Arcanaloth Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Πάνω κάτω το ερώτημα έχει απαντηθεί και ευτυχώς επικρατεί η λογική απ΄ό,τι βλέπω. Να πω και εγώ πως η λύση της παρακολούθησης είναι τραγική και ανεπίτρεπτη,δεν έχει καμιά σημασία που το κοριτσάκι είναι 13 ετών, δικαιούται την προσωπική ζωή της. Ειδικά αν το καταλάβει θα δημιουργηθεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στις σχέσεις της με τους γονείς της. Η απλή, απλούστατη και σωστή λύση είναι όπως είπαν πολλοί ο διάλογος. Ψύχραιμα και όμορφα να καθήσετε και να πείτε "βλέπω ότι ασχολείσαι με το ίντερνετ,ανησυχώ λίγο, πολλά γίνονται" κτλ. Τί πιο απλό; Φυσικά και δικαιολογώ την αγωνία της μητέρας και ΟΝΤΩΣ πολλά γίνονται αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να περιορίζουμε τις ελευθερίες του άλλου. Συζήτηση και πάλι συζήτηση. Αν το παιδί είναι λογικό και υπάρχει και μια καλή σχέση ήδη με τους γονείς, γιατί να μην υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα; Αν το παιδί είναι χαζό ή η σχέση με τους γονείς είναι άθλια...εκεί ήδη αποτύχατε σαν γονείς,οπότε ό,τι και να πούμε εδώ στράφι θα πάει.
Arcanaloth Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Οι επαφές της είναι 2 όλες κι όλες από 2 συμμαθήτριές της και μιλάνε για τραγούδια και για κάποια αγόρια που γουστάρουν και με ποιον θέλουν να τα "φτιάξουν" κλπ κλπ. Απλά καθημερινά θέματα της ηλικίας τους δηλαδή. Αυτά μου τα λέει κι εμένα. Σημειωτέον, δε μετανιώνω ούτε στιγμή που μπόρεσα να την "κατασκοπεύσω" Δικό σου παιδί είναι, εσύ κάνεις ό,τι θέλεις. Φιλική συμβουλή, φρόντισε να μη μάθει ποτέ τι έκανες, γιατί θα γίνει χαμός. Προσωπικά, το βρίσκω άθλιο και ανεπίτρεπτο και στο δικό μου το παιδί δεν θα το 'κανα ποτέ. Μεθαύριο που θα βγει έξω για καμιά βόλτα με καμιά φίλη της, καλό θα 'ταν να την ακολουθήσεις για καλό και για κακό (καμπαρντίνα/μαύρα γυαλιά) για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει περάσει σε "επικίνδυνα μονοπάτια για την ηλικία της". Γιατί είπαμε, καλός ο διάλογος, αλλά καλύτερα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
pandora- Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δικό σου παιδί είναι, εσύ κάνεις ό,τι θέλεις.Φιλική συμβουλή, φρόντισε να μη μάθει ποτέ τι έκανες, γιατί θα γίνει χαμός. Προσωπικά, το βρίσκω άθλιο και ανεπίτρεπτο και στο δικό μου το παιδί δεν θα το 'κανα ποτέ. Μεθαύριο που θα βγει έξω για καμιά βόλτα με καμιά φίλη της, καλό θα 'ταν να την ακολουθήσεις για καλό και για κακό (καμπαρντίνα/μαύρα γυαλιά) για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει περάσει σε "επικίνδυνα μονοπάτια για την ηλικία της". Γιατί είπαμε, καλός ο διάλογος, αλλά καλύτερα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Χμμ, διακρίνω μια ειρωνία σ' αυτά που λές Arcanaloth. Καλά τα λές, απλά φιλική συμβουλή, φρόντισε να μην είσαι πάντοτε τόσο απόλυτος ..
