darknemus01 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Λοιπον σε συστημα που εχω ηδη παραγγείλει απομένει μόνο η ψύκτρα(λογω μη διαθεσιμοτητας της scythe ninja plus) και θα μπει πανω σε Q9300(το υπόλοιπο σύστημα Asus P5E, Coolermaster Rc-690,Mushkin 4gb,8800gts..κλπ) Η αγορα θα γινει απο πλαισιο, και οι επιλογες περιορισμενες, η επιλογη θα γινει απο αυτες εδώ H scythe ninja plus που ηταν η αρχικη μου επιλογη δεν ειναι διαθεσιμη οπως μου ειπαν. Εγω καταλήγω μάλλον στην Scythe Cooler Zipang για τον λόγο που εξηγω παρακατω,εχει καλο επιπεδο θορυβου απλα εχει 14αρη ανεμιστηρα και ειναι αρκετα μεγαλη Καμια γνωμη?..(σε σχεση με ολες αυτες που εδωσα στη λιστα) (Απο αυτες μαλλον αμεσα διαθεσιμες ειναι η Xigmatek και η Scythe Cooler Zipang)
skoros Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Φίλε πρόσεξε τι θα βάλεις γιατί εγώ την έκανα την πατάτα μου. Και εγω σχεδόν ίδια σύνθεση με σενα έχω, εδω και 2 βδομάδες. q9300 mushkin 4gb, sparkle 8800 gts, asus p5n-d και έκανα την εξυπνάδα να βάλω τη φτηνότερη ψύκτρα και τώρα ο επεξεργαστής χτυπάει 70αρια όταν δουλεύει 100%. Δυστυχώς οπως κατάλαβες είμαι άσχετος για να σου προτείνω ποια να βάλεις
shadowmann Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 λοιπόν από προσωπική εμπειρία μη παρεις Scythe Cooler Zipang ότι χειρότερο είναι...την είχα πάρει τώρα στην καινούργια σύνθεση και όλο προβλήματα είχε...δεν κούμπωνε,η βίδες που κρατάνε την βάση στο cooler πιάνουν μιση στροφή σε εμενα έφυγε την ώρα που την έβαλα πάνω και μετά βρίσκω μια βίδα και λέω από που είναι...κόντεψα να τρελαθώ..έτσι λοιπόν σου προτείνω cooler master geminII S αυτή έχω και είμαι υπέρ ευχαριστημένος! με Ο/C Q9450 στα 3,2 έχει 35-36 βαθμούς σε full load σε idle έχει 27 με 28 βαθμούς.. αυτά από μένα
Dark_Sage Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Λοιπον σε συστημα που εχω ηδη παραγγείλει απομένει μόνο η ψύκτρα(λογω μη διαθεσιμοτητας της scythe ninja plus) και θα μπει πανω σε Q9300(το υπόλοιπο σύστημα Asus P5E, Coolermaster Rc-690,Mushkin 4gb,8800gts..κλπ) Η αγορα θα γινει απο πλαισιο, και οι επιλογες περιορισμενες, η επιλογη θα γινει απο αυτες εδώ H scythe ninja plus που ηταν η αρχικη μου επιλογη δεν ειναι διαθεσιμη οπως μου ειπαν. Εγω καταλήγω μάλλον στην Scythe Cooler Zipang για τον λόγο που εξηγω παρακατω,εχει καλο επιπεδο θορυβου απλα εχει 14αρη ανεμιστηρα και ειναι αρκετα μεγαλη Καμια γνωμη?..(σε σχεση με ολες αυτες που εδωσα στη λιστα) (Απο αυτες μαλλον αμεσα διαθεσιμες ειναι η Xigmatek και η Scythe Cooler Zipang) την εταιρία Xigmatek την εμπιστεύομαι ΠΑΡΑ πολύ....δυστυχώς η ψύχτρα που δείχνεις δεν ειναι και το καλύτερο κομμάτι τους... η καλύτερη ψύχτρα τους, που την έχω και εγώ, είναι https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650349 αλλά δεν υπάρχει ούτε πλαίσιο ουτε ε-σοπ... απο αυτές που παραθέτεις... καμια δεν μου γεμίζει το μάτι... αφού δεν παίζει η Xigmatek και αν δεν θέλεις να περιμένεις τότε: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=922617
gega Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 darknemus γιατι δεν περνεις την thermalright 120 extreme .. ειναι πολυ καλη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650279
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Ωχ τη ξαναβαλανε! Τρεξτε οποιος θελει ψυκτρα παιδια!!!
