Προς το περιεχόμενο

NBA 2K9

TH_boy_20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω διαβασει και συμφωνω με οσα ακριβως γραφει ο nzeppos.Τωρα ισως σε καποιους φανει ακυρο αλλα τουλαχιστον εγω ειδα μεγαλη διαφορα απο την στιγμη που αλλαξα την καμερα.για οσους λοιπον παιζουν με την default στο πλαινο στυλ δηλαδη θα προτινα να δοκιμασετε την showtime.Στην αρχη με ’ενοχλουσε’ λιγο λογω σηνηθειας της default αλλα: Μετα απο κανα ημηχρονο που σηνηθησα ειδα οτι:Μπορεις να παιξεις αρκετα καλυτερη αμυνα περιοριζοντας τις μ@λ@κισμενες πασες που κανουν συνεχεια μεσα στην ρακετα.(οχι οτι τις κοβω ολες ,αλλα κλεβω πλεον αρκετες και αποφευγω αλλες με καλυτερη αλλαγη παικτη). Καλυτερη αμυνα στα μπασιματα τους και καλυτερα rebound.Αν σας εχει σπασει τα νευρα και δεν παιζατε με την 2k style καμερα δεν χανεται κατι να το δοκιμασετε. Δεν υπαρχει τοσο πολυ αυτο που τα δειχνει τοσο ψυλα αλλα και διαγωνια με αποτελεσμα να ελεγχεις καλυτερα τον παικτη οποτε εχεις καλυτερη αμυνα...

• Απαντ. 327
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν (όπως επίσης και φίλοι μου, με τους οποιους παίζουμε μπασκετάκια σε... όλα τα format εδώ και 20 χρόνια). Το λέω αυτό γιατί οι φίλοι στο αντίστοιχο PC thread έχουν χαρεί κιόλας με την απόλυτη αποτυχία της 2k sports. Αν βέβαια τόσα χρόνια παίζεις NBA Live, δεν έχεις κονσόλα και ξαφνικά σου σερβίρουν το 2k, ε κάτι παθαίνεις, δε λέω. Αλλά όποιος ξέρει και παίζει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι αυτά που γίνονται στο παιχνίδι απλά δεν υπάρχουν.

Άλλη μια δοκιμή (ελπίζω από τις τελευταίες, μέχρι να το πάρω ολοκληρωτικά απόφαση), Ντάλας-Μαϊάμι, All Star δεκάλεπτα, Aaronv2. Στο ημίχρονο έχανα 57-40 και το έβγαλα. Αδύνατον να παίξεις άμυνα, μόνο κάποια στιγμή που δοκίμασα μια ζώνη 1-3-1 πέρασα μπροστά αλλά έφαγα ένα 10-0 και τέρμα τα δίφραγκα.

Για κάποιο περίεργο λόγο το clutch φαίνεται να δουλεύει μόνο για το ΑΙ. Αν πάω να ξεφύγω αμέσως με πιάνουν (με απανωτά 3ποντα και laser πάσες). Αν πάλι ξεφύγει αυτός, οι δικοί μου είναι σαν να παρατάνε τον αγώνα και να μην μπαίνει τίποτα πλέον. Για τι να πρωτομιλήσω πια...

• Για τα συνεχόμενα κλεψίματα όταν πάω να περάσω παίχτη μέσα στη ρακέτα (προσοχή, όχι πάσα αλλά παίχτη, δηλ. κάνω drive, προσποιήσεις, στριφογυρίσματα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και το ΑΙ απλώς αρχίζει να κλέβει με άνεση, χωρίς φάουλ. Έτσι στα ξαφνικά)?

• Για τις κάθετες πάσες κάτω από το καλάθι μου, με τους αντίπαλους να κόβουν πίσω από την πλάτη των αμυντικών μου, που απλώς... κάθονται και τους κοιτάνε?

• Για τα 3ποντα του αντιπάλου υπό πίεση, όταν οι δικοί μου δεν υπάρχουν περίπτωση να βάλουν παρόμοιο καλάθι κι ας σουτάρουν 10 χρόνια?

