Προς το περιεχόμενο

Υπό αναίρεση το ευρωπαϊκό 48ωρο

papahlamidas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι γίνεται με αυτό το θέμα ρε παιδιά?

Λέτε να γίνει κάτι τέτοιο?

Εάν πάντως ψηφιστεί είναι απόφαση της κάθε κυβέρνησης εάν θα το εφαρμόσει.

Εγώ πάντως ούτε κατά διάνοια δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο.

Εδώ λέμε να το μειώσουμε και αυτοί θέλουν να αυξήσουν.

Βλέπετε για αυτούς είμαστε νούμερα...

Εάν δουλεύανε και αυτοί δεν λέγανε τέτοιες λαλακίες...

Παραθέτω και δύο Link με πληροφορίες σχετικά με το θέμα!

Link 1

Link 2

Δημοσ.

"μάης του `68, εργατικά δικαωματα, στους δρόμους λαέ" <-- γραφικός, αριστεριστής κτλ

θα αρχίσουν και τις αιτιολογίες, η τεχνολογία επιταχύνει, παλια σκάβαν τώρα πατάτε κουμπάκια κι αλλα "ωραία"

Δημοσ.

Καλα τα πραγματα εχουν ξεφυγει πολυ στο θεμα εργασια.

Δυσκολα δουλευεις 8 ωρες με διαλειμα στις περισσοτερες επιχειρησεις-καταστηματα που δεν εχουν και τις 8ωρες συνεχη δουλεια.

Ολοι σε τετοιου ειδους επιχειρησεις με του που θα πας να πιασεις δουλεια σου λενε, δεν πληρωνω υπερωριες και θα δουλευεις 8.5 ωρες με μιση ωρα διαλειμα. Αν κανεις υπερωριες (οχι φυσικα μιση - μια ωρα) θα παρεις μια μερα ρεπο για καθε 8ωρες, οταν λεμε υπερωριες δεν μιλαμε για μικροαγγαριες οπως καθαρισμα αλλα για δουλειες που φερνουν λεφτα.

Μετα εχουμε τις υποχρεωτικες αδειες που δινουν οποτε θελουν, τα μεταφορικα μεσα που βαζει ο εργαζομενος και δεν πληρωνετε καθολου, ή παιρνει λιγοτερα και απο τις βενζινες! Τα ενσημα που πολλοι δεν πληρωνουν ή δινουν μισα. :shifty:

Τελος αλλοι εχουν την νοοτροπια να σε κρατανε 1-2 ωριτσες με την δικαιολογια απο την ταδε ωρα μεχρι την ταδε ωρα, δεν μπηκε πελατης, δεν χτυπησε το τηλεφωνο, γενικα δεν μου εφερες λεφτα στην επιχειρηση!!!! :shifty:

Και κατι ειπαν οτι θελουν να το κανουν και νομιμο παρακαλω! :shifty:

Εγω δεν εχω να περιμενω τπτ απο μια ευρωπη που τα περισσοτερα μελοι εχουν δεξιες κυβερνησεις ή ψευδοσοσιαλιστικες. Ο μονος τροπος να εχεις καλυτερη θεση και να αρχισεις πλεον να μιλας σε μια επιχειρηση, ειναι να αποδειξεις οτι εισαι καλος και αναγκαιος, οταν θα ξεφυγεις απο το ''αναλωσιμο'' τοτε μπορει και να παρεις (οχι παραπανω) αλλα τουλαχιστον τα νομιμα. Μεχρι τοτε το κεφαλι χαμηλα και υπομονη.

Δημοσ.

Λενε για 65ωρο.

Αν γινει κατι τετοιο, νομιζω οτι δεν θα μεινει τιποτα ορθιο στην Αθηνα. Χαλαρα θα συμμετειχα και γω στις βιαιοπραγιες αν αυτες λαμβανανε μερος σε μερη όπως : μέγαρο μαξίμου, ρηγιλης, μεγαρο μουσικης, βιλες πολιτικων, αυτοκινητα πολιτικων και διαφορα τετοια...Εννοειται οτι θα εμενα μακρια απο την περιουσια του απλου κοσμακη που δεν φταιει σε τιποτα άμεσα (έμμεσα φταιει παντως).

Επισης για οποιον δεν το ξερει, στην Αμερικη δεν υπάρχει η αδεια όπως υπαρχει εδω. Ειναι ανευ αποδοχων....σας το λεω γιατι σε μερικα χρονακια θα πρεπει να αρχιζουμε να ετοιμαζομαστε και μεις καθως ως γνωστον οι εξελιξεις πανε απο τη δυση προς την ανατολη....

Τελος, για οσους δεν το εχουν καταλαβει, σιγα σιγα επιχειρείται εξισωση των εργασιακων σχέσεων σε ολα τα κρατη μελη της Ε.Ε κατι το οποιο ειναι τραγικο αν σκεφτει κανεις εμεις για παραδειγμα δεν εχουμε καμμια σχεση με το επιπεδο της Γερμανιας επομένως δεν μπορει να ειναι ισαξιες και οι εργασιακες σχεσης. Ο Αμερικανος μπορει να μη δικαιουτε αδεια και να την παιρνει ανευ αποδοχων αλλα απο τη στιγμη που παιρνει 3πλο μισθο, λογικο ειναι να μην τον πειραζει.

Δημοσ.
Λενε για 65ωρο.

