kostacurtas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ahem...μια 4850 ειναι ~25% κατω απο μια gtx280 Ετσι δηλωσε η ATI, δεν σημαινει οτι ειναι και η πραγματικοτητα. Ας περιμενουμε καλυτερα τα benchmarks στα παιχνιδια. και rv770 ειναι 4870 που δεν εχουμε δει ακομα... RV770 XT = Radeon 4870 RV770 PRO = Radeon 4850 Αργοτερα... RV700 = Radeon 4870x2 Στο tech demo φανταζομαι οτι χρησιμοποιησαν δυο Radeon 4870 σε crossfire και οχι την Radeon 4870x2.
p3tran Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Για δειξε μου λοιπον ενα δειγμα αυτης της πραγματικοτητας.. σημερα δεν εχω πολυ χρονο για ψαξιμο, αλλα αν πας στο site της ati και κατεβασεις το techdemo ruby του 2005, πιθανον να διαπιστωσεις και μονος σου οτι με εξαιρεση λεπτομεριες οπως πχ 100χΑΑ στα υπολοιπα θεματα υπαρχουν games που εχουν πλησιασει αρκετα τα γραφικα εκεινα. και φυσικα μιλαμε για 2005 techdemo και κονσολα του 2005. τωρα εχουμε techdemo του 2008 και η κονσολα αναμενεται σε >=12 μηνες... οποτε αμα μπεις και στον κοπο να βρεις καννα techdemo του 2004, ωστε να προσεγγισεις την τωρινη διαφορα, ισως να κατανοησεις περισσοτερα... δεν χρειαζεται να βλεπεις το μελλον, αρκει να μην κοροϊδευεις οτι δεν καταλαβαινεις..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ποια games όμως σε ρωτάει...
Sadman Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Ετσι δηλωσε η ATI, δεν σημαινει οτι ειναι και η πραγματικοτητα.Ας περιμενουμε καλυτερα τα benchmarks στα παιχνιδια. RV770 XT = Radeon 4870 RV770 PRO = Radeon 4850 Αργοτερα... RV700 = Radeon 4870x2 Στο tech demo φανταζομαι οτι χρησιμοποιησαν δυο Radeon 4870 σε crossfire και οχι την Radeon 4870x2. υπαρχει ειδη review στο xtremesystems(και ερχονται και αλλα πολυ συντομα).Δεν ειναι μονο οτι δηλωσε η ατι. Εγω δν μιλουσα για το τι χρησιμοποίησαν στο demo αλλα για το οτι 2xrv770=gtx280 το οποιο μαλλον δεν υσχιει
kostacurtas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 p3tran υποστηριξες: και φυσικα, ενω για τα pc ενα techdemo ενος κατασκευαστη οντως δεν εχει και πολυ νοημα στο πως αυτο μεταφραζεται στα τελικα games,οι κονσολες αν το καλοσκεφτεις, ειναι μηχανηματα που -λογω κλειστης αρχιτεκτονικης και μη υπαρξης compatibility προβληματων- ειναι πολυ πιο πιθανο τα games να προσεγγισουν περισσοτερο τα tech demos ;] Διαφωνισα και μου ειπες οτι και η πραγματικοτητα διαφωνει μαζι μου, οποτε περιμενω το ονομα του παιχνιδιου που υπαρχει και επιβεβαιωνει τα παραπανω. Η φωτογραφια που παραθεσες πριν φυσικα δεν το κανει.
SaluSnikoS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Σορυ π επεμβαινω... Αλλα αν καταλαβα καλα διαφωνειτε(πανω κατω)στο αν τα PC εχουν καλλιτερα γραφικα στα παιχνιδια(πλησιεστερα στο tech demo) απ' οτι οι κονσολες(PS3 π.χ.)... Απο εμπειρια και μονο σε καποια παιχνιδια -και σε PC ΟΧΙ High-End- και σε κονσολες PS3-Xbox360... οτι το PC ειναι καλλιτερο με διαφορα... το μονο π μπορει να πει κανεις οτι εχει καλλιτερο η κονσολα ειναι οτι, οτι και να βαλεις θα ξερεις οτι θα παιξει(σχεδον) ενω στο PC πρεπει να ρυθμιζεις.... Παντως δεν υπαρχει περιπτωση να υπερτερουν οι κονσολες στα γραφικα...
