Προς το περιεχόμενο

ΙΒΜ Lenovo. Απόψεις...

Nikos_Vita

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω ένα ΙΒΜ thinkpad R51e το οποίο είναι στην κυριολεξία σκυλί. Απίστευτη ποιότητα κατασκευής και εντελώς αθόρυβο, το οποίο όμως έχει παροπλιστεί.

Πήρα πριν από 3 μήνες ένα TurboX καλό, φθηνό, αλλά όχι τόσο ποιοτικό... θέλει προσοχή και προορίζεται να τοποθετηθεί σε γραφείο μόνιμα εκτός Αθήνας.

Σκέφτομαι να πάρω πάλι IBM για να μην ανησυχώ για ζημιές.

Βρήκα αυτά τα δύο:

http://www.megamarket.gr/lenovon2003000569d958-p-61746.html?lst=d

http://www.infopcstore.gr/eshop/15-othonh/ibm-lenovo/671-ibm-lenovo-thinkpad-r61i-c2d-t5250-2gb-se-10-tokes.html

Τι λέτε; Η ΙΒΜ / Lenovo παραμένει ποιοτική ή έχει χαλάσει ως κατασκευαστής;

Επίσης άλλη μία απορία. Η οθόνη του παλιού IBM που είχα δεν είχε παρουσιάσει κανένα καμμένο Pixel. Απίστευτη ποιότητα. Η ΙΒΜ / Lenovo παραμένει ποιοτική σε αυτό το σημείο;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα lenovo τα απλα ειναι σχετικα φθηνιαρικα..

Τα ibm thinkpad εχουν κρατησει την ποιοτητα κατασκευης του.

Οποτε προτιμησε το 2ο που ειναι και σε τρομερη τιμη!

Δημοσ.

Eυχαριστώ και τους δύο...

Εχω και εγώ ένα ThinkPad το έχω πάει πολλά ταξίδια, το λειτουργούσα περίπου 8 ώρες την ημέρα επί 4 χρόνια.

Το μηχάνημα δεν κατάλαβε τίποτα μετά από τόση χρήση.

Πήγα πήρα ένα TurboX ... η διαφορά στη ποιότητα κατασκευής είναι εμφανής. Η οθόνη του TurboX από το πουθενά μου έβγαλε και stuck pixel που είναι ορατό σε μαύρη οθόνη... Καλό το TurboX, αλλά θέλει πολύ προσοχή στη χρήση. Ευτυχώς που το έχω σε γραφείο γιατί για φορητό δεν κάνει...

Οπότε λέω να πάρω ένα Lenovo ThinkPad πάλι αρκεί να είναι ποιοτικό όπως τα παραδοσιακά ΙΒΜ ...

Παιδιά ξέρετε τι εγγύηση σε Pixel έχουν οι οθόνες των IBM?

Φοβάμαι μήπως έχω πάλι τίποτα ιστορίες με τα Pixel κατα την μεταφορά του...

Δημοσ.

Εγώ πολύ δύσκολα θα πάρω φορητό από επαρχία αν η εγγύηση δεν λέει καθαρά για zero pixel.

Αντε να το πάρεις και μετά να σου βγει με καμμένα Pixel στην οθόνη...

Ακούω ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει με σαβούρα και πολλά (μα πολλά) laptop βγάζουν stuck pixels σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ...

Πως μπορεί κάποιος να το αποφύγει αυτό;

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

μ εκανες κομματια..θα με κανεις να μην αγορασω τιποτα....αφου το δικο μου thinkpad δε χαλαει με τιποτα αυτο με προβληματιζει..φοβαμαι για το καινουριο να αγορασω...

Δημοσ.

Μην νομίζεις. Και εγώ έχω το ThinkPad κρυμμένο στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης.

Για αυτό ξανά κοιτώ πάλι κάτι σε IBM...

Ολα τα υπόλοιπα είναι φορητά μόνο στα λόγια...

Ωστόσο!!!! Αν δεν διαπιστωθεί τι εγγύηση έχουν οι οθόνες, όλα είναι ρίσκο, ακόμα και τα IBM...

Η Κίνα φροντίζει να φτιάχνει σαβούρες για όλους...

Δημοσ.

Μόνο η LG δίνει εγγύηση 0 pixels καμμένα. Σε όλες τις άλλες εταιρίες θα πρέπει να υπάρχουν πολλά καμμένα (αλλάζει από εταιρία σε εταιρία) για να στο αλλάξουν. Πάντως υπάρχουν πολλά e-shops που σου δίνουν την δυνατότητα να γίνει έλεγχος στο φορητό για καμμένα pixels πριν στο παραδώσουν, και ενδεχομένως να στο αλλάξουν με άλλο, με ένα κόστος γύρω στα 40-50 ευρώ.

Δημοσ.
Μόνο η LG δίνει εγγύηση 0 pixels καμμένα. Σε όλες τις άλλες εταιρίες θα πρέπει να υπάρχουν πολλά καμμένα (αλλάζει από εταιρία σε εταιρία) για να στο αλλάξουν. Πάντως υπάρχουν πολλά e-shops που σου δίνουν την δυνατότητα να γίνει έλεγχος στο φορητό για καμμένα pixels πριν στο παραδώσουν, και ενδεχομένως να στο αλλάξουν με άλλο, με ένα κόστος γύρω στα 40-50 ευρώ.

με το e-shop τι ισχυει στα φορητα?

Δημοσ.
Ξέρεις αν η LG αυτό που λες το αναφέρει πουθενά για τα Laptop;

Ναι σε ολα τα λαπτοπ της!

Για ενα μηνα ισχυει..

Δηλαδη ουσιαστικα για να μην σου ερθει εξαρχης με καμμενο πιξελ.

Πχ δες εδω:

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_208&products_id=10436

Εγγύηση: 2 έτη

Ο φορητός υπολογιστής συνοδεύεται από εγγύηση 2 ετών-On Site, της επίσημης αντιπροσωπείας της LG, η οποία εξασφαλίζει για τη διάρκεια 2 ετών από την αγορά του προϊόντος πλήρη αποκατάσταση κάθε ανωμαλίας της συσκευής που προέρχεται από συνήθη χρήση, καθώς και εγγύηση 30 ημερών για ελαττωματικό Pixel στο TFT Panel του υπολογιστή.

Γενικοτερα βεβαια ,εχω δει πανω απο 30 επωνυμα λαπτοπ και δεν εχω δει κανενα με καμμενο πιξελ..

Δημοσ.

Για ένα μήνα;

Αυτό δεν είναι εγγύηση.

Και το πρόβλημα δεν είναι τα καμμένα Pixel αλλά τα κολλημένα Pixel (stuck pixels) που εμφανίζονται από το πουθενά συνήθως μετά από 2-3 μήνες λειτουργίας.

Και το κακό είναι ότι σχεδόν κανείς χρήστης δεν τα παίρνει είδηση γιατί είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που έχουν μαύρα wallpapers ή που προσέχουν το μαύρο boot στην εκκίνηση...

Στην εγγύηση του Πλαισίου αναφέρεται ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μέχρι 5 Pixel κολλημένα ... οπότε δεν θεωρείται βλάβη.

Δημοσ.

Κι εγώ ρίσκαρα με ένα thinkpad που μου έφερε γνωστός από αμερική και δεν έχει κανένα απολύτως ψεγάδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής. Αχρείαστη να είναι η εγγύηση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...