PavelX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Κόψ' της τον "υπολογιστή" για καμιά βδομάδα. Τι ελευθερίες και επαναστατικά πράματα είναι αυτά; 13 χρονών είναι. Όταν κάνετε εσείς οι επαναστάτες παιδιά, ξαναδιαβάστε τα posts σας. Αλλά σίγουρα τώρα θα πείτε "τα ίδια θα πω και τότε". Έτσι είναι εαν έτσι νομίζετε. btw το καλό που σου θέλω να μην έχει κάμερα στον υπολογιστή η μικρή γιατί ΧΟ ΧΟ τότε θα έχεις πραγματικό πρόβλημα.
pandora- Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Κόψ' της τον "υπολογιστή" για καμιά βδομάδα. Τι ελευθερίες και επαναστατικά πράματα είναι αυτά; 13 χρονών είναι. Όταν κάνετε εσείς οι επαναστάτες παιδιά, ξαναδιαβάστε τα posts σας. Αλλά σίγουρα τώρα θα πείτε "τα ίδια θα πω και τότε". Έτσι είναι εαν έτσι νομίζετε. btw το καλό που σου θέλω να μην έχει κάμερα στον υπολογιστή η μικρή γιατί ΧΟ ΧΟ τότε θα έχεις πραγματικό πρόβλημα. Δεν "παίζει" κάμερα στο σπίτι PavelX.
washcloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ...ναι έτσι απλά είναι τα πράγματα... Κόψ' της τον υπολογιστή. Κι όταν θα γίνει 16 και 17 και 18, κοψ' της και την βραδυνή έξοδο. Κι όταν έρθει ο καιρός να σπουδάσει, φρόντισε να μην φύγει για σπουδές, αλλά ό,τι κάνει να το κάνει εντός πόλεως. Και μη την στείλεις και την 5ήμερη, γιατί εκεί οι νέοι πηδιώσαντε. ...Στο μπουκάλι να την βάλεις, αν είναι αποφασισμένη να βγάλει τα μάτια της, θα τα βγάλει. Και άσχημα κι όλας. Και στα 13. Και στα 15. Και στα 18 και στα 28. Άμα το 'χει η κούτρα της να κατεβάζει ψείρες. Το παιδί δεν μπορείς "να το κάνεις άνθρωπο". Σε γενικές γραμμές τουλάχιστον, γιατί εξαρτάται κι απ' το εκάστοτε παιδί. Μπορείς πάνω απ΄όλα να του δείξεις τί είναι άνθρωπος, και πόσο καλό είναι γι' αυτό να είναι άνθρωπος. Δοκίμασε "απλά" να το "περιορίσεις" το παιδί, και συγχαρητήρια που το 'χασες. Θα του κόψεις το pc μια βδομάδα. Ωραία, πες και λειτουργεί αυτό, ξενερώνει, "φοβάται" και "σέβεται", και άλλα φαντασιόπληκτα. Αν όμως ΔΕΝ πάει έτσι ; Αν το "κρατήσει" μέσα του για μια βδομάδα, και μετά επιστρέψει ΚΑΙ δριμύτερο, και ενοχλημένο απ' το "χέρι" που του έβαλες ; Δεν είναι λοιπόν τόσο θέμα "δημοκρατικότητας" , και "ελευθεριότητας". Θέμα μην κάνεις μαλακία είναι. Και τί πα' να πει "τεχνολογικό φόρουμ είμαστε". Όποιος θέλει ας δώσει πληροφορίες για παρακολούθηση της κόρης της, όποιος θέλει ας δώσει τις σκέψεις του. Άσε που το δεύτερο μπορεί να κάνει περισσότερο καλό. Πανδώρα, είπες αρκετά περί του πώς χειρίζεσαι την ανατροφή τους. Εγώ όμως διακρίνω ότι υπάρχει μια "απόσταση". Όσο παιδί κι αν είναι, θα έπρεπε ήδη να καταλαβαίνει την αξία του να μην κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη σου. Εκτός πια κι αν είναι τόσο "στραβό", ή στον αντίποδα έχει τόσο ώριμη προσωπικότητα, που κρίνει ότι α)δεν πρόκειται να βλάψει τον εαυτό του με τις ενέργειές του, β) για τον πρώτο λόγο είσαι "γραφική" στα μάτια της, κι απλά