Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κοιτα και εγω που ειμαι ΗΜΜΥ ανα ερχοταν η Νοκια πχ

και μου ελεγε να κανω μια ερευνα μαζι με μια ομαδα συμφοιτητων μου

και να αποδειξω αυτα που θελουν ( και θα μου δωσουν-χρηματοδοτησουν την ερευνα με τοσα λεφτα που θα μπορουσα να παρω σπιτι και αμαξι.. )

ε ναι θα το εκανα!!!

Και εγω ειμαι ΗΜΜΥ. Και αν δεν κανεις πλακα, θεωρω οτι εισαι αξιος της μοιρας σου. Το θεμα ειναι, οτι σαν μηχανικος πρεπει να δρας προς οφελος της κοινωνιας σου και οχι προς ενα βραχυπροθεσμο τελειως εγωιστικο οφελος. Αλλωστε, το γεγονος οτι θα εχεις αποκτησει γνωσεις για να επιτελεσεις μια τετοια ερευνα οφειλεται και στα εφοδια που σου εχει προσφερει η κοινωνια.

Προσωπικα, θεωρω, οτι για τα κινητα πολυ κακο για το τιποτα. Με βαση τα οσα εχουμε συζητησει κατα καιρους μπορω να πω τα εξης:

- ο δεικτης SAR ειναι μια ανοησια και μιση. Δεν αποδεικνυει τιποτα. Οπως ελεγε και ενας καθηγητης μας, που εχει κανει και καμποσα χρονια στην Ιατρικη παραλληλα, ο δεικτης SAR μετραει το ποσο το κινητο, με την ακτινοβολια που εκπεμπει, ζεσταινει ενα κιλο κρεατος . Οσον αφορα την βιολογια ομως, αυτη γνωση δεν προσφερει τιποτα. Τα κυτταρα, λογω κυτταρικης μεμβρανης(ή κατι αντιστοιχο, δεν ξερω βιολογια) δημιουργει μια διαφορα δυναμικου, και ετσι γυρω απο το κυτταρο δημιουργειται κατα καποιο τροπο κλωβος Faraday που δεν επιτρεπει την ακτινοβολια στην κλιμακα των GHz να διεισδυσει και να πειραξει το DNA. Απο καποιο σημειο ομως και μετα εκπεμπομενης ακτινοβολιας, αυτη καταφερνει και εισερχεται σε ενα ποσοστο. Αυτη η ακτινοβολια, μπορει να οδηγησει σε μεταλλαξη του DNA. Οπως ολοι γνωριζουμε, ο καρκινος μπορει να προκληθει απο ενα και μονο μεταλλαγμενο κυτταρο και για αυτο κατι τετοιο ειναι τοσο επικινδυνο. Το να εχεις ενα δεικτη που να σου λεει ποσο σε ζεσταινει το κινητο, ε αυτο δεν σου προσφερει και τιποτα. Προφανως, τα ιδια ισχυουν για ολες τις ακτινοβολιες και προφανως για αυτο η παρατεταμενη εκθεση στον ηλιο, που εχει και καπως μεγαλυτερο φασμα συχνοτητων, ειναι εξισου επικινδυνη.

- Οτι λεει ο καθε βλακας στην TV ειναι ανυποστατα. Ειδικα, μην βαζετε επ ουδενι κατι θηκες που διαφημιζει ο μαιντανος πλεον, καθηγητης βιολογιας, καθε τοσο στον Μικρουτσικο. Υποτιθεται οτι αυτη η θηκη του μειωνει την ακτινοβολια στο πισω μερος του κινητου, οπου ειναι σε επαφη με το ανθρωπινο σωμα. Ωστοσο, οταν εμποδιζεις το κινητο να λαμβανει, αυτο ανγκαζεται να εκπεμπει περισσοτερη ισχυ, κατι το οποιο δημιουργει σαφως μεγαλυτερο προβλημα. Και αυτο συμβαινει ακομα περισσοτερο, οταν βρισκεσαι σε πλατη με την κεραια, οποτε το κινητο για να λαβει σημα, θα πρεπει να "υπερνικησει" το φραγμα που του δημιουργει αυτη η "θηκη" και για αυτο εκπεμπει περισσοτερο.

