Προς το περιεχόμενο

δεν πεφτει to cpu temp, οτι και να κανω, help

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια εχω βρει τον μπελα μου. Τα προβληματα μου τα αναφερω και σε αλλο τοπικ αλλα επειδη ξεκινησε με ασχετο τιτλο, τα μεταφερω εδω.

λοιπον εστησα εναν πισι μονος μου με τα εξης

ιντελ 8400

gigabyte x48 ds5

2x 1gb transend 1066

psu corsair 620

case Armor+ me 23cm side fan

sparkle 880gt

Ενταξει ηταν το 1το που εστησα εξολοκληρου απο την αρχη, με ταλαιπωρησε αλλα το καταφερα. Στην αρχη επερνε μπρος μονο για 1 λεπτο και εκλεινε. Τα βγαζω ολλα, υποψιαζομαι οτι δεν πατουσε καλα η ψυχτρα, τα ξαναβαζω ελεγχο τα βυσματα, ξανα μεσα, ολα οκ. Αλλα χτυπαω υψηλες θερμοκρασιες, αλλο προγραμ μου δειχνει 62, αλλο 53, αλλο 57. Το ρεαλ τεμπ που λενε οτι ειναι το ποιο καλο για 45νμ επεξεργαστες εδειχνε 53 βαθμους.

Να μην τα πολυλογω, βαζω αλλους 2 ανεμιστηρες στον πατω να βαζουν κρυο αερα (βγενει απο τις τρυπες που εχει στην οροφη), και αλλος ενας στην προσοψη βαζει αερα, και ενας που βγαζει στο πισω μερος. Προσθεστε και τον πλαινο 23ρι του κουτιου. Μιλαμε θα επρεπε να εχω γαμο τις ψυξεις. Αλλα το cpu temp δεν πεφτει. περνω την thermalright ultra extreme με εναν ακασα 12ρι να φυσαει πανω στον πισω ανεμιστηρα που βγαζει αερα απο το κουτι. Το αποτελεσμα επεσα στους 45 σε idle, που με ολα αυτα που εχω νομιζω ειναι ακομα απογοητευτικο για τον 8400.

Τι αλλο να κανω, μηπως ειναι ελλατωματικως ο 8400?? εχω βαλει κανα fan να φυσαει λαθος?? Τον εχω κανει ψυγειο και δεν πλησιαζει τους 40 βαθμους!

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες που παρουσιάζεις δεν ειναι εξωπραγματικές αλλά φυσιολογικές λόγω καλοκαιριού σε φούλ φορτίο εφόσον ήδη απο το σύστημά σου υπάρχει καλή απαγωγή του αέρα. Δεν μπορω να καταλάβω με πόσους βαθμούς κελσίου εισαι ικανοποιημένος..

Δημοσ.

καλυτερα να το πας σε εναν τεχνικο να στο κοιταξει!εκτος και αν κανεις τοση πολυ χρηση το pc που εχεις 2 παιχνιδια ανοιχτα ταυτοχρονα και εχει τοση πολυ θερμοκρασια!ειναι 8400 ο cpu δεν ειναι κανας παλιος που να μην μπορει να αποδωσει!εγω με petium 4 στα 3,20 GHZ εχω 40-45 και με παιχνιδι ανοιχτο και με ποσα προγραματα ανοιχτα και δεν εχω και καμια ιδιαιτερη ψυξη!

Δημοσ.

Φίλε μου έλενξε τις ρυθμήσεις του bios και ξετσέκαρε κάποια ρυθμηση που λέει κάτι για τον "έξυπνο" έλενχο του fan της cpu (cool n quiet λέγεται το function για τους AMD,με Inter έχω να ασχοληθώ πολύ καιρό..

Δεύτερον ,δοκίμασε να βάλεις καινούρια ψυχτική πάστα στην ψύχτρα του επεξεργαστή..και κάτι τελευταίο..εμένα μου φαίνονται λογικότατες θερμοκρασίες για το PC σου...αν όμως παρόλαυτα σε απασχολούν,προτίνω να δοκιμάσεις κάποια aftermarket ψυχτρα (χαλκινη καλύτερα για καλύτερα αποτελέσματα),και να μετρίσεις τις θερμοκρασίες της cpu με κάποια ξεχωριστό θερμόμετρο ,εξωτερικό..

