Προς το περιεχόμενο

Αγορά hdd mediaplayer ???

South_Park

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για ένα mediaplayer με σκληρό δίσκο και έχω βρει το LaCie LaCinema Premier 500GB 169 euro και το Storex MPiX-355 500GB 129 euro.

Έχει κανείς γνώμη για τα συγκεκριμένα ή άν έχει να προτείνει κάποιο σε ανάλογη τιμή.

Συγκεκριμένα ξέρει κανείς αν το lacinema μπορεί να συνδεθεί και να παίξει κατευθείαν σε στερεοφωνικό γιατί δεν το αναφέρει στη σελίδα του.

Γενικά αυτά για να παίξουν χρειάζονται οπωσδήποτε σύνδεση με pc, tv ή hifi ή μπορείς να συνδέσεις μόνο ηχεία και να παίζουν;

Τι γίνεται με υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων στις ταινίες;

Για το παίξιμο jpeg διάβασα για το lacinema στο pixmania ότι κάνει pixel.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

καλυτερα να φτιαξεις ενα budget media center pc για μεγαλητερη ευελιξια και δυνατοτητες παραμετροποιησης

δες εδω

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=31

επισης αυτη η μητρικη με 2gb ram και εναν οποιοδηποτε 2πυρηνο θα παιζει ανετα 720p

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

η μια οποιαδηποτε με το 780G και τις εξοδους και δυνατοτητες που χρειαζεσαι

για 1080p θα πρεπει να ψαχτεις με την minimum cpu που χρειαζεσαι

παντως η ενσωματωμενη καρτα γραφικων (ATI HD3200) υποστηριζει επιταχυνση BLU-RAY αλλα οχι mkv αν δεν κανω λαθος

Δημοσ.

million_voices, ευχαριστώ που απάντησες, αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα της κατασκευής και δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο να διαβάσω και να ψάξω θα προτιμούσα αρχικά να μάθω πράγματα για τα έτοιμα κουτιά, αν γνωρίζει κανείς.

Δημοσ.

εχω το izak της και κανει οτι ζητας με 100? περιπου χωρις δισκο και προσαρμοζεις 2.5'' αρι.Εχει καλη υποστηριξη απο τους τεχνικους της unibrain με αναβαθμιση firmware και γενικα ειναι μια τιμια προταση. Για περισσοτερα και αν βασταει η τσεπη σου υπαρχουν media player hd με δυνατοτητα wi fi... DANE-ELEC 320GΒ HDMI WIFI USB 2.0 SO SMART ή το DVICO MULTIMEDIA MEDIAPLAYER TVix M-7000A

Δημοσ.

To Lacinema συνδέεται μόνο του σε στερεοφωνικό ή ηχεία υπολογιστή; έχει πάνω του οθονίτσα για να βρεις τα τραγούδια ή πας στα τυφλά; τα jpg τα παίζει κανονικά γιατί κάποιος ανέφερε ότι του έβγαζε pixel.

Δημοσ.

Πριν 10 μερες, αγορασα το LaCie LaCinema Premiere απο το Media Markt me 199 E (λιγο τσιμπημενο ειναι η αληθεια) με 500GB HDD.

Κατεβασα ενα τελευταιο update του firmware απο το original site, που υποστηριζει ελληνικα, το εγκατεστησα και βλεπω ελληνικους υποτιτλους srt αλλα και τους ενσωματωμενους στα avi (dvix, xvid κλπ) χωρις κανενα προβλημα. Το μεγεθος του font των υποτιτλων ρυθμιζεται μονο στους εξωτερικους υποτιτλους ομως και οχι στους ενσωματωμενους.

Το γεμισα ταινιες και σειρες, το εβαλα διπλα στην TV στο σαλονι και βλεπω τις σειρες μου αραχτος και με ηχο απ το surround.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε lordeco:

Μπορείς να γράψεις σε αυτό από την tv ή τον δορυφόρο ή είναι μόνο player για την TV.

