Προς το περιεχόμενο

cpu temperature error

fanisde

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα εχω το pc ολη μερα ανοιχτο και μαλλον λογο ζεστης μου εβγαλε αυτο το μηνυμα

cpu temperature error μολις εβαλα air condition το μήνυμα δεν εμφανίζεται πιστεύεται οτι πρεπει να παω να για επισκευη???

Δημοσ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε μένα. Εντελώς ξαφνικά μερικές φορές ο υπολογιστής μου σβήνει μετά από 5-10 λεπτά ή μετά αό 4-5 μέρες... Και δεν κλείνει εντελώς, αλλά το φωτάκι του πληκτρολογίου (numlock) είναι ανοιχτό! Παρόλ' αυτά, δεν είναι σε standby...

Έβαλα το speedfan και είδα τα εξής:

Fan1 speed: ~2296

Fan2 speed: ~1182

Temp1: ~43 C

Temp2: ~95 C

Προφανώς με παραξένεψε το 95άρι (που ξεκινάει από 80 και μπορεί να φτάσει 98, ίσως όταν φτάνει στο 100 να τα φτύνει και να κλείνει το pc μου...). Δεν έχω βρει τρόπο όμως να κάνω κάτι για να ρίξω τη θερμοκρασία είτε από BIOS είτε από τα Windows... Προτείνετε κάτι;

Να σημειώσω ότι έχω τον Intel Core 2 Duo 6700.

Δημοσ.

το πρόβλημά σου λέγεται σκόνη... ανοιξε τον υπολογιστή και καθάρισε το μπουρί που θα έχει μαζευτεί μέσα ειδικά στην ψύχτρα του επεξεργαστή... αν δεν έχει αλλάξει κάτι ξαναβάλε την ψύχτρα επειδή απλά ένα κλιπάκι δεν έχει κουμπωθεί καλα και δεν πατάει καλά η ψύχτρα

Δημοσ.

Μάλλον αυτό ήταν! Εντυπωσιάστηκα από το χώμα που είχε μαζευτεί (ενός χρόνου περίπου)!

Βλέπω ότι θερμοκρασία τώρα έπεσε και είναι 77-78 C με maximum 80-81 C. Δεν ξέρω όμως αν είναι καλές αυτές οι τιμές ή αν θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες... Έχετε καμιά ιδέα;

Δημοσ.

αν είχες γύρω στους 55-65 βαθμούς θα ήταν καλά... στην ψύχτρα του επεξεργαστή έβγαλες τον ανεμιστήρα απο πάνω και να ρουφίξεις την σκόνη με σκούπα μέσα απο τα fins της ψύχτρας? κάνε αυτό και θα δεις ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες... προσοχή πως θα αφαιρέσεις τον ανεμιστήρα αν έχει την στόκ ψύχτρα του Ε6700... κανέναν ανεμιστήρα στο πίσω/ εμπρός μέρος έχεις για υποτυπώδη κίνηση αέρα?

επίσης αν εισαι advanced τύπος μπές bios και τσέκαρε αν οι ανεμιστήρες σου δουλεύουν full speed ή τους έχει σε κανένα silent Mode

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...