Προς το περιεχόμενο

Σκεψη για media center pc

stabill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερω οτι το forum εχει "πηξει" απο το συγκεκριμενο θεμα, αλλα επειδη τα περισσοτερα θεματα ειναι περσινα και απο τοτε πολλα εχουν αλλαξει, θα ηθελα γνωμες-προτασεις για την "κατασκευη" ενος media center pc. Θα παιζει σε Tv full HD και το κυριοτερο, το προτιμω για να παιζει ΟΛΑ τα formats ταινιων που κατεβαζω απο το διαδικτυο (π.χ. mkv, εχω ανοιξει σχετικο thread...)

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1. Καρτα γραφικων??? Ποια και ποσο ακριβη? Εχω καταλαβει οτι για την συγκεκριμενη (και μονο) δουλεια, προτιμοτερες ειναι οι ΑΤΙ. Τι προτεινετε? Οι τιμες ειναι απο την γη ως την σεληνη. Αφου δεν θα παιζω παιχνιδια, οι ακριβες απορριπτονται. Ποια φθηνη ομως? Οχι να την βαλω να παιξει και να χανω frames...

2. Ποια m/b και με τι chipset? Επιλεγω μια σχετικα φθηνη και με καλυπτει, ή πρεπει να προσεξω κατι?

3. Καρτα ηχου χρειαζεται, ή αρκει η on board της m/b? Εννοειται οτι θα εχω ενισχυτες, ηχεια κλπ.κλπ... Και που συνδεω το pc με τον ενισχυτη?

4. Για να γραφω απο την tv στο δισκο του pc προφανως χρειαζεται καρτα tuner. Να διαλεξω μια φθηνη, ή πρεπει να ψαξω κατι ποιο εξειδικευμενο? Που κανω την αντιστοιχη συνδεση και με τι καλωδιο?

5. Μνημη, φανταζομαι 2 gb ειναι καλα...

6. Λειτουργικο? Να βαλω XP ή τα Windows Media Center? Δεν τα ξερω καθολου τα τελευταια, λενε τιποτα? Θα μπορω να περναω drivers, codecs κτλ. κτλ. χωρις προβληματα και ασυμβατοτητες?

Τελειωνοντας, θα ηθελα να επισημανω οτι δεν ειμαι ασχετος γενικα απο υπολογιστες, αλλα απο ΤΕΤΟΙΟΥΣ υπολογιστες και κυριως απο συστηματα home theater. Επισης, φτιαχνοντας καποια τετοια pcs σε Πλαισιο και E-Shop, δεν μου εβγαιναν κατω απο 500-600 euros, ποσο αρκετα μεγαλο πιστευω...

Ευχαριστω προκαταβολικα ολους οσους απαντησουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...