Προς το περιεχόμενο

Αντίδραση στην ακρίβεια και γενικότερα στην αδικία που ζούμε

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πραγματικα πρεπει να δουμε τι θα κανουμε με δαυτους γιατι δεν φταιει μονο ο οδηγος...αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο, ολοι εχουνε ευθυνη για αυτο που συμβαινει.

(και εδω ειναι το σημειο που καποιος θα πεταχτει και θα πει "μια χουντα μας χρειαζεται" :P)....Ρε ουστ...

Ναι ,μας χρειάζεται χούντα, αλλά όχι όπως του 67, αλλά όπως του 1900 με Παύλο Μελλά!!!

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι περισσότεροι Έλληνες κατηγορούν τις κυβερνήσεις για το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα! Όμως, εδώ και τόσα χρόνια έχουν δείξει τι κάνουν οι κυβερνήσεις, αλλά οι ψήφοι (ξέρετε ποιών δύο κομμάτων, και αυτές είναι οι κυβερνήσεις για τις οποίες αναφέρομαι!) είναι στα ύψη! Πλέον, φταίνε για το χάλι στην Ελλάδα, τα σαπισμένα μυαλά αυτών που τις ψηφίζουν! Πρέπει πρώτα να αλλάξουν αυτά τα μυαλά, για να φτιαχτούν και των κυβερνήσεων.

Δημοσ.

ναι ναι ειναι πανακριβα τα παντελονια ντιζελ αλλα και τι να φορεσεις ρε γμτ για να μην σε που και βλαχο. αυτη ειναι η νοοτροπια του ελληνα. η απλα δεν ειναι δυνατον να ψωνιζει απο το χ σουπερμαρκετ γτ δεν ειναι φιρμα. μετα μην γκρινιαζετε

Δημοσ.
ναι ναι ειναι πανακριβα τα παντελονια ντιζελ αλλα και τι να φορεσεις ρε γμτ για να μην σε που και βλαχο. αυτη ειναι η νοοτροπια του ελληνα. η απλα δεν ειναι δυνατον να ψωνιζει απο το χ σουπερμαρκετ γτ δεν ειναι φιρμα. μετα μην γκρινιαζετε
+1 (ooooooooooooooo)
Δημοσ.
Σημαινει οτι ηθελε να γραψει +1 αλλά υπαρχει οριο 10 χαρακτηρων :-)
Αυτό ακριβώς! Στην αρχή το δημοσίευσα μαζί με περιττά γράμματα : gdf, αλλά μετά το διόρθωσα με άλλα περιττά γράμματα : (οοοοοοοοοοο), και το έκανα να είναι σε λευκό χρώμα ! Αυτό το όριο, των 10 χαρακτήρων, κουραστικό είναι.
Δημοσ.
Υπαρχουν απειρα τζιν των 40-50 ευρω πολυ καλης ποιοτητας και απειρα καταστηματα για να τα αγορασεις.

Εχει και με 10. Και κάποια στιγμή εμείς οι άντρες σταματάμε να ψηλώνουμε οπότε δεν έχει νόημα αγορά καινούργιων ρούχων. Και όπως λέει και το ρητό "όσα και να φοράς εγώ θα σε φαντάζομαι γυμνή" εκτός και αν είσαι χοντρή συμπληρώνω εγώ

Δημοσ.

Με 10 δε νομιζω βρεις ρουχα καλης ποιοτητας καπου θα παιζει προβλημα ειτε στο υφασμα, ειτε στη ραφη, ειτε θα ξεβαφει.

Εγω παντως πηρα 3 τζινακια Lee με εκπτωση 40% 50 ευρω το καθενα και ειμαι οκ.

Δημοσ.

δεν ειναι δυνατον να φορας ομως επι 20 χρονια τα ιδια ρουχα πρωτον γτ χαλαν δευτερον γτ το βαρος αλλαζει

παντως φτηνα μαγαζια υπαρχουν παντου εκτος αν εισαι ψωναρα και δεν φορας ρουχας περσινης κολεξιον

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον, επαναφέρω το θέμα ως επίκαιρο και για να εξιστορήσω και νεες περιπέτειες με το ιδιο θέμα όπως οταν το είχα ξεκινήσει.

