Προς το περιεχόμενο

Αντίδραση στην ακρίβεια και γενικότερα στην αδικία που ζούμε

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά νομίζω ότι λέμε το ίδιο. Έστω ότι έχουμε ήδη 5 ακριβά προϊόντα, αν κάποιος προσπαθήσει να μπει στην αγορά με κάποιο φτηνό (λόγω ιδιωτικής ετικέτας πχ) το μυαλό του καταναλωτή θα το απορρίψει σχεδόν αυτόματα, άσχετα αν δεν έχει την παραμικρή υποψία για την προέλευση/ποιότητα του.

Κάπως έτσι θα λειτουργήσει και με το επόμενο φτηνο, και το μεθεπόμενο με αποτελέσμα αυτός που θέλει να κάνει μια καινούρια εισαγωγή να παίξει με τιμές κοντά στις προυπάρχουσες μόνο και μόνο για να έχει ελπίδες.

Φυσικά κι εγώ κάνω το ίδιο, δεν παρέθεσα την πηγή για να το παίξω έξυπνος..

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φυσικά κ εγώ δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω.

το προβ νομίζω είναι πως και τα 6 είδη είναι ακριβά απλά το 1 είναι φτηνότερο. θα έπρεπε σύμφωνα με τους μισθούς κτλ δηλαδή όλα και τα 6 να πάνε 2-3 σκαλιά κάτω. κι εκεί πάλι θα έχουμε τα ακριβότερα και το φτηνότερο απλά τα ακριβότερα δε θα είναι ακριβά, θα είναι σχετικά νορμάλ.

μετά επεισέρχεται η αντίληψη του "ότι πληρώσεις παίρνεις" αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο από την γενική ακρίβεια και την γκρίνια προς αυτή.

Δημοσ.

Εντάξει λέμε "κατώτερης ποιότητας" αλλά εξαρτάται πώς να εννοούμε με την συγκεκριμένη φράση.

Είναι δηλητηριώδη? έχει περάσει η ημερομηνία λήξης?

Σε τέτοιες χοντράδες πέφτει κλείσιμο και χειροπέδες οπότε και τσάμπα ακόμα να τα πουλάνε δέν είναι δυνατό να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Ο καταναλωτής θα το δοκιμάσει μιά φορά και άν θεωρεί οτι είναι τόσο κατώτερο για τα γούστα του που τον συμφέρει το άλλο προιόν με την διπλάσια τιμή ας το κάνει.

Αξίζει πάντως μιά φορά τουλάχιστον να δοκιμάσουμε το φθηνότερο, μετά κρίνουμε.

Δημοσ.

κοίτα σε τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και η ποιότητα συνήθως είναι κάτι που δεν φαίνεται - αποδεικνύεται

απλά φανταζόμαστε (φαντάζομαι) πως για να είναι πιο ακριβό κάτι έχει πιο καλά/καθαρά/αγνά/φρέσκα/προσεγμένα/ελεγμένα συστατικά.

φυσικά κ δεν είναι απόλυτο αυτό και πολλάκις έχουμε δει εταιρείες κολωσούς να έχουν κάνει υγειονομικές παρατυπίες. απλά παίζεις με τις πιθανότητες και αυτοί με το μυαλό μας

Δημοσ.
φυσικά κ εγώ δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω.

το προβ νομίζω είναι πως και τα 6 είδη είναι ακριβά απλά το 1 είναι φτηνότερο. θα έπρεπε σύμφωνα με τους μισθούς κτλ δηλαδή όλα και τα 6 να πάνε 2-3 σκαλιά κάτω. κι εκεί πάλι θα έχουμε τα ακριβότερα και το φτηνότερο απλά τα ακριβότερα δε θα είναι ακριβά, θα είναι σχετικά νορμάλ.

μετά επεισέρχεται η αντίληψη του "ότι πληρώσεις παίρνεις" αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο από την γενική ακρίβεια και την γκρίνια προς αυτή.

Χμ τώρα κατάλαβα τι ήθελες να πεις:-) Όμως αν και σωστό το θεωρώ δύσκολο από την μια μέρα στην άλλη να πέσουν έτσι ξαφνικά οι τιμές. Το βιβλίο όμως έλεγε ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι καταναλωτές σε περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι από την τιμή/ποιότητα θα σταματήσουν να ψωνίζουν, ενώ η νοοτροπία του Έλληνα καταναλωτή θα συνεχίσει για περισσότερο χρόνο.

