Προς το περιεχόμενο

partition μονο με windows?

cardenas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους

εχω μια απορια

γινεται σε ενα pc, στο μοναδικο σκληρο δισκο, να εχω 2 partition οπου το ενα θα εχει μονο τα windows xp

και το αλλο οποιαδηποτε προγραμματα εχω εγκαταστησει(π.χ office, picasa κτλ)?

γενικα το ξερω οτι μπορεις να το κανεις, αλλα αυτο που δεν ξερω ειναι το εξης:

Αν χρειαστει να κανεις format στο partition με τα windows θα πρεπει να ξαναεγκαταστησεις

τα προγραμματα που εχεις ή οχι?

Δημοσ.

Ναι, θα πρέπει. Όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα, οι αλλαγές που γίνονται στο σύστημα δεν είναι απλά αντιγραφή κάποιων αρχείων στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος. Δημιουργούνται shortcuts, registry keys κλπ, τα οποία ως δεδομένα βρίσκονται στο system partition και το format θα τα πάρει παραμάζωμα...

Δημοσ.

...σαν γενική αρχή βεβαίως έτσι είναι, αλλά υπάρχουν προγράμματα (...σίγουρα όχι τα της Microsoft πάντως) που αν κάνεις φορμάτ, θα μπορείς να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς παραμετροποιημένα, έστω κι αν τα είχες εγκαταστήσει σε άλλο partition (οι "απώλειες" θα είναι της τάξης πχ shortcuts, integration to shell, αλλά είναι αμελητέες καθώς μάλλον εύκολα αποκαθίστανται).

Γενικά όμως φορμάτ = φτου κι απ' την αρχή. Αλλά υπάρχουν και work arounds γι' αυτό.

Δημοσ.

Τέτοια προγράμματα είναι μόνο:

• Όσα κρατούν το configuration τους σε αρχεία που βρίσκονται στον κατάλογό τους. Και γράφουν κατ' αυτόν τον τρόπο στα παλιά τους τα παπούτσια τα programming guidelines της MS για πολυχρηστικότητα
  • Τα portable apps

Για τις λοιπές περιπτώσεις: Αν ο χρόνος που θα σπαταλήσεις ψάχνοντας said workarounds είναι συγκρίσιμος με το να εγκαθιστούσες από πάνω ξανά τα προγράμματα, είναι νομίζω πασιφανές ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή του χρήστη. Αν πάλι είναι μικρότερος, αυτό δε σημαίνει ότι τέτοιες λύσεις παύουν να είναι «μαϊμουδιές». Δε σημαίνει επίσης ότι ο χρήστης που μετά θα κλαίγεται από 'δω κι από κει στα fora για την περίεργη συμπεριφορά των Windows και των εφαρμογών του δε θα θέλει κρέμασμα...

Δημοσ.

...ναι βρε honorable judge Lynch...Δε λέω όχι - αλλά με workarounds εννοούσα πχ να πάρει κανείς κανένα image του δίσκου έχοντας εγκαταστήσει "αρκετά προγράμματα"...:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...