Πήγα λοιπον σαν καλο παιδί στη Σκιάθο διακοπες και διαπίστωσα οτι ενώ η κατάργηση του κουβερ (και οι λοιπες πονηρονομασιες του) έχουν καταργηθεί εδώ και 3 χρόνια, συνεχίζουν να το χρεώνουν. Για να μην πώ για τη βενζίνη που έκανε 1.68, το πιτογυρο το μικρο 2.70, το κοκτειλ πιο ακριβο απο το κεφαλαρι (daquiri passionfruit 15€)και τα συναφή.

1.Πάω σε ενα εστιατόριο και μου φέρνουν (χώρις να παραγγείλω) ψωμι με βουτυρο lurpak βραδιάτικα (και γω που νομιζα οτι το βουτυρο το τρώνε για πρωινο...οτι ναναι)...Προσωπικα δεν τρώω συχνα ψωμι και εν πάσει περιπτώσει δεν θα μου πει ο άλλος τι θα φάω. Αν θελω ψωμί θα παραγγείλω ψωμι. Εμείς δεν το ακουμπήσαμε και στο τέλος μας το χρέωσαν 2€ (1€ κατ άτομο).

Διάλογος :

Εγώ : Φίλε τα 2€ δεν τα πληρώνω μιας και δεν σου παρήγγειλα ψωμι

Σερβιτόρος : Εμεις τα πληρώσαμε για να σας τα φέρουμε αρα για αυτο πρέπει να τα πληρώσετε και σεις σε μας (με διδακτικό μάλιστα ύφος)

Εγώ : Ναι αλλα εγώ δεν τα παρήγγειλα, δεν τα εφαγα και δεν τα πληρωνω..λεω κατι που σου φαίνεται παράλογο?

Σερβ : Και τι?Θα φάτε χωρίς ψωμί?Τέλος πάντων, δεν είναι θέμα για 2€

Εγω : Πρώτον το πως θα φάω είναι δικό μου θέμα (κανω διατροφή,λογαριασμο θα σου δώσω...αυτο δεν το ειπα) και το αν τα 2€ είναι θέμα το αποφασίζει αυτός που πληρώνει και όχι εσύ.

2.Σε καλο σουβλατσίδικο μας φέρανε πάλι ψωμι με βούτυρο (πως θα φάω ψωμι με βούτυρο βραδιάτικα και μάλιστα ενώ περιμένω σουβλάκια σε 5 λέπτα ειναι πάλι αξιοπερίεργο) και μας το χρεώσανε 0,5 κατ ατομο. Επειδή δεν ηθέλα να χαλάω συνέχεια τη διάθεση μου (αν και πλέον τους διαλόγους τους κανω πολυ χαλαρά μιας και έχω συνηθίσει), δεν είπα τπτ και απλα δεν άφησα μπουρμπουαρ.

3.Η κορυφή των κορυφών. Αποφάσισα να κινηθω αλεπουδίστικα για να μην χαλιέμαι παλι. Πάμε λοιπον σε πιτσαρια και λεω στο σερβιτόρο. Φίλε, πίτσα θα φάμε οπότε μην μας φέρεις ψωμι. Είχα δεί εν τω μεταξύ οτι το φέρνανε με καποια sause και ο καταλογος εγραφε τιμη 1€ (χωρις να λεει κατ ατομο). Πράγματι λοιπον δεν μας έφερε. Στην αποδειξη όμως είχαν χρεώσει 2χ1€ (δηλαδη ο καταλογος ψεύδονταν γιατι δεν ανέφερε οτι ειναι κατ ατομο) και εν πασει περιπτώσει τον φωνάζω και του λέω οτι έχει κάνει λαθος. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πω κατι άλλο καθως μου έγνεψε πως είχα δίκιο.

Ξέρω οτι σε καποιους φένονταν καρμιρικα κάποτε αυτά. Ελπίζω να έχουν αλλάξει μυαλα με όλα αυτα που συμβαινουν σημέρα και να καταλάβουν οτι αν δεν αλλάξουμε νοοτροπια σε αυτή τη χώρα, μια ζώη στα ιδια σκατα θα είμαστε. Πραγματι το 1 και τα 2 ευρώ δεν είναι θέμα, είναι όμως η κουτοπονηριά, η παρανομία, η κοροιδια και η υποτίμηση της νοημοσύνης/άγνοιας του μέσου καταναλωτή. Πρέπει κάποια στιγμή να ξύπνήσουμε και εμείς και οι εστιατορες (που παρεπιπτόντως αφου δεν ειναι θέμα γιατι τα χρεώνουν?) που πιθανών με τη σειρά τους τους κλέβουν κάποιοι άλλοι και επιτέλους να γίνουμε άνθρωποι και όχι μικροαπατεώνες κολόζωα.

