pandora- Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Γεια σας!! Είμαι ένα ολοκαίνουργιο μέλος, με λένε Πανδώρα έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και χρειάζομαι τα φώτα σας. Ένας "καλοπροαίρετος" συμβουλάτορας της κόρης μου (μόλις 13 ετών) της άνοιξε λογαριασμό στο msn με αποτέλεσμα τις ώρες που λείπω να βρίσκεται στον Η/Υ και να συνομιλεί με αγνώστου ταυτότητος άτομα. Μόλις μπαίνω στο σπίτι, βιαστικά κλείνει τον λογαριασμό της. Επειδή ανησυχώ πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από σας ξέρει πώς να μπω στο msn της να δω τις επαφές και τις συνομιλίες της. Γνωρίζω το mail της αλλά δεν γνωρίζω τον κωδικό της. Ανησυχώ πάαααααααααααρα πολύ!!! Γνωρίζω αρκετά από χρήση υπολογιστή αλλά κάτι τέτοιο που σας ζητάω δεν ξέρω πώς γίνεται. Ξέρω πως πολλοί γονείς θα 'θελαν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό των ανήλικων αφελέστατων παιδιών τους μπας και προλάβουν έτσι κάποιο επιλήψιμο συμβάν. Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη αν το αίτημά μου είναι κάπως... καταχρηστικό!!
Purple_Haze Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Πάντως, το να κατασκοπεύεις την κόρη σου (έστω και ανήλικη) δεν είναι και το πιο κομψό. 13 χρονών είναι μικρή, αλλά όχι όσο νομίζεις και έχει το δικαίωμα να έχει τα δικά της προσωπικά δεδομένα. Το καλύτερο θα ήταν να της μιλήσεις για τους κινδύνους και γενικά για το ίντερνετ. Μια διακριτική επίβλεψη είναι καλή, αλλά η κατασκοπεία, ειδικά αν γίνει αντιληπτή από το παιδί, θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.
Krokodilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Πάντως, το να κατασκοπεύεις την κόρη σου (έστω και ανήλικη) δεν είναι και το πιο κομψό. 13 χρονών είναι μικρή, αλλά όχι όσο νομίζεις και έχει το δικαίωμα να έχει τα δικά της προσωπικά δεδομένα. Το καλύτερο θα ήταν να της μιλήσεις για τους κινδύνους και γενικά για το ίντερνετ. +1000000000000000000000000000000000 Συγνωμη αλλα τι συζηταμε εδω περα???? Μπορει η σχεση εδω να ειναι γονιου-παιδιου, αλλα αυτο Πανδωρα που ζητας να γινει ειναι παντελως απαραδεκτο!!!! Η κορη σου εχει καθε δικαιωμα προστασιας των προσωπικων της δεδομενων και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να δεις τι συζηταει. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να της μιλησεις και να της αναλυσεις τις ανησυχιες σου περι της συμπεριφορας της, καθως και να της επισημανεις τους οποιους κινδυνους πιστευεις οτι υπαρχουν σχετικα με αυτο το θεμα. Ξερω ειναι πολυ πιο δυσκολο αυτο, απο την απλη κατασκοπεια, αλλα ετσι πρεπει να γινει....
genius_13 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Το να μιλάει στο Μσν δεν είναι κακό,αρκεί να ξέρει να το χρησιμοποιεί,συνήθως η "νέα" γενιά έχει παρεξηγήσει λίγο τον σκοπό της ύπαρξης του Μσν και βάζουν στην λίστα τους τον κάθε άγνωστο μόνο και μόνο για να έχουν πολλά άτομα!!! Καλό θα ήταν να δεις αν μπαίνει και σε κάτι Hi5/myspace κλπ...λόγο της ηλικίας της είναι επικίνδυνο να κόβει βόλτες σε τέτοια sites,εγώ προσωπικά τα έχω block-αρη όλα αυτά για καλό και για κακό
akpe Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Η κορη σου εχει καθε δικαιωμα προστασιας των προσωπικων της δεδομενων και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να δεις τι συζηταει. Αν και συμφωνώ οτι η καλύτερη λύση είναι η συζήτηση και όχι η... "παρακολούθηση", μιλάμε για 13 χρονών έτσι;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Αν και συμφωνώ οτι η καλύτερη λύση είναι η συζήτηση και όχι η... "παρακολούθηση", μιλάμε για 13 χρονών έτσι; Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση. Δεν θεωρώ ότι ένα παιδί, στα 13 χρόνια του, είναι ικανό να κατανοεί πλήρως το συμφέρον του. Ναι μεν έχει δικαίωμα στην απρόσκοπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του αλλά μέσα σε όρια. Και θεωρώ ότι ο γονέας μπορεί να επιβάλλει αυτά τα όρια τουλάχιστον μέχρι να κλείσει τα 15 έτη. Μετά την ηλικία αυτή, το ξανασυζητάμε.