p3tran Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 p3tran υποστηριξες: και φυσικα, ενω για τα pc ενα techdemo ενος κατασκευαστη οντως δεν εχει και πολυ νοημα στο πως αυτο μεταφραζεται στα τελικα games, οι κονσολες αν το καλοσκεφτεις, ειναι μηχανηματα που -λογω κλειστης αρχιτεκτονικης και μη υπαρξης compatibility προβληματων- ειναι πολυ πιο πιθανο τα games να προσεγγισουν περισσοτερο τα tech demos ;] Διαφωνισα και μου ειπες οτι και η πραγματικοτητα διαφωνει μαζι μου, οποτε περιμενω το ονομα του παιχνιδιου που υπαρχει και επιβεβαιωνει τα παραπανω. Η φωτογραφια που παραθεσες πριν φυσικα δεν το κανει. edit: ακολουθει βαρετο ποστ! καταρχην εσυ μας ειπες οτι τα γραφικα στο αρχικο ποστ δεν ειναι και ...nextgen μιας και στο pc ειναι σχεδον ...πραγματικοτητα. το ξεχασες? Για τα PC ουτε next-nextgen ειναι ουτε θα αργησουμε να δουμε κατι τετοιο. στη συνεχεια μας ειπες και το εξης: Σιγουρα οι καινουργιες καρτες γραφικων (GT200 και RV770) ειναι πολυ πιο ισχυρες απο την προηγουμενη γενια, ισως και διπλασιες επιδοσεις, αλλα αυτο που μετραει ειναι οι επιδοσεις στα παιχνιδια και οχι τα tech demo. εγω λοιπον σου εξηγω (ξανα): φαντασου οτι μια κονσολα ειναι ενα εξειδικευμενο μηχανημα με συγκεκριμενο hardware. εδω λοιπον, δεν υπαρχουν τα χιλιαδες θεματα (α)συμβατοτητας, ουτε καν τα θεματα scalling της εκαστοτε εφαρμογης (pc gaming) οποτε ειναι 100% σιγουρο οτι καποια στιγμη οι προγραμματιστες θα μιλανε με το μεταλο. αυτο στο pc απλα μπορεις να το ξεχασεις, μιας και η συμβατοτητα των χιλιαδων συσκευων καθως και το scalability προς τα κατω, απλα κανει ουτοπικο και ασυμφορο να γραψει στο μεταλο κανενας! ΑΡΑ μια εξειδεικευμενη συσκευη κλειστης αρχιτεκτονικης (κονσολα), εχει ΠΑΝΤΟΤΕ περισσοτερες πιθανοτητες απο μια συσκευη ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (pc) να χρησιμοποιηθει στο επακρο. αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω. ο,τι και να πιστευεις λοιπον, φυσικα δεν αλλαζει το γεγονος οτι το παραπανω ειναι μια πραγματικοτητα που ισχυει, ειτε το πιστευεις εσυ ή οχι! παμε και στη φωτογραφια τωρα.... αυτη ειναι μια φωτογραφια απο το ruby technology demo που παρουσιαστηκε απο την ati το 2005. συγκεκριμενα, η ati το παρουσιασε προκειμενου να επιδειξει τα εξης (νεα και πρωτοποριακα τοτε) στοιχεια: 1 - motion captured animation 2 - depth-of-field 3 - realistic image based lighting 4 - dynamic shadows αυτα συμφωνα με το συνοδευτικο text του συγκεκριμενου tech demo. κατεβασε το κι εσυ να το διαβασεις! αν λοιπον εσυ, δεν εχεις δει games που να παρουσιαζουν (και μαλιστα με επιτυχια) τα παραπανω 4 στοιχεια, τοτε δυστυχως ουτε και εδω μπορω να σε βοηθησω. καννας οφθαλμιατρος ισως..