- Γενικα, οσες περισσοτερες κεραιες μεσα στην πολη, τοσο το καλυτερο για τον ανθρωπο, επειδη τα κινητα θα εχουν καλυτερο σημα και αρα θα εκπεμπουν λιγοτερη ισχυ. Ο ανθρωπος κυριως λαμβανει(μου φαινεται) την ισχυ της ακτινοβολιας του κινητου που το εχει πανω του. Οσο μικροτερη αυτη ισχυς, τοσο το καλυτερο.

- Καλο ειναι στην τελικη, οποτε μπορει καποιος να εχει κλειστο το κινητο του ή το ασυρματο ρουτερ, να το κανει. Αυτο, διοτι για να υπαρξουν σοβαρα αποτελεσματα απο μελετες, θα πρεπει να περασουν αρκετα χρονακια. Και δεν βλαπτει να προφυλασσομαστε για καλο και για κακο, οπως κανουμε και με τον ηλιοι και δεν(θα πρεπε να) καθομαστε καλοκαιριατικα κατω απο τον ηλιο.

Δημοσ.

Παντως για καλο και για κακο και για να μην ερθουν μετα απο καμια 10αρια χρονια και μας πουνε αλλα ...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ bluetooth οποτε μπορειτε !!!!);)

Δημοσ.
Παντως για καλο και για κακο και για να μην ερθουν μετα απο καμια 10αρια χρονια και μας πουνε αλλα ...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ bluetooth οποτε μπορειτε !!!!);)

Ακριβως αυτο. Καλυτερα bluetooth, το οποιο και αυτο δεν χρειαζεται να το εχουμε και συνεχεια στο αυτι μας.

Στην τελικη, εμεις χρησιμοποιουμε το κινητο, οχι το κινητο εμας.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, μια λίγο παλιότερη έρευνα ανέφερε πως το ενσύρματο hands-free είναι προτιμότερο από το bluetooth (για λόγους υγείας προφανώς).

Δημοσ.
- Γενικα, οσες περισσοτερες κεραιες μεσα στην πολη, τοσο το καλυτερο για τον ανθρωπο, επειδη τα κινητα θα εχουν καλυτερο σημα και αρα θα εκπεμπουν λιγοτερη ισχυ. Ο ανθρωπος κυριως λαμβανει(μου φαινεται) την ισχυ της ακτινοβολιας του κινητου που το εχει πανω του. Οσο μικροτερη αυτη ισχυς, τοσο το καλυτερο.

Ακριβώς. Είμαι στο φυσικό, δεν έχουμε κάνει ακόμα για τηλεπικοινωνίες κτλ, και λίγο θα κάνουμε αργότερα, εκτός αν το πάρω κατεύθυνση. Πάντως μας είχε πει και ο καθηγητής μας, "προς Θεού, όχι στις λογότερες κεραίες. Περισσότερες κεραίες, λιγότερη ισχύς." Γενικά συμφωνώ οτι μπορεί να υπάρξουν λύσεις για την ακτινοβολία, πέραν απο τις ακραίες που λένε οι άσχετοι. Επίσης δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που βγαίνουν και μιλάνε, και στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι λένε, ή λένε κάτι ανυπόστατο, εν γνώση τους, για να εντυπωσιάσουν ή δεν ξέργω κι εγώ γιατί.

Με ψυχραιμία κάθε πρόβλημα ρε παιδιά. Και ας δωθεί θέση σε αυτούς που γνωρίζουν.

Δημοσ.

και τα δυο ειναι ευτυχως πιο καλα απο το τιποτα.απλα περισσοτερες κερεες αλλα μικροτερης ισχυος.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι ρε παιδια.

οι περισσοτερες κεραιες λεγετε πως δεινουν μικροτερη ακτινοβολια στου καθε ενος το κινητο, και κατ 'επεκταση στον ιδιο.

για την ακτινοβολια που εκπεμπει η ιδια η κεραια μιλαει κανεις ?