Προσωπικά έχω κρατήσει τις αποδείξεις απο τα εστιατόρια αυτά και αυριο θα προχωρήσω σε καταγγελια για αυτους τους 3 αρχικά στο ΚΕΠΚΑ (αναφέροντας και για την ευτύτερη ασυδοσία στη Σκιάθο καθως όλοι τα ίδια κάνουν) και βλέπουμε που αλλού.

Σχετικά με το κουβέρ θα βρείτε εδω

Να δούμε πότε πια αυτή η κρατική μηχανή που διατείνεται οτι εξυγιαίνει (μη χέσω) τη χώρα, θα καταφέρει να κάνει κάτι για τους εξυπνάκηδες μικροαπατεωνίσκους. Λογικό ειναι να μην μπορούν να τους πιάσουν όλους και να λειτουργουν δειγματοληπτικά σε πολλές περιπτώσεις αλλα μιλάμε για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ νησί που ειναι το προπύργιο της ασυδοσίας. Εντάξει, και μην αναλύσουμε τη Μύκονο.

Αποδείξεις κατα 50% μας κόβανε. Δεν ξέρω αν αυτό ειναι επιτυχία. Τα νυχτερινα μαγαζιά πάντως είχανε το κλασσικο συστημα όπου στα τραπέζια βάζανε αποδέιξεις και στους όρθιους όχι. Το google earth για τις πισίνες και τα π@π@ρια μάντολες μας μαράνανε.

Άσχετο....Τα μάθατε? Ακριβαίνει λέει το ψωμί εκτός των άλλων γιατι η Ρωσία σταμάτησε τις εξαγωγές σιταριού λόγω των πυρκαγιών και η τιμή του ανέβηκε κατακόρυφα (λογικό). Γιατι είμαι σίγουρος οτι μόλις ξαναξεκινήσουν οι εξαγωγές απο τη Ρωσία και πέσει η τιμή του σίτου ή τιμή του ψωμιου και των παραγώγων του σίτου θα παραμείνει ίδια?

Δημοσ.

Άσχετο....Τα μάθατε? Ακριβαίνει λέει το ψωμί εκτός των άλλων γιατι η Ρωσία σταμάτησε τις εξαγωγές σιταριού λόγω των πυρκαγιών και η τιμή του ανέβηκε κατακόρυφα (λογικό). Γιατι είμαι σίγουρος οτι μόλις ξαναξεκινήσουν οι εξαγωγές απο τη Ρωσία και πέσει η τιμή του σίτου ή τιμή του ψωμιου και των παραγώγων του σίτου θα παραμείνει ίδια?

Να θυμίσω πως η τιμή του είχε πέσει 20 λεπτά και από 0,70 πωλείται μέχρι και σήμερα 0,50.

Τώρα το πόσο θα ανέβει κατακόρυφα θα δούμε αν και είναι όπως έγραψες λογικό να υπάρξει αύξηση.

Αλλά το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ψωμί ούτε το γάλα και τα 2 ή 3 ευρώ παραπάνω τον μήνα που θα μας κοστίσουν.

Το πρόβλημα είναι στην ΔΕΗ, στην τηλεφωνία, στα καύσιμα, στα ενοίκια, στους φόρους.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση.

Ότι ακριβαίνει τρέχουμε να το αγοράσουμε αντί να το σαμποτάρουμε.

Βλέπεις ο Έλληνας θέλει πάντα να βλέπει ο διπλανός του ότι αγοράζει πιο ακριβά πράγματα από εκείνον.

Τόσο λίγο μας κόβει τόσα ακριβά το πληρώνουμε.

Δημοσ.
[..]

Ξέρω οτι σε καποιους φένονταν καρμιρικα κάποτε αυτά. Ελπίζω να έχουν αλλάξει μυαλα με όλα αυτα που συμβαινουν σημέρα και να καταλάβουν οτι αν δεν αλλάξουμε νοοτροπια σε αυτή τη χώρα, μια ζώη στα ιδια σκατα θα είμαστε. Πραγματι το 1 και τα 2 ευρώ δεν είναι θέμα, είναι όμως η κουτοπονηριά, η παρανομία, η κοροιδια και η υποτίμηση της νοημοσύνης/άγνοιας του μέσου καταναλωτή. Πρέπει κάποια στιγμή να ξύπνήσουμε και εμείς και οι εστιατορες (που παρεπιπτόντως αφου δεν ειναι θέμα γιατι τα χρεώνουν?) σε για άλλους που πιθανών με τη σειρά τους τους κλέβουνε και επιτέλους να γίνουμε άνθρωποι και όχι μικροαπατεώνες κολόζωα.[..]