• Για τα απανωτά χαμένα σουτ κάτω από το καλάθι? Τα οποια βέβαια στην αρχή του αγώνα μπαίνουν, αλλά κάποια στιγμή το παιχνιδάκι πάντα τρώει σκάλωμα και από ένα σημείο και μετά σχεδόν μου απαγορεύει να σκοράρω.

• Για τα pick 'n' roll που προσπαθώ να κάνω, που ρε παιδιά, μα την παναγία, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική τους. Τις μισές φορές αυτός που δίνει το σκριν, δεν ρολάρει για να κόψει προς το καλάθι, τις άλλες μισές κόβει μετά από 2-3 δευτερόλεπτα και γενικά γίνεται ό,τι να 'ναι.

• Για την ανυπαρξία του post play μετά το patch, που ακόμα και το Σακίλ να έχεις, αν έχουν αλλάξει τα μαρκαρίσματα και σε σπρώχνει το αντίπαλο δυάρι, δεν του παίρνεις ούτε μέτρο. Αδύνατον να σπρώξεις και να ποστάρεις. Φυσικά στην αντίστοιχη περίπτωση το ΑΙ αρχίζει κάτι κουλές κινήσεις, στο τέλος αμολάει την μπάλα και συνήθως ή που θα το βάλει το καλάθι ή που θα πάρει το φάουλ.

Μια τελευταία ελπίδα δίνω στο παιχνίδι, μπας και ισιώσει καθόλου με τα MakiaSliders, τα οποια όμως φαίνεται να υπάρχουν μόνο σε PC και φυσικά στο αντίστοιχο thread δεν φιλοτιμήθηκε κανένας να τα γράψει για να δούμε τι παίζει. Κάνουν ένα απλό copy/paste το αρχείο που ανέβασε κάποιος, σου λέει καλό μπάσκετ είναι ούτως ή άλλως (αν έχεις μάθει στο NBA Live όλα καλά είναι...), σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ παραπάνω. Το πολύ πολύ να ξαναρωτήσω (για χιλιοστή φορά) για το inbound bug...

Τέλος, 2k sports, epic fail. Μετά σου λέει αγόραζε παιχνίδια. Ρε ποτέ ρε.

Δημοσ.

Πολύ έντονα τα αρνητικά σχόλια ρε παιδιά, το patch το έστρωσε πολύ το παιχνίδι. Δηλαδή πράγματα όπως κάποιες κάθετες πάσες που κόβονται (καλύτερα γιατί στο 2K8 πέρναγαν όλες και ήταν πανεύκολο), τα 2-3 τρίποντα που ίσως μπουν υπό πίεση κτλ μου φαίνονται πολύ ρεαλιστικά. Κάποια ελαττώματα για το αν ο Shaq μπορεί να σπρώξει στο postάρισμα 1 ή 2 μέτρα, δεν είναι και τίποτα τραγικό. Το χειρότερο πρόβλημα είναι όταν χάνεις, μετά τα βλέπεις όλα στραβά :P

Από τότε που βγήκε το patch πάντως λιώνουμε στα online και έχω αφήσει σχετικά το single. Προχτές παίξαμε 7 άτομα (Έλληνες) -4 vs 3- και το lag ήταν μηδενικό με εξαίρεση κάτι κολληματάκια για 1-2 sec κάθε 1-2 λεπτά. Από τις καλύτερες online εμπειρίες που είχα. To patch επιτέλους έφτιαξε πολλά πράγματα και το παιχνίδι πλέον έχει καλύτερη αίσθηση gameplay... το Team-UP πραγματικά δε παίζεται όταν υπάρχει καλή παρέα. Στη τελική βέβαια όλα γούστα είναι, απλά μου φαίνεται υπερβολικό κι αστείο να μιλάμε για "epic fail" όταν ένα παιχνίδι είναι τόσο ψαγμένο σε θέματα AI και ρεαλισμού σε σχέση με τη νοοτροπία κάθε παίχτη και ομάδας με τη πραγματικότητα. Και το λέω σαν μέγιστος NBA nerd.

Δημοσ.

