steliosdel Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα! Σήμερα αποφάσισα να αντικαταστήσω το ληγμένο Norton Security που έδινε η sony μαζί με το vaio fz38m , με ένα άλλο antivirus το οποίο χρησιμοποιώ και στο PC μου (που τρέχει σε XP), από όπου και σας γράφω αυτή τη στιγμή. Το άλλο είναι σπασμένο και είναι το νοντ32.Έκανα απεγκατάσταση στο Norton και προχώρησα ατην εγκατάσταση του άλλου. Μόλις, λοιπόν, το εγκατέστησα και έκανα restart, εκτός του ότι έκανε 15 ώρες να μπεί στα καταραμένα vista, με το που μπήκε, black screen. Πολύ απλά δεν υπάρχει desktop. Φαίνεται μόνο το pointer του mouse,και με ctrl+alt+del ανοίγει ο task manager.Μόνο αυτά είναι τα σημάδια ζωής. Πηγαίνω απο'κει στα services και κάνω disable στο satrtup το νοντ32 kernel, κάνω restart μπας και καταφέρω τίποτα, αλλά τίποτα. Επειδή το laptop είναι σχεδόν 2 μηνών και δεν με πειράζει να χάσω και τίποτα από δεδομένα κλπ, είπα να βάλω και τα recovery discs... Αμ δε! Η μαύρη οθόνη δε δείχνει τίποτα, δεν ξέρω καν αν ανοίγουν. Δουλεύει μεν το autorun (ακούω το drive που δουλεύει) αλλά δεν βλέπω εγώ τίποτα. Έχει κανείς καμια ιδέα ή θα χρειαστει να πάρω τηλέφωνο τη sony και να μπλεξω καλοκαιριάτικα? Μήπως κάνω κάτι λάθος με τα recovery discs? Please Help!!!!:cry:
steliosdel Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Αφού τελικά δούλεψαν τα δισκάκια έκανα recovery σε χρονικό σημείο πριν από λίγες μέρες γιατί το recovery πριν την εγκατάσταση του antivirus νωρίτερα σήμερα δεν απέδωσε...Τώρα παλεύω με το κωλοNorton το οποίο συναισθανόμενο τι πήγα να του κάνω δεν με αφήνει να το απεγκαταστήσω!!!!Και μάλλον αυτό την έκανε τη δουλειά και πριν γιατί μάλλον δεν είχε απεγκατασταθεί πλήρως..να δω τι θα κάνω με τη μ@λ@κί@@@@
poedeer7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 norton removal tool Απο το site της norton νομιζω Ξεμπερδευεις μια και καλη
steliosdel Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 ελπίζω να το βρω γιατι πραγματικά έχουν σπάσει τα νεύρα μου με την symantec, από το προηγούμενο uninstall λειπουν αρχεία και δεν μπορεί να κάνει καινούριο uninstall τώρα από το recovery point,έστω κι αν αυτό ήταν κανα μήνα πριν!!
steliosdel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ναι,όντως,έκανα τη βλακεία επειδή ήταν αυθεντικό και τζάμπα. Ακολούθησα τη συμβουλή του poedeer7 και όλα οκ..
gs20309 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δεν επρεπε να μπεις καν στη διαδικασια για 2μήνες να εγκαταστήσεις το norton360 κ εγω vaio fz21m εχω κ με το που το πήρα πέταξα την παλιο σαβούρα το νορτον κ έβαλα ενα avast - μικρο κ εύκολο .. !!!! που δεν ξέρω κ πολλά.. έχεις παρατηρήσει να σου φορτώνει πολύ???? επειδή μου αργούσε μετά από τον πρώτο μήνα ή τουλάχιστον τότε το παρατήρησα, κ εφτανε στο cpu 100% χωρίς να τρέχω εγώ ουσιαστικά προγράμματα, απενεργοποίησα αρκετά vaio προγράμματα που δεν χρειαζεται στην εκκίνηση(κ γενικότερα δεν τα χρειάζεται να τα τρέχει καθόλου...) κ τώρα πάει καλούτσικα... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.. ότι κ να κάνω μάλλον τα vista φταίνε?? είναι δυνατόν να τρέχουν πάνω κάτω 80 διεργασίες στον τασκ μάνατζερ, κ φανταστείτε έβγαλα καμιά 15αριά vaio κουλά.. λέτε αν βάλω άλλα 2γίγα μνήμη να είναι καλύτερα? η δεν έχει να κάνει με το φόρτωμα της cpu?