vassilis_pap Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Πάντως νομίζω πως δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις πως ένα tech demo απέχει (δυνητικά τουλάχιστον) έτη φωτός από ένα κανονικό παιχνίδι. Και φυσικά όσο και να προσπαθεί ο p3tran να μας πείσει για το αντίθετο η απλή λογική λογική λέει πως το τελευταίο που επηρεάζει σε αυτό είναι η πλατφόρμα. Είναι το ίδιο πράγμα να σηκώνει το σύστημα ολόκληρη μηχανή η οποία φροντίζει εκτός από τα γραφικά για τη φυσική, την αλληλεπίδραση, το ΑΙ των αντιπάλων, τις δικτυακές συνδέσεις, και δε ξέρω και εγώ τι άλλο και το ίδιο να φτιάχνεις ένα custom κώδικα που το μόνο που κάνει είναι να παράγει εντυπωσιακά γραφικά για μια ταινιούλα δευτερολέπτων? Και πέρα από το πλήθος των λειτουργιών υπάρχει και το πλήθος των δεδομένων. Αλήθεια σε τι χάρτη δουλεύει το demo και σε τι ένα normal παιχνίδι όπως το crysis ή το GoW. Και όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε υπάρχει και η περίπτωση του post processing την οποία κανείς δε μπορεί να αποκλείσει (θυμάται κανείς τα πρώτα "demo" με "in game" γραφικά του ps3?). Αν μετά από όλα αυτά κάποιος επιμένει πως ένα tech demo μπορεί να μοιάζει με τη πραγματικότητα σε μια κονσόλα και όχι σε ένα pc επειδή to pc τρέχει ταυτόχρονα και κάνα αντιβιωτικό ή έχει ανοικτή αρχιτεκτονική (αλήθεια πότε άνοιξε το dirextx?) τότε δε έχω τίποτα παραπάνω να πω εκτός από το ότι διαφωνούμε
lup0 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Πάντως νομίζω πως δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις πως ένα tech demo απέχει (δυνητικά τουλάχιστον) έτη φωτός από ένα κανονικό παιχνίδι. Και φυσικά όσο και να προσπαθεί ο p3tran να μας πείσει για το αντίθετο η απλή λογική λογική λέει πως το τελευταίο που επηρεάζει σε αυτό είναι η πλατφόρμα. Είναι το ίδιο πράγμα να σηκώνει το σύστημα ολόκληρη μηχανή η οποία φροντίζει εκτός από τα γραφικά για τη φυσική, την αλληλεπίδραση, το ΑΙ των αντιπάλων, τις δικτυακές συνδέσεις, και δε ξέρω και εγώ τι άλλο και το ίδιο να φτιάχνεις ένα custom κώδικα που το μόνο που κάνει είναι να παράγει εντυπωσιακά γραφικά για μια ταινιούλα δευτερολέπτων? Και πέρα από το πλήθος των λειτουργιών υπάρχει και το πλήθος των δεδομένων. Αλήθεια σε τι χάρτη δουλεύει το demo και σε τι ένα normal παιχνίδι όπως το crysis ή το GoW. Και όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε υπάρχει και η περίπτωση του post processing την οποία κανείς δε μπορεί να αποκλείσει (θυμάται κανείς τα πρώτα "demo" με "in game" γραφικά του ps3?). Αν μετά από όλα αυτά κάποιος επιμένει πως ένα tech demo μπορεί να μοιάζει με τη πραγματικότητα σε μια κονσόλα και όχι σε ένα pc επειδή to pc τρέχει ταυτόχρονα και κάνα αντιβιωτικό ή έχει ανοικτή αρχιτεκτονική (αλήθεια πότε άνοιξε το dirextx?) τότε δε έχω τίποτα παραπάνω να πω εκτός από το ότι διαφωνούμε Πρώτο post εδώ, ωραία παρέα είστε εδώ! Να συνεχίσω σε αυτά που λεεί πολύ σωστά ο p3tran: Σε κλειστές αρχιτεκτονικές τα γραφικά ενός tech demo σε καμία περίπτωση δεν είναι κατα πολύ καλύτερα από αυτά ενός παιχνιδιού της τελευταίας γενιάς πριν τον θάνατο της αρχιτεκτονικής αυτής. Ακόμα και αυτό το ελάχιστο πλεονέκτημα πηγάζει απλώς απο το γεγονός οτι είναι πιο "polished" απο ένα full game λόγω της μικρότερης πολυπλόκοτητας του σε συνδυασμό με τον χρόνο ολοκλήρωσης που όπως ξέρουμε στα παιχνίδια υπάρχει έλλειψη αυτού. Μια καλογραμμένη μηχανή γραφικών δεν επηρεάζεται απο το μέγεθος του παιχνιδιού που θα βασισθεί πάνω της ούτε από το βάρος του ΑΙ, Physics, Sound κλπ τα οποία ούτως η αλλίως δεν τρέχουν στην gpu αλλά σε extra cpu threads/cores. Αυτό απο το οποίο επηρεάζεται κυρίως είναι το hardware. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις fixed hardware. Απλά να θυμήσω τι γινόταν με τα 3D Mark πριν μερικά χρόνια και τα κρυφά optimizations των ATI/Nvidia στους drivers τους... Αυτό που κάναν τότε (ίσως και ακόμα) είναι οτι κοντινότερο στα optimizations που κάνουν οι ίδιοι οι game developers στις engines τους. Στις κονσόλες οι drivers είναι πολύ πιο "μικροί" και έχουν πολύ πιο ασήμαντο ρόλο και αποκλειστικός υπεύθυνος για την ποιότητα, τα εφέ, την ανάλυση οθόνης και την ομαλότητα (fps) των γραφικών είναι ο developer. Στις κονσόλες ο πιό έξυπνος developer είναι αυτός με τα καλύτερα γραφικά. Στα PC ο πίο έξυπνος developer δεν είναι ο προηγούμενος (Crytek/Crysis) αλλά αυτός με τα λιγότερο καλά γραφικά αλλά με το καλύτερο scalability για να τρέχει/πουλήσει σε max συνθέσεων/ατόμων (Valve/HL2). Φανταστείτε τώρα μια κονσόλα με την επεξεργαστική ισχύ 2 χ R770 ή 2 χ GTX280 και οι προγραμματιστές να μπορούν να την εκμεταλευτούν πλήρως. Αν η Crytek έβγαλε το Crysis να παίζει ομάλα πλέον σε τέτοιο hardware έχοντας εμπόδιο την ανοιχτή αρχιτεκτονική του PC τότε η πιθανότητα να δούμε γραφικά σαν αυτά του tech demo της ATI δεν απέχει και πολύ μακριά.
p3tran Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 lup0 καλωσηρθες αλλα προσεχε τι γραφεις, μπορει να κατηγορηθεις! το θεμα αυτο παιδες δεν το ανοιξα για το τι γινεται στο pc-scene -αν και ειναι 100% φυσικο το ενδιαφερον των pcακηδων. για το θεμα pc λοιπον, προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι η ati κανοντας υπομονη και εξυπνες επιλογες, ειναι πλεον ετοιμη να ριξει μια δυνατη μπουνια στο ματι της nvidia. ασχοληθηκε με ολα τα κολπα (μεγεθος, κοστος, τιμη, scalability, καταναλωση) και τωρα πλησιαζει η ωρα που θα βγαλει προϊοντα που δεν θα χτυπιουνται με τιποτα. ομως το θεμα το ανοιξα για την σχεση αυτων των εξελιξεων με τις κονσολες, μιας και βλεποντας το videακι, ειναι πλεον πολυ ορατο το generation gap. και για να μη στεναχωρω τον costacurta μιλωντας του για xbox με 2χR700, ωστε να μου απανταει αυτος με σχολια για το ποσο κακο ειναι να ειναι μικρος ο κυκλος, θα φερω αλλο παραδειγμα: εστω βγαινει του χρονου ενα wii 2, που ενσωματωνει -οχι τιποτα υπερβολικα extreme- μια διπλη 4850. ασχημο? χωρια που η nintendo αυτη τη στιγμη βρισκεται σε τετοια θεση που μπορει να παει στην ati και να κανει συμφωνιες για 20 και για 30 εκατομμυρια κομματια, οποτε οπως καταλαβαινει κανεις, ακομα και 4χR700 θα μπορουσε να παρει σε πολυ καλη τιμη. ειναι αυτο κακο? θα χαλαστει κανεις? με 300ε θα παρει τεχνολογια που στο PC θα του κοστισει τα πολλαπλασια.. και επιπλεον τη δυνατοτητα να δει αυτο το h/w πραγματικα να ξεζουμιζεται στην πορεια, σε αντιθεση με το pc. γιατι καμια φορα λεμε πραγματα απλα για να τα λεμε, ασχετως αν στην πραγματικοτητα με 2 λεπτα σκεψη θα λεγαμε εντελως διαφορετικα πραγματα....
