aledjo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 μη κολατε μονο στα νουμερα. θα σας ενα παραδειγμα το οποιο με τσαντισε αφανταστα! πριν καιρο μια γνωστη μου ετων 16!!! συνομηλουσε με εναν 40χρονο παντρεμενο. το αποτελεσμα ηταν να εχουν σχεση, αυτη να ξερει οτι ειναι παντρεμενος αλλα να σκοτωνει ανθρωπο γι'αυτο. αφου ηθελε να εγκαταληψει το σπιτι της και να παει 500χιλιομετρα μακρια κοντα του. επειτα απο 4-5 μηνες συνομιλιας μεσω μσν συναντηθηκανε και δε χρειαζεται να σας πω τι κανανε.... και σας ρωτω, εσεις πως το βλεπεται αυτο?
nick#18 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 συγνομη....εγω εχω το msn 2 μηνες περιπου πριν κανω register στο site μας...τοτε ειμουν οσο ειμουν 12,5-13. Τον αυγουστο κλεινω τα 14 και απλα οι δικοι μου μου εχουν εμπιστοσινη....αν δεν μου ειχαν εμπιστοσινη θα μου εβαζαν 24ρα συνδεση??? στο msn ξερουν οτι τους μισους δεν τους ηξερα καν γιατι μερικοι μ@αλακες με εβαζαν σε συνομιλιες και επηδη ειχα το msn plus να μ κανει αφτοματα accept τα adds προστιτηθονταν στη λιστα....(ηταν καθαρο λαθος μου) τωρα πια εχω σβισει ολους τους περιτους μ@λακες και κρατισα αυτους που ξερω μονο και ειναι φιλοι μου....ως τοσο για τους κυνδυνους ας της μιλησεις λιγο δεν θα της κανει κακο και οι δικοι μου μου τους ειπαν ασχετα πως τους πιο βασικους τους ηξερα....ε και ξερουν και για το facebook που εχω και εκει απλα φιλοι μου εινια οσοι απο τους πραγματικους μου φιλους εχει facebook και θειοι, θειες κτλπ....απλα προσοχη θελει.... και ας ανακεφαλεοσουμε : μιλησε της για τους κυνδυνους απλα τσεκαρε τις συνομιλιες της λιγο (στο λεω γιατι πιστευω και εγω αυτο θα εκανα) τωρα το ποσο εμπιστευεσε την κορη σου δεν ξερω....
danaos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 +1000000000000000000000000000000000 Συγνωμη αλλα τι συζηταμε εδω περα???? Μπορει η σχεση εδω να ειναι γονιου-παιδιου, αλλα αυτο Πανδωρα που ζητας να γινει ειναι παντελως απαραδεκτο!!!! Η κορη σου εχει καθε δικαιωμα προστασιας των προσωπικων της δεδομενων και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να δεις τι συζηταει. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να της μιλησεις και να της αναλυσεις τις ανησυχιες σου περι της συμπεριφορας της, καθως και να της επισημανεις τους οποιους κινδυνους πιστευεις οτι υπαρχουν σχετικα με αυτο το θεμα. Ξερω ειναι πολυ πιο δυσκολο αυτο, απο την απλη κατασκοπεια, αλλα ετσι πρεπει να γινει.... Προφανώς είσαι κροκοδειλάκι ακόμα και όχι κροκόδειλος. Αν το ανήλικο πάθει κάτι, η μαμά που θα το παίζει άνετη εν τω μεταξύ, πάει μέσα σούμπιτη διότι δεν ασκούσε σωστή επιμέλεια στο παιδί της. Αυτά λοιπόν περί ελευθερίας των 13χρονων είναι λιγάκι αέρινα για να μην πω λόγια του αέρα ή για να μην πω -ακόμα πιο βαριά- σαλάμια αέρος. Εντελώς ενημερωτικά, πριν μερικά χρόνια, γλιτώσαμε στο παρά πέντε συγγενικό 12χρονο από τα νύχια άθλιου που είχε γνωρίσει μέσω του cool και σούπερ και wow msn. Φαντάζεστε; 25χρονος ψάρευε 12χρονη(*); Γλίτωσε ο παλιοάρρωστος απ' το κρητικό μαχαίρι, ούτε κι αυτός δεν κατάλαβε πώς... Γι' αυτό λοιπόν μην το παίζετε "δηθεν δημοκράτες" κτλ. Όταν σας χτυπήσει την πόρτα το msn, ξανασκεφτείτε το... (*) Η οποία είχε δηλώσει πραγματική ηλικία, εξακριβωμένο...