γιατι για να μεταδωσει και η κεραια το σημα εκπεμπει και αυτη κατι, το οποιο δεν νομιζω οτι ειναι αμελυταιω.

δεν ειμαι γνωστης επανω σε αυτες τις τεχνολογιες αλλα εαν βρεθει κανεις λιγη ωρα κατι απο καμια τετοια κεραια καταλαβαινει την διαφορα....

Δημοσ.

για αυτο λενε πολλες μικρες για να μην ξεπερνανε το οριο αντι να εχεις μια μεγαλη που θα εκμπεμπει τρελα για να φτασει και τον τελευτεο το ιδιο και με το κινιτο σου.συν οτι η κερεα που θα εκμπεμπει πολυ δυνατα 8α τσακισει αυτον που ειναι διπλα.

Δημοσ.
Και εγω ειμαι ΗΜΜΥ. Και αν δεν κανεις πλακα, θεωρω οτι εισαι αξιος της μοιρας σου. Το θεμα ειναι, οτι σαν μηχανικος πρεπει να δρας προς οφελος της κοινωνιας σου και οχι προς ενα βραχυπροθεσμο τελειως εγωιστικο οφελος. Αλλωστε, το γεγονος οτι θα εχεις αποκτησει γνωσεις για να επιτελεσεις μια τετοια ερευνα οφειλεται και στα εφοδια που σου εχει προσφερει η κοινωνια.

Ολα για τα λεφτα γινονται..

Αλλωστε γιατι μπηκαμε σε αυτη την σχολη?

Για να προσφερουμε στην κοινωνια ή για να βγαλουμε πολλα λεφτα?

Εγω παντως δεν μπηκα για ιδεολογικους λογους και σκοπους αλλα για τα ?.. :P

Με αυτα που βλεπω μεσα στην σχολη να γινονται απο παραταξεις και καθηγητες που

ευνοουν φοιτητες ( λογο παραταξης ) και τελειωνοντας την σχολη να τους προωθουν..

Για ποια ιδεολογια μου λες? :eek:

be cool man..ολα για τα λεφτα γινονται

Δημοσ.

Ρε φίλε, άντε, καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην μπήκες για να κάνεις καλύτερη την κοινωνία, και να γίνει καλύτερος ο κόσμος κτλ. Αλλά νομίζω πως πρέπει να μπαίνει κανείς στην σχολή που αισθάνεται καλύτερα με αυτό που μαθαίνει. Να σου αρέσει το γνωστικό πεδίο. Είναι κρίμα που τα παδιά στην ηλικία των 18 χρόνων σκέφτονται μόνο πως να την βολέψουν. Δεν είμαι κανένας ονειροπόλος, αλλά θέλω στη ζωή μου να περνάω καλά, και αν δεν μου άρεσε πραγματικά καμία σχολή, δεν θα πήγαινα ούτε για να βρω δουλειά με πολλά λεφτά στα 24, (που και πτυχίο να πάρει κανείς, δεν αναγνωρίζεται) ούτε για να ικανοποιήσω τον πόθο των γονιών μου, νομίζοντας οτι επιτυχημένος είναι αυτός που περνάει στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Χίλια συγγνώμη για το offtopic, και φιλικά πάντα, δεν δίνω συμβουλές κτλ.

Δημοσ.

σε 6-7 χρόνια από τώρα θα έχουμε πιο ξεκάθαρες απαντήσεις για τα κινητά.Προς το παρόν ο καθένας λέει τις πριες του χωρίς να χει γνώση του αντικειμένο.Και έχεις και την τηλεόραση να κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι το να κουβαλάει κινητό είναι σαν να κουβαλάει ραδιενεργά υλικά.Ηλεκτρονικός σπουδάζω κι όταν είχα δει τον μαιντανό καθηγητή,κοίταζα καλά γιατί νόμιζα πως ήταν φάρσα αυτά που έκανε.Θήκη με αλουμινόχαρτο.K έλεγε κιόλας πως και κλειστό να είναι το κινητό εκπέμπει πάλι πολύ ακτινοβολία.Όταν βγαίνει ο κάθε γελοίος και παραπληροφορεί τι περιμένεις....Απλά χρήση με μέτρο.

