Προς το περιεχόμενο

ASUS EEE 900

kirimis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To ζητούμενο...

Ένας backup φορητος (αρα με χαμηλο κόστος), ο οποίος να είναι μικρός αλλα με επαρκή ανάλυση και επαρκές μέγεθος οθόνης ωστε να είναι σχετικα ευανάγνωστο. Θα πρέπει να μπορεί να τρέχει XP με σχετική άνεση, surfing στο ιντερνετ, office applications, videos (τουλάχιστον 720p ποιότητα να σηκώνει), κάποιο ελαφρυ image editing, skype, Msn... τυπικά πράγματα λοιπόν.

Οι επιλογές την δεδομένη περίοδο ήταν η εξης 2: HP Mininote και Asus EEE 900

To Mininote αποκλείστηκε επειδή υπάρχουν θέματα με τον C7-M και τα videos... και δεν ήθελα να το διαπιστώσω απο πρώτο χέρι. Οπότε EEE900! Έγινε preorder στην http://www.clove.co.uk και το στείλανε μόλις τους ηρθε στοκ. Έφτασε σε 1 μέρα με DHL.

{gallery}/frontpage/asuseee900/review/1:300:160:0{/gallery}

Στην ουσια το Sleeve, το ΕΕΕ με την μπαταρια του και τον φορτιστη και παραδίπλα για σύγκριση μεγέθους ένα USB BT stick, ενα ποντικακι, και ενα P1i.

Κάποιες φώτο παρακάτω απο το φορητάκι:

{gallery}/frontpage/asuseee900/review/:300:160:0{/gallery}

Οι φωτος μιλάνε απο μόνες τους... η συγκριση με τον 14αρι DV2000 φανερώνει την διαφορα στο μεγεθος. Έχει όλες τις τυπικές/απαραίτητες εξόδους για να κάνει καποιος την δουλειά του. Η ποιότητα κατασκευής είναι πολυ καλή. Χωρις να ειναι τιποτα πολυτελες... έχει ενα ωραιο σε υφη μαύρο ματ πλαστικο (επιτελους τελος δαχτυλιες) και τα πάντα φαίνονται γεροδεμένα. Σου αφήνει μια εντύπωση πως αντέχει κακομεταχείριση τελος παντων.

H οθόνη του ανάλυσης 1024χ600, είναι επαρκής σε φωτεινότητα (θα μπορουσε και καλύτερα πάντως) αν κάπως "σκληρη" στην απεικόνιση. Το πληκτρολόγιο είναι μικρό και άβολο για πολύ typing... μόνο για τα αναγκαία... είναι κοινώς της πλακας. Η κάμερα του επικαλείται πως ειναι 1,3MP.... σε σχέση με αυτην του HP DV2000 ειναι χειρότερη χωρίς βεβαια να σημαίνει πως είναι κακή. Το αντίθετο... ειναι αρκετά καλύτερη απο άλλες web cameras των 30-40 ευρώ. Το Trackpad είναι σχετικά καλό... σαφές, μόνο τα πλήκτρα κάτω απο αυτό ειναι λίγο ποιο σκληρά απο όσο θα έπρεπε.

Το ΕΕΕ ηρθε με Linux, στο οποίο δεν bootαρισε ποτέ! Έφυγε με την μια και μπήκαν τα Windows.... μια slipstreamed εκδοση τους για να χωρεσουν με άνεση στον Primary SSD των 4GB. Σε γενικές γραμμές μπήκαν τα XP με SP3, το Office 2007, Ashampoo Burning Studio, Acronis True Image 11, Winrar και drivers... και έμεινε και 1,5GB ελεύθερο :-) Στον SSD των 16GB μπήκε μια σουιτα εφαρμογων απο http://www.portableapps.com.

Τα Win bootarουν απο το πάτημα του power button σε 35 δεύτερα, και δουλεύουν αρκετά γρήγορα χάρις στο fast access time του SSD. Η μπαταρία του Αγγλικου ΕΕΕ900 είναι 4400mah και σε powersave mode (η CPU χρονίζεται στα 630Mhz) κράταει 2 με 2,5 ώρες. Σίγουρα όχι οσο θα περίμενε κανεις. Σε άλλες χώρες έρχεται με στανταρ την μπαταρία των 5800mah όπου και βγάζει 3 ωρες και πλέον. Το κύκλωμα που ελέγχει την κατάσταση της μπαταρία... το υπολοιπόμενο... είναι την πλάκας και αναφέρει μόνο σε δέκατα! Δεν θα δεις δηλαδη ποτέ να πηγαίνει 93%... αλλα μόνο 90% και έχει την τάση να πηγαίνει απο το 80% στο 60% πχ... σε δευτερόλεπτα και να μένει πχ στο 7% (ναι.. αυτο το αναφέρει!!!) κάνα μισάωρο... Λίγο αναξιόπιστος ο μετρητης λοιπόν. Ο φορτιστής μικρούλης μεν, αλλα και λίγος επίσης σε επιδόσεις. Θέλει κάνα δίωρο για να φορτισει την μικρη μπαταριούλα... it takes ages...

