d@mi@NOS Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 να ρωτισω, στο diagnostic tool για να κανω white zero πρεπει να εχω 2 σκληρους για να τον συνδεσω σαν δευτερο?? Γιατι εγω τωρα εχω 1 και οταν παω να κανω , μου λεει οτι αυτος ο σκληρος εχει λειτουργικο συστημα και δεν γινεται αυτη η ενεργεια..
angmar Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δυστυχώς ναι, όταν πας να κάνεις write zeros σβήνει τα πάντα από το δίσκο και τα αντικαθιστά με μηδενικά. Οπότε πρέπει να πάρεις ένα backup και να την κάνεις από αλλού τη δουλειά γιατί όσο έχει λειτουργικό εν ενεργεία ο δίσκος δε παίζει να σ αφήσει να το κάνεις.
mihalakis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Προσπάθησε να μην παίζεις πολύ με το σκληρό σου (με το συμπάθειο). Το μηνυμα που παίρνεις στην ουσία σε προειδοποιεί για την κατάσταση του σκληρού. Όπως σου είπαν μπορεί να κρατήσει, μπορεί και όχι. Σε μένα πχ όταν μου το έβγαλε, 1 μήνα μετα ο σκληρός τα έπαιξε. Πριν κάνεις οτιδήποτε που θα στρεσάρει το σκληρό σου, πάρε ένα backup σε δβδ,άλλο σκληρό και όπου αλλού σε φωτίσει... Να είσαι προετοιμασμένος αν τα παίξει. Μετά αν θέλεις πειραματίσου με διαγνωστικά και low level format...
washcloud Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 d@mi@NOS , αν το διαγνωστικό που κατέβασες, είναι αυτό που μπορείς να τρέξεις και μέσα από windows, το μήνυμα δεν είναι καθόλου περίεργο. Όπως δεν μπορείς να κάνεις φορμάτ ή επανεγκατάσταση των Windows μέσα απ΄τα windows, έτσι δεν μπορείς να κάνεις και write zeros. Τα είπαμε και πιο "προσωπικά", αλλά δεν σκέφτηκα να το τονίσω ότι τη δουλειά αυτή θα την κάνεις μόνο μέσω floppy δισκέτας (ή cd, αν το εργαλείο της WD σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις bootable cd) . H δισκέτα είναι νομίζω το πιο απλό, αρκεί να έχεις floppy drive. Δημιουργείς μία μέσω του προγράμματος, restart, αλλάζεις τη σειρά του boot σε boot from A: (floppy), και κάνεις τη δουλειά... (..πρέπει να το έχω ήδη πει 13741273 φορές, αλλά άντε ακόμη μία : Ελπίζω να κράτησες αντίγραφα πιθανών σημαντικών αρχείων που δεν μπορεί να σου βρει ούτε η Νικολούλη μετά το write zeros...)
geovard Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Το μήνυμα πού σού βγάζει όπως είπαν καί οι άλλοι αναφέρει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι από κάτι ασήμαντο καί ο δίσκος να μην σε αφήσει ποτέ(?) έως κάτι πολύ σοβαρό.Καλό είναι να κρατήσεις αντίγραφα όσο είναι καιρός γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα παραδώσει πνεύμα(Είναι σαν κι εμάς τούς ανθρώπους πού πονάμε αλλά χωρις γιατρό δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά είμαστε) Το μήνυμα αυτό μού το έβγαζε επί δύο χρόνια γιά ένα σκληρό δίσκο τον οποίο έχω βγάλει τώρα από το σύστημα αλλά ήξερα τι έφταιγε.Είχα ξηλώσει από βιασύνη το πλαστικό υποστήριγμα τού δίσκου πάνω στο οποίο κούμπωνε το καλώδιο sata καί έτσι αυτό κρεμόταν από τα pins.Συνέπεια αυτού ήταν να μην γίνεται καλή επαφή με το καλώδιο καί έτσι κατά την εκκίνηση έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το δίσκο αλλά ποτέ δεν κατέρρευσε το σύστημα. Πάλι καί πάλι με προειδοποιούσε να πάρω αντίγραφα αλλά αφού ήξερα τι ήταν δεν το έκανα.
washcloud Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ...δε νομίζω ότι ένδειξη του S.M.A.R.T. για reallocated sectors below threshold έχει να κάνει με την κακή επαφή του καλωδίου διαμεταγωγής δεδομένων...
