Προς το περιεχόμενο

Αντίδραση στην ακρίβεια και γενικότερα στην αδικία που ζούμε

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι κανονισμοί δεν "προστάζουν" τίποτε για κομματικές αντιπαραθέσεις. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τις πολιτικές συζητήσεις. Ο χαρακτηρισμός "μπαγλαμάδες" για τους εκλεγμένους εκπροσώπους δύο κομμάτων σε συνδικαλιστικά όργανα (όπου το πλέριο "δημοκρατικό" σου όραμα θεωρεί αδιανόητο να συμμετέχουν όσοι δε συμφωνούν με τις απόψεις σου) είναι πολιτική κουβέντα.

Φυσικά, τίποτε δε σε εμποδίζει, ως γνήσιο Έλληνα, να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Και, συγγνώμη που δεν κάθισα να κάνω διάλογο μαζί σου στις 1:30 το ξημέρωμα.

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι κανονισμοί δεν "προστάζουν" τίποτε για κομματικές αντιπαραθέσεις. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τις πολιτικές συζητήσεις.

Οι κανονισμοι λενε αυτο: 4. Δεν επιτρέπονται αμιγώς πολιτικές συζητήσεις και κομματικές αντιπαραθέσεις.

Δεν προκειται για κομματικη αντιπαραθεση ούτε για ΑΜΙΓΩΣ πολιτική συζήτηση. Μην επαναλαμβανομαστε.

Ο χαρακτηρισμός "μπαγλαμάδες" για τους εκλεγμένους εκπροσώπους δύο κομμάτων σε συνδικαλιστικά όργανα

Ε!κοιτα, δεν τους εβρισα και τη μανα. Άλλωστε μπαγλαμαδες δεν ειναι μονο οι των 2 μεγαλων κομμάτων αλλα και αυτοι των μικρων. Απλα των μεγάλων ειναι λιγο πιο πολυ γιατι ειναι αυτοι που παίρνουν και τις αποφάσεις.

(όπου το πλέριο "δημοκρατικό" σου όραμα θεωρεί αδιανόητο να συμμετέχουν όσοι δε συμφωνούν με τις απόψεις σου)

:D:D:D:D:D. Κοιτα, πραγματικα σου απανταω με ολη την καλη διαθεση και ας ειναι φανερο οτι εισαι αντιθετος με αυτα που λεω (δεκτο) και αντι να επιχειρηματολογησεις (που φυσικα αυτο περιμενω....το θεμα δεν ειναι να μιλαω μονος μου...ο typhoon και o Jimaras επιχειρηματολογουνε και εχουμε μια ωραια κουβέντα) απλα εκφραζεις την εμπαθεια σου με ανουσια ποστς.

Φυσικα και δεν ειπα πουθενα οτι δεν πρεπει να συμμετασχουν ατομα απο ολους τους χωρους στα συνδικαλιστικα οργανα. Αυτο που ειπα εκει που τους χαρακτηρισα μπαγλαμαδες ειναι ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Το ότι βεβαια στο τελος και στις δυσκολες στιγμες τα συνδικατα δεν μπαινουν εμποδιο στις κυβερνησεις και τις αφηνουν να κανουν οτι θελουν ειναι γεγονος.

Επίσης, πιστεψε με οτι κανεις απο αυτους που συμμετεχουν στα συνδικαλιστικα όργανα δεν εχει αμιγως τις δικες μου αποψεις για να τον επικροτησω μιας και κανενα απο τα κομματα δεν με εκφραζει (ουτε αντιεξουσιαστες κτλ για να μην παρεξηγηθω).

Φυσικά, τίποτε δε σε εμποδίζει, ως γνήσιο Έλληνα, να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Και, συγγνώμη που δεν κάθισα να κάνω διάλογο μαζί σου στις 1:30 το ξημέρωμα.

Δεν κρυβομαι ποτε πισω απο δαχτυλο μου και δεν λεω κατι το κακο και το παρανομο για να κανω κατι τετοιο. Όποιος θελει να τα πω ακομα και στις κάμερες στην τηλεοραση ας μου στειλει pm να βγω να τα πω.

Στον απλό λαό το internet ειναι ένα βήμα για να εκφρασει τις αποψεις του. Το γυαλι ειναι για τους μεγαλους. Έχεις εσύ καμμια καλύτερη ιδέα για να μην "κρύβομαι"?

Για την ιστορια, υπαρχει και συνεντευξη μου ολοσελιδη (το πως προεκυψε και ποιος ο λόγος δεν θα το συζητησω) στην εφημερίδα Βήμα καθως και στον Ραδιοφωνικο σταθμο ΣΚΑΙ για καποιο θεμα που μας ειχε απασχολήσει παλαιότερα. Μακαρι να μου δινοτανε πιο συχνά αυτή η ευκαιρία.

Δημοσ.
Και γιατι για σενα 50 + 1% σημαινει πολυκομματικη κυβερνηση?

Ας καταφερει ενα απο τα 2 μεγαλα κομματα με τα εργα του να κανει τον λαο να το ψηφισει σε ποσοστο 51%.

Υπαρχει τετοιο κόμμα?ΟΧΙ. Επομενως καταλυεται το μεγαλυτερο θεμελιο της δημοκρατιας που ειναι η πλειοψηφια.

Και επειδη ειπες "καλά να πάθουν οι αδιαφορούντες, μη κλαίνε μετά!!", νομιζω οτι σου απέδειξα ότι είτε με αυτους, ειτε χωρις αυτους, παλι μειοψηφια ειναι το πρωτο κομμα και μαλιστα μακράν (το 10% που υπολειπεται ειναι 1.000.000 ψηφοι).

