Προς το περιεχόμενο

Laptop για desktop replacement και HD compatible?

mindscape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Θα αγοράσω ένα laptop για καθημερινή χρήση, με εργασίες, εφαρμογές, internet κτλ, αλλά θα ήθελα -εφόσον δε θα χρησιμοποιώ desktop pc- να δω επιλογές οι οποίες δε θα υστερούν στην αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής υψηλής ευκρίνειας. Στα χρήματα δε θέλω να ξεπεράσω τα 1500 ευρώ. Έχετε κάτι κατα νού?

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα το επαγγελματικό Notebook HP COMPAQ 8710P

6844.jpg

Επείδη είναι επαγγελματικό Notebook ας πούμε πως θα σε προσέχουν

πιο πολύ.Είχα έναν φίλο που εγόρασε ένα επαγγελματικό Νotebook ΗP

και επειδή του είχαν βάλει τα XP Proffesional στα Αγγλικά τους πείρε

τηλέφωνο και τους είπε πως έχασε το DVD εγκατάστασης τους τον

ρώτησαν αν ήθελε να του στείλουν καινούργια XP και τους είπε ναι αλλά

τα XP Proffesional στα ελληνικά την επόμενη μερά του τα είχαν στήλει.

Αν δεν έχεις Desktop είναι η τέλια αγορά μόνο η οθόνη του μας τα χαλάει

λίγο γιατί είναι 17"" 1440x900 δηλαδή θα βγάζει 720p όχι 1080p (1920x1080)

ούτε 1080i (1440x1080) αλλά σε ότι αφορά το τρειπτιχο επεξεργαστής-ram-σκληρός

έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και σε λογική τιμή και πολύ καλή κάρτα γραφικών

NVS 320M είναι σαν την 8700GT μόνο που έχει μερικά επαγγελματικά στοιχεία

παραπάνω που την κάνει να είναι λίγο πιο ακριβή απο την 8700GT αν σου έρθει

καμιά μέρα να γίνεις 3D-Animator...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, κοιτάζω σίγουρα και προς HP, αν και σε πρώτο πλάνο έχω IBM Lenovo και Sony Vaio, μέχρι και Dell XPS, αλλά όσο και να γουστάρω τις 17', μάλλον δε θα ξεπεράσω τις 15,4", για τους λόγους της μπαταρίας κτλ κτλ....

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, κοιτάζω σίγουρα και προς HP, αν και σε πρώτο πλάνο έχω IBM Lenovo και Sony Vaio, μέχρι και Dell XPS, αλλά όσο και να γουστάρω τις 17', μάλλον δε θα ξεπεράσω τις 15,4", για τους λόγους της μπαταρίας κτλ κτλ....

Η προταση που εγινε για το 8710p ειναι εξαιρετικη,σκεψου την!!

Για το θεμα της μπαταριας ,μην ανησυχεις ,εχειεξαιρετικη αυτονομια!

Γιατι μπορει να εχει μεγαλυτερη οθονη(καιει περισσοτερο ρευμα), αλλα εχει και λογω μεγεθους (17")μεγαλυτερο χωρο για μπαταρια,οποτε του εχουν βαλει μπαταρια μεγαλης χωρητικοτητας.

Ετσι σε απλο surfing εχει περιπου 3 ωρες αυτονομια,επιδοση που δεν φθανουν τα περισσοτερα 15.4" λαπτοπ.

Δημοσ.
Η προταση που εγινε για το 8710p ειναι εξαιρετικη,σκεψου την!!

Για το θεμα της μπαταριας ,μην ανησυχεις ,εχειεξαιρετικη αυτονομια!

Γιατι μπορει να εχει μεγαλυτερη οθονη(καιει περισσοτερο ρευμα), αλλα εχει και λογω μεγεθους (17")μεγαλυτερο χωρο για μπαταρια,οποτε του εχουν βαλει μπαταρια μεγαλης χωρητικοτητας.

Ετσι σε απλο surfing εχει περιπου 3 ωρες αυτονομια,επιδοση που δεν φθανουν τα περισσοτερα 15.4" λαπτοπ.

Όντως μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση, αλλά σε μια σύγκριση του HP Compaq 8710p λοιπόν με IBM Lenovo ThinkPad R61 (http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=9709) και κάποιο Sony Vaio αντίστοιχης κατηγορίας ή Dell XPS M Series?

Επαναλαμβάνω τη χρήση για την οποία θα τον έχω. Συνεχής χρήση, με Internet (ανοιχτό αρκετές ώρες της ημέρας), πολλες ταινίες, πολλή μουσική και εφαρμογές Office. Παιχνίδια ΚΑΘΟΛΟΥ.

Δημοσ.

Όσον αφορά την κάρτα ήχου στα laptop η sony έχει την κυριαρχεί θέση....σε ήχο τα πατάει στον σβέρκο όλα;)όπως και στην οθόνη :-)

Δημοσ.