teofross Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Σορυ π επεμβαινω... Αλλα αν καταλαβα καλα διαφωνειτε(πανω κατω)στο αν τα PC εχουν καλλιτερα γραφικα στα παιχνιδια(πλησιεστερα στο tech demo) απ' οτι οι κονσολες(PS3 π.χ.)... Απο εμπειρια και μονο σε καποια παιχνιδια -και σε PC ΟΧΙ High-End- και σε κονσολες PS3-Xbox360... οτι το PC ειναι καλλιτερο με διαφορα... το μονο π μπορει να πει κανεις οτι εχει καλλιτερο η κονσολα ειναι οτι, οτι και να βαλεις θα ξερεις οτι θα παιξει(σχεδον) ενω στο PC πρεπει να ρυθμιζεις.... Παντως δεν υπαρχει περιπτωση να υπερτερουν οι κονσολες στα γραφικα... Φιλε μου εγω εχω αλλη γνωμη και θα σου πω το γιατι.Καταρχην μια ζωη επαιζα games στο pc και δεν ηθελα να ακουω για κονσολες τις εβγαζα υποδεεστερες λογω αναλυσεων και γενικα κατωτερες απο ενα καλο pc.Οταν το 2003 πηρα xbox καταλαβα οτι δεν ειναι ετσι.με το 360 μετα και HDTV δεν το συζηταω καν πλεον. Οσον αφορα το pc τωρα καλο ειναι αλλα υπαρχουν τα εξης μεγαλα μειον. 1)Αν εισαι κολλημενος gamer και θες να ευχαριστιεσαι πολυ πρεπει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να αναβαθμιζεις και να σκας τρελλα λεφτα. 2)Ασχολησε ολη την ωρα με τακολληματα της ms,hardware,ασυμβατοτητες,update drivers και ενα σωρο αλλες μαλακιες που θα γραφω μεχρι αυριο για να καταφερεις να παιξεις αρκετες φορες 1 απλο ρημαδι παιχνιδακι που απλα γουσταρεις χωρις να κολλαει , να σου παιζουν σωστα ολες οι συσκευες σου(τιμονιρες και και και)ΕΛΕΟΣ. 3)Δες και την κοροιδια:Ενα 360 με hardware του τελη 2005 παιζει απροβληματιστα και τοπ επιπεδα γραφικων σημερα ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ μεχρι το 2010 τουλαχιστον τα games διοτι οι developers δεν ασχολουνται με το hardware που ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ καθε 2 μηνες στο pc με αποτελεσμα το "παλιο" hardware που ηδη εχουμε να μην παιζει σωστα στα future games. 4)Τι να μου πει ενα ιδιο παιχνιδι συγκρισιμο και στα 2 φορματ αν ειναι ελαχιστα καλυτερο στο pc ( να εχει δηλαδη ελαχιστα καλυτερο lighting-shaders πχ) αν ειναι για να μου βγει αυτο το καλυτερο να πρεπει να εχω καρτα τελευτεου 5 μηνου που κανει 600 ευρω ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΤΑ και μερικες φορες θελει να την εχεις χ 2!. Και αν δεν εχεις και εχεις καμια "ξεφτιλα" παλια 1 ετους να μην μπορεις να βαλεις max detail και να παιζεις με normal το πολυ και παλι να νιωθεις κολληματα στο game???? Με αλλα λογια (που λεει και ο Γιατσεκ) ακομα και ΑΝ ειναι λιγο καλυτερο κατι στο pc δεν διακαιολογειται η διαφορα μεταξη κονσολας και pc για οικονομικους αλλα και αλλους λογους. Επισης η αισθηση παου εχει ενα game στην κονσολα δεν σειγρεινεται με αυτην του pc. Πχ κοιτα τα ποδοσφαιρακια της ΕΑ φιφα στο 360 με αυτα του pc...Καμια σχεση.Αλλα παιχνιδια.Οπως επισης σκεψου τι παιχνιδια υπαρχουν στις κονσολες που δεν βγαινουν για pc καν.Και αν βγουν θελουν ΤΟ ΥΠΕΡ PC για να παιξουν. συμπερασμα ,δεν ειναι μονο τα γραφικα που μπορει να ειναι ελαχιστα καλυτερα που κανουν καλυτερο το ενα απο το αλλο.Ειναι το γενικο felling στο gaming οπου στην κονσολα ειναι πολυ ανωτερο απο το pc. Bαζεις απλα το dvdaki μεσα αραζεις στον καναπε και γουσταρεις πιοτητα και FRAMES! Την ωρα που αλλος στο pc ψαχνει να βρει patch για να κανει το παιχνιδι playable...