Τελος να θυμησω οτι και η Ιταλια εκλογες καθε χρονο ειχε μεχρι το προσφατο παρελθον και ειναι στους G8. Εμεις που είμαστε? Στα σκ@τά.

Πολυκομματισμος = πιθανη πολιτικη αποσταθεροποιηση αλλα ταυτοχρονα όσες αποφασεις παρθούν θα ειναι πιο δημοκρατικες και θα εκφραζουν την πραγματικη πλειοψηφια.

Μονοκομματισμος (δεν μιλαμε καν για δικοματισμο αφου αρκουν οι βουτευτες του πρωτου κομματος για να ψηφιστει ενα νομοσχεδιο) = πολιτικη σταθεροτητα με αποφασεις που παίρνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ...Φανταζομαι οτι εχεις καταλαβει οτι με το τρεχον συστημα οποιαδήποτε ψηφοφορια στη βουλη ειναι παρωδια αφού ότι εισηγηθει η κυβέρνηση θα ψηφιστει με το ετσι θέλω.

Ετσι θελω = μοναρχια - βασιλεια - δικτατορια - μη πλειοψηφια - μη δημοκρατια.

Και τα 2 λοιπον εχουν τα αρνητικα τους και τα θετικα τους. Προσωπικα προτιμω να ειμαι δημοκρατης και ας ψηφιζω και καθε χρονο.

Και για να καταλληξουμε επι του θεματος, εσενα η αποψη σου ειναι δηλαδη οτι οι πολίτες φταινε για την ακριβεια επειδη καποιοι ειναι επιδειξιομανείς?

Lucifer: Συζητηση σε πολιτισμενο κλιμα κάνουμε χωρις χοντράδες. Δεν νομιζω οτι εχει ξεφυγει το θεμα και δεν αναφερομαστε σε συγκεκριμενα κομματα ονομαστικα.

Φίλε μου στην Ελλάδα μας έχει φάει ένα πράγμα: Μη μας αγγίξουν το μυγιάγκικτο φραπέ!! Δηλαδή αν βρεθεί αύριο ένας πολιτικός που θα σου φέρει την ακρόπολη χρυσή και θα πει ότι "παιδιά για αύριο πρέπει όλοι να ξυπνήσετε 9 παρά πέντε και όχι 9" τότε στη χώρα θα βγουν όλοι στο δρόμο, λες και τους στέρησαν την ελευθερία και σίγουρα παρακεινούμενοι από δημοσιογράφους κομματικοποιημένους!!!! Δηλαδή για ψύλου πήδημα, γίνεται το έλα ναδεις. Βέβαια, σε άλλα δημοκρατικά θέματα, όπως η καταναλωτική συνείδηση , είμαστε κότες!!

Τέλος πάντων, σε αυτό το καθεστός της κοροιδίας, ο πολιτικός δε μπορεί να κυβερνήσει. ΄Μια κυβέρνηση συνεργασίας, μόνο ΛΟΓΙΑ δημοκρατίας θα φέρει και ΜΗΔΕΝ έργα. Αν δεις την νεότερη ελληνική ιστορία, θα δεις ότι όποτε κυβερνούσαν πολλοί, είχαμε εθνικές τραγωδίες.

Ο Έλληνας είναι καημένος. Είναι εαυτούλης. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να επιβάλει κάποια πράγματα. Κακώς ή καλώς. Τώρα αν πρέπει να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας απλά για να ξυπνάμε το πρωί και να αισθανόμαστε πιο δημοκράτες, ώστε να ικανοποιήσουμε τις υπαρξιακές μας ανάγκες, δεν νομίζω ότι αξίζει να θυσιάσουμε την ανάπτυξη. Έχουμε ήδη μείνει πίσω. Σίγουρα ο δικομματισμός βολεύει κάποιους αλλά η ιστορία της Ελλάδος αυτό έχει δείξει!

Βέβαια πρέπει σήμερα να λάβουμε υπόψιν:

1)Ο δικομματισμός σήμερα έχει καταρεύσει. Τα υπάρχοντα κόμματα είναι ανίκανα μέχρι και΄μυρίζουν σαπίλα μέχρι το σώβρακο. Γενικά το πολιτικό σύστημα χωλένει πολύ.

2)Αξίζει να δοκιμαστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι κυβέρνηση που απλά θα πρέπει να κάνει πιο πολλές χάρες αφού τώρα την πίτα θα τη τρώνε πιο πολλοί. Ωστόσο κοινωνικά θέματα προωθούνται καλύτερα σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

3)Πρέπει να σκεφτούμε σε αυτήν τη χώρα που έχει μείνει πολύ πίσω σε τι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα, σε περισσότερη δημοκρατία ή σε περισσότερη ανάπτυξη.

4)Θεωρώ ότι σήμερα, όπου το internet είναι μια ανεξέλεκτη πηγή πληροφόρισης χωρίς λογοκρισία (λέτε o paredose να τα παίρνει??:mrgreen:)),και που οι νέοι έχουν πιο πολλές ευαισθησίες από τους πατεράδες μας, ότι ο έλεγχος της εξουσίας είναι ευκολότερος και ο ανταγωνισμός πολλών κομμάτων κάνει καλό, διότι έστω και για λάθος λόγους, κάτι πρέπει να πουν για να δικαιολογήσουν την έδρα στο κοινοβούλιο, οπότε θα ξεθάψουν πιο πολύ πράμα.