washcloud Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 ...όπως επανειλλημένα είπα εγώ Πανδώρα (...προτείνω να κάνεις άλλον λογαριασμο με nick Pink_Panther_Dora ) , το θέμα ΔΕΝ είναι τόσο "οι ελευθερίες που δικαιούται" ένα 13χρονο. Περισσότερο είναι το ότι το 13χρονο α)σου "κρύβεται" β)εσύ φαίνεται να ΜΗΝ του έχεις 100% "εμπιστοσύνη" - ή ακόμα καλύτερα να μην το ΞΕΡΕΙΣ 100% γ)ότι "διακινδυνεύεις" ΑΝ "σε πάρει χαμπάρι" ΑΚΟΜΗ περισσότερο την εμπιστοσύνη που ΑΥΤΗ έχει σε 'σενα (δε φοβάσαι καθόλου μην σταματήσει να σ' εμπιστεύεται ; ! ) δ) (αυτό ΒΑΡΕΘΗΚΑ να το λέω) δεν ειναι η ΛΥΣΗ η παρακολούθηση, χωρίς να σημαίνει "κομμένη μαχαίρι". Αν υπάρχουν σαφείς λόγοι και ενδείξεις ότι μόνο η παρακολούθηση θα προλάβει να γλιτώσει το παιδί από κανένα κακό, τότε ναι. Αλλά όπως "αποδείχθηκε", μάλλον υπερβολική ήσουν. Παρ' το αυτό σαν "μάθημα" (και να με συγχωρείς για την υπόδειξη, αλλά θεωρώ καλύτερο το να σου την κάνω, γαιτί για καλό είναι) , και άρχισε να εφαρμόζεις τρόπους προσέγγισης των παιδιών ούτως ώστε να μην ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ να καταφεύγεις στην "παρακολούθηση". Αδυναμία δηλώνει η τελευταία. Λάθος έχω ; Και δεν το παίζω έξυπνος. Ξέρω ότι δεν γίνεται τόσο εύκολα. Αλλά ΑΥΤΟΣ πρέπει να είναι ο στόχος σου. Γιατί αλλιώς όπως είπαμε θα φτάσεις στο σημείο να της βάζεις κοριούς αύριο-μεθαύριο. Δεν μπορείς ούτε μια ζωή πάνω από το κεφάλι της να είσαι, ούτε να γίνεις και η προσωπική της ΕΥΠ....Κακό θα φέρει κι όχι καλό αυτό. Μάλλον να της "διδάξεις" ΚΑΛΥΤΕΡΑ πως ν' αυτοπροστατεύεται, και να σ' εμπιστεύεται.... [...να φτάσεις δηλαδή σε σημείο να μπαίνεις στον χώρο που είναι η μικρή, και μόλις την δεις να πάει να "κρύψει" κάτι, να την ρωτάς "...τί έγινε αγάπη μου; Γιατί...εξαφάνισες ό,τι εξαφάνισες μόλις με είδες; Δε νομίζω να τρέχει κάτι...τρέχει; Έχουμε πει να τα συζητάμε αυτά, αντί να τα κρύβουμε, για να μην γίνει καμμιά στραβή..." και να εισπράττεις απάντηση "...όχι βρε μαμά, πάλι η ανησυχία σου σ' έπιασε, απλά μιλάω μ' ένα φίλο/φίλη και όπως και να το κάνεις, αν και τίποτα δεν τρέχει, προσωπικά μας λέμε και αισθάνομαι άβολα με άλλους παρόντες". Και μη μου πεις ότι "να στα πει όλ' αυτά 13χρονο;". Ναι, θα στα πει, αν του τα μάθεις. Αν του μάθεις να εκφράζει σωστά και..."έντιμα" τον εαυτό του.]
Lucifer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Εγώ θα απαντούσα "ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΗΝ ΧΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ" και θα άνοιγα γουεμπκαμ με την 30φευγάρα παιδεράστρια όμως!
Lomar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 γονείς είναι πάνω απο 18 (όχι πάντα) --> παρακολουθούν τα παιδιά τους, γτ είναι υπεύθυνοι για αυτά και γιατί μπορούν. πολιτικοί (είναι σίγουρα πάνω απο 18) --> παρακολουθούν του ενήλικες πολίτες, γτ είναι υπεύθυνοι για αυτούς και γιατί μπορούν. ναι, πιστεύω οτι καλά μας κάνουν τα κεφάλια και μας εξουσιάζουν απο γενιά σε γενιά γιατί τα θέλει ο κ0λ0ς μας, και μια υδρογόνου στο τέλος να πάει στο διάολο και η γη και η ανθρωπότητα, γτ απ'ότι φαίνετε ο θεός έκανε ένα και καλό λάθος.