Απο θερμοκρασίες το μηχανάκι δεν φάνηκε να σηκώνει τίποτα ιδιαίτερο. Δεν "εκαιγε" καπου... και ο ανεμιστήρας του ειναι ήσυχος και μπαίνει κατα διαστήματα....

Κατα τα άλλα δεν υπαρχει κάποια άλλη ιδιαίτερη παρατήρηση. Για τα λεφτά του, και αυτα που προσφέρει θα το χαρακτήριζα ως fair deal (400euro κόστισε το μηχάνημα) και το μόνο που χρειάζετε το Αγγλικο ΕΕΕ ειναι μια μεγαλύτερη μπαταρία (έχει πολλες στο ebay με 40-50 ευρω)

Ότι θέλετε ρωτήστε!

Δημοσ.

Η απορια μου ειναι η εξης:

μπορει να χρησιμοποιηθει το eeepc 900 για dj-ing?

συγκεκριμενα με ενδιαφερει αν μπορει να τρεξει ικανοποιητικα το virtualdj(ακομα και την 3,4 εκδοση που ειναι πολυ ελαφρια σε σχεση με τις 5,χ) και το traktordj.

αν θες ποσταρε ενα βιντεακι στο youtube που να δειχνει την αποδοση με καποιο απο τα παραπανω προγραμματα.ευχαριστω και καλοριζικο.

Δημοσ.
Τα ηχεία είναι από κάτω...από οτι ξέρω.Αυτό δημιουργεί κάνα πρόβλημα;

Επίσης,οι "αεραγωγοί" που ακριβώς βρίσκονται;

O ηχος βγαίνει λόγω τοποθέτησης τους λίγο ποιο μπασος, και χάνει ελαφρως σε ένταση... αλλα σε γενικες γραμμες δεν δημιουργειτε καποιο θεμα.

Οι αεραγωγοι ειναι στην αριστερη μερια διπλα απο τα jacks για ηχεια-μικροφωνο... δες στις φωτος που εβαλα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Το ΕΕΕ ηρθε με Linux, στο οποίο δεν bootαρισε ποτέ! Έφυγε με την μια και μπήκαν τα Windows

Οτι χειροτερο εχω διαβασει μεχρι τωρα, ποιος ο λογος να το ζοριζεις με XP?

Δημοσ.
To ζητούμενο...

...Θα πρέπει να μπορεί να τρέχει XP με σχετική άνεση, surfing στο ιντερνετ, office applications, videos (τουλάχιστον 720p ποιότητα να σηκώνει), κάποιο ελαφρυ image editing, skype, Msn...

σηκώνει να παίξει 720p????:shock::shock::shock::shock:

Δημοσ.

Φιλε μου επειδή έχω το ίδιο με xp και έχω βάλει το office xp το οποίο τρέχει απίστευτα γρήγορα, αξίζει να πειραματιστώ με το office 2007??? Τρέχει ικανοποιητικά όταν ανοιγει βαριά word (με Photos) ή powerpoint 30-40Mb??? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα στα powerpoint γιατί το χρησιμοποιώ πάρα πολύ για επιστημονικές περουσιάσεις

Δημοσ.

πιστευω με ubuntu το λαπτοπ θα ηταν σαφως καλυτερο .Εγω αν το ειχα θα του δοκιμαζα και slackware γενικα ενα ελαφρυ Linux θα ηταν πολυ πιο λειτουργικο για αυτου το ειδους το μηχανημα και για καθε μηχανημα..Να ρωτησω?Επεκταση χωρητικοτητας απο sd (η οτι αλλο παιρνει) αναγνωριζεται σαν external media χωρις δυνατοτητα να κανεις επεκταση ας πουμε τον /home?Επισης γινεται να του αλλαξεις την προεγκατεστημενη flash με αλλη μεγαλυτερης χωρητικοτητας?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σκεφτομαι να το αγορασω για να κανω real time tuning στο αυτοκινητο μου. δυστηχως το προγραμμα τρεχει μονο σε windows οποτε ξεχναω τo linux ως OS. το ερωτημα μου ειναι αν θα αντεχει κραδασμους. η SSD δεν θα μου προκαλεσει κανενα προβλημα (με νορμαλ λαπτοπ ειχα προβλημα με τον δισκο) αλλα σαν κατασκευη δειχνει στιβαρή?

Δημοσ.

το πηρε ο αδερφος μου.Αρκετα στιβαρο και γρηγορο γενικα,οσο για τους κραδασμους και σε μπουλντοζα να το βαλεις δεν θα χεις προβλημα γιατι πολυ απλα οι ssd δισκοι δεν εχουν κινητα μερη ειναι φαντασου σαν flash με τη διαφορα οτι ενας ssd hd χρησιμοποιει sdram η dram αντι για flash .Αυτο εχει να κανει με το γιατι ανταποκρινεται ως σκληρος δισκος .Γ α υτο που σε ενδιαφερει ειναι μια χαρα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Παιδιά, εμένα μου κάνει κάποιοα κολλήματα για δευτερόλεπτα ώρες ώρες. Έχει παρατηρήσει κανείς τπτ παρόμοιο?

Δλδ τι ακριβως? Με τι λειτουργικο το εχεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...