Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hi πεδες!

Αρχικα εχω αγορασει μια μιτρικη την ASUS M3A32-MVP DELUXE/WIFI και προσεξτε τι μυνημα μου βγαζει κατα την εκκινηση.

Απο την ημερα που πηρα την mobo παντα αυτο βγαζει...

Παταω το κουμπι του κουτιου ανοιγει κανονικα, βγαζει την εικονα της μιτρικης μετα αμεσως την μαυρη οθονη, εκει που αναγνωριζει τα hardware και μετα δεν φευγει απο την μαυρη οθονη μενει εκει και κατω κατω λεει:

3rd Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status BAD , Backup and Replace

Press F1 to resume.

Αυτο ακριβως λεει και μετα παταω F1 και ξεκιναει κανονικα..

Νομιζα οτι εφτεγε το οτι δεν ειχα κανει format στο σκληρο, αλλα δεν ειναι αυτο γιατι εκανα και κσανα το ιδιο βγαζει..

Μηπως ξερει κανενας τι μπορει να ειναι αυτο???

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπές στο bios, στα advanced bios features και απενεργοποίησε το SMART. Μετά μπες στα παράθυρα, εγκατέστησε το HDtune και ρίξε μια ματιά στην καρτέλα health να δείς τι λέει.

Δημοσ.

Φιλε μπηκα αλλα δεν βρηκα κατι για SMART, ουτε για advanced bios features!

Πηγα στα advanced και ειχε αλλα οπως :

JumberFree Configuration

AI NET 2

CPU Configuration

Chipset

ECC Configuration

Onboard Devices Configuration

PCI PnP

USB Configuration

• Moderators
Δημοσ.

Ρε συ Dominos ελεος με τα 2πλα και τριπλα (μεχρι και εξαπλα ποστ)!

Ψαχνω να στο βρω.

Δημοσ.

εεεε ηρεμισε λιγο...

επιδη ξερεις εσυ δεν παει να πει οτι ξερουμε και ολοι....

εγω εχω καποια προβληματα, αν εσυ τα εχεις λυσει προ πολου εγω τα λυνω τωρα...

asus m3a32-mvp deluxe/wifi

A και Δαμιανός

Χάρικα

• Moderators
Δημοσ.

Λοοολ Dominos :P σορρυ!

Εχω συνηθισει να διαβαζω τα @ σαν ο.

Ναι αμα ανοιγε και το pdf...

Δημοσ.
Hi πεδες!

Αρχικα εχω αγορασει μια μιτρικη την ASUS M3A32-MVP DELUXE/WIFI και προσεξτε τι μυνημα μου βγαζει κατα την εκκινηση.

Απο την ημερα που πηρα την mobo παντα αυτο βγαζει...

Παταω το κουμπι του κουτιου ανοιγει κανονικα, βγαζει την εικονα της μιτρικης μετα αμεσως την μαυρη οθονη, εκει που αναγνωριζει τα hardware και μετα δεν φευγει απο την μαυρη οθονη μενει εκει και κατω κατω λεει:

3rd Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status BAD , Backup and Replace

Press F1 to resume.

Αυτο ακριβως λεει και μετα παταω F1 και ξεκιναει κανονικα..

Νομιζα οτι εφτεγε το οτι δεν ειχα κανει format στο σκληρο, αλλα δεν ειναι αυτο γιατι εκανα και κσανα το ιδιο βγαζει..

Μηπως ξερει κανενας τι μπορει να ειναι αυτο???

βασικά αυτό που σου βγάζει είναι ότι ο σκληρός σου δίσκος έχει πρόβλημα k μπορεί να σκάσει από ώρα σε ώρα! εγώ έχω έναν δίσκο με πρόβλημα k δουλεύει χρονια τώρα αλλα το ξέρω ότι κάποια στιγμή θα με αφήσει. Αυτό σου λέει το μήνυμα k συγκεκριμένα για τον 3 master hdd.