κάνει ό,τι είναι να κάνει άφοβα, κι ο τρόπος είναι "πίσω απ την πλάτη σου". Σα να σου λέω δηλαδή, "είσαι σίγουρη ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου ως γονέας" ; Πολύ πιθανό το παιδί να "κρύβεται" και να σε "παρακούει" γιατί κάτι δεν κάνεις καλά. Λες ναι μεν ότι την εμπιστεύεσαι, αλλά δεν βλέπω σιγουριά. Και φυσικά, ό,τι και να λέμε εδώ, αν δεν ζει κάποιος την κατάσταση από κοντά, ό,τι και να λέει μπορεί πρακτικά να είναι μπούρδες. Διακρίνω επίσης μια "προστατευτικότητα" του τύπου "αστυνόμος". Από εκείνο που είπες πως "κάποιος έξυπνος της έφτιαξε έναν λογαριασμό....". δηλαδή βλέπω μια "απόσταση" όπως είπα. Το θέμα θα ήταν να μην τα βάζεις "με τους έξυπνους"...Το θέμα είναι ΗΔΗ το παιδί να είναι σε θέση να ξεχωρίσει αν πάει να μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια, και όταν του μιλάς για αυτά όχι να σε "υπακούει"...αλλά να σε ακούει. Δεν ξέρω πόσο λύση είναι η "παρακολούθηση". Κάνε ό,τι νομίζεις, αλλά νομίζω δεν είναι αυτή η λύση....
danaos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 και στα 13 όμως μίλαγα στο msn...δεν υποστηρίζω ότι ένα παιδί είναι ασφαλές, ιδιαίτερα στα 13, αλλά ότι η λογική παρακολούθησης είναι αποτυχημένη... καλύτερο είναι να μιλήσεις στο παιδί... (και αυτό όχι μόνο για το msn φυσικά, αλλά για όλα τα θέματα, χωρίς το στυλάκι "αχ παιδάκι μου", αλλά με σοβαρότητα και φιλικότητα.έτσι θα σε ακούσει ο άλλος...μόνο έτσι.) Μην κρίνεις από τον εαυτό σου... Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαζομάρα κυκλοφορεί στα 12χρονα... Ίσως φταίει το γεγονός ότι δε ζορίζονται για τίποτα; Τα θεωρούν όλα δεδομένα; Τα έχουν όλα; Τι να πω... Πάντως, τέτοια ανυπαρξία αίσθησης του κινδύνου δεν έχει ξαναγίνει... Εμένα το msn σε επίπεδο πιτσιρικιού μου θυμίζει το "ξυπόλητος στ' αγκάθια"...
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Περιέργεια: Εξ όσων πρόσφεραν απλόχερα υπηρεσίες οικογενειακής συμβουλευτικής στο παρόν thread, πόσοι είναι γονείς; Έτσι, για να ξέρουμε και πόσο στα σοβαρά πρέπει να παίρνουμε μερικές απαντήσεις...
MarioSal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Ας πω και εγώ τη γνώμη μου. Είμαι 12. Έχω συναντήσει πολλούς ανώμαλους στο διαδίκτυο και πίστεψε με είναι πολλοί. Δε θέλω να κατακρίνω σελίδες αλλά π.χ. το Iviworld.gr τώρα τελευταία έχει πολλούς ανώμαλους. Στο MSN δε νομίζω να βρεις πολλούς. Γενικά αυτοί πάνε μόνο σε chats rooms. Δε θα της άρεσε βέβαια να μάθει ότι παρακολουθείς τις συζητήσεις γι' αυτό να προσέχεις. Ένας τρόπος normal είναι να βλέπεις την συμπεριφορά. Έχω δει φίλους που γνωρίζουν άτομα από MSN και αλλάζουν. Προπαθούν να αντιγράψουν ένα πρότυπο. Κατέβασε κάποια από τα προγράμματα ή κάνε το απλό να καταγράφεις τις συνομιλίες. Άλλος ένας τρόπος είναι να φτιάξεις και εσύ και να βρεις το MSN της και να το παίζεις δήθεν ότι είσαι 13 και να την ρωτάς πράγματα της ηλικίας της.