Toufas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 οσο γραφεις με γτ και τετοια, οχι μονο υδρογονου...και cern στην μαπα...
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Εγώ θα απαντούσα "ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΗΝ ΧΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ" και θα άνοιγα γουεμπκαμ με την 30φευγάρα παιδεράστρια όμως! ...Mα δε μιλάμε για 'σένα. (Για 'σένα θα πρότεινα σιδερόμπαλα στο πόδι μέχρι τα 21, και παρακολούθηση από ιδιωτικό ντέντεκτιβ μέχρι τουλάχιστον τα 29, ακόμα κι αν ήταν να πας στον μπακάλη για φέτα. Απ' τα 29 και πάνω, ρώσους.)
Lomar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 οσο γραφεις με γτ και τετοια, οχι μονο υδρογονου...και cern στην μαπα... καταπληκτικό
charmed Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 κανεις βασικά δεν έδωσε απάντηση στο αρχικό ερωτημα αλλά τεσπα. βρηκα κάποια προγράμματα όπως msn spy, monitor spy.. μπορω από το δικό μου υπολογιστή να βλέπω την συζήτηση κάποιου άλλου χρήστη χωρις να έχω αμεση πρόσβαση με τον υπολογιστή του? χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το email
evabb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 προσωπικα ειμαι της αποψης οτι τα παιδια δεν ειναι ηλιθια ακομα και στα 5. το καλυτερο ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη να τους μιλαμε ειλικρινα και χωρις να τα εχουμε για χαζα και να τους εξηγουμε τους κινδυνους. βεβαια εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεω. δεν εχω παιδια. αλλα πριν λιγες μερες ετυχε να μου λεει 10χρονο οτι δεν εχει ιντερνετ σπιτι του και οτι θελει και του ειπα καποια πραγματα και δεν παραπονεθηκε ουτε εφερε αντιρησεις
lefi Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 προσωπικα ειμαι της αποψης οτι τα παιδια δεν ειναι ηλιθια ακομα και στα 5. το καλυτερο ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη να τους μιλαμε ειλικρινα και χωρις να τα εχουμε για χαζα και να τους εξηγουμε τους κινδυνους. βεβαια εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεω. δεν εχω παιδια. αλλα πριν λιγες μερες ετυχε να μου λεει 10χρονο οτι δεν εχει ιντερνετ σπιτι του και οτι θελει και του ειπα καποια πραγματα και δεν παραπονεθηκε ουτε εφερε αντιρησεις Συμαντικό ποσοστό των παιδιών είναι πράγματι υπεύθυνα. Επίσης συμαντικό ποσοστό των παιδιών δεν είναι υπεύθηνα. Για εμένα ισχύουν τα εξης γνωμικά. 1) 1 γραμμάριο πρόληψης είναι καλλήτερο από ένα κιλό θεραπείας.Πηγη από βιβλίο 2) Για κάθε 1 λεπτο ειληκρινής, άμεσης και ανθρώπινης συζήτησης (δηλαδή χωρίς γκρίνια, φράσης του στηλ "εμείς κάνουμε ότι μπορούμε", το κάνουμε για το καλό σου"κτλ) γλιτώνεις 1 λεπτό κατασκοπίας. Επίσης πιστεύω ότι η καλή καθοδηγηση και ενημέρωση πριν μπει το παιδί σε έναν νέο κόσμο είναι σημαντική. Τώρα εάν φτάσεις στο σημείο να κατασκοπεύσεις όπως η post-starter τότε χρειάζεται πολύ προσοχή, παίζεις με την φωτιά.