Υ.Γ. :ΤΟ τροφοδοτικό σου μήπως είναι λίγο μικρό?δεν είμαι πολυ σχετικός με το τί τροφοδοτικό ταιριάζει που αλλα θα επέλεγα ενα 800αρι με τέτοια σύνθεση να έχω και κάποια προοπτική για τίποτε ποιο σύγχρονο στο μέλλον..

Φιλικά ...

Δημοσ.

ευχαριστο για τις απαντησεις. Θεωρητικα ολα φαινονται σωστα, το τροφοδοτικο σε ρεβιου λενε κορυφη για τα λεφτα του, η μητρικη ακριβη και απο τα καλα μοντελα της γιγκαμπαιτ,ο επεξεργαστης 8400 υποτιθεται οτι επειδη ειναι στα 45νμ εχει χαμηλες θερμοκρασιες. Στο μυαλο μου παει αυτο που ειπε ο thresh, ελαττωματικός DTS (Digital Thermal Sensor), διοτι 4 προγραματα ολα μου δειχνουν διαφορετικες θερμοκρασιες και με αποκλισεις ακομα και 12 βαθμων!

Στο bios απο την αρχη απενοργοποιησα οποια επιλογη εξοικονομησης ενεργειας και το σμαρτ φαν, ωστε να εχω φουλ στροφες. Δεν ειδα διαφορα ειτε ετρεχε στις 1300 ειτε στις 2600 στροφες. Ολα αυτα με την στοκ ψυχτρα. Αναβαθμιση στο bios δεν μου φαινετε απαραιτητη ακομα, μονο ενα ποιο καινουριο υπαρχει και λεει updated cpu id (η μηπως αυτο μπορει να λυσει το προβλημα)

Καινουρια ψυχτρα που λεει ο sarakinos, ειπα οτι εβαλα μολις την thermalright ultra extreme, που οπου και να κοιταξεις ειναι στο τοπ 5 ψυχτρων της αγορας!! Και ομως επεσε μονο 6-7 βαθμους, απο 53 σε 45-46 (συμφωνα με το real temp, διοτι με αλλα προγραματα επεσα απο 63 σε 56). ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ IDLE. Μιλαμε μονο ιντερνετ η κανα μπ3, δεν εχω τρεξει παιχνιδι ακομα (δεν πεζω και συχνα). Με τετοια ψυχτρα ο 8400 σε idle θα επρεπε να ειναι 30κατι μονο ετσι?? thermal paste, arctic silver 5, απο τις καλυτερες! ε τι αλλο να κανω?

Να πω οτι πριν με την στοκ ψυχτρα ετρεξα ορθος για ενα 15ρτο (δεν ηθελα να το ζορισω) χωρις λαθη σε 8 τεστ και η θερμοκρασια πηγε γυρω στους 67 βαθμους απο 53 (η απο 63 σε 73 συμφωνα με το hardware monitor). Σχετικα μικρη ανοδος, νομιζα οτι θα 100ριζε με την γκαντεμια μου λολ.

Τελικα αμα ισχυει το ρεαλ τεμπ ειμαι τουλαχιστον σε υποφερτες τιμες, αν ισχυουν τα αλλα προγραματα ειμαι σε κακες θερμοκρασιες, ακομα και με την thermalrigh. Ποσo ειναι το λογικο για τον 8400 σε idle??

Αααα επειδη το ρευμα της ψυχτρας (της thermalright) ηταν 3πιν και στην μητρικη το cpu fan ηταν 4πιν, το εβαλα σνα διπλανο που λεει system fan. Παιζει κανα ρολο??

Δημοσ.

Πάντως εγώ όταν στην asus μου αναβάθμισα το BIOS είδα σωστές θερμοκρασίες στον 8200 μου. επίσης να έχεις στα υπόψην ότι η θερμοκρασία του χώρου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Το μεσημέρι είχα 41 σε idle τώρα έχω 38 ενώ πριν 2 μήνες είχα κάπου 29-30 (με την stock ψύκτρα στις 1200 στροφές)

Δημοσ.

Φίλε μου επειδη μου είχε τύχει μια παρόμοια περίπτωση, θα πρότεινα το εξής: Να μπείς στο bios και να τσεκάρεις τους χρονισμούς (fsb) και τις τάσεις που δίνει το M/B στον επεξεργαστή σου. ότι έχει σχέση με βελτίωση επιδόσεων (απο αυτές τις αυτοματες που έχουν τα καινουργια board) απενεργοποίησέ το. Επίσης θα σου πρότεινα να δείς απο το internet ποιο πρέπει συγκεκριμένα να είναι το fsb και το multiplier και η τάση λειτουργίας του επεξεργαστή σου και να τα ρυθμίσεις χειροκίνητα.

