Προς το περιεχόμενο

Drivers και οδηγοί για MacOS X x86

infected_dreams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για την wirelles card intel 4965agn υπάρχουν drivers μονάχα για τα tiger δηλαδη 10.4.χχ έκδοση, τα οποία και δεν δουλεύουν τέλεια και θέλουν και αρκετό πείραγμα για να δουλέψουν.... μπορείς να περιμένεις λιγάκι και να χρησιμοποιείς το ethernet σου μέχρι να βγουν drivers στα leopard ( 10.5.5 τελευταία έκδοση.... ) όλα αυτά σύμφωνα με το http://www.insanelymac.com

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το DVD-R που έχω (NEC 7203S) διαβάζει κανονικά τους δίσκους αλλά αρνείται να γράψει. Έχω δοκιμάσει Toast, Burnz και ImageBurner. Μήπως θέλει ειδικό driver;

Δημοσ.

Hi :)

Gear List:

Case: Akasa Zen White

PSU: Chieftec 550W (σύντομα βγαίνει στην σύνταξη και έρχεται Seasonic S12-650 80+)

Mobo: Gigabyte GA-EP45-DS3L Revision 1.0

GFX: NVidia 8800GT Passive Cooling, 512MB RAM

CPU: Core2Quad Q6600 65nm 2.4GHz (stock) @ 3.0 GHz [333*9, 1.4 vC0re] (O/C aided by ThermalRight Trueblack 120 + 1 Push Fan @ 1.000rpm)

RAM: 4 * 1GB TeamExtreme DDR2 1.066MHz 5-5-5-16, 2.20v

Keyb: Apple Aluminum USB

Mouse: Apple Wireless Mighty Mouse (είναι μάπα, και το αντικατέστησα με ένα Logitech TravelMouse)

HDD: WD VelociRaptor 300GB SATA2 10K RPM 16MB Buffer, WD SATA2 500GB 7.200 RPM 32MB Buffer

Optical: Samsung SATA2 DVD-RW

Τα DVD των Kalyway 10.5.2 και Leo4allv3 δεν boot-άρουν καν στο σύστημα. Έτσι δοκίμαζω το Jas 10.5.4 Client/Server (χωρίς τα πακέτα για server). Κατά την εγκατάσταση επιλέγω υποστήριξη για ALC888, που φοράει πάνω η μητρική, αλλά ήχο δεν <<βλέπω>>.

Μετά απο μια μικρή έρευνα πέφτω πάνω σε 2 αρχεία @ Taruga's Forum (AppleHDA.kext + ALCinject.kext). Χώνω το AppleHDA.kext του Taruga μαζί με ένα stock HDAEnabler.kext με την βοήθεια του KextHelper στo /System/Library/Extensions και ως δια μαγείας ενεργοποιείται ο ήχος !!! Χωρίς καν Restart !!!. Το κατάλαβα απο το φύσημα στα ηχεία (Mackie HR-824 Active Monitors). To σύστημα βλέπει 2x2 Αναλογικά I/O και SP/DIF Ι/Ο ! Λέω ωραία πάει αυτό ...

Δυστυχώς μετά το Restart χάθηκε η υποστήριξη για την ψηφιακή εισοδο-έξοδο :cry:.

Τα αρχεία του Taruga: http://wiki.taruga.net/tiki-download_file.php?fileId=62 --- μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν

Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το παρεχόμενο ALCinject αντί για το HDAEnabler. Και τα δύο σπάνε την δυνατότητα για shutdown μετά απο επαναφορά απο sleep :(

Πώς μπορώ να έχω Digital Out στην EP45-DS3L ??? Το έχει καταφέρει κανείς ?

Υπόψιν ότι σχετικά Topics στο InsanlyMac δεν βοήθησαν και πολύ:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=123699&st=0&p=896950&&do=findComment&comment=896950

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=123697&st=0&p=874819&&do=findComment&comment=874819

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας,

εχω βαλει στο pc μου το kalyway 10.5.2.

εχω προβλημα με τον ηχο..έχω εγκαταστήσει ενα πακέτο που αναφέρεται στην αρχη αλλά τζίφος..ούτε κάν στέρεο ήχο δεν έχο..

χαρακτηριστικά υπολογιστή:

μητρική : ASRock 4core1333-Glan ( Bios version: 1.30 )

επεξεργαστής : Intel core 2 Duo E6550 2.33Ghz 1333FSB

VGA : XFX nVidia GeForce 8500GT 512MB

AUDIO : REALTEK ALC888 7.1 ON BOARD

CHIPSET MOBO : Intel P31/G31 +ICH7 Chipsets

HDD : Seagate 1TB 7200rpm Serial-ATA

Βοηθεια παιδια θα σκάσω!!

Δημοσ.

Εχω προβλημα Κάρτα δικτύου: Broadcom netlink(fast) Ethernet δεν βρισκω τους drivers

acer aspire 5315

Επεξεργαστής: Intel Celeron M530 (1.73GHz) με 1MB L2 cache, στα 533MHz.

Οθόνη: 15.4'' WXGA TFT LCD, σε ανάλυση 1280 x 800 pixel,.

Μνήμη: 2048MB (2 x 1024MB) DDR2 στα 533MHz,

Σκληρός Δίσκος: 120GB sata σε achi mode

Οπτικός Δίσκος: DVDRW Super Multi double-layer.