danaos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Επανέρχομαι... Το ζήτημα ίσως που μπαίνει, είναι το εξής: γιατί τα πιτσιρίκια πέφτουν στην παγίδα. Εκεί, το παιγνίδι είναι στα χέρια σας μπαμπάδες και μαμάδες. Αν, γυρνώντας στο σπίτι, πετάτε στα μούτρα του παιδιού σας ένα "άσε με, είμαι κουρασμένος", αυτά που δεν του προσφέρετε εσείς θα τα ψάξει αλλού, ακόμα και στους Άθλιους - όχι του Ουγκώ αλλά του msn. Μιλήστε λοιπόν με τα παιδιά σας, δε γεννήθηκαν μόνα τους, εσείς τα κάνατε. Κάντε τα να νιώσουν ευτυχισμένα που ζουν και μάθετέ τα να ζουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους με τον καλύτερο, τον εποικοδομητικότερο τρόπο. Μάθετέ τα να αναπνέουν, να βλέπουν, να ακούν. Αν δεν προλαβαίνετε, λυπάμαι αλλά θα προλάβουν κάποιοι άλλοι και εσείς θα περιφέρεστε από κανάλι σε κανάλι επιδεικνύοντας τη δυστυχία που σας βρήκε - προς τέρψη πάντοτε των αδίστακτων "δημοσιογράφων" και των σαρκοφάγων τηλεθεατών. Goodnight 'n Good Luck (κάτι μου λέει ότι αυτό το έχει πει άλλος παλιότερα...) [ Προς Πανδώρα: Το ερώτημά σου δεν είναι καθόλου καταχρηστικό, όπως δεν είναι καταχρηστική η αγάπη σου για το παιδί σου. Χρησιμοποίησε τις συμβουλές που αναφέρονται στο θέμα χωρίς κανένα ενδοιασμό... Έχεις το δικαίωμα αλλά κυρίως την υποχρέωση να το κάνεις...]
GiannisMetal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 πανδώρα, θα σου μιλήσω στον ενικό, αν επιτρέπεις. είμαι και εγώ ανήλικος, 2 μήνες πρις τα 17 μου. θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να μιλήσεις με το παιδί σου και όχι να το κατασκεπεύσεις.εμένα αν το έκαναν αυτό οι γονείς μου, θα έχανα πάσα ιδέα...ειλικρινά... μακριά βέβαια από τα υστερικά "αχ παιδάκι μου, τί ακούω στις ειδήσεις. ένας αυτοκτόνησε, άλλος αυτοβιάστηκε" κλπ. αυτά είναι ιστορίες για αγρίους, και αν το παιδί σου έχει την ελάχιστη νοημοσύνη και σοβαρότητα, φυσικά και θα τα αποφύγει.και εγώ από τα 13 μου καθόμουν msn, και μίλαγα με μια ιταλίδα(btw, κουκλάκι ), και δεν ήθελα να ξέρουν οι γονείς μου ότι μιλάω με αυτή.όπως και τώρα, μιλάω με διάφορα άτομα που δεν θέλω οι γονείς μου να ξέρουν. όχι, δεν είναι υπόκοσμος, παιδιά είναι.αλλά και εγώ ως παιδί θέλω την ιδιωτικότητά μου.γιατί δηλαδή εγώ δεν έπαθα τίποτα από το ίντερνετ;(πέραν βέβαια των συνεπειών του καψίματος..!αχαχα) και μάλιστα πόσες φορές έχει τύχει μιλώντας με ένα άτομο να κλείνει βιαστικά, γιατί μπήκαν οι γονείς του.ε, δεν είμαι βιαστής ούτε παλιάνθρωπος, και σόρι κιόλας αν σας χαλάω το μύθο! ας αφήσουμε λοιπόν τς ιστορίες για κανάλια και διάφορα τέτοια, και ας κοιτάξουμε την ουσία, η οποία είναι ότι ένα παιδί αν κινδυνεύει να πέσει θύμα απο το ίντερνετ, αυτό κινδυνεύει ΑΥΤΟΜΑΤΑ να γίνει από ΠΑΝΤΟΥ. βλάκας δεν είσαι στο msn και στην κανονική σου ζωή πανέξυπνος, και αντίστροφα. αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ.οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, γιατί αυτές οι φοβίες(δε λέω κάποιες φορές δικαιολογημένες) πρέπει να συζητώνται.μακριά από φοβίες και υστερίες.