Αν γινει κατι τετοιο, νομιζω οτι δεν θα μεινει τιποτα ορθιο στην Αθηνα. Χαλαρα θα συμμετειχα και γω στις βιαιοπραγιες αν αυτες λαμβανανε μερος σε μερη όπως : μέγαρο μαξίμου, ρηγιλης, μεγαρο μουσικης, βιλες πολιτικων, αυτοκινητα πολιτικων και διαφορα τετοια...Εννοειται οτι θα εμενα μακρια απο την περιουσια του απλου κοσμακη που δεν φταιει σε τιποτα άμεσα (έμμεσα φταιει παντως).

Μπα σιγά μην γίνει τίποτα.Όλα τα ίδια θα μείνουν και ο "κόσμος" (τρομάρα του) θα συνεχίζει να ψηφίζει ΝΔ,ΠΑΣΟΚ σαν τα γίδια(μπας και τους διορίσουνε νοοτροπία του 1960").Και όλοι θα είναι χαρούμενοι κ θα χρωστάνε παντού!ΔΕΝ!Δεν προκειται να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του ραγιά και του θύματος.Ο Έλληνας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.Θα γίνει πρώτα η χοντρή και μετα θα κλαίγεται σαν το κοριτσάκι.Και μετα ΞΑΝΑΜΑΝΑ τα ίδια.Τον καιρό που δούλευα 8ωρο και καλά σε μία "επιχείρηση" σηκωνόμουν κι έφευγα στις 8 ώρες ακριβώς από την ώρα που άρχιζα.Ήμουν πάντα στην ώρα μου το πρωι δεν άργησα ΟΥΤΕ μια φορά για 2 μήνες σερί.Έβγαζα δουλειά για 2 άτομα.Και μου την είπαν κι απο πάνω οτι είμαι κακός υπάλληλος επειδή τηρώ το ωράριο μου.Αυτοί και 12 ώρες να δούλευα πάλι δυσαρεστημένοι θα ήταν πάλι.Ε ποτέ και σώσουν να είναι.Έλεος πια έχουμε γεμίσει με καραγκίοζηδες εργοδότες που έχουν μια επιχείρηση του κωλ.. και θέλουν να κυκλοφορούν με Χ5 εις βάρος του καθενός εκεί μέσα.Αν όμως κάποια στιγμή δεν έρχεται κανένας να δουλέψει θα πάρουν τον μπούλο.'Οπως κι έγινε γιατί κάποια στιγμή τους έμαθαν τι λακαμαδες είναι.

Δημοσ.

Δύσκολο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και απο ότι φαίνεται στην Ευρώπη θα επικρατήσει αναταραχή, φταίει τώρα δικαιολογημένα και απλά να βγει ο Λιακό και να μιλήσει για τα παγκόσμια λαμόγια που θέλουν να δουλέυουμε ως σκλαβοι?

Γιατί και ποιοι αλήθεια ανακαίνησαν τέτοιο θέμα και ποιος ειναι ο σκοπός τους διαταρράσοντας την ισσοροπία του συστήματος? Ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και το αποφάσισαν απλά ή παίζει κάτι άλλο?

Δημοσ.
Γιατί και ποιοι αλήθεια ανακαίνησαν τέτοιο θέμα και ποιος ειναι ο σκοπός τους διαταρράσοντας την ισσοροπία του συστήματος? Ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και το αποφάσισαν απλά ή παίζει κάτι άλλο?

Θεωρώ ότι θα είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Δηλαδή είναι τώρα 48 ώρες (λέμε τώρα...) και θέλουν να πάει στις 65. Ε, θα το φέρουν από δω θα το φέρουν από κει και μετά από συνεννοήσεις θα συμφωνήσουν στις 55 ώρες. Και θα είμαστε και ευχαριστημένοι...:mrgreen:

Δημοσ.

οι ευρωπαιοι ειναι λογικο να αντιδανε γιατι εχουν μικροτερο μ.ο. ωρων εργασιας...εδω επειδη ετσι κ αλλιως ειναι χυμα τα πραγματα κ δεν τους ελεγχει κανεις

Δημοσ.

Σιγά σιγά , όπως άλλωστε προείπα, οι...."βουνοκορφές" θα ενσωματώνονται στα οπίσθιά μας, ως άξια επιβράβευση του γνήσιου νεοέλληνα, που κλέβει, ζηλεύει, κοματοσκυλεύεται, βυσματώνεται, ελαρεαδερφίζει, καταπατά, κλεβοπαρκινίζει, ψωνίζεται και ψωνίζει. Όχι θα γλιτώναμε!!!! Πάντως το καλό είναι πως έρχονται και καλύτερες ημέρες, για τα οπίσθιά μας!!!!

Δημοσ.
Σιγά σιγά , όπως άλλωστε προείπα, οι...."βουνοκορφές" θα ενσωματώνονται στα οπίσθιά μας, ως άξια επιβράβευση του γνήσιου νεοέλληνα, που κλέβει, ζηλεύει, κοματοσκυλεύεται, βυσματώνεται, ελαρεαδερφίζει, καταπατά, κλεβοπαρκινίζει, ψωνίζεται και ψωνίζει. Όχι θα γλιτώναμε!!!! Πάντως το καλό είναι πως έρχονται και καλύτερες ημέρες, για τα οπίσθιά μας!!!!

++++++++++++1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...