elis88 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Γεια σας παιδιά, λοιπόν, κατέβασα τον compiler για c++ της borland, την εγκατέστησα κλανονικά...κλπ αλλά όταν πάω να κάνω compile ένα απλό αρχειο.cpp που απλά λέει ένα "hello world" μου βγάζει σφάλμα ότι δεν βρίσκει το iostream. Ο κωδικάς είναι ο παρκάτω: > #include <iostream> int main() { std::cout << "Hello World"; return 0; }
Aesmade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Έχεις δημιουργήσει τα ilink32.cfg και bcc32.cfg; Αυτά τα δύο λένε στον compiler που είναι τα includes και τα libs κτλ. Νομίζω έχει κάποιο readme ή κάτι τέτοιο εκεί που εγκατέστησες τον compiler που σου λέει τι να κάνεις.
Wise_One Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Γιατί δε δοκιμάζεις το NetBeans; Έχει υποστήριξη και για C/C++.
elis88 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Τελικά έβαλά το dev-C++ και είαμι εντάξει, έχει και δικό του editor. Το δοκήμασα, αλλα το netbeans δεν έχει δικό του compiler για C/C++ και δεν ξέρω και με ποιον compiler έιναι συμβατός. Αν ξέρει κανείς σχετικά ας το πει... μιας και το netbeans το εχω συνηθίσει και θα γινίταν η ζωή μου πολύ ποιο ευκολή. Επίσης μιας και μιλάμε για C++, γίνεται string concatanation στη C++, αν ναι, πως; Γιατί με το κλασικό τρόπο που γίνεται στη java μου βγάζει error.
Siroko Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 αφου εγκατεστησες το dev C++ και εγκατασταθηκε ο gcc & g++ μπορεις να βαλεις το netBeans αφου μπορει να τους χρησημοποιησει.
Directx Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Τελικά έβαλά το dev-C++ και είαμι εντάξει, έχει και δικό του editor. Το δοκήμασα, αλλα το netbeans δεν έχει δικό του compiler για C/C++ και δεν ξέρω και με ποιον compiler έιναι συμβατός. Αν ξέρει κανείς σχετικά ας το πει... μιας και το netbeans το εχω συνηθίσει και θα γινίταν η ζωή μου πολύ ποιο ευκολή. Επίσης μιας και μιλάμε για C++, γίνεται string concatanation στη C++, αν ναι, πως; Γιατί με το κλασικό τρόπο που γίνεται στη java μου βγάζει error. Ενδεχομένως δεν δήλωσες τα κατάλληλα environment paths προς το header folder του compiler. Επίσης μπορούσες να κατεβάσεις το Turbo C++ Explorer (http://www.turboexplorer.com/cpp) που είναι η δωρεάν έκδοση του CodeGear (τέως Borland) IDE/Compiler και σου επιτρέπει να γράφεις C/C++ & VCL (RAD) εφαρμογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.