Δημοσ.
Φίλε μου στην Ελλάδα μας έχει φάει ένα πράγμα: Μη μας αγγίξουν το μυγιάγκικτο φραπέ!! Δηλαδή αν βρεθεί αύριο ένας πολιτικός που θα σου φέρει την ακρόπολη χρυσή και θα πει ότι "παιδιά για αύριο πρέπει όλοι να ξυπνήσετε 9 παρά πέντε και όχι 9" τότε στη χώρα θα βγουν όλοι στο δρόμο, λες και τους στέρησαν την ελευθερία και σίγουρα παρακεινούμενοι από δημοσιογράφους

Μιλας υποθετικά για κατι που δεν μπορει να αποδειχτει ενω τα προβληματα που εγω αναφερω ειναι πραγματικα.

Αναφερε μου προς αποδειξη ενα παραδειγμα πανω σε αυτο που λες οπου μια κυβερνηση ανακοινωσε ενα παρομοιο μετρο με αυτο που λες (δηλαδη μια ψιλοαλλαγη) και συσσωμος ο Ελληνικος λαος το καταδικασε και βγηκε στους δρομους.

Επίσης δεν μπορω να καταλαβω τι μανια ειναι αυτη ορισμενων να λενε οτι ο Ελληνας βγαινει στους δρομους. Ποτε εγινε αυτο και δεν το πηρα χαμπαρι?Ισα ισα που ο Ελληνας ΔΕΝ βγαινει στους δρομους. Η συντριπτικη πλειοψηφια των πορειων σήμερα γινεται απο max 1000 ατομα. Να μου πεις για το 70 και το 80 να το καταλαβω (βεβαια οι τοτε πορειες δεν ητανε για καθολου ψυλλου πηδημα).

θα βγουν όλοι στο δρόμο, λες και τους στέρησαν την ελευθερία και σίγουρα παρακεινούμενοι από δημοσιογράφουςκομματικοποιημένους!!!!

Δημοσιογραφοι κομματικοποιημένοι υπάρχουν σε όλους τους χωρους. Μην προσπαθεις όμως να με πεισεις οτι οι κομματικοποιημενοι δημοσιογραφοι (προφανως απο μικρα αριστερα κομματα) που παρακινουν τον κοσμο να βγει στο δρομο ειναι περισσοτεροι απο αυτους που ελέγχονται απο το δικοματισμο και κατευθυνουν τον κόσμο να κανει ακριβως το αντιθετο μιας και κατα αυτους ειναι ολα μέλι γάλα.

Φυσικα απο μενα ειναι καταδικασταίες και οι 2 περιπτωσεις δημοσιογραφων απο τη στιγμη που η αποψη που εκφραζουν έχει να κανει αποκλειστικα με τα συμφεροντα που εξυπηρετουν και οχι με την πραγματικη προσωπικη τους αποψη.

Τέλος πάντων, σε αυτό το καθεστός της κοροιδίας, ο πολιτικός δε μπορεί να κυβερνήσει. ΄Μια κυβέρνηση συνεργασίας, μόνο ΛΟΓΙΑ δημοκρατίας θα φέρει και ΜΗΔΕΝ έργα.

Ενω οι μονοκομματικες φέρνουν την ανοιξη σε καθε Ελληνικο σπιτι. Φαινεται άλλωστε αυτο χρονο με το χρονο όπου η αξία του χρήματος στην τσεπη του Ελληνα αυξανεται (για να συμβαδισουμε και με το τοπικ). Επισης διασφαλιζουν την αξιοκρατια, την παταξη της διαφθορας, της μίζας και της λαμογιάς..

Αν δεις την νεότερη ελληνική ιστορία, θα δεις ότι όποτε κυβερνούσαν πολλοί, είχαμε εθνικές τραγωδίες.

Αναφερε μου μερικες απο αυτες να το συζητησουμε το θεμα.

Ο Έλληνας είναι καημένος. Είναι εαυτούλης. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να επιβάλει κάποια πράγματα. Κακώς ή καλώς.

Ο Έλληνας είναι όπως τα λες. Το θέμα ειναι οτι όταν καποιος γενιέται, γενιεται ουδετερος. Ελληνας, Αμερικανος, Αλβανος κτλ γίνεται στην πορεια. Ας φροντισει λοιπον η καθε κυβερνηση η πορεια του παιδιου να περνάει απο αυτά τα στάδια που θα του εξασφαλισουν μια καλυτερη πολιτισμικη ταυτοτητα.

Τώρα αν πρέπει να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας απλά για να ξυπνάμε το πρωί και να αισθανόμαστε πιο δημοκράτες, ώστε να ικανοποιήσουμε τις υπαρξιακές μας ανάγκες, δεν νομίζω ότι αξίζει να θυσιάσουμε την ανάπτυξη. Έχουμε ήδη μείνει πίσω.

Νομιζω οτι σου παρεθεσα και παραδειγμα χώρας οπου είχε κυβερνησεις συνεργασιας και παρολο που καταστραφηκε (περισσοτερο κιολας) και αυτη απο τον παγκοσμιο πολεμο (που το εχουμε ως δικαιολογια), ειχε πολυ μεγαλυτερη αναπτυξη απο εμας.

Βέβαια πρέπει σήμερα να λάβουμε υπόψιν:

1)Ο δικομματισμός σήμερα έχει καταρεύσει. Τα υπάρχοντα κόμματα είναι ανίκανα μέχρι και΄μυρίζουν σαπίλα μέχρι το σώβρακο. Γενικά το πολιτικό σύστημα χωλένει πολύ.