Δηλαδή δεν είναι μόνο συγκριτικό το πρόβλημα (Α ακριβότερο από το Β), αλλά και ποσοτικό (Α 2 ευρώ ακριβότερο από το Β)

Δημοσ.

το πίο ωραίο είναι με το γάλα πάντως που η πιό ακριβή εταιρία απ'ολες λέει το κλασσικό "100% ελληνικό γάλα".Κατακτήσαμε όλα τα βαλκάνια και δεν το κατάλαβα ? :-)

Δημοσ.

Βασικά για να ισχύει αυτό το 100% ελληνικό γάλα για κάθε μια εταιρία και προϊόν που το ισχυρίζεται (γάλατα, γιαούρτια, τυριά) θα έπρεπε όλη η Ελλάδα να είναι ένα απέραντο αγελαδοτροφείο.

Δημοσ.

Το προηγούμενο Σάββατο πήγα στο σούπερ μάρκετ. Όπως ήμουν μπροστά από το ψυγείο έψαχνα για γάλα με τιμή μικρότερη από 1Ε/λίτρο. Τελικά είδα ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μάρκα που να πουλάει τόσο φθηνά πέρα από τη μάρκα του ίδιου του σούπερ-μάρκετ (αλυσίδας).

Υπήρχαν μάρκες που ήταν κοντά στο 1,15/λίτρο και άλλες (σοκολατούχα, ή μισόλιτρα) που έφταναν εώς και 2,5Ε/λίτρο!

Περιττό να πώ ότι στο διάστημα που ψαχνόμουν ψωνίζαν όλοι χωρίς καν να κοιτάζουν τιμή. Τελικά είμαστε ζώα.

Δημοσ.
Το προηγούμενο Σάββατο πήγα στο σούπερ μάρκετ. Όπως ήμουν μπροστά από το ψυγείο έψαχνα για γάλα με τιμή μικρότερη από 1Ε/λίτρο. Τελικά είδα ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μάρκα που να πουλάει τόσο φθηνά πέρα από τη μάρκα του ίδιου του σούπερ-μάρκετ (αλυσίδας).

Υπήρχαν μάρκες που ήταν κοντά στο 1,15/λίτρο και άλλες (σοκολατούχα, ή μισόλιτρα) που έφταναν εώς και 2,5Ε/λίτρο!

Περιττό να πώ ότι στο διάστημα που ψαχνόμουν ψωνίζαν όλοι χωρίς καν να κοιτάζουν τιμή. Τελικά είμαστε ζώα.

Ακόμα και τα ζώα όμως είναι προσεκτικά στην τροφή τους και δεν ρισκάρουν αν δεν αξίζει τον κόπο.Οι έλληνες είναι χειρότεροι.

Δημοσ.

Δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστ αλλά είδα από την αναζήτηση ότι δεν το σχολιάσατε. Αυτές οι καφετέριες είναι σκέτη απελπισία. Πας σε καφετέρια σε όχι πολυτελή περιοχή και ούτε θέα και δίνεις 3,80 για μία σοκολάτα που είναι σαν νερό με χρώμα σοκολάτας ή δίνεις 5,20 για ένα παγωτό της πλάκας που η σαντιγή είναι όση το παγωτό, και χωρίς να υπάρχει καφετέρια που να είναι αισθητά καλλήτερη τι χάος είναι αυτό;

Δημοσ.
Δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστ αλλά είδα από την αναζήτηση ότι δεν το σχολιάσατε. Αυτές οι καφετέριες είναι σκέτη απελπισία. Πας σε καφετέρια σε όχι πολυτελή περιοχή και ούτε θέα και δίνεις 3,80 για μία σοκολάτα που είναι σαν νερό με χρώμα σοκολάτας ή δίνεις 5,20 για ένα παγωτό της πλάκας που η σαντιγή είναι όση το παγωτό, και χωρίς να υπάρχει καφετέρια που να είναι αισθητά καλλήτερη τι χάος είναι αυτό;

Το χειιροτερο...

Σε ολη την Ευρωπη ακριβα ειναι τα πολυτελειας.Πχ εχουν συγκοινωνιες γαματες.Θες ταξι?Πληρωσε. Εχουν μπυραριες.Θες το γαματο ουισκυ 12 ετων?Πληρωσε. Εχουν σινεμα. Θες την καλυτερη αιθουσα πληρωσε.

Αλλα να πας για ενα φραπεδακι και να δινεις 4Ε, να πας σε ενα θερινο και να ου ζητανε 10Ε(Φιλοθεη), να πας να πιεις μια μπυρα και να κανει 5Ε σε μπιτς-μπαρ μονο στην Ελλαδα.Μονο εδω ενα ειδος 3-4 σκαλες πιο κατω κανω σχεδον τα ιδια λεφτα με κατι πιο πανω(με αποτελεσμα οι γιωταδες να χανουν λεφτα γιατι ο πελατης που θα πηγαινε για κατι πιο "φθηνο" τελικα δεν παει καθολου και περνουν τον πουλο και ο πελατης και το μαγαζι)

Δημοσ.

Βασικά αν δεν αρχίσει ο έλληνας να ρεύει από την ασιτία μυαλό δεν πρόκειται να βάλει....Ακόμα θυμάμαι την στιγμή που πήγα σε ένα μαγαζί στην θεσσαλονίκη(είχα χρόνια να πάω και μιας και περνούσα) πήρα μια πίτα με 2πλό σουβλάκι και πάω στον ταμία(δεν κοίταξα τον τιμοκατάλογο σαν βλάκας) και μου λέει 4,50?...Μένω μαλάκας για περίπου 3 sec, το πληρώνω και όταν το έτρωγα μου φαινόταν ότι είχε και κ χρυσόσκονη μέσα.Απλά η καλύτερη αντίδραση για μένα είναι να μην ξαναπάρω τίποτα από εκεί και να κοιτάω πάντα τον τιμοκατάλογο.Το χουν μαμίσει το θέμα πάντως...Υπάρχουν βέβαια και γυράδικα όπως ο πρασσάς που έχουν 2,40(πάλι ακριβό είναι) αλλά ο γύρος και το "κρέας" είναι 90% λίπος.Καλύτερη λύση ?Δεν ξανατρώς έξω γιατί πολύ απλά δεν αξίζει.Να πάρουν τον πούλο μπας και καταλάβουν.Ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Δημοσ.
Μονο εδω ενα ειδος 3-4 σκαλες πιο κατω κανω σχεδον τα ιδια λεφτα με κατι πιο πανω(με αποτελεσμα οι γιωταδες να χανουν λεφτα γιατι ο πελατης που θα πηγαινε για κατι πιο "φθηνο" τελικα δεν παει καθολου και περνουν τον πουλο και ο πελατης και το μαγαζι)

Ναι αλλά το κακό είναι ότι ακόμα και στις ακριβές καφετέριες εγώ δεν βλέπω να μένουν πχ χωρίς κόσμο. Οπότε ναι αυτοί που θα ήθελαν κάτι πιο φθηνό δεν βγαίνουν καθόλου με αποτέλεσμα να χάνουν οι καταστηματάρχες έσοδα από τους συγκεκριμένους, ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται να αρκούν για να συντηρήσουν τα μαγαζιά.

Δημοσ.
Ναι αλλά το κακό είναι ότι ακόμα και στις ακριβές καφετέριες εγώ δεν βλέπω να μένουν πχ χωρίς κόσμο. Οπότε ναι αυτοί που θα ήθελαν κάτι πιο φθηνό δεν βγαίνουν καθόλου με αποτέλεσμα να χάνουν οι καταστηματάρχες έσοδα από τους συγκεκριμένους, ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται να αρκούν για να συντηρήσουν τα μαγαζιά.

'Εννοια σου και έρχονται και χειρότερα...

Δημοσ.

γενικεύεις.

*. Υπάρχουν ΣΜ που έχουν ιδιωτική ετικέτα, και άλλα δεν έχουν, και άλλα έχουν αποκλειστική συμφωνία εισαγωγής μιας μάρκας κατευθειαν απο ξένο παραγωγό (και αυτη δεν εμφανιζεται σε κανενα αλλο ντόπιο ΣΜ).

αν ψωνιζεις απο ΣΜ που δεν έχει εναλλακτικά, πλην των επωνύμων, εισαι παγιδευμένος.