Δημοσ.

ευνοουν φοιτητες ( λογο παραταξης ) και τελειωνοντας την σχολη να τους προωθουν..

Ελπίζω να έχεις καλές γνωριμίες.Στην Ελλάδα είσαι αν δεν το κατάλαβες.Δεν είσαι ο μοναδικός που θα βγεί ΗΜΜΥ.

Δημοσ.
Ελπίζω να έχεις καλές γνωριμίες.Στην Ελλάδα είσαι αν δεν το κατάλαβες.Δεν είσαι ο μοναδικός που θα βγεί ΗΜΜΥ.

Ε αυτο ειναι το προβλημα μου..

Οτι εγω δεν εχω γονεις με γνωριμιες και του επαγγελματος ( μηχανικοι )

και οι καθηγητες προωθουν τα γλυφτρακια και τα τσιρακια τους και οσους

εινια στις παραταξεις που γουσταρουν :mad:

Οποτε και εσυ καποια στιγμη πρεπει να πηγαινεις με τα νερα τους..

Γιατι δεν θελω να τρωω τοσα χρονια το παλουκι και βγαινοντας απο την σχολη να κανω delivery..

( οχι οτι ειναι ντροπη να κανεις delivery )

Δηλαδη σε χαλαει να "εξυπηρετησεις" 1 φορα την Nokia και οποιαδηποτε Nokia

και μετα να δουλευεις γι αυτην..Ενω αν πας κοντρα σε αυτο που θελουν

θα παρεις τα @@ τους :P

και θα βρεθει καποιος αλλος οπως αυτοι που καναν αυτην την ερευνα για να τους κανει την δουλεια :-)

Αυτους που αμφισβητησαν την ερευνα τους ξερει κανεις?κερδισαν κατι?

Δε νομιζω :rolleyes:

Δημοσ.
[...] οι καθηγητες προωθουν τα γλυφτρακια και τα τσιρακια τους [...]

Δηλαδη σε χαλαει να "εξυπηρετησεις" 1 φορα την Nokia και οποιαδηποτε Nokia

και μετα να δουλευεις γι αυτην..[...]

Ξεφεύγουμε (περίεργο!) από το topic αλλά με μπερδεύεις.

Διαβάζοντας την πρώτη πρόταση καταλαβαίνω πως είσαι κατά του "γλυψίματος". Διαβάζοντας τη δεύτερη καταλαβαίνω πως προκειμένου να πετύχεις επαγγελματικά δεν έχεις πρόβλημα να "γλύψεις" (έστω για μια φορά, όπως λες).

Αφού ούτως ή άλλος σκοπεύεις να ακολουθήσεις στο μέλλον αυτήν την τακτική, γιατί δεν το κάνεις από τώρα να τελειώνεις μια ώρα αρχίτερα με τη σχολή;

Επίσης, μη μας φαίνεται περίεργο που πολλά πράματα πάνε κατά διαόλου, εφόσον υπάρχουν (τόσα νέα) άτομα διατεθιμένα να "εξυπηρετήσουν" κάποια εταιρία να βγάλει δύο φράγκα παραπάνω εις βάρος της υγείας όλων (? über alles).

Καταλαβαίνεις πως βάσει του γενικότερου τρόπου σκέψης που αναπτύσσεις σ' αυτό το topic, δε διαφοροποιείσαι από όσους κατά καιρούς κατηγορούμε ότι η μόνη τους "ιδεολογία" είναι πως να τα αρπάξουν (πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ κλπ). Όπως εσύ δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις ό,τι περνάει απ' το χέρι σου για το χρήμα, γιατί να κάνουν κάτι διαφορετικό εκείνοι. Απλά απ' τα δικά τους χέρια περνάνε περισσότερα. Η "ιδεολογία" είναι ίδια.

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνονται, υπάρχουν και μερικοί που δεν σκέφτονται έτσι. Και όχι όταν διαβάζω τέτοια, i can't be "cool".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...