Και τι πρεπει να γινει κατα εσενα? Εγω ας πουμε ειπα κυβερνηση συνεργασιας. Εσυ τι προτεινεις?

2)Αξίζει να δοκιμαστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι κυβέρνηση που απλά θα πρέπει να κάνει πιο πολλές χάρες αφού τώρα την πίτα θα τη τρώνε πιο πολλοί. Ωστόσο κοινωνικά θέματα προωθούνται καλύτερα σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Οτι πιο σωστο έχεις πει. Μπορει να τρωνε την πιτα περισσότεροι ή μπορει τελικα να τρώνε και λιγότεροι λόγω του ότι ο ένας θα εμποδιζει τον άλλο ειτε επειδη δεν θα συμφωνουν στη μοιρασια, ειτε για λογους ηθικης ειτε επειδη το μεγαλο κομμα θα φοβαται μην το παρει χαμπαρι το μικρο και το ανακοινωσει στο λαο. Ιδιαιτερα στο μικρο κομμα, καποιος ιδεολογος (κατα πολλούς μ@λ@κας) θα υπαρχει για να το κανει.

3)Πρέπει να σκεφτούμε σε αυτήν τη χώρα που έχει μείνει πολύ πίσω σε τι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα, σε περισσότερη δημοκρατία ή σε περισσότερη ανάπτυξη.

4)Θεωρώ ότι σήμερα, όπου το internet είναι μια ανεξέλεκτη πηγή πληροφόρισης χωρίς λογοκρισία (λέτε o paredose να τα παίρνει??:mrgreen:)),και που οι νέοι έχουν πιο πολλές ευαισθησίες από τους πατεράδες μας, ότι ο έλεγχος της εξουσίας είναι ευκολότερος και ο ανταγωνισμός πολλών κομμάτων κάνει καλό, διότι έστω και για λάθος λόγους, κάτι πρέπει να πουν για να δικαιολογήσουν την έδρα στο κοινοβούλιο, οπότε θα ξεθάψουν πιο πολύ πράμα.

Μηπως τα τελευταια κομματια του post σου τα εγραψε άλλος? :P.

Το μονο σιγουρο φιλε μου ειναι η τρεχουσα συνταγη ειναι δοκιμασμενη πολλά χρονια τώρα. Πραγματικα κατι πρεπει να αλλαξει...το θεμα ειναι τι και πως μπορουμε να συνδραμουμε εμεις.

Δημοσ.

"Οι Έλληνες θέλουν μια κυβέρνηση προσωπολατρίας και δικτατορίας όπως του Σαντάμ στο ΙΡΑΚ.Να κάνει δημοψηφίσματα συνεχώς με το όπλο στον κρόταφο.Ο Έλληνας γενικά θέλει ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ για να συμπεριφερθεί σωστά.Η δημοκρατία δείχνει την παταγώδη αποτυχία της κάθε μέρα που περνάει." - Ανώνυμος Φασίστας.

Ξέρεις τι μου την σπάει περισσότερο σε κάτι τέτοιες απόψεις σαν τις παραπάνω?Οτι όσο μακάκες,βλαμμένοι με παρωπίδες,ανεγκέφαλοι κι αν είναι αυτοί που τις εκφράζουν.. Κάποιοες φορές έχουν δίκιο.

Δημοσ.

1)Μιλας υποθετικά για κατι που δεν μπορει να αποδειχτει ενω τα προβληματα που εγω αναφερω ειναι πραγματικα.

Αναφερε μου προς αποδειξη ενα παραδειγμα πανω σε αυτο που λες οπου μια κυβερνηση ανακοινωσε ενα παρομοιο μετρο με αυτο που λες (δηλαδη μια ψιλοαλλαγη) και συσσωμος ο Ελληνικος λαος το καταδικασε και βγηκε στους δρομους.

Επίσης δεν μπορω να καταλαβω τι μανια ειναι αυτη ορισμενων να λενε οτι ο Ελληνας βγαινει στους δρομους. Ποτε εγινε αυτο και δεν το πηρα χαμπαρι?Ισα ισα που ο Ελληνας ΔΕΝ βγαινει στους δρομους. Η συντριπτικη πλειοψηφια των πορειων σήμερα γινεται απο max 1000 ατομα. Να μου πεις για το 70 και το 80 να το καταλαβω (βεβαια οι τοτε πορειες δεν ητανε για καθολου ψυλλου πηδημα).

Ίσως το μετέφερα λάθος. Δεν ενοούσα όχλο να κατεβαίνει στο δρόμο, ενούσα τη κοινή γνώμη και ειδικά το δημοσιογραφικό κόσμο που με το παραμικρό κατακρίνει το οτιδήποτε και με τον αέρα του "χάνουμε τις ελευθερίες". Άσε την κορυφαία ατάκα του Έλληνα "ποιος είστε κύριε??". Δηλαδή αυτός που μας λέει τι να κάνουμε σε οποιαδήποτε κοινωνικοπολιτική ομάδα, είναι τουλάχιστον ισάξιός μας ή και κατώτερος!!! Η μούρη μας την έχει πάντα μεγαλύτερη και απλά τους παραχωρούμε προσωρινά τη θέση!!:-D

2)Δημοσιογραφοι κομματικοποιημένοι υπάρχουν σε όλους τους χωρους. Μην προσπαθεις όμως να με πεισεις οτι οι κομματικοποιημενοι δημοσιογραφοι (προφανως απο μικρα αριστερα κομματα) που παρακινουν τον κοσμο να βγει στο δρομο ειναι περισσοτεροι απο αυτους που ελέγχονται απο το δικοματισμο και κατευθυνουν τον κόσμο να κανει ακριβως το αντιθετο μιας και κατα αυτους ειναι ολα μέλι γάλα.