FISHERMAN Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση. Δεν θεωρώ ότι ένα παιδί, στα 13 χρόνια του, είναι ικανό να κατανοεί πλήρως το συμφέρον του. Ναι μεν έχει δικαίωμα στην απρόσκοπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του αλλά μέσα σε όρια. Και θεωρώ ότι ο γονέας μπορεί να επιβάλλει αυτά τα όρια τουλάχιστον μέχρι να κλείσει τα 15 έτη. Μετά την ηλικία αυτή, το ξανασυζητάμε. +100000000000000000000000000000000000000000000000000000 Η ανεξέλεγκτη ελευθερία μας έφερε σε αυτά τα χάλια...στα 15 όντως το ξανασυζητάμε.
Krokodilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση. Δεν θεωρώ ότι ένα παιδί, στα 13 χρόνια του, είναι ικανό να κατανοεί πλήρως το συμφέρον του. Ναι μεν έχει δικαίωμα στην απρόσκοπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του αλλά μέσα σε όρια. Και θεωρώ ότι ο γονέας μπορεί να επιβάλλει αυτά τα όρια τουλάχιστον μέχρι να κλείσει τα 15 έτη. Μετά την ηλικία αυτή, το ξανασυζητάμε. Και ποιος θα καθορισει τα ορια που επιτρεπεται η παραβιαση των προσωπικων δικαιωματων? Ή τελοσπαντων πότε ξεκινανε τα δικαιωματα περι προσωπικων δεδομενων ως ατομο. Εσυ, εγω ή αυτος? Γιατι δηλαδη να ακουσουμε εσενα και να το συζητησουμε οταν γινει σε παιδι 15 ετων αυτο και να μην ακουσουμε τον αλλον και να το συζητησουμε οταν γινει σε παιδι 12 ετων πχ?
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Στα νούμερα κόλλησες εσύ; Το ζουμί του post το έπιασες κατά τ' άλλα;
Purple_Haze Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση. Δεν θεωρώ ότι ένα παιδί, στα 13 χρόνια του, είναι ικανό να κατανοεί πλήρως το συμφέρον του. Ναι μεν έχει δικαίωμα στην απρόσκοπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του αλλά μέσα σε όρια. Και θεωρώ ότι ο γονέας μπορεί να επιβάλλει αυτά τα όρια τουλάχιστον μέχρι να κλείσει τα 15 έτη. Μετά την ηλικία αυτή, το ξανασυζητάμε. Ναι αλλά εδώ μιλάμε για παρακολούθηση, δε μιλάμε για βοήθεια και συμβολή στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του παιδιού. Είναι φυσικό ένας γονέας να ανησυχεί και να ελέγχει μέχρι ένα σημείο το παιδί.Από την άλλη, όσο και να παρακολουθήσεις το παιδί, αν δε το μάθεις να αμύνεται μόνο του απέναντι σε κινδύνους, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Μια διακριτική εποπτεία και πολλή συζήτηση πιστεύω είναι αρκετά. Δεν είναι δα και τόοοσο μεγάλο πρόβλημα το msn. Βέβαια όταν κάνω δικά μου παιδιά μπορεί και να αναθεωρήσω
akpe Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Και ποιος θα καθορισει τα ορια που επιτρεπεται η παραβιαση των προσωπικων δικαιωματων? Ή τελοσπαντων πότε ξεκινανε τα δικαιωματα περι προσωπικων δεδομενων ως ατομο. Εσυ, εγω ή αυτος? Γιατι δηλαδη να ακουσουμε εσενα και να το συζητησουμε οταν γινει σε παιδι 15 ετων αυτο και να μην ακουσουμε τον αλλον και να το συζητησουμε οταν γινει σε παιδι 12 ετων πχ? Το θέμα δεν είναι το πότε "ξεκινούν" τα δικαιώματα ενός ατόμου, το θέμα είναι πως στην ηλικία των 13 ετών ο γονέας όχι μόνο έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει στην προσωπική ζωή του παιδιού, είναι υποχρέωσή του. Ιδίως όταν πρόκειται για τέτοιο θέμα, λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τους κινδύνους. Τώρα, το πως θα γίνει αυτό είναι στην κρίση του ίδιου του γονέα, απλά ας μην ξεχνάμε πως σε αυτές τις ηλικίες συνήθως μια απλή συζήτηση δεν βγάζει πουθενά. Ναι μεν οι γονείς θα προσπαθήσουν να προστατέψουν το παιδί τους, το παιδί όμως ενδέχεται να το δει πολύ διαφορετικά ή/και να αντιδράσει αναλόγως. Οπότε πια πάμε στο θέμα της εποπτείας...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Και ποιος θα καθορισει τα ορια που επιτρεπεται η παραβιαση των προσωπικων δικαιωματων? Ή τελοσπαντων πότε ξεκινανε τα δικαιωματα περι προσωπικων δεδομενων ως ατομο. Εσυ, εγω ή αυτος? Προφανώς, όσο ακόμα θεωρείται παιδί, τα όρια τα καθορίζει ο γονέας ή ο κηδεμόνας. Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανείς τρίτος. Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να θέτουν μέσα σε λογικά πλαίσια (όχι με ξύλο ούτε με οποιαδήποτε είδους κακοποίηση) τα όρια που αυτοί επιθυμούν για τις αξίες που αυτοί θέλουν να περάσουν στο παιδί τους. Θεωρώ ότι στα 13 χρόνια, κανένα παιδί δεν έχει την ωριμότητα να κρίνει ορθά για τον εαυτό του και οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν γι'αυτό (μέσα σε λογικά, πάντα, πλαίσια) είναι οι γονείς του. Γιατι δηλαδη να ακουσουμε εσενα και να το συζητησουμε οταν γινει σε παιδι 15 ετων αυτο και να μην ακουσουμε τον αλλον και να το συζητησουμε οταν γινει σε παιδι 12 ετων πχ? Δεν έγραψα τυχαία την ηλικία των 15 ετών. Είναι, μεταξύ άλλων, και η ηλικία της 'σεξουαλικής ενηλικίωσης'. Από αυτή την ηλικία και μετά, ένα άτομο μπορεί να συνευρεθεί σεξουαλικά χωρίς η συνεύρεση να θεωρείται "αποπλάνηση ανηλίκου". Θεωρώ ότι σοφά ο νομοθέτης επέλεξε την ηλικία των 15 ετών (τουλάχιστον για τις γυναίκες γιατί οι άντρες είμαστε μπουνταλάδες και πολύ μετά τα 15...). Ναι αλλά εδώ μιλάμε για παρακολούθηση, δε μιλάμε για βοήθεια και συμβολή στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του παιδιού.Είναι φυσικό ένας γονέας να ανησυχεί και να ελέγχει μέχρι ένα σημείο το παιδί.Από την άλλη, όσο και να παρακολουθήσεις το παιδί, αν δε το μάθεις να αμύνεται μόνο του απέναντι σε κινδύνους, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Μια διακριτική εποπτεία και πολλή συζήτηση πιστεύω είναι αρκετά. Δεν είναι δα και τόοοσο μεγάλο πρόβλημα το msn. Βέβαια όταν κάνω δικά μου παιδιά μπορεί και να αναθεωρήσω Μα, το μέλος akpe, με την τοποθέτηση του οποίου συμφώνησα, δεν απέκλεισε τον διάλογο και την ενημέρωση. Αλίμονο! Απλώς θεωρεί (και ορθά, κατά την ταπεινή μου γνώμη) ότι ο διάλογος και ο εντός λογικών πλαισίων έλεγχος, συμβαδίζουν και προστατεύουν το παιδί.
soilworker Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Γεια σας!! Είμαι ένα ολοκαίνουργιο μέλος, με λένε Πανδώρα έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και χρειάζομαι τα φώτα σας. Ένας "καλοπροαίρετος" συμβουλάτορας της κόρης μου (μόλις 13 ετών) της άνοιξε λογαριασμό στο msn με αποτέλεσμα τις ώρες που λείπω να βρίσκεται στον Η/Υ και να συνομιλεί με αγνώστου ταυτότητος άτομα. Μόλις μπαίνω στο σπίτι, βιαστικά κλείνει τον λογαριασμό της. Επειδή ανησυχώ πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από σας ξέρει πώς να μπω στο msn της να δω τις επαφές και τις συνομιλίες της. Γνωρίζω το mail της αλλά δεν γνωρίζω τον κωδικό της. Ανησυχώ πάαααααααααααρα πολύ!!! Γνωρίζω αρκετά από χρήση υπολογιστή αλλά κάτι τέτοιο που σας ζητάω δεν ξέρω πώς γίνεται. Ξέρω πως πολλοί γονείς θα 'θελαν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό των ανήλικων αφελέστατων παιδιών τους μπας και προλάβουν έτσι κάποιο επιλήψιμο συμβάν. Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη αν το αίτημά μου είναι κάπως... καταχρηστικό!! Καλα δεν ειναι λογος για ανισυχια αυτος...Ουτε εγω ουτε κανενα παιδι νομιζω δεν θελει να βλεπουν οι γονεις του τι λεει στο msn. Παντως υπαρχει ενα προγραμματακι που τραβαει ολους τους κωδικους απο ενα pc το οποιο δυστυχως δεν θυμαμαι πως λεγεται.. And stay cool:cool::cool:
-WISE- Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ρε παιδια σορυ που επεμβαινω και γω αλλα θελω να συπληρωσω οτι και να του μιλησει του παιδιου πιστευω αρκετα οτι δεν θα σταματησει να μιλαει στο μσν.. ειναι κατι καινουριο και ενδιαφερον για την κοπελα.την τραβαει το ολο σκηνικο να μιλαει ο,τι ωρα θελει με καποιον αλλον και να χρησιμοποιει τον Η/Υ για αυτο το σκοπο... μηπως ξεχασατε πως κανατε εσεις με το πρωτο σας κινητο??ολο μηνυματακια στελναμε!
dimitris2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 για μενα ας ενεργοποιησει την καταγραφη και να ενημερωσει την κορη της με τη δικαιολογια οτι ειναι πολυ μικρη για να μιλα μονη της στο ιντερνετ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.