kostacurtas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 καταρχην εσυ μας ειπες οτι τα γραφικα στο αρχικο ποστ δεν ειναι και ...nextgenμιας και στο pc ειναι σχεδον ...πραγματικοτητα. το ξεχασες? Ακολουθει μεγαλο post: Βρε p3tran πλακα μου κανεις... Ας αναλυσω λοιπον τι εγραψα: Εστειλα αυτη την απαντηση: Για τα PC ουτε next-nextgen ειναι ουτε θα αργησουμε να δουμε κατι τετοιο. Οι καρτες τις ATI με το πυρηνα RV770 θα κυκλοφορησουν στις 23 Ιουνιου και το συστημα στο οποιο "τρεχει" το tech demo θα ειναι διαθεσιμο. Στο αμεσως προηγουμενο post οπως ειναι λογικο αφου δεν εκανα καποιο quote: Άντε να δούμε πότε θα τα έχουμε σπίτι μας τέτοια πράματα. Άστο αυτό. Νομίζω πως θα αργήσουμε να έχουμε κάτι τέτοιο:2 χ gpu amd "RV770" 1terra εκαστη. Οπως ειναι πολυ εμφανες νομιζω αναφερομαι στις καινουργιες καρτες γραφικων της ATI και οχι στα γραφικα. Οσο για το υπολοιπο post σου δεν καταλαβαινω που αποτελει απαντηση. Στο δικο μου post παντως δεν αποτελει. Οσο για το αλλο post... το θεμα αυτο παιδες δεν το ανοιξα για το τι γινεται στο pc-scene -αν και ειναι 100% φυσικο το ενδιαφερον των pcακηδων. για το θεμα pc λοιπον, προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι η ati κανοντας υπομονη και εξυπνες επιλογες, ειναι πλεον ετοιμη να ριξει μια δυνατη μπουνια στο ματι της nvidia. ασχοληθηκε με ολα τα κολπα (μεγεθος, κοστος, τιμη, scalability, καταναλωση) και τωρα πλησιαζει η ωρα που θα βγαλει προϊοντα που δεν θα χτυπιουνται με τιποτα. Δηλαδη αυτο το θεμα που ανοιξες με το tech demo της ATI αφορα πιο πολυ τις κονσολες που θα βγουν το λιγοτερο σε δυο χρονια παρα τους υπολογιστες που εχουν αυτο το hardware τωρα... Αλλα ξεχασα... στις κονσολες θα δουμε πρωτα κατι τετοιο σαν το tech demo... Οσο για αυτα: και για να μη στεναχωρω τον costacurta μιλωντας του για xbox με 2χR700,ωστε να μου απανταει αυτος με σχολια για το ποσο κακο ειναι να ειναι μικρος ο κυκλος, θα φερω αλλο παραδειγμα: εστω βγαινει του χρονου ενα wii 2, που ενσωματωνει -οχι τιποτα υπερβολικα extreme- μια διπλη 4850. ασχημο? Ελαχιστα με ενδιαφερει τι καρτες γραφικων θα εχουν οι next-gen κονσολες. Οχι επειδη δεν ασχολουμαι με αυτες, το αντιθετο, αλλα γιατι στις κονσολες με ενδιαφερει το gameplay και οχι τα γραφικα. Εχω δει πολλες "δυνατες" σε hardware κονσολες να διαγραφουν τραγικη πορεια για να ασχολουμαι ακομα με τα γραφικα σε αυτες. Neo Geo, 3DO, Jaguar, Dreamcast, Gamecube... p3tran ας το αφησουμε εδω. Δεν συμφωνουμε, δεν πειραζει. Το μελλον θα δειξει ποιος ηταν σωστος...
p3tran Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Ελαχιστα με ενδιαφερει τι καρτες γραφικων θα εχουν οι next-gen κονσολες. Οχι επειδη δεν ασχολουμαι με αυτες, το αντιθετο, αλλα γιατι στις κονσολες με ενδιαφερει το gameplay και οχι τα γραφικα. Εχω δει πολλες "δυνατες" σε hardware κονσολες να διαγραφουν τραγικη πορεια για να ασχολουμαι ακομα με τα γραφικα σε αυτες. Neo Geo, 3DO, Jaguar, Dreamcast, Gamecube... p3tran ας το αφησουμε εδω. Δεν συμφωνουμε, δεν πειραζει. Το μελλον θα δειξει ποιος ηταν σωστος... ε ναι, το 360 και το wii ειναι ιδια φαση με το jaguar και το 3D0....και τα γραφικα δεν παιζουν ρολο, μονο το gameplay. ...μα πως να συμφωνησουμε? και ποιος σου ειπε "το λιγοτερο σε 2 χρονια"? οπως λες και στο τελος, ο χρονος θα δειξει τι και πως.... ας συμφωνησουμε τουλαχιστον σε αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.