το τελευταιο patch βελτιωσε αρκετα τα πραγματα στο on line αλλα θελει ακομα δουλεια για να πεις οτι χαιρεσαι 100% το παιχνιδι. εχει αρκετα κολληματα και η αποκριση ειναι μεγαλη ειδικα στα μακρινα σουτ και στις βολες. παντως αρχιζει το on line να ειναι playable

Δημοσ.

βάλε και παίξε το παιχνίδι ενώ είσαι συνδεδεμένος στο live και θα σου πει ότι έχει βγει patch μόνο του

Δημοσ.
Πολύ έντονα τα αρνητικά σχόλια ρε παιδιά, το patch το έστρωσε πολύ το παιχνίδι. Δηλαδή πράγματα όπως κάποιες κάθετες πάσες που κόβονται (καλύτερα γιατί στο 2K8 πέρναγαν όλες και ήταν πανεύκολο), τα 2-3 τρίποντα που ίσως μπουν υπό πίεση κτλ μου φαίνονται πολύ ρεαλιστικά. Κάποια ελαττώματα για το αν ο Shaq μπορεί να σπρώξει στο postάρισμα 1 ή 2 μέτρα, δεν είναι και τίποτα τραγικό. Το χειρότερο πρόβλημα είναι όταν χάνεις, μετά τα βλέπεις όλα στραβά :P

Από τότε που βγήκε το patch πάντως λιώνουμε στα online και έχω αφήσει σχετικά το single. Προχτές παίξαμε 7 άτομα (Έλληνες) -4 vs 3- και το lag ήταν μηδενικό με εξαίρεση κάτι κολληματάκια για 1-2 sec κάθε 1-2 λεπτά. Από τις καλύτερες online εμπειρίες που είχα. To patch επιτέλους έφτιαξε πολλά πράγματα και το παιχνίδι πλέον έχει καλύτερη αίσθηση gameplay... το Team-UP πραγματικά δε παίζεται όταν υπάρχει καλή παρέα. Στη τελική βέβαια όλα γούστα είναι, απλά μου φαίνεται υπερβολικό κι αστείο να μιλάμε για "epic fail" όταν ένα παιχνίδι είναι τόσο ψαγμένο σε θέματα AI και ρεαλισμού σε σχέση με τη νοοτροπία κάθε παίχτη και ομάδας με τη πραγματικότητα. Και το λέω σαν μέγιστος NBA nerd.

Τα "2-3 τρίποντα που ίσως μπουν υπό πίεση" είναι κάτι που μπορεί να κάνει κατά βούληση μόνο το ΑΙ. Τα δικά μου ποσοστά στα 3ποντα υπό πίεση είναι της τάξης του 10-15%. Άσχετο αλλά εκείνα τα 4/32 τρίποντα του τριαριού του ΑΙ δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Σε ποιό άλλο μπασκετάκι έχετε ξαναδεί τέτοιο πράμα? Το ότι ο Σακίλ (και ο κάθε ψηλός) δεν μπορούν να σπρώξουν δεν είναι εγγενές πρόβλημα του παιχνιδιού. Είναι κάτι που δημιουργήθηκε μετά το patch και μπορεί ο καθένας να το παρατηρήσει. Οι τύποι της 2k sports πήγαν να φτιάξουν τα χίλια μύρια στραβά και δημιούργησαν άλλα.

Βέβαια τα περισσότερα από αυτά δεν φαίνονται στα διπλά, οπότε εκεί δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι να γκρινιάξει κάποιος. Κι εγώ όταν έπαιζα online (1vs1, γιατί το 5vs5 είναι ανύπαρκτο με το απίστευτο lag και τα σκαλώματα) μια χαρά μου φαινόταν το παιχνίδι. Στο offline όμως δεν παλεύεται με τίποτα. Συνολικά μπορεί να είναι καλό, να έχει εξελιγμένο ΑΙ (άσχετα αν καρα-κλέβει, κάτι που το παραδέχονται σχεδόν όλοι), μπορεί να έχει πολύ βελτιωμένα animations, όμως η ποιότητα του παιχνιδιού φαίνεται από το ότι σχεδόν απαγορεύεται να βάλουμε επίπεδο δυσκολίας άνω του All Star, ότι πρέπει να παίζουμε με πειραγμένα sliders κλπ. Το θέμα με τα sliders βέβαια είναι πονεμένη ιστορία, την οποια έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρονιά. Άντε πότε θα βγει το 2k10.