danaos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 πανδώρα, θα σου μιλήσω στον ενικό, αν επιτρέπεις.είμαι και εγώ ανήλικος, 2 μήνες πρις τα 17 μου. θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να μιλήσεις με το παιδί σου και όχι να το κατασκεπεύσεις.εμένα αν το έκαναν αυτό οι γονείς μου, θα έχανα πάσα ιδέα...ειλικρινά... μακριά βέβαια από τα υστερικά "αχ παιδάκι μου, τί ακούω στις ειδήσεις. ένας αυτοκτόνησε, άλλος αυτοβιάστηκε" κλπ. αυτά είναι ιστορίες για αγρίους, και αν το παιδί σου έχει την ελάχιστη νοημοσύνη και σοβαρότητα, φυσικά και θα τα αποφύγει.και εγώ από τα 13 μου καθόμουν msn, και μίλαγα με μια ιταλίδα(btw, κουκλάκι ), και δεν ήθελα να ξέρουν οι γονείς μου ότι μιλάω με αυτή.όπως και τώρα, μιλάω με διάφορα άτομα που δεν θέλω οι γονείς μου να ξέρουν. όχι, δεν είναι υπόκοσμος, παιδιά είναι.αλλά και εγώ ως παιδί θέλω την ιδιωτικότητά μου.γιατί δηλαδή εγώ δεν έπαθα τίποτα από το ίντερνετ;(πέραν βέβαια των συνεπειών του καψίματος..!αχαχα) και μάλιστα πόσες φορές έχει τύχει μιλώντας με ένα άτομο να κλείνει βιαστικά, γιατί μπήκαν οι γονείς του.ε, δεν είμαι βιαστής ούτε παλιάνθρωπος, και σόρι κιόλας αν σας χαλάω το μύθο! ας αφήσουμε λοιπόν τς ιστορίες για κανάλια και διάφορα τέτοια, και ας κοιτάξουμε την ουσία, η οποία είναι ότι ένα παιδί αν κινδυνεύει να πέσει θύμα απο το ίντερνετ, αυτό κινδυνεύει ΑΥΤΟΜΑΤΑ να γίνει από ΠΑΝΤΟΥ. βλάκας δεν είσαι στο msn και στην κανονική σου ζωή πανέξυπνος, και αντίστροφα. αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ.οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, γιατί αυτές οι φοβίες(δε λέω κάποιες φορές δικαιολογημένες) πρέπει να συζητώνται.μακριά από φοβίες και υστερίες. Είσαι 17 και είναι 13...
GiannisMetal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Είσαι 17 και είναι 13... και στα 13 όμως μίλαγα στο msn... δεν υποστηρίζω ότι ένα παιδί είναι ασφαλές, ιδιαίτερα στα 13, αλλά ότι η λογική παρακολούθησης είναι αποτυχημένη... καλύτερο είναι να μιλήσεις στο παιδί... (και αυτό όχι μόνο για το msn φυσικά, αλλά για όλα τα θέματα, χωρίς το στυλάκι "αχ παιδάκι μου", αλλά με σοβαρότητα και φιλικότητα.έτσι θα σε ακούσει ο άλλος...μόνο έτσι.)