Κάρτα γραφικών: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100

Modem: 56K ITU V.92 Wake-on-Ring ready.

Κάρτα δικτύου: Brodcom netlink(fast) Ethernet, (14E4:1713)

και Wireless Atheros AR5007EG, 802.11b/g.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να εγκαταστήσω το iDeneb σε σύστημα που έχει ATI Radeon x600 κάρτα γραφικών. Γνωρίζουμε αν υποστηρίζεται; Αν όχι, ποιον driver μπορώ να χρησιμοποιήσω;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μία βοήθεια και για εμενά??

Mobo: ASUS A8N-E

GFX: ATI RADEON X1600 PRO

CPU: AMD OPTERON 165 DUAL CORE S939

RAM: 2*512 KAI 2*256 DDR-400

Keyb: Microsoft USB

Mouse: Microsoft USB

HDD: WD400 40GB ATA (MASTER)

Optical: PIONEER DVD120 ATA DVD-R (SLAVE ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ )

Δοκίμασα διαφορες εγκαταστασεις , αλλα είτε δεν κάνει καν boot το dvd ή όταν καταφέρνω να κάνω εγκατάσταση μου βγάζει οταν πάω να κάνω boot

msg: Still waiting for boot device

plz help me

Δημοσ.

Έχω Leo4Allv3 αναβαθμισμένο στην 10.5.5 και όλα λειτουργούν πολύ καλά εκτός από δύο θεματάκια που έχω. Το ένα είναι το μικρόφωνο. Ήχο κατάφερα να έχω βάζοντας το appleazaliaaudio.kext. Το μικρόφωνο όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε λειτουργεί. Η κάρτα ήχου είναι built-in και η μητρική είναι η asus m2n-sli deluxe. Δυο χρόνια χρησιμοποιούσα Linux, αλλά τότε δε μου χρειαζόταν το μικρόφωνο και δεν το είχα κοιτάξει καθόλου. Αλλά μου φαίνεται και εκεί δε λειτουργούσε.

Το δεύτερο πρόβλημα (είναι και ο μοναδικός λόγος που μπαίνω στα Vista), είναι η κάρτα τηλεόρασης. Είναι μια - δυστυχώς - pci kworld που "φοράει" chipset της Philipps, το saa7134. Ούτε να το συζητάω για pci κάρτα τηλεόρασης ε;

Δημοσ.

Καλησπέρα! Λέω να δοκιμάσω τα Mac στο laptop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900283

Το έχει δοκιμάσει κανείς στο ίδιο η με παρόμοιο Hardware? Ποιές οι εντυπώσεις-αποτελέσματα? (Drivers συμβατότητα, ταχύτητα)

Αξίζει τον κόπο η όλη διαδικασία?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια χαρά... έχω ένα pc και έβαλα το Tiger 10.4.6 και δουλεύει ρολοι κατάφερα απο δω από κει έβαλα κάποια drivers αλλα η κάρτα γραφικών συνεχίζει να δουλεύει σε 1024x768 χωρίς Drivers και όταν δοκίμασα να βάλω κάτι Drivers Omni Callisto στο reboot δεν ξανάνοιξε... κολλάει στο μήλο. αν έχεις κάτι να προτείνεις θα σου ήμουν ευγνώμων .... Η κάρτα μου είναι η SAPPHIRE Ati Radeon 9600 128MB AGP... επίσης αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την αναγνώριση των WLAN έχω μια Gigabyte GN-WP01GS, μια Zyxel me chipset RTL8185L και μια RTL8187B USB. (αλλά δεν με καίει τόσο αυτο...)

Τέλος ... αν επιχειρήσω να βάλω OS X και στο μεγάλο μου pc ποια έκδοση προτείνεις ???

έχω τα εξής:

Motherboard: ALiveXFire-eSATA2

>http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveXFire-eSATA2&s=

CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+

Graphics: ATI Radeon HD 3650

Ethernet: RTL8168/8111 Family PCI Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

Δημοσ.

Για τσέκαρε την έκδοση iPC 10.5.6 και περιμένουμε για την καινούρια έκδοση του Leo4all. Για δοκιμασμένη λύση, χρησιμοποιώ την iDeneb 10.5.5 .

Δημοσ.

Ξεκινάω το Downloading (είναι και μεγάλα τα άτιμα...). Όταν λες δοκιμασμένη απο άποψη Hardware??? θα ελέγξω βέβαια και στα αντίστοιχα sites για συμβατότητα.. Ευχαριστώ πάντως γιατί το iDeneb δεν το είχα υπόψην μου. :)

Δημοσ.

Δοκιμασμένο σε AMD γιατί το σύστημά μου είναι τέτοιο, σε socket 939 βέβαια. Δεν ξέρω για την κάρτα γραφικών σου, καθώς οι Ati είναι λίγο "περίεργες" αλλά ας σου πει κάποιος που έχει δοκιμάσει για σίγουρα. Α, και νομίζω ότι κάρτες ήχου Creative γενικά δεν παίζουν..

Σήμερα βγήκε η έκδοση iDeneb 1.4 που αφορά το Mac OS X Leopard 10.5.6 URL:ideneb

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...