Προς το περιεχόμενο

PC για επεξεργασία Video-Φωτογραφια???

spyzog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες.

Θα ασχοληθω με την επεξεργασια video (μονταζ) και την φωτογραφία (photoshop).

Θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με την αγορα-κατασκευη PC.

Δηλαδη τι επεξεργαστη? τι καρτα? τι μνημη και πόση? τι λειτουργικο XP ή VISTA?

και τελος παντων τι αλλο θα μου φανει χρησιμο. Θα διαθεσω γύρω στα 900 ευρω.

Αααα...μην ξεχασω οθονη εχω.

Δημοσ.

Περιλιπτικα θα χρειαστεις:

1) Παρα πολυ αποθηκευτικο χωρο. Σκεψου οτι 1 δευτερολεπτο ασυμπιεστου captured video (25 καρε) ειναι περιπου 15ΜΒ. Αν σε παιρνει οικονομικα, προτιμισε μια μητρικη με hardware raid. Τα video θα ειναι μεγαλα σε μεγεθος, οποτε ενα raid 0 θα βοηθησει στο να φορτωνονται γρηγοροτερα.

2) Για επεξεργαστη καλο θα ηταν να βασιστεις σε εναν τετραπυρινο. Πριν 2 μηνες αλλαξα τον διπυρηνο μου με τον Q6600 (τον μικροτερο τετραπυρηνο της intel) και ο χρονος για rendering μειωθηκε κατα 40%!!

3) Απο καρτα γραφικων θες μια με mid-to-high end τουλαχιστον για να κανεις τα διαφορα εφε χωρις να αγκομαχει το pc.

4) Μνημη: οσο περισσοτερη, τοσο το καλυτερο (θα επανελθω σε αυτη αφου πω για την καρτα της matrox)

5) To κυριοτερο κομματι ενος υπολογιστη για μονταζ ειναι η καρτα βιντεο. Μια "απλη" της matrox θα σε γλιτωσει απο ωρες rendering γιατι ειναι ειδικα φτιαγμενη για αυτο το σκοπο. Το κακο ειναι οτι αυτη η "απλη" καρτα εχει 1000Ε, ενω το μεγαλυτερο μοντελο εχει 2000Ε! Επισης, απο το site της matrox, η εν λογω καρτα απαιτει 32bit λειτουργικο (οποτε δεν μπορεις να πας πανω απο 3+κατι GB μνημης), 2GB ram και μια σειρα απο "εγκεκριμενες" απο τη matrox gpus.

Εννοειται πως οτι hardware λεμε για επεξεργασια βιντεο, σε καλυπτει και με το παραπανω για επεξεργασια εικονας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...