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 12 : 29 : 54-----

Δοκίμασα και τα MakiaSliders του PC, κάποια ελάχιστα σχόλιά μου είναι στο άλλο thread. Και φυσικά το παιχνίδι δεν σώνεται με τίποτα, αφήστε δε που του Aaron είναι μάλλον καλύτερα. Ελεεινότερο μπασκετάκι δεν έχει ξαναβγάλει η 2k sports. Άντε μωρέ ΕΑ, κάνε ό,τι έκανες και με το Fifa09 και κλείσε τους το σπίτι.

Δημοσ.

εγώ πέρα από το σκάλωμα με τους ψηλούς που δεν πολυσπρώχνουν πλέον δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι και πολύ έξυπνα παίζουν και φυσιολογικά ποσοστά και κομμένες οι πάσες στη ρακέτα ακόμη και αν γίνουν θα κλέψουν οι παίχτες μου τη μπάλα εύκολα. δεν έχω παίξει ποτέ καλύτερο παιχνίδι μπάσκετ έπαιζα εχθές offline vs cpu σε all star επίπεδο με μικρές αλλαγές στα sliders 48 2π - 3π drive , 15 flashy passes. και νίκησα εύκολα shaq εύκολα πλάτη τον noah οι ο amare και ο J rich μετά απο συνεργασίες καρφώματα. οι bulls έπαιζαν πολύ καλά noah σουτ και πάσα στον αέρα στο ben gordon. πάιζω κακή άμυνα στο pick and roll και δίνω το σουτ στον gordon φυσικά το κάνει βγαίνω επιθετικά στο screen παίζει σωστό basket και βάζει την μπάλα στον ψηλό που κόβει δίνω βοήθεια από την weak side και πολύ σωστά δίνει την μπάλα στον ελεύθερο guard απέναντι...

το φοβερό με το παιχνίδι αυτό είναι ότι ξέρει να παίζει basket θα ήθελα βέβαια να μπορώ να μας έδιναν πίσω την ευκολία του post game γιατί το είχα συνηθίσει πολύ τώρα πρέπει να αλλάξω στυλ παιχνίδιου.

πολύ σημαντικό έφτιαξαν και το πρόβλημα με download παιχτών.

Δημοσ.

Θα δοκιμάσω αργότερα να παίξω ένα παιχνίδι εναντίον των Bulls, κυρίως επειδή δεν είναι για πουθενά. Γιατί με τις καλές ομάδες αντίπαλους δεν είδα προκοπή.

Δημοσ.
βάλε και παίξε το παιχνίδι ενώ είσαι συνδεδεμένος στο live και θα σου πει ότι έχει βγει patch μόνο του

Ευχαριστώ.

Εγώ προτείνω επειδή βλέπω πραγματικά πολλοί ενδιαφερόμαστε να κάνουμε το παιχνίδι καλύτερο να ποστάρουμε τα sliders που χρησιμοποιούμε...

Και για μένα το παιχνιδάκι ενώ είχε τα φόντα να γίνει άπιαστο πάτωσε και το χειρότερο όλων είναι ότι θα μείνει στάσιμο.

Προβλέπω από του χρόνου η EA sports να ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, δηλαδή θα έχει την ευκαιρία της ζωής της...

Δημοσ.

Κοπιάρω το post μου από το αντίστοιχο thread στα PC, με αναφορές σε 3 νέα (και μάλλον δημοφιλή) sliders. Τα future_420, που δοκίμασα, δεν ήταν άσχημα αλλά μάλλον το παρακάνουν εύκολο το παιχνίδι, το ΑΙ κυριολεκτικά τα σπάει. Αι δοκιμαί θα συνεχισθούν.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2457144&postcount=478

Δημοσ.