steliosdel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Όταν λες φορτώνει τι εννοείς? Ή καλύτερα πότε? Στα καλά καθούμενα όχι, αλλά αργεί κάποιες φορές να φορτώσει τα updates, ιδίως κάτι των vista πaίρνει πάνω από 5 λεπτα ώρες ώρες. Σίγουρα είναι τα vista,πάντως γενικά τώρα που έβγαλα το κωλοnorton κι έβαλα το nod γενικά πάει πιο γρήγορα, αν κι εμένα έχει 4 giga ram (αναγνωρίζει 3 βέβαια..). Δεν έχω βγάλει κανένα από τα προγράμματα της sony, ακόμα δεν μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Στο άσχετο το μεγαλύτερο φόρτωμα της cpu που έχω παρατηρήσει είναι περί το 39%.
gs20309 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 στην αρχή τις πρώτες μέρες όταν το άνοιγα κ το άφηνα μόνο του χωρίς να έχω κανένα ανοιχτό πρόγραμμα δικό μου χτύπαγε 100% cpu΄έκανε κ θόρυβο το δύστυχο , ζοριζόταν κ δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται..σταδιακά έκλεινα τα vaio προγράμματα μέσω του task manager μεχρι να δω αλλαγή... κ όντως τώρα είναι οκ , καμιά φορά όταν βλέπω βίντεακια .avi μου φτάνει 100% κ κολλάει αλλά τώρα τελευταία ούτε κ με αυτό έχω πρόβλημα.. έβαλες έχτρα εσύ 2γίγα ΄μνήμη ή τα είχε μόνο του? σκέφτομαι κ εγώ να βάλω αλλά παιδιά φοβάμαι .. φοβάμαι να το πάω στο πλαίσιο μη μου πάθει τίποτα το γλυκούλι μου.. εκτός αν κάτσω εκεί μπάστακας κ παρακολουθώ την όλη διαδικασία, θα τους δώσω να βάλουν κ γάντια να μην μου το βρωμήσουν.. θα με κοροιδεύουν λέτε????
steliosdel Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 το δικό μου είχε 4Gb ram από μόνο του, αλλά και με τα 2 τα δικά σου δεν δικαιολογείται να ζορίζεται τόσο..μέσω task manager το ανώτερο που έχω παρατηρήσει σε κατανάλωση μνήμης είναι γύρω στα 650Mb σε χαλαρή λειτουργία,αλλά δεν έχω βγάλει και πολλά προγράμματα vaio, από το startup απενεργοποίησέ τα για να μη φορτώνουν καν. Και δες με ένα καλό προγραμματάκι αν έχεις κολλήσει τίποτα adware ή spyware ή ακόμα και ιό και σου καθυστερεί τόσο. σε ότι αφορά στο Πλαίσιο, δεν έχουν καμία δικαιοδοσία αυτοί πάνω στο vaio σου, πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία (δεν το έχω ψάξει και πολύ και ελπίζω να μη χρειαστεί κιόλας!!)
gs20309 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 βασικά σκέφτομαι ότι πλησιάζει κ σεπτέμβρης και κλείνει ένα χρόνο όποτε πρέπει να πάρω κ αυτή την ριμαδο-επέκταση εγγύησης κάνα 250αρι φαντάζομαι.. για να το κανω για 3 χρόνια, χλωμό το βλέπω να βγαίνω για να βάλω κ μνήμη .. μάλλον από οκτώβρη αν καταφέρω να βάλω τίποτα στην άκρη.. είμαι σπάταλη ΛΟΛ αυτά τα βάιο προγράμματα, δεν ήταν τύπου startup, μαζί με ένα φίλο τεχνικό τα κλείσαμε από αλλού δεν πολυθυμάμαι να σου πω.. κατά τα άλλα το fz είναι το καλύτερο λάπτοπ ever, χαίρομαι να βλέπω ταινίες blue ray!!!! μακάρι να τις βγάζαν όλες blue ray υποχρεωτικά !!! πόσο να κάνει μια μνήμη 2γ? πρέπει ντε κ καλά να είναι σονυ ή ότι να ναι? βλέπω τώρα στο πλαίσιο μια sony ram expansion whatever 2γ 350ευρω jesus chist!! καινούργιο λάπτοπ κοντεύεις να πάρεις με τόσα... βλέπω κ μια άλλη 1γ 20ευρώ, μας δουλεύουνε? λολ http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=21&category=69981007
steliosdel Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μάλλον θα πρέπει να πάρεις μνήμη ίδιας μάρκας με αυτή που έχει ήδη μέσα το laptop,αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γι'αυτό! Καλύτερα ρώτα τον φίλο σου που είναι τεχνικός και σίγουρα θα έχει εμπειρία με αυτά, και θα σε βοηθήσει να τη βάλεις κιόλας!!Όταν βγει το laptop εκτός εγγύησης βέβαια το τελευταίο, γιατί αν το επιχειρήσεις πριν, τέλος η εγγύηση.. Από τιμές σίγουρα θα διαφέρουν πολύ, αλλά αν το το πας στη sony για μνήμη δε νομίζω να σου βάλουν άλλης μάρκας, οπότε ετοιμάσου για γδάρσιμο!!!Καλή τύχη πάντως ό,τι κι αν αποφασίσεις! Εγώ πάλι δεν έχω τολμήσει ακόμα να νοικιάσω blue ray, αλήθεια, με τι πρόγραμμα τις αναπαράγεις? Τοfz το συνδέεις με tv μέσω HDMI ή όχι?
gs20309 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μάλλον θα πρέπει να πάρεις μνήμη ίδιας μάρκας με αυτή που έχει ήδη μέσα το laptop,αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γι'αυτό! Καλύτερα ρώτα τον φίλο σου που είναι τεχνικός και σίγουρα θα έχει εμπειρία με αυτά, και θα σε βοηθήσει να τη βάλεις κιόλας!!Όταν βγει το laptop εκτός εγγύησης βέβαια το τελευταίο, γιατί αν το επιχειρήσεις πριν, τέλος η εγγύηση.. Από τιμές σίγουρα θα διαφέρουν πολύ, αλλά αν το το πας στη sony για μνήμη δε νομίζω να σου βάλουν άλλης μάρκας, οπότε ετοιμάσου για γδάρσιμο!!!Καλή τύχη πάντως ό,τι κι αν αποφασίσεις! Εγώ πάλι δεν έχω τολμήσει ακόμα να νοικιάσω blue ray, αλήθεια, με τι πρόγραμμα τις αναπαράγεις? Τοfz το συνδέεις με tv μέσω HDMI ή όχι? δυστυχώς δεν έχω πάρει ακόμα "καλή" τηλεόραση οπότε δεν το συνδέω με τίποτα.. αλλά άνετα αν έχεις μπορείς να το συνδέσεις, μάλλον θα χρειαστεί να πάρεις κάποιο καλώδιο εξτρα φαντάζομαι για hdmi, όταν το πήρα έγω το fz σου στέλνανε από την sony δώρο ένα blue ray, spiderman 3 το πρώτο που είδα ήταν!! για να αγοράσω δεν παίζει τις έχουν τσιμπιμένες τις τιμές...αν πέσουν βλέπουμε λολ α, έχει ένα πρόγραμμα intervideo windvd bd for vaio , άνοιξε από μόνο του όταν έβαλα το dvd μέσα...
steliosdel Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 οκ,thanks,θα ψαξω! πάντως το spiderman3 αν και το ζήτησα, δε μου στείλανε τίποτα ακόμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.