Φυσικα απο μενα ειναι καταδικασταίες και οι 2 περιπτωσεις δημοσιογραφων απο τη στιγμη που η αποψη που εκφραζουν έχει να κανει αποκλειστικα με τα συμφεροντα που εξυπηρετουν και οχι με την πραγματικη προσωπικη τους αποψη.

Ναι, αλλά στην πολυτάραχη zωή της χώρας, οι μόνοι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν πράγματα, φιλτραρισμένα ή μη, είναι ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Ευαγγελάτος. Και βλέπεις μετά τα ελληναριά να κοροιδέυουν τους συγκεκριμένους και να λένεότι τα παίρνουν και ότι είναι στιμένα!! Δηλαδή ΠΡΙΝ που δε βλέπαμε τίποτα από αυτά ήταν καλα???? Λες και η κατά τη ψωνογνώμη μας χαμηλή ποιότητα ανθρώπου υποβιβάζει τη σημασία της είδησης που βγάζει μάτια? Δε ζήτησε κανείς να τους κρίνουμε αν κ'ανουν ολοκληρωμένα τη δουλειά τους, αλλά την επόμενη μέρα κάποιος ρε παιδιά να ασχοληθεί με τις καταγγελείες τουλάχιστον!!

Έβγαλε την άλλη φορά ο Ευαγγελάτος τα χάλια σε ένα μαγαζί στο κολωνάκι και την άλλη μέρα τα ίδια βόδια ψώνιζαν ξανά λιγμένα και το παίζανε και είρωνες!!! Αυτά τα ίδια βόδια έχουν και δικαίωμα ψήφου!!! Η μάχη πολυκομματισμού και δικοματισμού είναι το μικρότερό μας πρόβλημα συγκριτικά!!!

3)Ενω οι μονοκομματικες φέρνουν την ανοιξη σε καθε Ελληνικο σπιτι. Φαινεται άλλωστε αυτο χρονο με το χρονο όπου η αξία του χρήματος στην τσεπη του Ελληνα αυξανεται (για να συμβαδισουμε και με το τοπικ). Επισης διασφαλιζουν την αξιοκρατια, την παταξη της διαφθορας, της μίζας και της λαμογιάς.

Οι μονοκομματικές δεν φέρνουν την άνοιξη , αλλά ιστορικά φέρνουν σταθερότητα, διότι ο έλληνας είναι λαμόγιο και η πολυκομματική κυβέρνηση αποτελεί τρύπα για το λαμόγιο!! και φυσικά γίνεται και επιπλέον τα ίδια με τη μονοκομματική.Άρα αθροιστικά είναι χειρότερα στη θεωρία. με εφαρμογή στο ellada.

4)Αναφερε μου μερικες απο αυτες να το συζητησουμε το θεμα.

πχ Σμύρνη, όπου άλλη πολιτική το παλάτι άλλη η κυβέρνηση. Θα μου πεις ήταν παλάτι, ε και? Η ουσία είναι πως ήταν ΔΥΟ φωνές εξουσίας!!!

Αλλο πρόσφατο ιστορικά ήταν κάποια στιγμή που ένα κόμμα πρότινε σε άλλο κόμμα της αριστερας να προτείνει δήμαρχο μεγάλης πόλης και συνεδριάζανε 5 μήνες για να αποφασίσουν. Δεν είναι άμεσο παράδειγμα αλλά ιδέα πείραμε!!

Αλλά και πάλι σου είπα πως αυτήν τη στιγμή ίσως ήρθε η ώρα του πολυκομματισμού.

5)Ο Έλληνας είναι όπως τα λες. Το θέμα ειναι οτι όταν καποιος γενιέται, γενιεται ουδετερος. Ελληνας, Αμερικανος, Αλβανος κτλ γίνεται στην πορεια. Ας φροντισει λοιπον η καθε κυβερνηση η πορεια του παιδιου να περνάει απο αυτά τα στάδια που θα του εξασφαλισουν μια καλυτερη πολιτισμικη ταυτοτητα.

Αυτό είναι ευθύνη οικογένειας κυρίως και σχολeίου.Κυρίως οικογένειας! Στο ίδιο καθεστώς βλέπεις παιδιά σοβαρά και με αρχές και ευαισθησίες πχ για το περιβάλλον καθώς και άλλα παιδιά με χασισάκι στο στόμα. Το κράτος λειτουργεί επικουρικά. Ένα πράγμα πρέπεινα εφαρμόσει και αυτό θα τα λύσει ΟΛΑ μα ΌΛΑ. ΤΟ ΝΟΜΟ μέχρι τέλους!!

5)Νομιζω οτι σου παρεθεσα και παραδειγμα χώρας οπου είχε κυβερνησεις συνεργασιας και παρολο που καταστραφηκε (περισσοτερο κιολας) και αυτη απο τον παγκοσμιο πολεμο (που το εχουμε ως δικαιολογια), ειχε πολυ μεγαλυτερη αναπτυξη απο εμας.