κανε backup k άλλαξε τον δίσκο γιατί το βλέπω να κανεις επόμενο post ότι έχασες τα data !!!!

Δημοσ.

ρε παιδια εγω βρηκα το smart που ελεγε να κανω απενεργοποιηση ο angmar το εκανα και δεν μου το λεει τωρα στην εκκινιση, αλλα οταν μπηκα στα windows εκανα install το hd tune και στο health που μου ειπατε να παω εχει καμια 15αρια λιστες , η τεταρτη ειναι κοκκινη και λεει στα status (failed). τι ειναι αυτο?

Δημοσ.

Μαλλον κατι συμβαίνει απο τον raid controller, δοκιαμσες αλαλγη θεσης των δισκων? Θα μας πεις απο μπουτάρει αρχικά μεσα απο το bios το σύστημά σου/

Δημοσ.

κοιτα ναι δοκιμασα να τον βαλω απο το sata 1 στο sata 2 και στον 3,αλλα παλι το ιδιο, το συστημα αρχικα μπουταρει απο τον σκληρο δισκο,οχι απο DVD ή απο flopy.

Δημοσ.
βασικά αυτό που σου βγάζει είναι ότι ο σκληρός σου δίσκος έχει πρόβλημα k μπορεί να σκάσει από ώρα σε ώρα! εγώ έχω έναν δίσκο με πρόβλημα k δουλεύει χρονια τώρα αλλα το ξέρω ότι κάποια στιγμή θα με αφήσει. Αυτό σου λέει το μήνυμα k συγκεκριμένα για τον 3 master hdd.

κανε backup k άλλαξε τον δίσκο γιατί το βλέπω να κανεις επόμενο post ότι έχασες τα data !!!!

...μ' αυτό το " ο σκληρός σου δίσκος έχει πρόβλημα k μπορεί να σκάσει από ώρα σε ώρα!" που του είπες απορώ που του είπες απλά να κάνει backup κι όχι μετακόμιση...:P

Μαλλον κατι συμβαίνει απο τον raid controller, δοκιαμσες αλαλγη θεσης των δισκων? Θα μας πεις απο μπουτάρει αρχικά μεσα απο το bios το σύστημά σου/

...τί δουλειά έχει ο controller ;

O δίσκος απλά δεν πάει καλά (έως καθόλου καλά).

Κάνε προληπτικά αντιγραφή των αρχείων που δεν θες με τίποτα να χάσεις από αυτόν τον δίσκο (σε dvd δισκάκια, ή σε άλλο δίσκο) και ανάλογα τί λέει το συγκεκριμένο smart attribute να είσαι "προετοιμασνένος"...

Ποιά κατηγορία είναι ; Και τί τιμές αναφέρει σε current worst και threshold ;..αν και από τη στιγμή που το έχει μαρκαρισμένο με κόκκινο...(...)

ΕDIT : πόσταρα και τώρα είδα τα ενδιάμεσα....

Α καλά....

Άμεσο backup , κι αν κατάλαβα καλά είναι ο μοναδικός δίσκος αυτός ; Τρέχα για δίσκο.

Δημοσ.

Λοιπόν εδώ εξηγεί τί είναι το reallocated sector count, να μη τα ξαναγράφω. Οπότε εσύ τώρα κατεβάζεις το diagnostic tool της κατασκευάστριας εταιρίας του δίσκου σου και κάνεις έλεγχο από αυτό. Τα sectors που φαίνονται χαλασμένα μπορεί να μην οφείλονται σε hardware ζημιά αλλά να προήλθαν από κακή εγγραφή "της στιγμής" οπότε αν είσαι τυχερός κάνεις ένα format το δίσκο με την επιλογή "write zeros" και παίζει να φτιάξουν όλα, αν δε πετύχει κι αυτό σκέψου την εγγύηση του δίσκου για αλλαγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...