Προς το περιεχόμενο

Μια διαφώτιση σχετικά με χαρακτηριστικά δίσκων

tempes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο PC μου όλοι οι δίσκοι είναι seagate

έχω έναν 500αρι sata(ST3500320AS )

και 2 160αριδες σε raid 0 ( ST3160811AS )

ο προβληματισμός μου τώρα

έτρεξα το HD tune και μου δείχνει

Στον 500αρι sata

hdtunebenchmarkpromise1hi5.png

και στο raid0 2*160 sata

hdtunebenchmarkintelraiqk6.png

1.είναι σωστά αυτά που δείχνει στον 500αρι??

2.τόσο μεγάλο burst rate??

3. μπορεί κάποιος να με διαφώτιση αυτά τα 3 χαρακτηριστικά(transfer rate , access time , burst rate) που δείχνει το πρόγραμμα τι σημαίνουν και πιο είναι πιο σημαντικό??

Μετά από αυτά προβληματίζομαι αν κρατήσω το raid ή να το αντικαταστήσω με τον 500αρι

Επίσης παρατηρώ ότι το raid επιβαρύνει τον επεξεργαστή , το ίδιο κάνει και σε έναν άλλον δίσκο ide πιο παλιό .

όπως και η διάφορα του raid είναι στο Maximum του transfer rate

ευχαριστώ

Δημοσ.

Σχετικά με τον 500άρη, αν εξαιρέσεις το burst που είναι απλώς λανθασμένο (εκτός να μου ξεφεύγει κάτι - που δε νομίζω) τα υπόλοιπα φαίνονται οκ.

Σχετικά με το raid σου, φαίνεται κάτι να μην πάει καλά με τον controller. Όπως βλέπεις το tranfer rate "παίζει" πολύ, το access time είναι αυξημένο και το burst rate χάλια.

Οι ενδείξεις του θα έπρεπε να ήταν πάνω-κάτω όπως του 500άρη όσον αφορά την "ομαλότητά " τους.

tranfer rate: Ρυθμός μεταφοράς δεδομένων (όταν πχ κάνεις copy/paste)

access time: Το πόσο γρήγορα βρίσκει ο δίσκος σε ποιο σημείο του υπάρχει ένα αρχείο που του ζητείται

burst rate: Ρυθμός μεταφοράς δεδόμενων όταν αυτά διαβάζονται από την cache του δίσκου

Σε κάθε περίπτωση η ταχύτητες περιορίζονται από τον δίαυλο που είναι ο σκληρός (πχ για PATA το max είναι 133MB/s, για SATA 150MB/s, για SATA-II 300MB/s)

Δημοσ.

ωραίος , κατανοητοτατος

να πω οτι στο raid έχω το λειτουργικό Vista και οτι τώρα που ξανά τρέχω το πρόγραμμα (έχω κάνει επανεκκίνηση και είναι ποιο κρύο το pc) βγάζει άλλα αποτελέσματα

ευχαριστώ πολύ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...