Όπως και να το κάνουμε με τη νοοτροπία του έλληνα της μεταπολίτευσης τουλάχιστον, μόνο μια μονοκομματική κυβέρνηση θα μας έβαζε στην Ευρώπη. Βλέπω τι γίνεται και στα πανεπιστήμια ,που είναι και τα φυτώρια πολιτικών, πόσο αγαθές και δημοκρατικές προθέσεις Όσο για την πολυκομματική κυβέρνηση της Γερμανίας,αυτή είναι ομοσπονδιακό Κράτος, όπως η usa , αλλάκαι πάλι ο πολυκομματισμός έγινε το εφαλτήριο για το hitler αφού το μόνο που έκανε ήταν να ρίχνει τη κυβέρνηση με την οποία συνεργαζόταν!!!

6)Και τι πρεπει να γινει κατα εσενα? Εγω ας πουμε ειπα κυβερνηση συνεργασιας. Εσυ τι προτεινεις?

Το ίδιο προς το παρόν. Αλλά με συνεργασία σε ίδια ποσοστά αν είναι δυνατόν.

7)Οτι πιο σωστο έχεις πει. Μπορει να τρωνε την πιτα περισσότεροι ή μπορει τελικα να τρώνε και λιγότεροι λόγω του ότι ο ένας θα εμποδιζει τον άλλο ειτε επειδη δεν θα συμφωνουν στη μοιρασια, ειτε για λογους ηθικης ειτε επειδη το μεγαλο κομμα θα φοβαται μην το παρει χαμπαρι το μικρο και το ανακοινωσει στο λαο. Ιδιαιτερα στο μικρο κομμα, καποιος ιδεολογος (κατα πολλούς μ@λ@κας) θα υπαρχει για να το κανει.

Σωστό αλλά ανάλογα με τις συνθήκες εξελίσεται και αλλιώς. Γι'αυτό είπα πως σήμερα είναι η ώρα του πολικομματισμού. Διότι οι λαμογιές περιορίζονται λιγάκι από Ευρώπη. πχ δε μπορείς να υποτιμήσεις το νόμισμα για να κόψεις χρήμα και να καλύψεις τρύπες που δημιούργησαν λαμόγια. Ο υπουργός θα πει στοπ!!

8)Μηπως τα τελευταια κομματια του post σου τα εγραψε άλλος? :P.

Το μονο σιγουρο φιλε μου ειναι η τρεχουσα συνταγη ειναι δοκιμασμενη πολλά χρονια τώρα. Πραγματικα κατι πρεπει να αλλαξει...το θεμα ειναι τι και πως μπορουμε να συνδραμουμε εμεις.

Εγώ τα έγραωα αλλά αν μου ζητούσαν που θα πόνταρα, θα ήταν στην παταγώδη αποτυχία του πολυκομματισμού, όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας!!

Γιατί δεν έγινε σωστό το quote????

Δημοσ.
Σήμερα στο Συνταγμα, 19.30, διοργανώνεται συλλαλητήριο κατα της ακρίβειας απο διάφορους φορείς.

Αντίστοιχο συλλαλητήριο γίνεται στις 19.00 στην Ομόνοια, απο άλλη οργάνωση.

Εσύ θα πάς?

Για να σε προλάβω, εγώ όχι. 1ον) εχω αλλες υποχρεώσεις, πιό ψηλά στην προσωπική μου ιεραρχία, 2ον) δεν κρίνω τις διαδηλώσεις ως ιδιαιτερα χρήσιμες σε αυτό τον πόλεμο, έχω άλλες προτάσεις, 3ον) δεν θέλω να καταμετρηθώ κάτω απο το μπαϊράκι αυτών των οργανωτών δινοντας την εντύπωση οτι ειμαι κι εγώ μέλος τους

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Πιστεύω ότι οι συγκεντρώσεις είχαν δύναμη άλλες εποχές 10-20-30 χρόνια πριν αλλά όχι τώρα. Και να εξηγήσω γιατί:

Τις καθημερινές σκοτώνομαι στην δουλ(ε)ια και το σαβ/κο θέλω τον χρόνο για τον εαυτό μου. Δεν έχω την πολυτέλεια να αφιερώσω ένα δίωρο από τον χρόνο μου σε μία διαδήλωση με αμφίβολα αποτελέσματα.

Είμαι όμως καταναλωτής. Και αυτό μου δίνει την δύναμη να επιλέγω την αλφα ή βήτα εταιρία για να βάλω την βενζίνη μου, την αλυσίδα σουπερ μαρκετ για να κάνω τα ψώνια μου κοκ. Οι κυβερνήσεις είναι τσιφλίκι των μεγάλων εταιρειών, οπότε εμείς δεν είμαστε νουμ. 1 πρoτεραιότητα. Με το να είμαστε 'εξυπνοι' καταναλωτές χτυπάμε απευθείας στην πηγή του προβλήματος.

OFFTOPIC: Όσοι δεν έχετε δει το Zeitgeist ( http://zeitgeistmovie.com/ ) το συνιστώ. Μεταξύ των σεναρίων συνωμοσιολογίας λέει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γίνει μαριονέτα τεράστιων ιδιωτικών συμφερόντων μέσω της κεντρικής της τράπεζας.

Ο Γερμανός δεν θα πετάξει το σκουπιδάκι ή δεν θα κάνει άπειρα άλλα πράγματα τα οποία ο Έλληνας κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί αναγνωρίζει ότι ως μέρος του κοινωνικού συνόλου έχει μερίδιο με τις πράξεις του στη συνολική συμπεριφορά του. Ο Έλληνας αντίθεται ζει σε μια ατομικιστική φούσκα...