geovard Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ...δε νομίζω ότι ένδειξη του S.M.A.R.T. για reallocated sectors below threshold έχει να κάνει με την κακή επαφή του καλωδίου διαμεταγωγής δεδομένων... Το ίδιο ακριβώς μήμυμα έβγαζε καί σε μένα. "3rd Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status BAD , Backup and Replace Press F1 to resume" Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το ίδιο πρόβλημα.Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να υπάρχει ένα εσωτερικό πρόβλημα.Εγώ ήξερα τι μού συνέβαινε.Ο δίσκος μου δουλεύει ακόμη καί συνεχίζει να μού βγάζει το ίδιο μήνυμα αν τον φορέσω στο σύστημα.Αλλά εγώ τον παρόπλισα γιατί κάθε λίγο έπρεπε να ανοίγω το κουτί καί να σταθεροποιώ το καλώδιο με το χέρι.
greekboy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 παιδια εχω και εγω παροποιο αν οχι ακριβως το ιδιο προβλημα(δεν θυμαμαι ακριβως τι γραφει αλλα σιγουρα κατι παρομοιο)..κατεβασα το HD Tune και στο health μου εχει μια κιτρινη γραμμη: Spin Retry Count current 100 worst 100 threshold 97 data 0 status ok λετε να υπαρχει προβλημα και στον δικο μου? EDIT: τωρα ειδα οτι εχει αλλη μια στον 2ο δισκο! Reallocated Sectro Count current 140 worst 140 threshold 140 data 958 status ok
ksaraki Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα παίδες.. ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίξω άλλο. Έχω σχετικό πρόβλημα.. το μικρό μου ξαδερφάκι έσπασε το βύσμα του σκληρού δίσκου και λόγω χρημάτων αγόρασε μεταχερισμένο σκληρό. Μου έφερε το πισί του για φορμάτ. Όταν τελείωσα με το φορμάτ μου έβγαζε ένα μήνυμα(αφού είχαν ανοίξει τα windows) ό,τι ο σκλήρος δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα και να κρατήσω back up. Την επόμενη ημέρα το πισί εμφάνισε το εξής μήνυμα "Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status BAD". Και εδώ θέλω να ρωτήσω, ο σκληρός έχει "πεθάνει" σίγουρα;; ή παίζει να είναι κάτι άλλο;; Επίσης να πω ό,τι δεν "ακούω" το OK της μητρικής, παρά μόνο εάν αποσυνδέσω τον σκληρο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Απο το bios λογικα πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο το να ελεγχει το smart του δισκου.γιαυτο σου βγαζει αυτο το μηνυμα. Παρε τον δισκο στο δικο σου Pc,συνδεσε τον και τρεξε ενα hd sentinel να δουμε την κατασταση του.
ksaraki Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Σύνδεσα τον σκληρό στο δικό μου πισι και το πρόγραμμα δείχνει αυτό.. Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads. There are 2556 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. The drive found 10 bad sectors during its self test. Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas. Replace hard disk immediately. It is recommended to backup immediately to prevent data loss. Το Health είναι 0%
washcloud Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 ...μ' άλλα λόγια, ο δίσκος είναι τουλάχιστον επισφαλής. Τί μάρκα είναι, και τί ημερομηνία παραγωγής αναφέρει το sticker του;
ksaraki Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Είναι Maxtor και ημερομηνία δεκέμβριος του 2003
washcloud Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 ...οπότε ξεχνάμε την περίπτωση επιστροφής τουλάχιστον στην παραγωγό εταιρία, για αντικατάσταση. Επίσης, τί χωρητικότητας είναι, και τί interface; IDE ή SATA; Και πόσο τον αγόρασε; ("από χέρι", να υποθέσω) <-οι συγκεκριμένες ερωτήσεις σαφώς δεν έχουν σχέση με την "υγεία" του δίσκου, αλλά έχουν κι αυτές το νόημά τους. Γενικά υπάρχουν μερικά πράγματα να γίνουν, για να διαπιστωθεί σε ποιό βαθμό μπορεί κανείς να τον εμπιστευθεί (ένα σχετικά "θετικό" στοιχείο, είναι η αναφορά του HDS ότι "the BS may form contunuous areas"). Το θέμα είναι πως απαιτούν μια τάδε μανούρα...
ksaraki Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 120GB είναι.. SATA. 20€ νομίζω έδωσε. Δεν γνωρίζω τι ήταν το μαγαζί που τον αγόρασε. Πάντως τα αρχεία που βρήκα στον σκληρό θύμηζαν ίντερνετ καφέ! Βρήκα πρόγραμμα με χρήστες όπως αυτό στα ίντερνετ καφέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα