Προς το περιεχόμενο

Αποχωριζόμενοι τη μαμά...


Cntrl+X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβάζοντας αυτό:

http://www.linux.com/feature/137883

,που αναφέρεται στις προτεραιότητες και φιλοδοξίες του community manager του openSUSE Joe "Zonker" Brockmeier σχετικά με τη δημοφιλή διανομή, μου έκανε εντύπωση η άποψη του αρθογράφου που θέλει τις διαδικασίες ανάπτυξης διανομών που χαρακτηρίζονται από την παράλληλη και σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη σχέση μεταξύ της community και της enterprise εκδοχής τους (π.χ. τα ζεύγη Fedora - Red Hat, openSUSE - SLED, και, λέω εγώ π.χ. Freespire - Linspire), να κατατείνουν ώστε η βασισμένη στην κοινότητα εκδοχή τους να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τη γονεϊκή εταιρία.

Ο αρθρογάφος δείχνει να ελπίζει πως παρά τις συμφωνίες Novell-Microsoft το openSUSE έχει την προοπτική να γίνει περισσότερο ανεξάρτητο (κάτι σαν το Fedora σε σχέση με το Red Hat) από τη Novell.

Νομίζετε ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να σταθεί; Μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτές οι διανομές, ειδικά το openSUSE, έχουν την δυναμική όχι μόνο να αποφύγουν να καταβροχθιστούν από την μαμά αλλά να μετακινηθούν ακόμα περισσότερο πλησίον της κοινότητας; Και τελικά πόσο ανεξάρτητη είναι η κοινότητα που τις αναπτύσσει από την εταιρία που τις υποστηρίζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...