Διαφωνώ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο γερμανός έχει κωδικοποιημένη στο dna την σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Η συμπεριφορά μέσα στην κοινωνία προκύπτει σε μεγάλο βαθμό μέσω επιβολής' date=' ή παρότρυνσης.

Όπως κάποιος φίλος αναφέρει, οι οδηγοί μηχανής άρχισαν να φορούν κράνη φοβούμενοι τα πρόστιμα. Επίσης, μια δεκαετία πριν δεν θα το πολυσκεφτόσουν να οδηγεις έχοντας πιει κανα ποτηράκι παραπάνω. Σήμερα δεν ισχύει το ίδιο. Η γενιά μας λοιπόν απέκτησε σωστή συμπεριφορά μέσω αστυνόμευσης, οι επόμενες γενιές θα φοράνε κράνη και δεν θα οδηγούν πιωμένοι επειδή θα είναι η εδραιωμένη κατάσταση και δεν θα έχουν λόγους να την αμφισβητήσουν.

Κατά την γνώμη μου, εμφανέστατη ένδειξη πολιτικής διαφθοράς είναι ο διαβόητος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Γιατί άραγε κάποιος να φοβάται τόσο πολύ την δικαιοσύνη; Παραθέτω δύο συνδέσμους που αναφέρουν το καθεστός στην αγγλία περί της ευθύνης βουλευτών και σκέψεις πάνω στο θέμα. Θα δείτε πως, οι αγαπημένοι μας ηγέτες μας έχουν καταστήσει όλους ίσους απέναντι στη δικαιοσύνη, αλλά μερικοί έιναι 'πιο ίσοι' από κάποιους άλλους.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15390&m=B20&aa=1

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_18_22/06/2008_274953

Εν τέλη, πιστεύω ότι το μερίδιο ευθύνης μας βαρύνει όλους.

Από την μία επειδή δεχτήκαμε να ανταλλάξουμε την δίκαια διακυβέρνηση για ένα ρουσφέτι ψηφίζοντας έτσι στα τυφλά τον "δικό μας" βουλευτή.

Από άλλη, επειδή δεχόμαστε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να μας κυβερνάει θεωρώντας ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε όντας παγιδευμένοι στον δικομματισμό και στη δήθεν πολιτική αστάθεια.

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη κάθε αλλαγή του εκλογικού νόμου που ευνοεί το κόμμα με την μεγαλύτερη αποδοχή. Άλλωστε το γεγονός ότι μόνο με συνεργασία μπορεί κάποιο κόμμα να κυβερνήσει τον τόπο δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα δεν αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις του κόσμου. Πιθανή συνεργασία των δύο μεγάλων κομάτων επίσης δεν αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις, αφού ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το μόνο που αντικατοπτρίζει είναι την ματαιοδοξία και φιλοδοξία των πολιτικών τζακιών.

Τους βαρέθηκα και τους σιχάθικα όλους. Τις κούφιες υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια, την μηδενική ανοχή, το μαχαίρι στο κόκκαλο, την καθαρση, τον κωστάκη, την ντόρα, τον κυριάκο, τον γιωργάκη, τον βενιζέλο. ΤΟ μόνο που θέλουν είναι να τα αρπάξουν.

Οτι πιο σωστο έχεις πει. Μπορει να τρωνε την πιτα περισσότεροι ή μπορει τελικα να τρώνε και λιγότεροι λόγω του ότι ο ένας θα εμποδιζει τον άλλο ειτε επειδη δεν θα συμφωνουν στη μοιρασια, ειτε για λογους ηθικης ειτε επειδη το μεγαλο κομμα θα φοβαται μην το παρει χαμπαρι το μικρο και το ανακοινωσει στο λαο. Ιδιαιτερα στο μικρο κομμα, καποιος ιδεολογος (κατα πολλούς μ@λ@κας) θα υπαρχει για να το κανει.

Θα συνεχίσουν να τρώνε με τον ίδιο ρυθμό. Κορακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Δεν θυμάμαι να έφερε η ΝΔ στον εισαγγελέα στοιχεία για περιστατικά που επί πασόκ, η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ως καταχραστές. Και σίγουρα ούτε το πασόκ θα πάει στον εισαγγελέα στοιχεία για την ΝΔ. Γιατί απλά τα τρώγανε μαζί. Απόδειξη οι πρόσφατες αποκαλύψεις της siemens σύμφωνα με τις οποίες τα μαύρα ταμεία της εταιρείας χρηματοδοτούσαν και τα ΔΥΟ μεγάλα κόμματα.

Μία κυβέρνηση συνεργασίας, απλά θα έχει μεγαλύτερη δύναμη να κάνει μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές όπως το ασφαλιστικό, η παιδεία, φοροεπιβαρύνεις θα γίνουν πιο εύκολα με την σύμφωνη γνώμη και των δύο μεγάλων κομάτων, χωρίς σοβαρή αντιπολίτευση.

Δημοσ.

Ρε παιδια τι ειναι αυτο το χαλι με την βενζινη; Για να κανεις ενα πληρες γεμισμα θελεις σχεδον στα 80 ευρω! Ελεος!

Δημοσ.
"Οι Έλληνες θέλουν μια κυβέρνηση προσωπολατρίας και δικτατορίας όπως του Σαντάμ στο ΙΡΑΚ.Να κάνει δημοψηφίσματα συνεχώς με το όπλο στον κρόταφο.Ο Έλληνας γενικά θέλει ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ για να συμπεριφερθεί σωστά.Η δημοκρατία δείχνει την παταγώδη αποτυχία της κάθε μέρα που περνάει." - Ανώνυμος Φασίστας.