Τέλος ξανατσέκαρε άν όντως έχει πατήσει καλά η ψύκτρα σου και αν η θερμόπαστα έχει κάτσει ομοιόμορφα στην επιφάνεια του επεξεργαστή σου.

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

ναι το ξερω, βαζω aircondition ενα 9ρι σε μικρο δωματιο στους 25 βαθμους και πεφτει 2-3 βαθμους η θεροκρασια του πισι. πριν ειχα 47, τωρα που εχει παγωσει το δωματιο εχω 44 βαθμους στον επεξεργαστη. Αλλα δεν ειναι και λυση αυτη

εγω με την στοκ κοντα 60ριζα λολ. εχουμε μια μικρη αφυσικη διαφορα.

με το bios θα την ψαξω την δουλεια ακομα. Παντως απο οτι θυμαμαι τα περισοτερα τα εχω auto στα ρευματα, τiς μνημες εβαλα +ο.3 gia na pane sta 2.1volt και τον επεξεργαστη τον κατεβασα κιολας 1 κλικ για να μην περνει πολυ ρευμα και ανεβαζει τεμπς, νομιζω core volt εχω βαλει καπου στο 1.17. Δεν ξερω αν στεκει σαν λογικη. Fsb 333 χ 9 multiplier και μνημες 533, με 5-5-5-15, kapoia cup spectrum..ktlp ta εκανα diasble οπως λενε οι οδηγοι, to pci sta 100...ktlp

Δημοσ.

Αυτό με το ελαττωματικό sensor, πρέπει να παίζει δυνατά. Κι εγώ έχω αρκετή απόκλιση με realtemp και coretemp, αν και κάπως πιο χαμηλές από τις δικές σου.

Πιστεύω πως πρέπει να λάβεις υπόψην σου το μέρος που βρίσκεται το κουτί και αν η θερμοκρασία του χώρου είναι υψηλή.Μερικοί βαθμοί C μπορούν κάλλιστα να οφείλονται σ'αυτόν τον παράγοντα.

Αααα επειδη το ρευμα της ψυχτρας (της thermalright) ηταν 3πιν και στην μητρικη το cpu fan ηταν 4πιν, το εβαλα σνα διπλανο που λεει system fan. Παιζει κανα ρολο??

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο(νομίζω πως όχι), αλλά μπορεί το 3πινο να μπει στο 4πινο χωρίς πρόβλημα, καθώς το τελευταίο έχει 1 έξτρα πιν για μερικές μεγάλες ψήκτρες. Αν δεις, μάλιστα, μπορείς να τοποθετήσεις το 3πινο μόνο στη μία άκρη της υποδοχής...

Δημοσ.

Δοκίμασε να το βάλεις στο cpu fan.

Επίσης ίσως να παίζει κάποιο ρόλο η ποσότητα πάστας ή και ο τρόπος που την άπλωσες...

Πολλοί πιστεύουν οτι όσο περισσότερη τόσο καλύτερα, ενώ δεν ισχύει αυτό...

Δημοσ.

Εγώ είχα σε ηρεμία 55-57 βαθμούς (Q6600, stock cooler) γιατί δεν είχε απλωθεί καλά/ομοιόμορφα η πάστα που έβαλα (Arctic Silver 5) και επίσης επειδή είχα βάλει περισσότερη απ' όσο έπρεπε. Σιγουρέψου λοιπόν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

ξερω γω και ποσο ειναι αρκετο?? Απο οτι διαβαζω θελει καμια σταγονα σαν το ρυζι και πατωντας η ψυχτρα απλωνει, σε αλλα βιντεακια ειδα και το απλωνουνε σε ολη την επιφανεια, αλλοι αφηνουν τις ακρες. Στο εγχειριδιο της ψυχτρας ελεγε βαλτε λιγο στον επεξεργαστη και λιγο στην ψυχτρα και απλωστε το. Στο σαιτ της αρκτικ σιλβερ παστας λεει βαλτε μια καθετη γραμη στην μεση του επεξεργαστη μονο!! Εγω εβαλα μια καθετη γραμη στον επεξεργαστη ΚΑΙ εβαλα και μια μεγαλουτσικη σταγωνα στην ψυχτρα και την απλωσα σε ολη την επιφανεια με ενα πινελο. Τωρα αν αυτο θεωρειται πολυ η λιγο δεν ξερω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...