Προς το περιεχόμενο

Firefox 3 - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μόνο μεγάλο πρόβλημα είναι στο resize των εικόνων... αν μικρύνεις αρκετά το παράθυρο χάνεται η πλαινή μπάρα του scrolling και δεν μπορείς να κάνεις πάνω κάτω σε zoomαρισμένο image.

Επίσης ακόμα και αν δεν έχεις zoomed μια φωτό, κάποιες φορές δεν κάνει ακριβές fit και χάνει τα πλαινά περιθώρια.

Γενικά έχει πολύ πρόβλημα με το layout του παραθύρου και το σωστο fit των εικόνων.

Ελπίζω πως θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση...

Btw βγήκε ποτέ 3.02 και αποσύρθηκε; Θυμάμαι να μου λέει πως είναι έτοιμη μια ενημέρωση... Να εγκαθιστά θεωρητικά την 3.02.. και μετά να έχω στο about την 3.01...

Bug? Κακή ενημέρωση που "την πήραν πίσω;"

http://middown.com/news_3534_Mozilla-Firefox-2.0.0.17-Pre-and-3.0.2-Pre.html

τελικά δεν βλέπω φαντάσματα.. αλλα το κατέβασε μόνο του τότε...

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα: Κάνω login σε gmail, phpbb forum, facebook κλπ. όπου αναφέρω ότι θέλω να με θυμάται η συγκεκριμένη σελίδα, ο firefox να θυμάται username και password... Όμως, όταν κλείνω τον ff και τον ανοίγω μετά, μου εμφανίζει πάλι τις login pages (με user+pass συμπληρωμένα και πρέπει να πατήσω login). Η ερώτηση είναι τι πρέπει να κάνω για να μπαίνω αυτόματα στις σελίδες και να μη χρειάζεται να πατάω login...

Δημοσ.

Καλημερα.Να ρωτησω κατι.Μπορει οταν γραφω να μην μου βγαζει auto fill αποτελεσματα με βαση την περιγραφη,αλλα με βαση τι εχω γραψει? Εχω βαλει το addon για την oldbar και επισης εχω αλλαξει το string που εχει σχεση με το "match only typed" απο false σε true.Πχ οταν γραφω το χαρακτηρα "b" θελω να μου εμφανιζει οτι ξεκιναει απο αυτο τον χαρακτηρα αλλα οχι την πειργραφη πχ baseball...

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:

Ανοίγοντας το pc και στη συνέχεια το firefox - και έχοντας ορίσει ως homepage αυτήν της otenet, το firefox μοιάζει σα να κολλά για κάποια δευτερόλεπτα. Το εικονίδιο της αλεπούς στο πάνω αριστερό μέρος του παράθυρου χάνεται και μετατρέπεται σε ένα λευκό ορθογώνιο (ξεκάθαρο σημάδι not responding). Πού να οφείλεται; Στις σπαστικές διαφημίσεις που υπάρχουν στην otenet ή σε κάτι άλλο;

* (Τα παραπάνω συμβαίνουν μόνο την πρώτη φορά που ανοίγω το firefox και πάντα μετά από εκκίνηση του pc. Αν κλείσω το firefox και το ξανανοίξω, ανοίγει φυσιολογικά).

** (Και ο DeathLord μάλλον έχει το ίδιο πρόβλημα; )

*** (Όσο για την επιστροφή στην έκδοση 2, δε λέει γιατί η 3 είναι σαφώς ταχύτερη... )

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα,

θα ήθελα να μου πείτε αν ο firefox έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που έχω με τον Maxthon browser και με βολεύουν πολύ....

όταν υπάρχει κάποιο link κάνοντας drag & drop το link οπουδήποτε στην οθόνη τότε ανοίγει νέο tab με το περιεχόμενο του link, δληαδή ανοίγεις νέα tab κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται δεξί κλικ και επιλογή ανοίγματος σε νέο παράθυρο.

όταν υπάρχει κάποια λέξη που σε ενδιαφέρει σε μια σελίδα τότε επιλέγοντας την (μαυρίζοντας την) και πηγαίνοντας την με drag & drop στο πλαίσιο αναζήτησης του google ανοίγει νέο tab με τα αποτελέσματα αναζήτησης του google.

