benzinas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Καλησπερα.Εχω τα mandriva περασμενα 3 εβδομαδες τωρα.Παρατηρησα οτι το partition του /home που ειναι 100 GB το βλεπει γεματο σχεδον.Εχετε καμια ιδεα για το τι να κανω?ΔΕν εχω βαλει σχεδον τιποτα ακομα.Το πολυ 2 GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Με ποιόν τρόπο βλέπεις οτι ο σκληρός είναι γεμάτος? Ο σωστός τρόπος είναι >sudo df /home -sh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Με ποιόν τρόπο βλέπεις οτι ο σκληρός είναι γεμάτος? Ο σωστός τρόπος είναι >sudo df /home -sh Γιατι στην εκτελεση της εντολης μου βγαζει bash: sudo: command not found και σαν user aplow και σαν root?το κανει και σε αλλες αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Λοιπον,κοιτα,το εκανα χωρις το sudo και μου εβγαλε αυτο Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/hda6 97G 81G 17G 84% /home Δηλαδη γεματο παλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxbat Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Κατέβασε το filelight για να δεις αν υπάρχουν κάποια προσωρινά ή κρυφά αρχεία στον δίσκο σου. Λογικά θα το βρεις με το package manager της mandriva. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 απ οτι βλεπω κανεις mount τα media στο /home ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Θα μπορούσες να δώσεις κάτι σαν: ># du --max-depth=2 /home | sort -n για να τυπώσεις όλους τους καταλόγους μέχρι 2 επίπεδα κάτω από το /home με το μέγεθος των περιεχομένων τους, ταξινομημένους ανά μέγεθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 απ οτι βλεπω κανεις mount τα media στο /home ; Ναι,το εκανα στην αρχη της εγκαταστασης.Δημιουργησα ενα pαrtition 100 gb για τα data μου και το εκανα mount στο /home.Το ειδα μεσα στο φορουμ αυτο. nske η εντολη μου εβγαλε αυτο [john@localhost ~]$ du --max-depth=2 /home | sort -n du: cannot read directory `/home/lost+found': Permission denied 2.6M /home/john/.ooo-2.0 2.8M /home/john/Desktop 4.0K /home/john/amsn_received 4.0K /home/john/Documents 4.0K /home/john/.gnome2_private 4.0K /home/john/Videos 4.1G /home/john/Download 8.0K /home/john/.gconfd 8.0K /home/john/.gnome2 8.0K /home/john/.MdkOnline 8.8M /home/john/.thumbnails 16K /home/john/.dbus 16K /home/john/.fontconfig 16K /home/john/.mcop 16K /home/john/.pulse 16K /home/john/.qt 16K /home/lost+found 20K /home/john/.cddb 24K /home/john/.gconf 28K /home/john/Pictures 32K /home/john/.config 44M /home/john/.kde 52K /home/john/.xine 61M /home/john/.mozilla 71M /home/john/Music 77G /home/john/tmp 81G /home 81G /home/john 116K /home/john/.macromedia 172K /home/john/.local 212K /home/john/.amsn 280K /home/john/.gstreamer-0.10 340K /home/john/.vlc 588K /home/john/.azureus Θα δοκιμασω και το filelight μιας και το βρηκα. Βγαζετε καμια ακρη?Να περασω τα mandriva παλι απο την αρχη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis.a Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Κοίτα αυτό που σου είπε ο DIMITRISG. Κατά την εγκατάσταση σε ρωτάει αν θέλεις να περάσεις στο linux τα media σου (φωτο, τραγούδια, βίντεο κ.τ.λ.) Ίσως του είπες "ναι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis.a Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 77G /home/john/tmp Αυτό είναι. Μα καλά, τί έχεις εκεί μέσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 77G /home/john/tmp Αυτό είναι. Μα καλά, τί έχεις εκεί μέσα? Ομποο...Εχεις δικιο.Το κοιταξα με το file siζε viewer και βρηκα αυτο ktar-KBPcGb.tar το οποιο ειναι 73gb.Τι ειναι?να το διαγραψω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 τι ειναι αυτο το αρχειο;;;; μηπως παιρνεις backup όλο το συστημα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 τι ειναι αυτο το αρχειο;;;; μηπως παιρνεις backup όλο το συστημα ; Τι μπορω να κανω με αυτο?Ειμαι ενος μηνα χρηστης και επειδη το ψαχουλευω μπορει να κανω κατι χωρις να το καταλαβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Θα μπορούσες να δώσεις κάτι σαν: ># du --max-depth=2 /home | sort -n για να τυπώσεις όλους τους καταλόγους μέχρι 2 επίπεδα κάτω από το /home με το μέγεθος των περιεχομένων τους, ταξινομημένους ανά μέγεθος. Αυτο μου αρεσει σε αυτο το φορουμ , θα σκασει η εντολη που τα σπάει καθε φορά ωραιος ο nske Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 μηπως εβαλες κανα εξωτερικο σκληρό και τον εκανες backup? Υπάρχει ενα εργαλεio το snaphot και οταν βαζεις ενα usb media σου λέει αν θες να το κανεις backup, εκεινο με το πρασινο εικονιδιο κατω δεξια , δεν το εχεις απ οτι ειδα ενεργοποιησει αλλα μπορει να το ειχες στην αρχη. Εχεις παρατηρησει ποτε να δουλευε ο σκληρος για πολυ ωρα; εχεις κανα processus resync ή κατι ετσι; δεν μπορω να σκεφτω κατι ρε γμτ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.