Προς το περιεχόμενο

Firefox 3 - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι εμένα μου την έχουν δώσει στα νεύρα τα crashes του FF3 τον τελευταίο καιρό και το γύρισα στον Iron. Αν δεν ήταν ασύμβατος με ένα forum που μπαίνω, θα τον είχα παρατήσει εντελώς...

Δημοσ.

Λοιπόν, σκέτη απογοήτευση τους τελευταίους μήνες ο ΦΦ(πολλά κρασαρισματα...), αλλά σήμερα είδα οτι φτάνει το 1,2G η μνήμη...ήμαρτον,

θυμάμαι πριν τον 3, ήμουν στα 0,3 και μου φαινόταν πολλά,πόσο μάλλον τώρα...

Υπάρχει κάποια λύση; (26tabs open, αλλά και πριν απο τον 3 τόσα είχα)

post-40285-129063005728_thumb.gif

Δημοσ.

Ναι, υπάρχει λύση: Να εντοπίσεις απομονωνόντάς τα:

1. Τα κακογραμμένα/buggy add-ons

2. Τα sites με κακογραμμένο Javascript κώδικα

2. Τα sites με κακογραμμένα Flash animations

...που προκαλούν το εξωφρενικό memory leak. Τέτοιο memory usage δεν είναι τυπικό για τον Firefox 3 τον ίδιο. Ακόμη και με πολύ περισσότερα tabs ανοιχτά και πολλά 24ώρα PC uptime και running Firefox, δεν έχω δει ποτέ τέτοια απίστευτα μεγέθη χρησιμοποιούμενης μνήμης. Με εξαίρεση μία-δυο φορές που έτυχε να έχω ανοιχτό τον Task Manager και παρατήρησα πως το mem usage αύξανε συνεχώς με τρελούς ρυθμούς, χωρίς να φορτώνει εκείνη τη στιγμή κάποια σελίδα. Με μία γρήγορη ματιά στην Error Console (Tools > Error Console), αποδείχτηκε ότι ήταν ένα site που προκαλούσε πολλά μηνύματα σφάλματος στη μηχανή Javascript του FF (και το mem leak). Έκλεισα το αντίστοιχο tab και όλα ΟΚ.

Κι ένα σχετικό σχόλιο, αν μου επιτρέπετε: Το μεγάλο πλήθος και ποικιλία των διαθέσιμων add-ons είναι ευλογία και κατάρα μαζί για τον Firefox. Ο νοών νοείτω...

Δημοσ.
Έλα ρε μεγάλε 26 tabs..κλείσε και κανένα.Είπαμε.

Τα 20 είναι "επαγγελματικά" ανοιχτά πάντα, όλη μέρα, όσο για το ειρωνικό,δε σου λέω τίποτε γιατί έχω χιούμορ...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:34 ----------

Ναι, υπάρχει λύση: Να εντοπίσεις απομονωνόντάς τα:

1. Τα κακογραμμένα/buggy add-ons

2. Τα sites με κακογραμμένο Javascript κώδικα

2. Τα sites με κακογραμμένα Flash animations

...που προκαλούν το εξωφρενικό memory leak. Τέτοιο memory usage δεν είναι τυπικό για τον Firefox 3 τον ίδιο. Ακόμη και με πολύ περισσότερα tabs ανοιχτά και πολλά 24ώρα PC uptime και running Firefox, δεν έχω δει ποτέ τέτοια απίστευτα μεγέθη χρησιμοποιούμενης μνήμης. Με εξαίρεση μία-δυο φορές που έτυχε να έχω ανοιχτό τον Task Manager και παρατήρησα πως το mem usage αύξανε συνεχώς με τρελούς ρυθμούς, χωρίς να φορτώνει εκείνη τη στιγμή κάποια σελίδα. Με μία γρήγορη ματιά στην Error Console (Tools > Error Console), αποδείχτηκε ότι ήταν ένα site που προκαλούσε πολλά μηνύματα σφάλματος στη μηχανή Javascript του FF (και το mem leak). Έκλεισα το αντίστοιχο tab και όλα ΟΚ.

Κι ένα σχετικό σχόλιο, αν μου επιτρέπετε: Το μεγάλο πλήθος και ποικιλία των διαθέσιμων add-ons είναι ευλογία και κατάρα μαζί για τον Firefox. Ο νοών νοείτω...

Τώρα που είμαι με το φορητό και ΦΦ2(15tabs) έχω 150MB.

Στο σταθερό είναι πολλά site που φορτώνουν μόνα τους κάθε 15", μήπως γι αυτό λες;

Java τρέχουν αρκετά(λάθη αρκετά), επίσης δεν έχω πολλά addons(4-5) .

Thanks for your feedback...

Δημοσ.