Όσον αφορά την κάρτα ήχου δεν έχω λόγους να διαφωνήσω με τον XGamerX διότι δε γνωρίζω στοιχεία. Προσοχή όμως στα ΗΧΕΙΑ του λάπτοπ, μπορεί να μην είναι αντάξιά της. Στο Vaio AR21B για παράδειγμα, τα ηχεία παίζουν σε απαράδεκτα χαμηλή ένταση και είναι επιτακτική η χρήση εξωτερικών ώστε να δεις μια ταινία με την άνεσή σου. Θυμίζω ότι η σειρά AR πλασάρεται ως multimedia entertainment.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις Desktop είναι η τέλια αγορά μόνο η οθόνη του μας τα χαλάει

λίγο γιατί είναι 17"" 1440x900 δηλαδή θα βγάζει 720p όχι 1080p (1920x1080)

ούτε 1080i (1440x1080)

Σε 17αρα οθόνη δεν θα δείς διαφορά είτε είναι 1440χ900 είτε 1920χ1080,ειδικά σε ταινίες, σε games έχει διαφορά,αλλά για να πιάσεις 1920χ1080 σε παιχνίδι σε laptop πολύ δύσκολο το βλέπω,μιας και θες ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ κάρτα γραφικών.

Οι διαφορές σε HD και FullHD γίνοντε αντιλιπτές σε πολύ μεγαλύτερες οθόνες μόνο.

Δημοσ.

άλλο HD και άλλο οι αναλύσεις τον monitor....η 17άρα τον 1920x1200 είναι καθαρότερη από αντιστοιχεί ανάλυσης 1440χ900.... το HD σήμα είναι άλλη τεχνολογία...

Δημοσ.

Μια T.V έχει ως native ανάλυση την fullhd(1080p) η την HDready(1080i,720p) ανάλυση ....ενώ σε ένα monitor που έχει ως native 1920x1200 η 1440x900 η fullhd και οι HDready αναλύσεις θα φαίνονται σχεδόν το ίδιο χαλια και στις 2 οθόνες

Δημοσ.

Στις τηλεοράσεις από όσο ξέρω πάντως για να δείς διαφορά μεταξύ HD και 1080 θες πάνω απο 40".

Στις οθόνες Η/Υ είναι διαφορετικό; Τα pixels θα είναι τόσο μικρά που δεν θα φανεί διαφορά σε ταινίες.Σε games είναι αλλιώς,αλλά δύσκολα θα πιάσει τόσο μεγάλες αναλύσεις με κάρτα γραφικών σε laptop.

Δημοσ.

Στα monitor δεν είναι ότι δεν θα δεις διαφορα....είναι ότι φαίνονται χαλια οι αναλύσεις κάτω των native που έχει το monitor....p.x αν πας και βάλεις fullhd ανάλυση σε παιχνίδια η ότι δήποτε που είναι 1920x1080 είναι κάτω της native ανάλυσης που θα έχει το monitor 1920x1200....το ίδιο ισχύει και άμα η αναλύσει είναι και μεγαλύτερη της native....ενώ οι τηλεόρασης p.x οι fullhd έχουν native 1920x1080....τα λέω αυτά επειδή έχω laptop με τέτοια όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου και έχω και 46άρα fullhd T.V....και τα έχω τεστάρει

Δημοσ.
Στα monitor δεν είναι ότι δεν θα δεις διαφορα....είναι ότι φαίνονται χαλια οι αναλύσεις κάτω των native που έχει το monitor....p.x αν πας και βάλεις fullhd ανάλυση σε παιχνίδια η ότι δήποτε που είναι 1920x1080 είναι κάτω της native ανάλυσης που θα έχει το monitor 1920x1200....το ίδιο ισχύει και άμα η αναλύσει είναι και μεγαλύτερη της native....ενώ οι τηλεόρασης p.x οι fullhd έχουν native 1920x1080....τα λέω αυτά επειδή έχω laptop με τέτοια όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου και έχω και 46άρα fullhd T.V....και τα έχω τεστάρει

Sorry αλλά μου φαίνετε λίγο κουφό αυτό ρε φίλε. Πως είναι δυνατών αμα η α΄ναλυση είναι μικρότερη απο την native να είναι χάλια; Αφου η οθόνη θα υποστηρίζει και άλλες αναλύσεις μικρότερες... Εγώ πάντος έχω 1440χ900 και όποτε χρειάζεται να κατεβάσω αναλύσεις,είναι σαφώς χειρότερες απο την 1440χ900,αλλά όχι χάλια.

Με ταίνιες,(επειδή έχω φάει χρόνια εγγραφών DVD,divx και πιό πριν VideoCD ξέρω αρκετά πάνω στο θέμα) η ανάλυση από 1 σημείο και μετά σε "μικρές" οθονες(17' π.χ) φαίνετε από ελάχιστη εώς και καθόλου διαφορά και ειδικά απο μία χ απόσταση απο την οθόνη, η διαφορά ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Για αυτό λέω HD και FullHD σε 17' για ταινίες,διαφορα δεν φαίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...