*. προιόν "γάλα" γενικά δεν υπάρχει.

Υπάρχει το λεγόμενο "φρέσκο παστεριωμένο", που λήγει σε 4-5 μέρες, για το οποιο έγινε όλος ο πρόσφατος ντόρος, τα μποϋκοτάζ κλπ. Αυτο έχει στα περισσότερα ΣΜ, τιμη μεγαλυτερη του 1,10.

υπάρχει και γάλα με λήξη 30 μερες, και με λήξη 6 μήνες, και εβαπορέ που κρατάει πολύ περισσότερο.

αν βάλεις μέσα και σοκολατούχα, και κατσικίσια, και αλλα, πάς σε εντελώς αλλα προιόντα. καμια σχέση. Μονο η πρωτη ύλη ειναι κοινή.

πάντως αν πραγματικά πεινάνε τα παιδάκια σου δεν κολλάς στο "φρέσκο".

γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με εβαπορέ.

* . αν έχεις ήδη μελετήσει τις τιμές, ή ψωνίζεις με άλλο κριτήριο πχ. γεύση, απο προηγούμενες αγορές, και εχεις καταλήξει σε καποιες μάρκες, δεν τις ξανακοιτάς κάθε Σάββατο. δεν σημαίνει οτι εισαι ζώο.

πχ. το γάλα "A" ειναι γενικά φτηνότερο απο τα "Μ", "Δ" και "Ο".

η τιμή του καθενός μπορει να παίζει, μηνα με το μήνα, αλλα το 1ο πάντα θα ειναι το φτηνότερο των 4.

ή αν εχεις δοκιμάσει τα Α, και Δ, και σου "βρωμάνε" (εντελώς υποκειμενικό κριτήριο, το γούστο), βρε όσο και να φτηνηνουν δεν θα τα πάρεις. Θα επιλεγεις μεταξύ των άλλων δύο.

εγώ προσωπικά δεν πίνω γάλα, οποτε αν με στειλεις να αγοράσω για άλλους, θα πάρω το φτηνότερο. Αλλα η γυναίκα μου πίνει πολύ και έχει διαμορφώσει γούστα. μου λέει "αν έχει μόνο απο το Χ, καλυτερα μην πάρεις.. μου βρωμάει".

εδώ ειμαι τυχερός, συμβαίνει να της αρέσει το πιό φτηνό :lol:

* . στο ΣΜ που πάω εγώ, άν πάς στο κλείσιμο της εβδομάδας (κλεινουν στις 20.00 του Σαββάτου) το ψωμί για τόστ της δικης του ετικέτας, που ειναι και το φτηνότερο, ειναι πάντα εξαντλημένο. Σπάνια άλλες μάρκες εξαντλούνται.

αρα, δεν ειναι όλοι ζώα. κάποιοι το αγοράζουν.

το συγκεκριμένο ψωμί δεν έρχεται απο το Πακιστάν :-D , το φτιάχνει γνωστή αρτοβιομηχανία, που πουλάει και με τη δική της ετικέτα, αλλα ακριβότερο.

η δική μου αντίδραση, ειναι ενας συμβιβασμός. Κανονικά θέλω 3 πακέτα, αλλα με τη συγκεκριμένη τιμή. Αν εχει τελειώσει το πιο φτηνό, θα πάρω ένα πακέτο, της 2ης πιο φτηνής μάρκας, και θα κάνω την αγγαρεία να ξαναπάω ΣΜ δευτέρα-τρίτη για τα άλλα 2 που χρειάζομαι.

*. ο ισχυρισμός, διαφήμιση, οπως θελεις, που λένε για "100% ελληνικό γάλα", αφορά μόνο αυτό το "φρέσκο παστεριωμένο".

δεν λεω οτι ειναι αληθινός ή όχι, αλλα μόνο εκει στέκει.

Τυριά, γιαούρτια, κρέμες, και τα υπόλοιπα είδη γάλακτος με τη μεγαλύτερη διάρκεια, φτιάχνονται κατα μεγάλο ποσοστό απο εισαγώμενο συμπυκνωμένο.

εξαιρουνται κάποια ειδικά, ντόπια, προστατευόμενα που πιθανον απαγορεύεται η ανάμειξη διάφορων τύπων γάλακτος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...