γίνονται αυτά με τον firefox?

Δημοσ.
όταν υπάρχει κάποιο link κάνοντας drag & drop το link οπουδήποτε στην οθόνη τότε ανοίγει νέο tab με το περιεχόμενο του link, δληαδή ανοίγεις νέα tab κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται δεξί κλικ και επιλογή ανοίγματος σε νέο παράθυρο.

όταν υπάρχει κάποια λέξη που σε ενδιαφέρει σε μια σελίδα τότε επιλέγοντας την (μαυρίζοντας την) και πηγαίνοντας την με drag & drop στο πλαίσιο αναζήτησης του google ανοίγει νέο tab με τα αποτελέσματα αναζήτησης του google.

Το 1ο γίνεται κάνοντας κλικ επάνω στο URL με τη ροδέλα του ποντικιού (ή με το μεσαίο mouse button νομίζω, αν έχεις mouse 3 βασικών πλήκτρων).

Για τo 2o, ομοίως «μαυρίζεις» τη φράση, δεξί κλικ επάνω της, μετά:

ffet6.png

...και ανοίγουν (σε νέο tab, φυσικά) τα αποτελέσματα από το Google.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ στον παλιό υπολογιστή (βλέπε παραπάνω Post) είχα προβλήματα επιδόσεων.Σε αυτόν που γράφω τώρα και είναι πιο αξιόλογος δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.Εκτός από την απαίσια μπάρα με τις διευθύνσεις. :-p

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:

Ανοίγοντας το pc και στη συνέχεια το firefox - και έχοντας ορίσει ως homepage αυτήν της otenet, το firefox μοιάζει σα να κολλά για κάποια δευτερόλεπτα. Το εικονίδιο της αλεπούς στο πάνω αριστερό μέρος του παράθυρου χάνεται και μετατρέπεται σε ένα λευκό ορθογώνιο (ξεκάθαρο σημάδι not responding). Πού να οφείλεται; Στις σπαστικές διαφημίσεις που υπάρχουν στην otenet ή σε κάτι άλλο;

* (Τα παραπάνω συμβαίνουν μόνο την πρώτη φορά που ανοίγω το firefox και πάντα μετά από εκκίνηση του pc. Αν κλείσω το firefox και το ξανανοίξω, ανοίγει φυσιολογικά).

** (Και ο DeathLord μάλλον έχει το ίδιο πρόβλημα; )

*** (Όσο για την επιστροφή στην έκδοση 2, δε λέει γιατί η 3 είναι σαφώς ταχύτερη... )

Μετά από δοκιμές κατέληξα στο εξής:

ΔΕΝ φταίει ο firefox. H otenet έχει φορτώσει τη σελίδα της με χίλιες μύριες διαφημίσεις και κολλάει - έστω στιγμιαία αλλά κολλάει - o firefox. Άλλαξα τη homepage με μια ειδησεογραφική και όλα μια χαρά πλέον...

Δημοσ.
Καλημερα.Να ρωτησω κατι.Μπορει οταν γραφω να μην μου βγαζει auto fill αποτελεσματα με βαση την περιγραφη,αλλα με βαση τι εχω γραψει? Εχω βαλει το addon για την oldbar και επισης εχω αλλαξει το string που εχει σχεση με το "match only typed" απο false σε true.Πχ οταν γραφω το χαρακτηρα "b" θελω να μου εμφανιζει οτι ξεκιναει απο αυτο τον χαρακτηρα αλλα οχι την πειργραφη πχ baseball...

Παιδες δεν εχει κανεις παρομοι προβλημα με εμενα?Δεν μπορει.Φερνω και ενα παραδειγμα...

i233501_ffxc.JPG

Δημοσ.

Απο σημερα το πρωι ο firefox(3.01) crasharei καθε 5 λεπτα!Δεν εκανα install τπτ καινουργιο, απλα αρχισε να crasharei ολη την ωρα!

Εκανα unistall, reinstall και εωγαλα ολα τα addon?

τι μπορει να φταιει>?

Δημοσ.

Τέτοια κόλπα μου έκανε ο Firefox όταν έπαιζα με τα timings της RAM μου. Μήπως το έχεις κάνει κι εσύ το κλοκάκι σου... ; :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...