danaos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Περιέργεια: Εξ όσων πρόσφεραν απλόχερα υπηρεσίες οικογενειακής συμβουλευτικής στο παρόν thread, πόσοι είναι γονείς; Έτσι, για να ξέρουμε και πόσο στα σοβαρά πρέπει να παίρνουμε μερικές απαντήσεις... Ως Moderator ίσως Parsifal θα έπρεπε να είσαι λιγότερο ειρωνικός. Θα μπορούσες να παρακολουθήσεις τη συζήτηση ή και να εκθέσεις την άποψή σου. Το σχόλιό σου μοιάζει περισσότερο με καπέλωμα...
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1. Τη συζήτηση την έχω παρακολουθήσει από την αρχή της 2. Δεν είμαι καθόλου ειρωνικός, η δήλωσή μου (και προσωπική μου άποψη προφανώς) είναι ξεκάθαρη: Θεωρώ ότι όσοι δεν είναι οι ίδιοι γονείς, δεν έχουν βαρύνουσα γνώμη επί του θέματος. Μη συγχέεις τη σκληρή στάση με την ειρωνεία 3. Το γεγονός ότι είμαι Moderator είναι παντελώς άσχετο, ακόμη κι αν είχα δικαιώματα moderation στην παρούσα ενότητα του φόρουμ (που δεν έχω). Πού βλέπεις το καπέλωμα; Για τα γραφόμενά μου και μόνο γι' αυτά, ας κριθώ όπως θα έπρεπε να κριθούν όλοι οι υπόλοιποι. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο αυστηρά
danaos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δεν είμαι καθόλου ειρωνικός, η δήλωσή μου (και προσωπική μου άποψη προφανώς) είναι ξεκάθαρη: Θεωρώ ότι όσοι δεν είναι οι ίδιοι γονείς, δεν έχουν βαρύνουσα γνώμη επί του θέματος. Σαφώς και είναι προσωπική σου άποψη, αλλά πέρα για πέρα λανθασμένη. Ένας παιδοψυχίατρος ή ένας παιδοψυχολόγος ή ένας εκπαιδευτικός έχουν "βαρύνουσα γνώμη επί του θέματος" (sic) και οφείλουν να την παρουσιάζουν στους ενδιαφερόμενους... [Είναι πολλοί οι γονείς που δεν έχουν καταλάβει καν ότι έγιναν γονείς. Ναι, είναι ΤΟΣΟ δραματικά τα πράγματα. Αν δεν το βλέπουμε, εθελοτυφλούμε...]
parsifal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Σαφώς και είναι προσωπική σου άποψη, αλλά πέρα για πέρα λανθασμένη.Ένας παιδοψυχίατρος ή ένας παιδοψυχολόγος ή ένας εκπαιδευτικός έχουν "βαρύνουσα γνώμη επί του θέματος" (sic) και οφείλουν να την παρουσιάζουν στους ενδιαφερόμενους... Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ανασκευάσω για λόγους πληρότητας, και ευχαριστώ για την υπόδειξη. Ορίστε λοιπόν: Περιέργεια: Εξ όσων πρόσφεραν απλόχερα υπηρεσίες οικογενειακής συμβουλευτικής στο παρόν thread, πόσοι είναι γονείς ή εκπαιδευμένοι επαγγελματίες σχετικοί με το αντικείμενο[/b']; Έτσι, για να ξέρουμε και πόσο στα σοβαρά πρέπει να παίρνουμε μερικές απαντήσεις...