pandora- Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τις συμβουλές. Να είστε σίγουροι δε θέλω να κατασκοπεύσω την κόρη μου από "κατινιά", αλλά επειδή είναι ακόμα πολύ μικρή κατά τη γνώμη μου για να κάνει αλόγιστα τσατ. Μεγαλώνω μόνη μου 2 παιδιά (ο γιός μου 16 ετών) και εννοείται ότι έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις πάνω σ' αυτά τα θέματα και τους έχω κατεβάσει ιστοσελίδες για συμβουλές όπως η http://www.safeline.gr και http://www.safeweb.org για να επιβεβαιώνουν τα όσα τους λέω. Προσωπικά έχω κάνει τσατ σε διάφορες ιστοσελίδες και έχω δει τι "παίζει" παντού και πως κυκλοφορούν πολλοί επιτήδειοι εκεί "έξω" ώστε να παρασύρουν αφελείς ηλικίες. Φυσικά θα συνεχίσω να κάνω κουβέντες μαζί της μα και το να ελέγξω διακριτικά μέχρι που φτάνει η περιέργειά της δεν είναι δα και τόσο...απαράδεκτο! Έχω εμπιστοσύνη στην κόρη μου, αλλά όπως θα φρόντιζα να μην πηγαίνει σε ακατάλληλα μέρη όταν βγαίνει βόλτα, έτσι θέλω να φροντίζω να μην "πηγαίνει" σε ακατάλληλα μέρη στον κόσμο του ιντερνετ. Ζητώ συγγνώμη εάν με το θέμα που παρέθεσα σας έβαλα στη διαδικασία να θυμώσετε μαζί μου, απλά επιμένω στην άποψη πως ένα 13χρονο είναι ακόμα ανώριμο για να «κόβει βόλτες» μόνο του όπου θέλει χωρίς προστασία. Να είστε σίγουροι πως σε 2-3 χρόνια θα είναι ένα κορίτσι έτοιμο να σερφάρει και να τσατάρει ακίνδυνα! Θα τη γνωρίσετε τότε και θα μου πείτε! Φιλικά, Πανδώρα
alex2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Η Πανδώρα μάλλον έχει φρικάρει που προκάλεσε μία συζήτηση περί ήθους και οικογένειας και έχει εξαφανιστεί. ΕDΙΤ:Πριν ποστάρω εμφανίστηκε Ρε παιδιά τεχνολογικό forum είναι εδώ πέρα....τι το παρά τραβάτε το ζήτημα. Δώστε μία λύση αν ξέρετε αλλιώς μην γράφετε στην γυναίκα πως να μεγαλώσει το παιδί της. Κάθεστε και λέτε περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και μπούρδες....όπως είπε και ο danaos ένας ανήλικος δεν είναι υπεύθυνος των πράξεών του..αλλά οι γονείς του.Και είμαι σίγουρος ότι ο νομοθέτης δεν είχε κάτι τέτοιο υπόψιν του όταν έγραφε τον νόμο αυτό.
Bomber-21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 επειδή όλοι έχουμε msn,ξέρουμε τι παίζει... προσωπικά,δε θα επιθυμούσα το 13χρονο παιδί μου να μιλά με διάφορους αγνώστους.Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και πιστεύω ότι ένα παιδί 13 ετών δεν έχει την κρίση να επιλέξει τους συνομιλητές του. από κει και πέρα,ελπίζω κάποιος να συμβουλεύσει σωστά την Pandora.πάντως,συμμερίζομαι πλήρως την ανησυχία της.
nick#18 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ολοι μας εχουμε δικαιοματα και μερικα ειναι ιδια ανεξαρτητος ηλικιας ομως....