Ξέρεις τι μου την σπάει περισσότερο σε κάτι τέτοιες απόψεις σαν τις παραπάνω?Οτι όσο μακάκες,βλαμμένοι με παρωπίδες,ανεγκέφαλοι κι αν είναι αυτοί που τις εκφράζουν.. Κάποιοες φορές έχουν δίκιο.

Όσο κάποιος παρουσιάζει τη φθορά μιας κοινωνίας και γενικά την αποτυχία εφαρμογής βασικών όρων της δημοκρατίας, τον ακούω με προσοχή. Όταν προτείνει κάποιο άλλο πολίτευμα από τη δημοκρατία, απλά τον αγνοώ και αν χρειαστεί θα πεθάνω για να του κλείσω το στόμα!!! Είναι υποχρέωσή μου απέναντι στους δημοκράτες προγόνους μου!!!

Δημοσ.
Ρε παιδια τι ειναι αυτο το χαλι με την βενζινη; Για να κανεις ενα πληρες γεμισμα θελεις σχεδον στα 80 ευρω! Ελεος!

Και όσο συνεχίζουμε την κατάχρηση του I.X. θα πάει και 100 ευρώ.Λογικό δεν είναι?

Δημοσ.

ΕΓώ αναρωτιέμαι, αφού υπάρχουν κονδύλια, γιατί το κράτος δεν έχει ξεκινήσει οργασμό από ανανεώσιμες πηγές?? Αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γαιοθερμική, κυμματική ενέργεια??? Τι περιμένουν???

Πάντως είναι καλή στιγμή να γίνεις μέτοχος στη ΔΕΗ. Θα έχει τρελό μέρισμα!!!

Δημοσ.
ΕΓώ αναρωτιέμαι, αφού υπάρχουν κονδύλια, γιατί το κράτος δεν έχει ξεκινήσει οργασμό από ανανεώσιμες πηγές?? Αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γαιοθερμική, κυμματική ενέργεια??? Τι περιμένουν???

Πάντως είναι καλή στιγμή να γίνεις μέτοχος στη ΔΕΗ. Θα έχει τρελό μέρισμα!!!

Δεν τους αφήνουν φίλε Τζίμη.Ψάξε για βαρώνους τις ενέργειας και θα καταλάβεις τι εννοώ.Μέχρι και τον παγετώνα της Γροιλανδίας λιώνουν πιο γρήγορα επειδή βρήκαν πετρέλαιο από κάτω.Εδώ μία εταίρια θέλησε να βγάλει αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα και της έβαλαν 1000 εμπόδια(στο παρελθόν έχουν σκοτώσει κιόλας επιστήμονα που ασχολούνταν με την ηλεκτροκίνηση).Εδώ ειδικά με την διαφθορά που έχουμε θα είναι και φθηνά τα λαδώματα.Υδροηλεκτρική υπάρχει ήδη και ΔΕΝ συμφέρει.Αυτές που συμφέρουν είναι αιολική και ηλιακή.Κυμματική είναι σε νηπιακό στάδιο.Δεν σου κάνει εντύπωση που δεν δίνουν απλόχερα κονδύλια στο ΕΜΠ π.χ. για να κάνει έρευνες ΣΩΣΤΕΣ για την αιολική-ηλιακή?ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΩΣ.

Δημοσ.

Σήμερα διάβαζα για εξεταστική και έπεσε το μάτι μου μέσα στο βιβλίο στα εξης :

"Αναφορικά με τις τιμες των προϊόντων, το 60% των ανδρών και το 62% των γυναικών δήλωσε επιφυλακτικό στα φθηνά προϊόντα[...]"

"[...]Η μελέτη της MRB επισημαίνει αναφορικά με το θέμα της τιμής των προϊόντων μια αντίφαση που κυριαρχεί στην ψυχολογία του Έλληνα καταναλωτή. Ενώ εκδηλώνει την δυσφορία του για την συνεχή άνοδο των τιμών, ταυτόχρονα προβάλλει την "οικονομική άνεση" η οποία του επιτρέπει να "αδιαφορεί για την τιμή" ή τουλαχιστον αυτή να μην αποτελεί βασικό κριτήριο των επιλογών του. Οι δύο αυτές αντίθετες τάσεις εκδηλώνονται παράλληλα και φυσικά συνυπάρχουν αρμονικά."

Ε μετά από τέτοια αποτελέσματα που προκύπτουν λογικό είναι μερικοί να βαράνε στ' αυτιά, κι αυτοί κέρδος θέλουν να βγάλουν, οπότε αφού δεν μας νοιάζει εμάς γιατί να νοιάζει αυτούς.

Δημοσ.

αν μου επιτρέπεις, νομίζω πως υπάρχει μια μικρή διαφορά

ο καταναλωτής πολλές φορές προτιμάει τα ακριβότερα προϊόντα και όχι τα ακριβά.

αν δεις δηλαδή 5 που είναι ακριβά (μπορείς να με λες και καρτέλ) και 1 φτηνότερο, κάπου καλώς-κακώς "ψαρώνεις" και λες μήπως είναι χαμηλότερης ποιότητας; και παίρνεις τα ακριβότερα.

η διαμαρτυρία για την ακρίβεια δεν σχετίζεται με αυτό μιας και γίνεται για τις τιμές στο σύνολο και όχι για τα ακριβότερα από άλλα αντικείμενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...