Number7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 με το που την ξαναπετυχεις στο pc πλακωσε τη στα χαστουκια με ωραιο τροπο. κοψ της κ το ιντερνετ κ αν συνεχισει κοψε και το φαγητο.που θα παει,δεν θα πεινασει?
danaos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 με το που την ξαναπετυχεις στο pc πλακωσε τη στα χαστουκια με ωραιο τροπο. κοψ της κ το ιντερνετ κ αν συνεχισει κοψε και το φαγητο.που θα παει,δεν θα πεινασει? Κατάλαβες νούμερο7 ότι εδώ κάνουν πλάκα; Περίμενε όταν θα έχεις τα δικά σου littlenumbers να τα πλακώσεις...
parsifal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Όσο το θέμα συνεχίζεται σε πνεύμα Μπλα-Μπλα, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό. Η δική μου πρόταση προς τους αρμοδίους της ενότητας είναι να γίνει split του thread κι εδώ να μείνουν μόνο οι απαντήσεις που έχουν να κάνουν με "know-how" περί parental control στο PC.
Markknopfler Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Ρε έλεος κόψτε τα ειρωνικά σχόλια και τις υποδείξεις.Αφήστε τον καθένα να μπορεί να διαπαιδαγωγήσει όπως θέλει τα παιδιά του...Κι εμένα η γνώμη μου συμπίπτει με της Πανδώρας απόλυτα..Ένα παιδί 13 χρονών επειδή μπορώ να κρίνω από εμένα που είμαι τώρα 23 χρονών αλλά έχω περάσει από αυτήν την ηλικία δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι σωστό και τι όχι και παρασύρεται εύκολα από το συναίσθημα επειδή είναι παραορμητικό και "άβγαλτο".. Με το συγκεκριμένο θέμα είχα ένα παρόμοιο περιστατικό το οποίο ευτυχώς το προλάβαμε και δεν είχαμε χειρότερα...Συγκεκριμένα πέρυσι η θεία μου είχε υπόνοιες ότι το ξαδερφάκι μου 12,5 χρονών τότε μίλαγε στο msn με ακατάλληλα άτομα(είχε πολλές ενδείξεις) και μου ζήτησε να βρω κωδικούς συνομιλίες και τέτοια...Ο κωδικός βρέθηκε αλλά επειδή ο μικρός ήταν έξυπνος ή κάποιος του είπε τι να κάνει είχε βάλει off την επιλογή να κρατούνται οι συνομιλίες..Η μόνη λύση ήταν να υποδυθεί η θεία μου τον ξαδερφό μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι ένας συγκεκριμένος τύπος ο οποίος είχε προσεγγίσει το παιδί από το hi5 ζήταγε ραντεβού, φωτογραφίες(ακόμα και γυμνά ζήτησε) και μετά από καιρό ζήτησε και ραντεβού..Εννοείται ότι σε αυτό το διάστημα είχαμε αλλάξει τον κωδικό στο msn για να μην μπορεί να μιλήσει και να πάρει κάποια πρωτοβουλία ο μικρός... Λοιπόν, πανδώρα για να μην σε πανικοβάλλω..Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο αλλά έρευνησέ το ποτέ δεν ξέρεις..Δεν συνιστά παραβίαση του "απόρρητου" όταν θες να προφυλάξεις το παιδί σου από ένα σωρό κινδύνους που παραμονεύουν...Έχουμε δημοκρατία και απόρρητο αλλά όχι ασυδοσία..Κι εμείς που μεγαλώσαμε με πιο αυστηρούς κανόνες και μπορούσαμε να έχουμε υπολογιστή μόνο συγκεκριμένες ώρες και με μέτρο δεν πάθαμε τίποτα.. Ότι θες να ρωτήσεις Πανδώρα στη διάθεσή σου..
pandora- Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ΟΥΠΣ!! Παιδιά, λόγω τιμής, χθες τα ξημερώματα θέτοντας το ερώτημά μου, δε φανταζόμουν ούτε στο απειροελάχιστο την αναστάτωση που θα προκαλούσα στο φόρουμ!! Καλύτερα να το βούλωνα! Πάντως, όλοι με τον τρόπο σας με βοηθήσατε. Άλλοι με πρακτικό, άλλοι με ηθικό και άλλοι με περιπαικτικό τρόπο. Μένω υπόχρεη και ελπίζω αν ποτέ ξανά χρειαστώ κάτι να μη με έχετε βάλει πια στα μαύρα κατάστιχα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.