Προς το περιεχόμενο

Φυσιολογική θερμοκρασία λειτουργίας

skoros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα core 2 quad q9300

motherboard ASUS P5N-T

sparkle 8800 gts

4 gb ram mushkin 800 mhz

το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι οι φυσιολογικές τιμές θερμοκρασίας της cpu, mb & καρτας γραφικών. Στο manual που κατέβασα απο το ίντερνετ δε βρήκα και πολλά.

Με το everest παιρνω θερμοκρασίες: cpu 52-55, mb 50-55, καρτα γραφικών 66-68.

Αυτές είναι όταν ο ΗΥ είναι σε ηρεμία.

Όταν χρησιμοποιώ το prime95 o επεξεργαστής φτάνει 70, και το σταματάω για να μην παθω καμιά ζημιά.

Όταν παίζω crysis η καρτα γραφικών φτανει 78-80, και η ΜΒ περίπου 60.

Είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες;;;;

Παίζει σημαντικό ρόλο ότι το κουτί μου βρίσκεται κάτω απο το γραφείο και όχι σε ανοιχτό χώρο; Θα δω μεγάλη διαφορά αν το μετακινήσω ή τσάμπα κόπος;

Για τις υψηλές τιμές της cpu μήπως φταίει η ψύκτρα του; Έχω βάλει μια φτηνή, GlacialTech Cooler 5062 Light από το πλαίσιο.

Κουτί έχω αυτό

Περιέχει ακόμα ενα seagate 320 gb, card reader, dvd-rw.

Κινδυνεύω να πάθω ζημιά; Παρακαλώ για βοήθεια

Δημοσ.

Αν εξαιρέσεις τον επεξεργαστή (με την ανεπαρκή ψύκτρα) κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες μου φαίνονται φυσιολογικές για την εποχή.

Η 8800GTS κάπου εκεί παίζει και οι μητρικές με nVidia chipsets ανεβάζουν θερμοκρασίες.

Η μετακίνηση του υπολογιστή δε νομίζω να βοηθήσει την κατάσταση.

Οπότε αλλαγή ψύκτρας και προσθήκη fans μπρος/πίσω στο κουτί, αν δεν έχεις βάλει, είναι η καλύτερη λύση.

edit: Δεν πρόκειται να καεί κάτι ακόμα και μ αυτές τις θερμοκρασίες αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον επεξεργαστή να λειτουργεί τόσο ψηλά.

Δημοσ.

αν ανοιξεις το κουτι σου απο την μια πλευρα η θερμοκρασια ειναι σιγουρο οτι θα πεσει 3-4 βαθμους σε CPU ΚΑΙ GPU!εγω το εχω κανει και εχω δει μειωσει στις θερμοκρασιες!αλλα μου φαινετε οτι ειναι πολυ υψηλες οι θερμοκρασιες που εχεις τωρα!

Δημοσ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650585 ---->για δες λιγο αυτο.πιστευω οτι ειναι οτι πρεπει για εσενα!θα κατεβασει την θερμοκρασια και θα αυξησει τις επιδοσεις!ειναι και οικονομικο!http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204 επισης μια καλη λυση!
Δημοσ.

Καλά ρε skoros, έχεις τέτοιο σύστημα σε κουτί των 32Ε και cpu cooler των 7Ε; Δε λέω να ξοδέψεις μια περιουσία, αλλά για τώρα το καλοκαίρι, μάλλον δε "φτάνουν"...

Δοκίμασε να βελτιώσεις όσο μπορείς το air flow βάζοντας μπροστά και πίσω (ή και πλάγια) 2-3 ανεμιστήρια (αν δεν έχεις) και συμμάζεψε όσο μπορείς τα καλώδια.

Φιλικά πάντα... :-)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για την βοήθεια.

Phanispal εχεις απόλυτο δίκιο για το φτηνο κουτί και την ψυκτρα, αλλά όταν έχεις συγκεκριμένο ποσό να διαθέσεις τότε απο κάπου πρέπει να μειωθεί το κόστος. Και συνήθως δεν κόβεις απο τον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών.

Επειδή τώρα δεν περισσεύουν και πολλά φράγκα για να βάλω νέα ψύκτρα θα ήταν προτιμότερο να μην τον ζορίζω;

Αυτές οι ψύκτρες τοποθετούνται εύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες; Έχω κάποια ιδέα απο συναρμολόγηση αλλά δεν εχω βάλει ποτέ μου ψύκτρα. Αυτή που είναι ήδη πάνω βγαίνει εύκολα;

Δημοσ.

Ειδικα για το κουτι λαθος νοοτροπια...ειναι ισως απο τα λιγα πραματα που αποτελει πραγματικα επενδυση αφου εχει τεραστια διαρκεια ζωης σε σχεση με το hardware.H αλλαγη της ψυκτρας δεν ειναι δυσκολη υποθεση κανε ενα search στο youtube να δεις κ κανα videaki για το πως θα απλωσεις την παστα και εισαι μπομπα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...