pandora- Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Η Πανδώρα μάλλον έχει φρικάρει που προκάλεσε μία συζήτηση περί ήθους και οικογένειας και έχει εξαφανιστεί. ΕDΙΤ:Πριν ποστάρω εμφανίστηκε Ρε παιδιά τεχνολογικό forum είναι εδώ πέρα....τι το παρά τραβάτε το ζήτημα. Δώστε μία λύση αν ξέρετε αλλιώς μην γράφετε στην γυναίκα πως να μεγαλώσει το παιδί της. Κάθεστε και λέτε περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και μπούρδες....όπως είπε και ο danaos ένας ανήλικος δεν είναι υπεύθυνος των πράξεών του..αλλά οι γονείς του.Και είμαι σίγουρος ότι ο νομοθέτης δεν είχε κάτι τέτοιο υπόψιν του όταν έγραφε τον νόμο αυτό. Έτσι, έτσι! Πες τα ρε alex2005! Εύκολο να κάνεις παιδιά, δύσκολο να τα μεγαλώσεις σωστά!!!
GiannisMetal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 αφού βρήκε αυτά που θέλει λοιπόν, ας το λήξουμε! ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά τους όπως θέλει, και σύμφωνα με αυτό που αυτός θεωρεί σωστό.
pandora- Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 πανδώρα, θα σου μιλήσω στον ενικό, αν επιτρέπεις.είμαι και εγώ ανήλικος, 2 μήνες πρις τα 17 μου. θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να μιλήσεις με το παιδί σου και όχι να το κατασκεπεύσεις.εμένα αν το έκαναν αυτό οι γονείς μου, θα έχανα πάσα ιδέα...ειλικρινά... μακριά βέβαια από τα υστερικά "αχ παιδάκι μου, τί ακούω στις ειδήσεις. ένας αυτοκτόνησε, άλλος αυτοβιάστηκε" κλπ. αυτά είναι ιστορίες για αγρίους, και αν το παιδί σου έχει την ελάχιστη νοημοσύνη και σοβαρότητα, φυσικά και θα τα αποφύγει.και εγώ από τα 13 μου καθόμουν msn, και μίλαγα με μια ιταλίδα(btw, κουκλάκι ), και δεν ήθελα να ξέρουν οι γονείς μου ότι μιλάω με αυτή.όπως και τώρα, μιλάω με διάφορα άτομα που δεν θέλω οι γονείς μου να ξέρουν. όχι, δεν είναι υπόκοσμος, παιδιά είναι.αλλά και εγώ ως παιδί θέλω την ιδιωτικότητά μου.γιατί δηλαδή εγώ δεν έπαθα τίποτα από το ίντερνετ;(πέραν βέβαια των συνεπειών του καψίματος..!αχαχα) και μάλιστα πόσες φορές έχει τύχει μιλώντας με ένα άτομο να κλείνει βιαστικά, γιατί μπήκαν οι γονείς του.ε, δεν είμαι βιαστής ούτε παλιάνθρωπος, και σόρι κιόλας αν σας χαλάω το μύθο! ας αφήσουμε λοιπόν τς ιστορίες για κανάλια και διάφορα τέτοια, και ας κοιτάξουμε την ουσία, η οποία είναι ότι ένα παιδί αν κινδυνεύει να πέσει θύμα απο το ίντερνετ, αυτό κινδυνεύει ΑΥΤΟΜΑΤΑ να γίνει από ΠΑΝΤΟΥ. βλάκας δεν είσαι στο msn και στην κανονική σου ζωή πανέξυπνος, και αντίστροφα. αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ.οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, γιατί αυτές οι φοβίες(δε λέω κάποιες φορές δικαιολογημένες) πρέπει να συζητώνται.μακριά από φοβίες και υστερίες. GiannisMetal, χαίρομαι που τοποθετήθηκες πάνω στο θέμα διότι πιστεύω πως εκπροσωπείς απόλυτα τη γενιά αυτή που μεγαλώνει μέσα στον κόσμο του διαδικτύου και μπορείς να ανοίγεις τα μάτια σε μας τους γονιούς. Έχεις δίκιο σε όλα όσα λες και ελπίζω όταν θα γίνεις κι εσύ γονιός, να με συμβουλευτείς με τη σειρά σου, γιατί εγώ πια θα τα έχω "σπουδάσει" αυτά θα έχω πάρει και το...ντοκτορά μου και θα είμαι η πλέον αρμόδια να σε συμβουλεύσω για τα παιδιά σου!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.