Τα mp3 πως βλέπεις σε ποιό directory - τραγούδι είσαι αφού δεν έχει οθόνη;

Φαντάζομαι μπορείς να το πας κάπου που δεν έχεις υπολογιστή - USB θύρα δηλ. δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα συνδεδεμένο με υπολογιστή;

Στην TV συνδέεται με scart;

Γενικά είσαι ευχαριστημενος;

Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά σκέφτομαι να πάρω ένα και προβληματίζομαι να πάρω με δίσκο ή ένα απλό player με USB θύρα που να παίζει και υπότιλους;

Δημοσ.
Πριν 10 μερες, αγορασα το LaCie LaCinema Premiere απο το Media Markt me 199 E (λιγο τσιμπημενο ειναι η αληθεια) με 500GB HDD.

Κατεβασα ενα τελευταιο update του firmware απο το original site, που υποστηριζει ελληνικα, το εγκατεστησα και βλεπω ελληνικους υποτιτλους srt αλλα και τους ενσωματωμενους στα avi (dvix, xvid κλπ) χωρις κανενα προβλημα. Το μεγεθος του font των υποτιτλων ρυθμιζεται μονο στους εξωτερικους υποτιτλους ομως και οχι στους ενσωματωμενους.

Το γεμισα ταινιες και σειρες, το εβαλα διπλα στην TV στο σαλονι και βλεπω τις σειρες μου αραχτος και με ηχο απ το surround.

Αυτό δεν υποστηρίζει HD περιεχόμενο... τουλάχιστον απ'ό,τι βλέπω με μια αρχική αναζήτηση. Σε αυτό το thread αναφέρονται κάποιες πιο ολοκληρωμένες λύσεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η προσωπική μου εμπειρία με το MPiX-355 500GB λέει τα εξής:

0. Είναι φθηνό σχετικά 114 Euro από τον Κωτσόβολο (Οκτ 200.

1. Δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες στα filenames, όπότε στην TV θα βλέπετε ????

2. Το multimedia player πρόγραμμα για διαχείριση του δίσκου με TV & τηλεκοντρόλ έχει παρωχημένη φιλοσοφία και καθίστατε ουσιαστικά άχρηστο για μεγάλες συλλογές. Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος:

Κάθε φορά που βάζετε μπρός το μηχανάκι για παίξει στην TV αυτό φαίνεται να ψάχνει όλο τον δίσκο προκειμένου να κατασκευάσει λίστες με τραγούδια, εικόνες, βίντεο!!! Αυτό πάει καλά αν έχετε κάπου 100-1000 τραγούδια. Αν τώρα ο 500GB δίσκος είναι γεμάτος με τραγούδια θα περιμένετε ως την 2η παρουσία την διαδικασία AUTO-SEARCHING.

Έτσι το MPiX-355 μηχάνημα αυτό είναι άχρηστο για αναπαραγωγή μεγάλων συλλογών μεσω TV. Τί εννοώ μεγάλων? άντε με 20GB MP3 μόνο ό χρόνος AUTO-SEARCHING υποφέρεται με 100GB δεν υποφέται (μιλαμέ για ώρες ατελείωτες). Σκεφτείται λοιπόν ότι τα 465GB που αντιστοιχούν χονδρικά σε 160000 MP3 απλώς ανοίγεται το μηχανήμα πριν φύγετε για καλοκαίρι και ίσως όταν επιστρέψεται από τις θερινές σας διακοπές αυτό να έχει ολοκληρώσει την λειτουργία (αν δεν καεί από καύσωνες, ή δεν πάθει κάποια άλλη κολούμπρα).

3. Η On-line υποστήριξη της εταιρείας (http://www.storex.eu'>http://www.storex.eu) είναι για γέλια (η καλύτερα για κλάματα). Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος έχουν ένα πρόχειρο site όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες μόνο στα Γαλλικά ή να γράψετε στο γαλλικό τους forum. Αν τώρα δεν ξέρετε γαλλικά υπάρχει το Google Translation. Αλλα και πάλι το MPiX-355 φαίνεται να το έχουν ψιλογειώσει από υποστήριξη και να ασχολούνται με νέα μοντέλα.

4. O Multimedia player που έχει υποστηρίζει μόνο FAT32 με άμεση συνέπεια ότι δεν μπορεί να διαχειριστει αρχεία μεγαλύτερα από 4GB.