JohnnyDragon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Βλέπω πως οι πιο πολύ μιλάτε για το θέμα με πολύ ευγένια και κόβωντας πολλά. Μα καλά ρε παιδια....δηλαδή κανείς σας δεν ξέρει το είδος των συζητίσεων απο μικρούς στο msn και γενικά στους messengers και chat rooms?? 99% μόνο cyber.Και αν όχι cyber "ψάρωμα" απο επίδοξους παιδεραστές. Αν μάλιστα υπάρχει και web cam στο pc? καλά κρασιά! Το λάθος κυρία μου δεν είναι ότι η κόρη σας μιλάει με αγνώστους στον msn. Το λάθος είναι που τις βάλατε internet απο τόσο μικρή (γιατι ναι μικρή είναι ρε γαμώτο) ηλικία. Και ξέρω θα ακούσω τώρα περί ελευθερίας, και δικαιωμάτων και τα λοιπά. Αν θεωρήτε δικαίωμα των παιδιών την πρόσβαση απο τόσο μικρή ηλικία στην ανοιχτή κοινωνία του ιντερνετ με τόσο απελευθερωμένο τρόπο, τότε να δεχτήτε και το δικαίωμα των παιδιών να συνομιλούν με παιδεραστές, να κάνουν cyber με κάθε κυρ Μανώλη, να ανοίγουν κάμερα σε κάθε λυγούρη μπαρμπα Νικόλα που φροντίζει να τραβάει και videoscreen, και γιατί όχι δεχτήτε και το δικαίωμα τα παιδιά σας (που τόσα δικαιώματα τους έχετε δώσει αλλά αυτά παραμένουν παιδιά) να βγούνε αύριο μευθαύριο με κανέναν 30-40 χρόνια μεγαλύτερο τους και να κάνουν ότι κάνουν. Γιατί τι νομίζετε?? Με τόση υπερπληροφόρηση που δεχονται καθημερινά τα παιδιά δεν γνωρίζουν??? Ασκητες είναι όλα τους. Και όχι μόνο ξέρουν αλλά επιδιώκουν πλέον και την πράξη. Μην ακούω λοιπόν αχ και βαχ. Δεν γίνετε να χαρίζεις ένα αμάξι στο 13χρονο και μετά να λες "αχ πως να το ελέγξω να μην οδηγάει όταν λείπω?" Μα πλάκα κάνουμε τώρα ρε παιδια??? Θυμίθικα 2 περιστατικά τώρα. 1ο. Ένας πελάτης ήρθε στο μαγαζί να με βρεί στο μαγαζί και στο μπλα μπλα περι υπολογιστών μου είπε και για την κόρη του που τόσο καλά ξέρει να χειρίζετε το pc και το internet. Η κόρη του 12 χρονων. -"Αφού να φανταστείς ρε φίλε, πάει στο μπάνιο χτενίζετε βάφετε και πάει και κλειδώνετε στο δωμάτιο της με τις ώωωωρες και ασχολήτε με τον υπολογιστή της!!" -"Σώπα ρε Μανώλη , του λέω εγώ. Τόση δίψα για μάθηση πιά?" -"Ναι ναι Γιαννάρα!! Η μικρή με έχει αφήσει πίσω στην τεχνολόγία!!" -"Να σου πω ρε Μανώλη , του λέω εγώ. Έχει και κάμερα η μικρή στο Pc"? -¨Αμέ!! και κάμερα και απο όλα έχει!!!" -"Καιμένε Μανώλη .... του είπα εγώ" -"Γιατί ρε Γιάννη??" -"Που έχεις μείνει τόσο πίσω στην..."τεχνολογία" 2ο. Κόρη μιας πελάτισας μου ήρθε να ζητήσει την βοηθειά μου για τον ίδιο λόγο. Η ΄κόρη της μιλούσε με αγνώστους και η μάνα φοβάτε και τα ίδια και τα ίδια. Τι να κάνω της πετάω και εγώ ένα keyloger στο pc και μαθαίνω τον κωδικό της μικρής στο msn και στο hi5. Μπαίνω, μαζί με την μητέρα της πάντα, κάνω block σε όλους όσους δεν ήξερε και η μητέρα της, διαγράφουμε και το σωρό 30άριδων απο το hi5 της 14χρονης κόρης της, και ο Θεός βοηθός. Της είπα βέβαια ότι αυτό δεν λέγετε λύση, και πως πλέον πρέπει και η ίδια να έχει το νου της και να σφίξει λίγο τα λουριά! Ναι ναι μου είπε. Μετά απο δύο μήνες ήρθε σε χάλια κατάσταση και άρχισε να κλαίει γιατί η κόρη της την κοπάναγε απο το σχολείο και έβγαινε με 30αρηδες και 40αρηδες και την πήραν οι καθήγητες τηλέφωνο λόγω πολλών απουσιών και με τα πολλά πήρε πρέφα τη δουλειά. Της λέω μα πως?? Δεν είχες το νου σου? Ε μου λέει τους γνώρισε απο το ιντερνετ... Μα καλα της λέω είσαι χαζή? μετά απο όσα έγιναν, μετά απο όσα είπαμε και έιχαμε κάνει εσύ δεν της το έκοψες? Όχι μου λέει... Μπάβο!!! Τί κλαιγόμαστε λοιπόν ρε παιδιά? Ζουμε σε μία εποχή που οι 13χρονες μοιάζουν με 18χρονες, ντύνονται σαν 25χρονες, και το κάνουν σαν 30χρονες. Φταίνε αυτές? Οχι βέβαια. Αυτες έχουν δικαιώματα όπως λενε αυτοί που τους συμφέρει να έχουν δικαιώματα οι μικρές. ΟΙ ΓΟΝΕΙ ΦΤΑΙΝΕ. Που αναθέσανε στην τηλεόραση και στο ιντερνετ την φύλαξη των παιδιών τους, την μόρφωση τους και το babysitin τους. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.
sarakinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Έχω αγανακτήσει να ακούω αυτό περί προσωπικών δεδομένων...είναι μια καραμέλα που όλοι την πετάνε σε μια συζήτηση και δεν ξέρω τον λόγο..Είμαι υπέρ της διαφύλλαξης των προσωπικών δεδομένων ...αλλά ρε παιδιά...ρε παιδιά....Δεν ξέρεται τι ανωμαλία υπαρχει στο net?Εντάξει να τα έχει τα προσωπικά του ένα παιδί..αλλά με καποιους περιορισμούς...όσο έξυπνο και να είναι ενα κοριτσάκι 13 χρονών , πάντα υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να την αποπλανήσει και άλλα χίλια δυό...μην παλαβώσουμε έντελός....εξάλου μια πιθανή συζήτηση παιδιού-γονέα συνήθως φέρνει αρνητικά αποτελέσματα σε τέτοια θέματα...ο γονιός θα εμφανήσει την προστατευτική του θέση αργά η γρήγορα κάνοντας το παιδί να αντιδράσει ακόμη περισσότερο...Το internet,και κυρίως ο τρόπος που χρησιμοποιείται από τα μικρά παιδιά έχει γίνει ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε γονιού...Εγώ είμαι την εξής άποψης.. : ΝΑΙ!Να δει για λίγο καιρό τις συνομιλίες της κόρης της..γιατί στο κάτω κάτω γονιός είναι και έχει δικάιωμα να ασκεί κάποιον έλενχο στο παιδί της μέχρι την ενηλικίωση μιας και είναι υπέυθηνη γιαυτήν...Συγνώμη για το ύφος αλλά τρελένομαι όταν βλέπω στα ίντερνετ καφε 12αχρονα να μηλάν με μαντράχαλους 20-25 χρονών μέσω κάμερας στο msn , για θέματα που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους..με σκοπό φυσικά την παραπλάνηση...ξέρω προσωπικά γονείς που βιώνουν αυτό το γεγονός και έιναι απελπισμένοι..μιας και η συζήτηση με τα παιδιά τους έφερε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.. Όσο για την ερρώτηση σου..: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο keylogger που θα σου στέλνει μέσω e-mail τα logs απο συνομηλίες στο msn,τα sites που επισκέπτεται,αλλά και γενικότερα την χρήση που γίνεται στον υπολογιστή.Υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές που κάνουν αυτήν την δουλειά..Δεν αναφέρομαι σε παράνομα προγράμματα , αλλά νόμμιμες εφαρμογές σχεδιασμένες για αυτούς τους λόγους..Μπορείς να βρείς πολύ υλικό στο google ,ή να με ρωτήσεις μέσω pm μιας και δεν ξέρω αν αυτό ξεπερνά τους κανόνες του forum μας..
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 παρατηρώ κάποια εμπάθεια για τους 30ρηδες και 40ρηδες; Δηλαδή με 18ρηδες δε θα μπορούσε να κάνει κοπάνες; Θυμήθηκα όμως μία παλιά διαφήμιση. Ξυστό ο 50ρης, για το ξυστό φυσικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.