Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω πατεντα για σκληρο δισκο !

EXARXEIA_CITY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω αλλα καθως εβγαζα το καλωδιο sata απο τον δισκο εφυγε μαζι και το πλαστικο κομματι στα ποδαρακια το οποιο δηστυχως και εχασα. Τι να κανω ? Τωρα το φις του καλωδιου δεν παταει καλα στον σκληρο και δεν δουλευει... Δοκιμασα να βαλω ενα κοματι απο μια τηλεκαρτα και να το σφηνωσω αλλα και παλι τιποτα...

Εβγαλα και μια photo για να δειτε το προβλημα.

dsc006702et7.jpg

Δημοσ.

αν δεν ηταν τοσο απαραιτητα τα δεδομενα, σαν τελικη επιλογη ισως πρεπει να ελεγξεις μηπως καλυπτει η εγγυηση το σκληρο σου..:shifty:

Δημοσ.

κανε καμια πατεντα εκει με χαρτακι να το κραταει απο μεσα και απο εξω με κανα μανταλακι ή κατι τετοιο να το δαγκωνει

Δημοσ.

κολλητήρι, καλάι, ξεβράκωμα του καλωδίου, and the rest is history (η πιό γρήγορη/σταθερή πατέντα που πέρασε από το μυαλό με το που το είδα)

...αυτά τα 2, δεν θέλω να δεχτώ ότι τα διάβασα :ρ :

το οποιο δηστυχως και εχασα
Δεν θυμαμαι απο που το αγορασα...

edit : Mια 2η, ΑΚΟΜΗ πιο μαζοχιστική σκέψη, είναι να σφηνώσεις τα πινάκια του σκληρού μέσα στην άκρη λεπτών καλωδίων (πάχους πχ καλωδίου ακουστικών),

και το ίδιο να κάνεις από την άλλη άκρη των καλωδίων, με τα πινάκια του καλωδίου sata

(θα χρειαστεί να θρυμματίσεις την κεφαλή του, μάλλον με καμμιά μικρή - κατά προτίμηση, για να μην σακατέψεις τα πινάκια - πένσα ή κοφτάκι ).

Να γεφυρώσεις δηλαδή κατ' ουσία τα πιν δίσκου και καλωδίου sata.

Mιλάμε για 14 "συνδέσεις" δηλαδή (7 "γραμμές" καλωδίων) (..τα οποία φυσικά να είναι αγώγιμα, γιατί από ακουστικά, καμμιά φορά είναι μονωμένα - "βαμμένα")

Δημοσ.

στη θέση σου θα το έκανα με κόλλα θερμαινόμενης σιλικόνης η οποία είναι παχιά σαν κόλλα για να γεμίσει τα κενά και επίσης αν θέλεις να βγάλεις το καλώδιο βγαίνει πανεύκολα χωρίς να αφήσει λεκέδες

Δημοσ.

XAXAXAXAXA και γω το ιδιο επαθα χαχαχαχαχαχα

Λοιπον εγω κοιτα τι εκανα!!!

Πηρα εναν καμενο sata 80αρη που ειχα και προσεκτικα εσπασα το πλαστικο που εσπασες και συ και εμεινες χωρις σκληρο και μετα απλα και ωραια το εχωσα στο καλωδιο sata και μετα εφαρμοζε με τον σκληρο...

λοιπον αν δεν εχεις αλλο σκληρο εσυ κοιτα αν το πλαστικο που εσπασε ειναι σε καλη κατασταση και χωστο μεσα στο sata.

Εγω εδω και 3 μηνες ετσι το χρησιμοποιω.... ειναι και 250GΒ δεν μου πηγενε η καρδια να το πεταξω..!

Καλες πατεντες!!

Δημοσ.

Μαλλον θα τα κολλησω με κολλητηρι. Το καλωδιο εχει μεσα 2 ζευγαρια απο 2 καλωδια και ο σκληρος εχει 7 pins. Ξερει κανεις πως συνδεονται μεταξυ τους ;

Δημοσ.
βρες μια πλακετα απο ιδιο σκληρο κ αλλαξε την

Δυσκολο...

Τελικα ειδα οτι το καλωδιο εχει 8 καλωδιακια ! τι κανω ?

Δημοσ.

http://www.interfacebus.com/SATA_Pinout.html

http://www.allpinouts.org/index.php/Serial_ATA_(SATA,_Serial_Advanced_Technology_Attachment)

και βεβαία κολλάνε με κολλητήρι αρκεί να ξέρεις να κολλάς...

Conn_sata.gif

Connector_sata_int.png

Pin # Signal Name Signal Description

1 GND Ground

2 A+ Transmit +

3 A- Transmit -

4 GND Ground

5 B- Receive -

6 B+ Receive +

7 GND Ground

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...