Συνοψίζοντας, αν σκέπτεστε να αγοράσετε το STOREX MPiX-355 ως multimedia player και με ρωτούσατε θα σας πώ το εξής: "ΜΑΚΡΙΑ!!! Μην το πάρεις! ούτε αυτό ούτε άλλο της STOREX. Δες κάμια άλλη μάρκα και ψάξ την καλύτερα, ξεκινόντας από την υποστήριξη το site της εταιρείας και τα προβλήματα όσων τ' αγοράσαν!!!". ;)

-----Προστέθηκε 16/10/2008 στις 08 : 15 : 46-----

Η προσωπική μου εμπειρία με το MPiX-355 500GB λέει τα εξής:

0. Είναι φθηνό σχετικά 114 Euro από τον Κωτσόβολο (Οκτ 200.

1. Δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες στα filenames, όπότε στην TV θα βλέπετε ????

2. Το multimedia player πρόγραμμα για διαχείριση του δίσκου με TV & τηλεκοντρόλ έχει παρωχημένη φιλοσοφία και καθίστατε ουσιαστικά άχρηστο για μεγάλες συλλογές. Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος:

Κάθε φορά που βάζετε μπρός το μηχανάκι για παίξει στην TV αυτό φαίνεται να ψάχνει όλο τον δίσκο προκειμένου να κατασκευάσει λίστες με τραγούδια, εικόνες, βίντεο!!! Αυτό πάει καλά αν έχετε κάπου 100-1000 τραγούδια. Αν τώρα ο 500GB δίσκος είναι γεμάτος με τραγούδια θα περιμένετε ως την 2η παρουσία την διαδικασία AUTO-SEARCHING.

Έτσι το MPiX-355 μηχάνημα αυτό είναι άχρηστο για αναπαραγωγή μεγάλων συλλογών μεσω TV. Τί εννοώ μεγάλων? άντε με 20GB MP3 μόνο ό χρόνος AUTO-SEARCHING υποφέρεται με 100GB δεν υποφέται (μιλαμέ για ώρες ατελείωτες). Σκεφτείται λοιπόν ότι τα 465GB που αντιστοιχούν χονδρικά σε 160000 MP3 απλώς ανοίγεται το μηχανήμα πριν φύγετε για καλοκαίρι και ίσως όταν επιστρέψεται από τις θερινές σας διακοπές αυτό να έχει ολοκληρώσει την λειτουργία (αν δεν καεί από καύσωνες, ή δεν πάθει κάποια άλλη κολούμπρα).

3. Η On-line υποστήριξη της εταιρείας (http://www.storex.eu) είναι για γέλια (η καλύτερα για κλάματα). Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος έχουν ένα πρόχειρο site όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες μόνο στα Γαλλικά ή να γράψετε στο γαλλικό τους forum. Αν τώρα δεν ξέρετε γαλλικά υπάρχει το Google Translation. Αλλα και πάλι το MPiX-355 φαίνεται να το έχουν ψιλογειώσει από υποστήριξη και να ασχολούνται με νέα μοντέλα.

4. O Multimedia player που έχει υποστηρίζει μόνο FAT32 με άμεση συνέπεια ότι δεν μπορεί να διαχειριστει αρχεία μεγαλύτερα από 4GB.

Συνοψίζοντας, αν σκέπτεστε να αγοράσετε το STOREX MPiX-355 ως multimedia player και με ρωτούσατε θα σας πώ το εξής: "ΜΑΚΡΙΑ!!! Μην το πάρεις! ούτε αυτό ούτε άλλο της STOREX. Δες κάμια άλλη μάρκα και ψάξ την καλύτερα, ξεκινόντας από την υποστήριξη το site της εταιρείας και τα προβλήματα όσων τ' αγοράσαν".

Δημοσ.

Έναν storex είχα παραγγείλει και μου βγήκε χαλασμένος. Σαν ποιότητα δεν μου είχε φανεί και άσχημος αλλά κατευθείαν πιστωτικό και μακρυά. Δε νομίζω να ξαναέπαιρνα τη συγκεκριμένη μάρκα

Δημοσ.

To Lacie το εχω εδω και 1 μηνα και ειναι εξαιρετικο.....Καλη εικονα και γρηγορη αποκριση στο τηλεχειριστηριο......Απλα δεν παιζει HD kai mkv κι οποτε αυτο ειναι το μονο του μειον....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...