Προς το περιεχόμενο

δικοι μου nameservers?

tmatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας. εχω ενα gr domain name και εχω χρησιμοποιήσει μια free ξενη εταιρια για την αντιστοιχία των nameservers. θα ηθελα να ξερω αν μπορω να δημιουργήσω τους δικους μου nameservers. να γινω δηλαδη κατι σαν και αυτή την εταιρια που χρησιμοποιώ.οι nameserver μου θελω να ειναι "ορατοι" σε ολο το διαδίκτυο και να μπορώ δηλαδη στο domain μου να ορίσω αυτούς τους nameservers και να γινετε κανονικά η αντιστοιχηση της IP. γινεται κατι τετοιο η χρειαζετε κατι αλλο? αν ναι πως ? ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Μπορείς να δηλώσεις στην εταιρία από όπου αγόρασες το domain (registar), όποιον nameserver θέλεις, ακόμα και τον υπολογιστή στο σπίτι σου (αν έχεις στατική ip). Φυσικά δεν έχει νόημα να δηλώσεις κάποιον υπολογιστή στον οποίο δεν τρέχεις σχετικό λογισμικό (πχ το Bind).

Δημοσ.

ευχαριστώ που απαντησες. αν δεν εχω στατικη IP (εχω adsl) δεν μπορεί να γινει κατι? το bind υπαρχει και για linux και για windows?

Δημοσ.
αν δεν τρεχω στατικη IP (εχω adsl) δεν μπορεί να γινει κατι?

Όχι, δε μπορεί. Οι DNS servers χρειάζονται στατική διεύθυνση.

Αν μας πεις γιατί θέλεις να κάνεις αυτό που λες, ίσως σου βρούμε καλύτερη λύση, γιατί, αντικειμενικά, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα χρειαζόσουν να το κάνεις αυτό ενώ υπάρχουν αρκετοί για τους οποίους δε θα ήταν καλή ιδέα (σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία).

ΥΣ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=217464

Δημοσ.

βασικα θα ηθελα μεσω του domain μου να δημιουργήσω vhosts για το irc. δεν ξερω αν γνωρίζετε κατι απο αυτά. απλα ψαχνομαι και προσπαθω να μαθω καποια πραγματα για το πως λειτουργούν οι shell providers.

Δημοσ.

Τότε απλά δε μπορείς να το κάνεις αυτό με οποιοδήποτε τρόπο, εκτός και αν νοίκιασεις στατικές διευθύνσεις από έναν πάροχο που να δεχτεί είτε να σου περάσει ό,τι reverse dns record του ζητήσεις, είτε να αναθέσει το authority για το reverse DNS records αυτών των διευθύνσεων (στο in-addr.arpa. domain) σε κάποιον δικό σου DNS server (τον οποίο ούτως ή άλλως θα ήθελες στατική διεύθυνση για να έχεις).

Τα "vhosts" του irc δεν είναι υπόθεση του domain σου αλλά του reverse DNS της IP διεύθυνσης. Διάβασε το άρθρο που ανέφερα πριν και θα καταλάβεις πώς δουλεύει.

Δημοσ.

ok ευχαριστώ πολυ θα διαβασω το αρθρο για να καταλαβω καποια πραγματα. μηπως εχεις και καποιο αλλο τετοιο βοήθημα σχετικα με το πως λειτουργούν τα vhost? εκτος και αν αρκει το αρθρο που μου εδωσες πριν.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι IRC servers όταν συνδέεσαι κάνουν τα εξής:

- ελέγχουν το reverse dns record της IP διεύθυνσής σου. Παίρνουν ένα αποτέλεσμα, π.χ. Reverse Mapping της 1.2.3.4 (που μεταφράζεται σε 4.3.2.1.in-addr.arpa) -> noname-1.2.3.4.acn.gr..

- μερικοί, όχι όλοι, ελέγχουν αν το αποτέλεσμα αυτό κάνει resolve στην διεύθυνση αυτή, δηλαδή αν υπάρχει A record με αυτό το όνομα στον αρμόδιο DNS server που να οδηγεί στη διεύθυνσή σου, π.χ. Α record του noname-1.2.3.4.acn.gr -> 1.2.3.4

- ορίζουν το εν λόγω Reverse DNS record ως το hostname σου.

Άλλοι σου δίνουν τη δυνατότητα να ορίσεις vhosts κατά βούληση εκ των υστέρων, αλλά οι ίδιες συνθήκες θα πρέπει να ισχύουν.

Τώρα αν εσύ θέλεις να έχεις πολλούς "vhosts" και να τους εναλλάσσεις, αυτό είναι δικό σου θέμα. Είτε θα πάρεις πολλές διευθύνσεις, κάθε μία με το δικό της reverse dns record (μια απίστευτα ανόητη σπατάλη για έναν απίστευτα ανόητο λόγο) και θα επιλέγεις ποια θα φαίνεται κάθε φορά, είτε θα αλλάζεις τα DNS records on-demand (αν υποθέσουμε ότι έχεις τον έλεγχο σε δικό σου DNS server, κάτι απίθανο να σου δοθεί για μια διεύθυνση, και δεν ξέρω πόσο πρόβλημα θα υπάρχει στην πράξη με το caching).

Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από το configuration/policy του κάθε IRC server, κάποιος server θα μπορούσε κάλλιστα να δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να χρησιμοποιούν ό,τι vhost θέλουν χωρίς ελέγχους ή περιορισμούς. Αλλά δε νομίζω να ισχύει σε κάποιο από τα γνωστά IRC networks αυτό. Αν θέλεις να αποκτήσεις εικόνα για το πώς δουλεύουν κατέβασε και στίσε έναν irc daemon να τα δεις.

Δημοσ.

βασικα εγω ρωταω περισσοτερο για να μαθω πως λειτουργουν οι shell providers. δηλαδη νοικιαζουν πολλες IP απο καποια εταιρια (otenet) και αντιστοιχουν καθε IP σε ενα vhost. σωστα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...