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 GeorgeMan να σε ρωτήσω κάτι; Πώς πάνε από θερμική συμπεριφορά οι Q9300; Γιατί αν δεις το thread του thodhoris, κι ενώ οι υπόλοιπες θερμοκρασίες (vga, chipset) είναι οκ, ο 9300 του καίγεται... Και κάτι άλλο: ποιους ανεμιστήρες προτείνεις για την Thermalrigt Ultra 120;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Oι Quad σαφως ειναι πιο θερμοι απο τους duo. Αλλα η θερμοκρασια εξαρταται απο πολλα οπως σωστη τοποθετηση/καλη ροη αερα στο κουτι/καλη θερμοκρασια περιβαλλοντος/καλη και σωστα απλωμενη θερμοαγωγιμη παστα. Μεχρι 70-72 ειναι σχετικα οκ με τη ζεστη που εχουμε τωρα. Η Ultra 120 προτεινεται για 2 χαμηλης ροης αερα ανεμιστηρες σε διαταξη push-pull ή με εναν σχετικα δυνατουλη να ρουφαει αερα απο τη ψυκτρα. Σε push-pull με 2 δυνατους ειδα διαφορα αμελητεα. Βεβαια ο ενας απο τους 2 που εχω εγω τωρα ειναι αρα οποτε θελω τα ορια τον αναβω με ενα διακοπτη που εχω κανει πατεντα στο κουτι του υπολογιστη και ριχνει 6-7 βαθμους ακομα τη θερμοκρασια. (αλλα παιρνει τα αφτια )
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Οκ, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο που αφορά τις διαστάσεις της; Στο e-shop λέει οτι οι διαστάσεις της είναι 132 mm x 160 mm x 63 mm. Προφανώς το ύψος είναι 16cm. Το θέμα είναι εάν σε αυτό υπολογίζονται και τα heatpipes , γιατί προεξέχουν του βασικού τμήματος και επειδή έχω έναν πλαινό 25άρη, αναρωτιέμαι αν θα βρίσκουν πάνω του...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Οπως βλεπεις απο την υπογραφη μου εχω 2 τετοιες ψυκτρες. Τις εχω βαλει και τις 2 σε απλα Midi κουτακια (το ενα 5ετιας απλο και το αλλο με παραθυρο στο πλάι). Και στα δύο κουτια χωρεσε χωρις να ακουμπαει. Πιο συγκεκριμενα, στο απλο χωρεσε για 3-4 χιλιοστα και στο καλουτσικο για περιπου εναν ποντο. Κι εμενα εχει ανεμιστηρακι αλλα ευτυχως πιο δεξια γιατι αλλιως πολυ αμφιβαλλω εαν θα χωσουσε, θα αναγκαζομουν να το βιδωσω στην εξωτερικη πλευρα του plexiglass. Τωρα ειναι λιγο δυσκολο να τις μετρησω ποσο ακριβως ειναι διοτι ειναι στερεωμενες μεσα στα pcια. Και να τα ανοιξω δεν μπορω να ακουμπησω καπου το χαρακα και αν σου πω ποσο μεγαλες ειναι γιατι η μετρηση δε ξεκιναει απο την αρχη του χαρακα. Δες και μερικες φωτος:
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Το θέμα είναι οτι ο πλαινός ανεμιστήρας έχει πάχος 2.9εκ. και μου φαίνεται οτι δε θα χωρέσει για 2-3mm... Εν τω μεταξύ, αυτά που έλεγα πιο πάνω δεν πρέπει να είναι τα heatpipes αλλά οι βάσεις για τα συρματάκια... Αυτές τροχίζονται/κόβονται καθόλου χωρίς να καταστραφούν σε περίπτωση που θα βρίσκει για 2-3mm;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Oι αποληξεις των heatpipes ειναι. Εαν απο μεσα τα heatpipes ειναι σταθερα τοτε ναι τροχιζονται. Εαν εχουν ομως καποιο ημι-ρευστο υλικο τοτε οχι.
darknemus01 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις, οπως ειπα και στην αρχη scythe ninja plus ηταν η πρωτη επιλογη αλλα δεν υπαρχει.... Λοιπον μολις εμαθα οτι η scythe mugen τελικα ειναι διαθεσιμη, οποτε παιζουμε αναμεσα σε mugen(37e), scythe samurai(22e), zalman 9700 led(50e), Noctua NH-U12P(59e) ....ΕΔΩ θα θελα να αποφυγω να δωσω 60e για ψυκτρα εκτος αν δεν υπαρχει αλλη επιλογη... Τι λετε?να παω για mugen να τελειωνουμε? (Μην προτεινεται απο αλλα e-shops,απο το πλαισιο θα την παρω)
spdrosin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Η Noctua λένε πως είναι από τις κορυφαίες και σχετικά καινούργια νομίζω. Ό, τι δίνεις παίρνεις (συνήθως).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Kριμα να μη παρεις την Ultra120 τωρα που την εχει το ι-σοπ. Ετσι κι αλλιως δεν ειναι κατι που μπορει να χαλασει... (λοοοολ τι ωρα ειναι αυτη που απανταω?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.