Συμφωνω οτι οπως ειπε καποιος ειναι το καλυτερο μπασκετακι που υπαρχει μεχρι τωρα αλλα δεν συμαινει οτι ειναι και σωστο.Λογω ελειψης κατι καλυτερου...Αν μιλαμε για γραφικα ,ηχο,animation κλπ ειναι τρομερο.Εκει που ειναι πραγματικα μετριο χωρις υπερβολη ειναι το gameplay – AI με το cpu.Στο διπλο vs human δεν υπαρχουν τρελλά.Με το cpu κατανταει πραγματικα γελοιο σαν παιχνιδι.Οπως και το 2κ8.Μια απο τα ολοιδια.Καταλειγει καποιος οταν παιζει να του σπανε τα νευρα με αυτα που γενονται στο παιχνιδι διοτι απλα ΔΕΝ ΓΕΙΝΟΝΤΑΙ. Allstar level και τι να πω? Οτι γνωριζωντας αρκετα πλεον το τσατσοπαιχνιδο τους: ακομα και αν τους κλεβεις τις μουφα πασες στην ρακετα η μπαλα ξαναπηγαινει εντελως τυχαια σχεδον ΠΑΝΤΑ στο cpu παλι.στην ιδια φαση ριχνεις ταπα ,ΞΑΝΑ η μπαλα στο cpu ενω εχεις 2-3 διπλα που σκυβουν και πιανουν αερα,μεχρι να μπει καλαθακι.Αυτο ειδικα οταν το cpu ειναι πισω,To cpu σαν να ειναι ολοι οι point magic και τελικος αποδεκτης airmj23 alleyoop για την πλακα συνεχεια χαλαρα απιτυχως.Ο Human για να το πετυχει ειδικα αν νικαει δεν παιζει ακομα και αν με τον fisher petav στον Gausol ΜΟΝΟ του σε αψογη θεση κατω απο το καλαθι ----του φευγει η μπαλα απο τα χερια στον αερα------ σαν να ειναι ο κουλος! Συμβαινει standard οταν χανει το cpu και αρχιζει η γενιοτερη κουλαμαρα των human παικτων.Το ιδιο ακριβως και οταν δεχτουν οι δικοι μας πασα μετα απο pcknroll.Πιανουν την μπαλα ενω ειναι μονοι τους και μετα τους φευγει απο τα χερια.Οταν εισαι μπροστα στο σκορ γιατι μπαινει το catchup του παιχνιδιου για να μην ξεφυγεις.Δεν υπαρχουν ευκολες και δυσκολες ομαδες.Total unrealistic.Με οποιον και να παιξεις θα μπει μπρος το cheat mode και ο θεος μαζι σου.Οι ταπες μας ειναι foul,οι διοισδησεις τους ειναι σχεδον παντα foul,οι δικοι μας χανουν καλαθια κατω απο το καλαθι μονοι τους σχεδον αν εχουν κανα overall 70κατι.Του cpu χωνουν ανετα.(και με ταμπλο ολη την ωρα).Τα τριποντα του cpu δεν μπαινω στην διαδικασια να τα σχολιασω.Γειασας.Και αλλα πολλα.Πραγματικα ελεινο gameplay.καποτε αν θυμαμαι καλα η ΕΑ ειχε μια απιλογη σε καποιο release που ειχε επιλογη σαν catcup που αν ητανε on μπορουσε να φτασει η ομαδα που ητανε πισω καπως λογω οτι προφανως ‘γεινοτανε‘ καλυτερη.Η 2κσπορτς εχει αποφασισει γιατι ετσι γουσταρει οτι αυτο το mode να το εχει by default μεσα στο game ειτε το θελουμε ειτε οχι.Aντι να κατσει να φτιαξει το game playable και challenging με σωστο τροπο τα τελευτεα 2 χρονια παει να καταντησει χειροτερη απο την κοναμι με το προ.Βγαζει patch και ο Shaq δεν μπορει να σπρωξει τα ποιντ,αντιθετως τον κρατανε και εξω!!και αλλος λεει ε ,ενταξει...Ρε τετοια cheating bugs δεν υπηρχαν ουτε στα coinops δεκαετια του 90 που σου τρωγανε τα 50αρικα.Του χρονο για αν ευχαριστηθω μπασκετακι με την ψυχη μου σε video game,μονο στο live ελπιζω,που θεωρω οτι διορθωνοντας τα φετινα λαθη ειναι ανωτερο σε AI gameplay σε σχεση με το 2κ που ειναι επιηκως GTP

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...