Πολύ σωστά. Βλέπεις η Ελληνική νοοτροπία επιβάλλει να μην γίνεσαι καρμίρης και ζητήσεις να μην πληρώσεις κάτι που δεν παράγγειλες (:rolleyes:). Είναι τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα "Ε χωρίς ψωμί θα φάτε;" ή "Ο Έλληνας πάντα τρώει ψωμί", για να δικαιολογήσουν τη χρέωσή του. Επειδή όμως το ψωμί όντως δεν συνηθίζεται ούτε να παραγγέλνεται ξεχωριστά, ούτε να μην παραγγέλνεται, το σωστό για μένα είναι να ρωτάνε τον πελάτη αν θέλει.

Για να μην εξειδικευουμε τα πραγματα σε συγκεκριμενα γεγονοτα, εγω επιμενω οτι ολα ειναι θέμα παιδειας....δεν μιλαω για μορφωση αλλα για παιδεία...εχει μεγαλη διαφορα.

Η παιδεια ενός έθνους για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει ριζικα το εκπαιδευτικο σύστημα απο το νηπιο μεχρι το διδακτορικο. Επομενως δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αυγου και κοτας. Η αρχη του προβληματος ειναι αυτη. Το οτι για παραδειγμα ο Γερμανος δεν θα ριξει το σκουπιδακι στο δρομο είναι θεμα παιδείας και αποκτηθηκε σε μεγαλο βαθος χρονου.

(λίγο παλιό το post αλλά.. τώρα το είδα)

Πιστεύω ότι το να μάθει κανείς να μην πετάει το σκουπιδάκι του κάτω δεν θα του το μάθει κανένα σχολείο. Απο το σπίτι σου τα μαθαίνεις αυτά. Το σχολείο μπορεί να σου δώσει ένα ερέθισμα - μέχρι εκεί όμως.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα το συγκεκριμένο θέμα - του σκουπιδιού, και την ρίψη του στο δρόμο ή στο καλάθι, μπορούμε να φέρουμε 2 αποτελεσματικές λύσεις. Η μία είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση με σκοπό την δημιουργία συνειδητοποιημένων πολιτών. Η άλλη είναι, πετάς τα σκουπίδια σου κάτω; Σου κόβουμε το χέρι. Η Γερμανία έχει καταφέρει (σε μεγάλο βαθμό) να συνδυάσει τις 2 αυτές λύσεις. Στην δεύτερη περίπτωση βέβαια δεν σου κόβει κυριολεκτικά κανείς το χέρι (δυστυχώς), αλλά αν σε δει ο polizist σου κόβει ένα καλό πρόστιμο.

Δημοσ.

Critter, το διάλογο περί ψωμιού, των είχα και εγώ στη σκιάθο φέτος.

Το δικό μου αποκορύφωμα, ήταν όταν ζήτησα σε ταβέρνα, να μας μη φέρει ψωμί, αλλά να φέρει 4 πιτούλες (από σουβλάκι) κομμένες,κατι το οποίο έκανε...

Η χρέωση ήταν 1ευρω Χ 6 = 6 ευρω.

(4πιτες, 1 ευρώ η μία, και 2 ευρώ...δεν ξέρω για τι ακριβώς)!

Τέλος πάντων, εκείνη την ημέρα, δεν εκανα φασαρία, αλλά δεν αφησα τίποτα για φιλοδώρημα.

Επίσης, 2 φορές φέτος, στην αλόννησο, ζητησα αποδειξη (Σε εστιατόριο πανω σε παραλία), και μου εφεραν...αλλη αποδειξη (με αλλα χρήματα, αλλη ημερ/νια,κλπ)!

Στο ενα εκ των 2, που δε γουσταρα το σέρβις καθόλου, την επεστρεψα, και ζήτησα την κανονικη!

Αλλά, για να ειμαι ειλικρινής,σε 7 ημέρες αλόννησο, μόνο αυτα τα 2 ετυχαν. Ολα τα αλλα, ήταν οκ...

ΥΓ: Απαράδεκτο ρε...Στη σκιάθο, στις μαξιλάρες, 10-15 το ποτό? Σιγα ρε γμτ μου! (στην αλόννησο, σε μπαράκι, με ζωντανή μουσικούλα, το ειχε 6!)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...