεις) και ισως σε βοηθησει να δεις τις πραγματικες θερμοκρασιες!απεγκατεστησε οτι λογισμικο υποστηριξης της gigabyte γιατι ειναι για τα μπαζα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 όπως είπα κατά πάσα πιθανότητα προβληματικός DTS...απλά αγνόησε τις θερμοκρασίες...εκτός αν έχεις όρεξη να πας για RMA τον CPU
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ναι τα εβαλα για να δω τι ειναι, αλλα σιγα σιγα τα ξεφορτωνομαι ολα τα προγραματα της γκιγκα... Θα το τσεκαρω, αλλα ηδη εχω δει real temp, core temp, speedfan, pc wizar, everest....Αν ο επεξεργαστης ειναι προβληματικος δεν θα σου κανει τιποτα το προγραμα μετρησης. Και απο οτι φαινετε δεν ειμαι ο μονος http://www.techpowerup.com/index.php?51419 http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=51359 Σκεφτομαι να τον γυρισω και να παρω κανα quad 9450. Αλλα το θεμα ειναι το προβλημα ειναι μονο με την σειρα του 8400, η με ολους τους 45nm επεξεργαστες, διοτι και o quad 9450 παρομοια τεχνολογια ειναι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 με όλους της σειράς 8xxx νομίζω
GPOWERR Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Καθε νεα εκδοση προγραμματος μετρησης περιλαμβανει διορθωση του τροπου διαβασματος της cpu temp απο αυτο.Ετσι θα παρατηρησεις οτι η πραγματικη που σου λεει πχ το sensorsviewpro ειναι ιδια με του βιος+χ οπου χ=σταθερος αριθμος.Τουλαχιστον στη δικια μου ετσι συνεβει.Οπωσδηποτε απενεργοπ και to smartfancontrol στο βιος γιατι διαβαζοντας λαθος το cpu temp σου σταματαει η' γυρναει αργα το cpufan:mad:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.