Καλημερα

Τωρα τελευταια οποτε κατεβαζω καποιο exe file,αναλογα με το μεγεθος ο firefox παγωνει στο τελειωμα του αρχειου.Οσο πιο μεγαλο ειναι το αρχειο τοσο πιο πολυ παγωνει.Για ενα απλο αρχειο 5ΜΒ παγωνει γυρω στα 6 δευτερ και για ενα αρχειο 25ΜΒ καμια 20 αρια και παει λεγοντας.Antivirus εχω το ESET Smart Security απο τοτε που εκανα φορματ αλλα δεν πειραξα καποια ρυθμιση για να πω οτι αυτο φταει.Βεβαια,θα μπορουσα να κανω uninstall αλλα πιστευω οτι απο καπου αλλου πηγαζει το προβλημα.Παρατηρησα την εφαρμογη COM Surrogate να τρεχει οποτε τρωει κολλημα.Αυτη η εφαρμογη με ειχε οδηγησει σε προβληματα με αποτελεσμα να κανω φορματ οταν οταν εκανα επαννεκινηση ο explorer τερματιζοταν ολη την ωρα.Καμια σκεψη ??:fear:

Δημοσ.

Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις προσωρινά το antivirus σου για να αποκλείσεις ότι ευθύνεται αυτό για την καθυστέρηση... ;

Δημοσ.

Mου συμβαίνει κάτι περίεργο με τον Firefox. Όποτε ανοίγω το hotmail, ο firefox τρελένεται και τραβαει το 100% της cpu μου. Τι γίνεται δε ξερω. Η έκδοση που εχω ειναι η 3.0.10

Δημοσ.
Καλημερα

Τωρα τελευταια οποτε κατεβαζω καποιο exe file,αναλογα με το μεγεθος ο firefox παγωνει στο τελειωμα του αρχειου.Οσο πιο μεγαλο ειναι το αρχειο τοσο πιο πολυ παγωνει.Για ενα απλο αρχειο 5ΜΒ παγωνει γυρω στα 6 δευτερ και για ενα αρχειο 25ΜΒ καμια 20 αρια και παει λεγοντας.Antivirus εχω το ESET Smart Security απο τοτε που εκανα φορματ αλλα δεν πειραξα καποια ρυθμιση για να πω οτι αυτο φταει.Βεβαια,θα μπορουσα να κανω uninstall αλλα πιστευω οτι απο καπου αλλου πηγαζει το προβλημα.Παρατηρησα την εφαρμογη COM Surrogate να τρεχει οποτε τρωει κολλημα.Αυτη η εφαρμογη με ειχε οδηγησει σε προβληματα με αποτελεσμα να κανω φορματ οταν οταν εκανα επαννεκινηση ο explorer τερματιζοταν ολη την ωρα.Καμια σκεψη ??:fear:

Μάλλον λόγω του antivirus συμβαίνει αυτό,όπως σου είπε κι ο parsifal.Κι εγώ Nod32 έχω(το ίδιο που έχεις κι εσύ μόνο που δεν περιλαμβάνει firewall).Μόλις δημιουργείται καινούριο αρχείο στο σύστημά σου,το nod32 αυτόματα το σκανάρει.Δεν χρειάζεται δηλαδή απαραίτητα να τρέξει το αρχείο για να σκαναριστεί.Αυτό βέβαια μπορεί να αλλαχθεί μέσα από τις ρυθμίσεις του nod32,αλλά προφανώς και δεν πρότεινεται γιατί χάνεις αρκετά σε προστασία.

Το μόνο που κάνω εγώ είναι να κάνω προσωρινά disable το antivirus του nod32 όταν φτάνω στο τέλος ενός μεγάλου αρχείου ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αυτό δεν περιέχει ιούς και λοιπούς κινδύνους.

Επίσης,από το about:config του Firefox έχω αλλάξει την τιμή της επιλογής Browser.download.manager.scanWhenDone σε false κι έχει βελτιωθεί κάπως το "πάγωμα" που αναφέρεις.Διάβασε αν θες κι εδώ το 5ο trick.

Δημοσ.
Mου συμβαίνει κάτι περίεργο με τον Firefox. Όποτε ανοίγω το hotmail, ο firefox τρελένεται και τραβαει το 100% της cpu μου. Τι γίνεται δε ξερω. Η έκδοση που εχω ειναι η 3.0.10

Καμιά ιδέα για το τι γίνεται; Μου εχει σπασει τα νευρα. :mad:

Δημοσ.

πριν καιρο ειχα αναρτησει αυτο

το προβλημα μου για να το εξειδικευσω ειναι το εξης :

καθε φορα που ανοιγω τον φιρεφοξ πχ στο ινσομνια

αν θελω να κανω Login εμφανιζονται τα username & pass στην φορμα login

παταω ΟΚ για να συνδεθω

ολα καλα

αλλα αν ομως κλεισω το φιρεφοξ τοτε οταν το ξανανοιξω πρεπει να ξανακανω Login

ακομα και αν εχω τικαρει επιλογες πχ remember me, αυτοματη συνδεση κλπ

[σε αλλα pc που εχω αποθηκευετε αυτοματα το username μου]

μπορειτε να μου πειτε καμια ιδεα ή καμια επιλογη που δεν εχω τικαρει??

υγ δεν εχω πειραξει την εκκαθαριση προσωπικων δεδομενων

σας ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...